Close
Faqja 15 prej 16 FillimFillim ... 513141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 159
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Ta kam shpjeguar shume here qe ato cmime nuk jane per qendren e NYC. Shko ne pune ti ne qender te NYC dhe lere makinen per 8 ore dhe shiko sa do paguash. Mos prit te paguash 8 ore x $2.50, por bej gati $100. Se ne rruge nuk lejohet parkimi dhe do e fusesh ne parkim privat qe te keput koken. Shikoi ku jane parkimet e bashkise. Nuk ke asnje ne qender te Manhattanit. Biles nja 3 gjithsej jane poshte ne jug. Po bashkia e Tiranes nuk ka pse ben parkime ne periferi se parkime ka plot dhe falas, jo me lek si ne NYC ku eshte cdo bulevard edhe ne periferi me leke paradite.

Pra nese krahasojme qendrat, raporti eshte 1 me 20 ne cmim. Ashtu si dhe rrogat afersisht, biles i bie me shtrenjte ne Manhattan.

Sic e kam perseritur shume here, nuk mund te krahasojme qendren e nje vendi me cepat e nje tjetre. Prandaj lexo ti me shume dhe mos gjej cmime kot sa per te bere debat. Une nuk po te genjej se ka te tjere ketu besoj qe jetojne ne NYC qe mund te ta thone shume qarte qe makina nuk merret per te shkuar ne Manhattan paradite se te keput parkimi.

P.S. parkimet e bashkise jane thjesht fusha me asfalt qe nxen 20-30 makina, jo garazhe
    Edhe une e kam thene disa here, po diskutojme per cmimin e parkimit ne rruge. Nuk po diskutohet gjetja e parkimit, e dime qe eshte e veshtire. (Mendon se me 1 mije leke ora do zgjidh problemin e parkimit dhe trafikut ne Tirane?! )

Ka nje ndryshim te madh midis mos-lejimit per parkim per asnjerin dhe parkim rruge me ēmim te larte. Faqja qe kam sjelle me larte eshte zyrtarja. Nqs ke gjetur ndonje parkim ne rruge me cmim ndryshe nga sa eshte caktuar nga DOT, t'ia leme te ditur se jane duke mashtruar te dhenat ne faqen zyrtare lol

$ 2.50 eshte 1/3 e pageses minimale edhe per NYC per parkimin ne rruge. Per te ardhurat ne Shqiperi, 1 mije leke ora eshte ēmim i larte.

Kur te ndertohen parkimet edhe ne Tirane i krahasojme perseri me ato te NYC !!
    Mos shkruaj gjė kur je me nerva, sepse, ndėrsa plaga e gjuhės ėshtė mė e keqe se e shpatės, mendo ē’ka mund tė jetė ajo e pendės

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Sa i bie me $? Sa paguhen njerezit qe punojn ne Tirane? (ne pergjithesi)

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Shteti duhet tė vendosi rregulla dhe tė akumuloj tė ardhura ku normalisht do i ri-investoj pėrsėri. Nė Shqipėri shumica e njerėzve marrin makinėn pėr mė pak se 1-2 km. Normalisht kjo duhet tė stimuloj lėvizjen me kėmbė dhe tė pastroj ajrin disi.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Citim Postuar mė parė nga FierAkja143 Lexo Postimin
    Sa i bie me $? Sa paguhen njerezit qe punojn ne Tirane? (ne pergjithesi)
    Afėrsisht 1 $.
    Dhe mesatarisht rroga varion nga 300-600.000 lekė tė vjetra(600$).
    Asnjė shifėr nuk ėshtė egzakte nga kėto qė thash.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    $600 ne jave apo muaj??? Se po te jet ne jave atehere $1 eshte lire per 1 ore.

Nė muaj moj,ēar nė javė thua.
    "Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ne jave mi shoqe.

kena perparu.

Citim Postuar mė parė nga shigjeta Lexo Postimin
    Edhe une e kam thene disa here, po diskutojme per cmimin e parkimit ne rruge. Nuk po diskutohet gjetja e parkimit, e dime qe eshte e veshtire. (Mendon se me 1 mije leke ora do zgjidh problemin e parkimit dhe trafikut ne Tirane?! )

Ka nje ndryshim te madh midis mos-lejimit per parkim per asnjerin dhe parkim rruge me ēmim te larte. Faqja qe kam sjelle me larte eshte zyrtarja. Nqs ke gjetur ndonje parkim ne rruge me cmim ndryshe nga sa eshte caktuar nga DOT, t'ia leme te ditur se jane duke mashtruar te dhenat ne faqen zyrtare lol

$ 2.50 eshte 1/3 e pageses minimale edhe per NYC per parkimin ne rruge. Per te ardhurat ne Shqiperi, 1 mije leke ora eshte ēmim i larte.

Po diskutojme thjesht per cmimin e parkimit, qe nese eshte i shtrenjte, te ben mos marresh makinen. S'ka rendesi se ku parkon. Vazhdon te besh debat kot. Ato cmime qe sjell ti jane per larg qendres. Rendesi ka sa te kushton parkimi. Rendesi ka qe nga cmimi i larte apo ngaqe nuk te intereson te ecesh 10 minuta pasi parkon, do lesh makinen ne shtepi se nuk te del te paguash parkimin. Pikerisht kjo ul trafikun.

Sic ta kane thene dhe te tjeret ketu qe jetojen ne NYC, mos genje kot popullin me ate parkimin per $2.50 se do niset ndonjeri me verte me $15 ne xhep per te parkuar ne mes te Manhattanit dhe do mbetet pa shkuar ne pune pastaj. Aty ku ne NYC jane me $2.50, ne Tirane jane falas, pra shume me lire.

Ne Tirane ke parkime falas 5 minuta larg qendres. Dhe nese ka nevoje per parkime ne qender, le ti ndertoje privati, sic i kane ndertuar ne NYC.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Qyfyre : 20-08-2010 mė 09:07

Seriozisht e kishe pyetjen?

i/e regjistruar Maska e Ver
    Anėtarėsuar
    23-07-2008
    Postime
    117
    Citim Postuar mė parė nga shigjeta Lexo Postimin
    Po Shigjete po. Kur te ndertohen parkimet me kate ne Tirane, do ta kene cmimin nja 3 mije leke te vjetra ora a me teper, se perndryshe, kush mendon se do paguaje per ato godina? Apo mendon se do ndertohen vete me urdher te peshkut? Rasti me i mire, sic thote Qyfyrja me lart eshte ti ndertoje privati dhe te ti japi "me qera" me cmim tregu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Ver : 20-08-2010 mė 13:18

Faqja 15 prej 16 FillimFillim ... 513141516 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •