Close
Faqja 12 prej 35 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 342
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga shigjeta Lexo Postimin
    Janullatosi i hodhi benzinė zjarrit

Dua ta nis kėtė shkrim duke shprehur ngushėllimin tim pėr familjen e Aristotel Gumės, i cili humbi jetėn nė Himarė nė njė aksident rrugor ndoshta tė qėllimshėm.

ORGEN HASANBEGA - Gazeta Shqiptare
    Nuk dua te replikoj.Une qe kam jetuar ne Vlore dhe e njoh mire civilizimin atje, them se ngjarja eshte thjesht ordinere, si mjaft vrasje apo grindje qe ne Vlore mund ti hasesh badiava.Por si gjithmone ngjarja bjen ne doren e istrumentisteve politik dhe tashme cdo gje pritet te degjeneroje.kane ndodhur vertete shum ngjarje te hidhura ne greqi dhe kurrsesi nuk kane kaluar pa me rrevoltuar.Ne kemi mbajte qendrimin tone bazuar ne te drejten por dhe mardhenieve te pa barazise qe e detyrojne kushtet qe ne i dime.Grekeve u intereson te lene nje shije te hidhur ne mardhenie, pasi kljo eshte nje mnyre per te frenuar emigacionin ne ate vend.Per me teper ato nuk kane asnje interes pasi nga nje perplasje humbasin te dy palet, per te mos thene se jane ato qe humbasin me shume.Pa medojeni sikur nje i "cmendur "te hidhte ne ere Akropulin apo dhe Olimpian, eh ska politike ta laj me.Pra nga derr derret nuk fiton kush. Ceshtjen un e shikoj ne nje tjeter prizem , si mund te kurojme urrejtjen mes popujvetane?Kjo eshte e rendesishme.Njerz do te vriten dhe gazetaret e poetet, kengetare e instrumentistet,politikanet e opinjonistet nuk do te mungojne, por plaga me siguri mbetet dhe dikur shperthen dhe ben dem.Me vjen keq qe jam kaq pak i fuqishem per te hedh nje hap sado te vogel drejt pajtimit, me kedo popull ballkanik mete cilet jetojme permes urrejtjes.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

Citim Postuar mė parė nga _AuLoNa_ Lexo Postimin
    brooklyn ti qenke vertet per te deshiruar! Pikerisht e dime, sespe nuk vijme me larg se ata, vetem mali na ndan e kemi te njejtat tradita e zakone! Para se te fillosh me retorikat e tua njesoj si Janullatos, Bollano Progonati qe nuk ka asgje te beje me Himaren, e Daullen, do besh mire te lexosh ate qe tha i ati i personit qe shkaktoi aksidentin. Ne shqiperi edhe Enveri respektoi minoritaret atje ku kishte minoritare e la edhe ne shkollera gjuhen greke dicka qe nuk u be per shqiptaret e Greqise qe jane autoktone ne vendin e tyre e nuk vajten si bujqer por edhe ata qe shkuan nder shekuj shuma si trima. Jo vetem ne Jug po edhe ne Tirane me teper nejrezit degjojne kenge te huaja e flasin gjuhe te huaja se duan te duken trendi ! Ne gjithe historine shekullore shqiptaret nuk jan mabjtur kurre per urrejtje etnike, keshtu ti brooklyn boll po ben retoriken e rradhes se Greqise ose po do je mese e lire te shkosh me forumet greke te qahesh me ta! Nuk kemi pse te vemi vetem per pushime ne Himare more djale, sespe sic te thashe na ndan vetem nje mal me ta ashtu sic ndan edhe Qeparone, Dhermiun, e te gjtiha fshatrat te cilen gjuhen greke ka qene gjuha e kishes.

Ja sa grek kane qene Himarojtet, po te sjell vetem nje citim:

Po per keta a te ka djegur ndonjehere ty brooklyn, turp te te vije, megjithate bere mire qe tregove kush je!

http://www.youtube.com/watch?v=ImIIjsWWzuU
    Vlora, bjeri gjoksit sa te duash me grusht por kjo s'te ben as me shume patriote as me shume te arsyeshme. Shqiptaret nuk e pranojne dot idene se ne himare fliten te dyja gjuhet dhe egzistojne si greke si shqiptare dhe ndodhin ato qe ndodhin. S'doni ta pranoni dhe doni ti thoni te zezes te bardhe dhe anasjelltas, vazhdoni ....... Mali mund t'ju ndaje por kulturat dhe mentaliteti jane komplet ndryshe. Une i njoh shume mire dhe himarjotet dhe labet pasi kam punuar me to dhe jetuar pjeserisht. Himarjotet jane ndryshe jo vetem nga labet por nga gjithe pjesa tjeter e popullsise ne shqiperi.

Nuk me duhen dokumentat Aulona, me mjaftojne faktet ne terren qe jane te verteta absolute. Se kush jam une ate e kam treguar si ne forum si ne jete te perditshme keshtu qe mos na vej ne "seder" me ate shprehjen me lart.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Duket qarte ketu qe pjesa me e madhe as qe e ka haberin me te vogel se cfare eshte Himara dhe cilet jane Himarjotet. Jo me kot ndodhin dhe te tilla ngjarje kur tjetri vritet nga disa rrugaco-patriote adoloshente shqiptare pse foli greqisht. Te gjitha te dhenat e deritanishme, perfshire dhe deklaraten e Berishes, tregojne se kemi te bejme me nje vrasje per motive te qarta etnike. U keshilloj te gjitheve te ikin te kalojne njehere ca pushime ne Himare dhe te bien ne kontakt te afert me popullsine vendase e te bindet dhe vete nese ajo pjese e Himarjoteve qe flet greqisht jane shqiptare apo jo. Nuk mbulohet dielli me shoshe or "trima" shqiptare.

Trishtohesh te lexosh komentet e shqiptareve neper forume dhe faqe gazetash virtuale per ngjarjen ne fjale.
    A ka mundesi te na thuash pak se pse nje shqiptar kerkon qe te vije policia greke te investigoje ngjarjen e ndodhur ne toke shqiptare?

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anėtarėsuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Keta filogreket qe flasin ketu si kuptojne dot se ceshte per shqipon ta quash nje cope te vendit te vet Greqi.
    Ata e kane shitur menderen dhe si ben pershtypje indinjata jone.
    Krimi qe ka ndodhur aty sma do kurre mendja qe te jete bere vetem se ai himarjoti i ka folur greqisht po do kete acaruar me filogreqine e tij vlonjatet e puna ka vajtur te "koburja" dmth me cenim te jetes.
    Askush nuk thote qe krimi qe i justifikuar po thote qe :
    1. Pse kerkojne police greke per hetuar ngjarjen kur Himara pa nje pa dy ndodhet ne juridiksionin e shtetit shqiptar.
    2. Pse del e pellet janullatosi jo kshu po ashtu.
    3. Pse bllokohet trafiku i turisteve shqiptare - per ti thene eshte greqi ketu?
    4. Pse flet trathtari Bollano sikur te ishte ne athine?
    5. Pse con proteste athina zyrtare per nje ndodhi ne territorin tone
    6. Pse lejon qeveria e berisha nderhyrje te tilla greke -ne vend qe te protestoje ul koken si e dhjere
    7. Ca faji kane shqiptaret se berisha dhjet gjak nga greket se ka frike se mos ja ribejne 97 .

Je keto duan te dine shqiptaret dhe jo historine e himares, e lloqe pazari te tjera
    Albania Uber Alles

i/e regjistruar Maska e mesuesi_1
    Anėtarėsuar
    27-06-2009
    Vendndodhja
    ne shkolle
    Postime
    2,050
    Une i njoh shume mire dhe himarjotet dhe labet pasi kam punuar me to dhe jetuar pjeserisht. Himarjotet jane ndryshe jo vetem nga labet por nga gjithe pjesa tjeter e popullsise ne shqiperi.

Nuk me duhen dokumentat Aulona, me mjaftojne faktet ne terren qe jane te verteta absolute. Se kush jam une ate e kam treguar si ne forum si ne jete te perditshme keshtu qe mos na vej ne "seder" me ate shprehjen me lart.
    perse qenkan vetem Himarjotet ndryshe ...???? perse qenkan ndryshe edhe nga Dhermiu, Qeparoi .....???

duke i ndenjur aresyetimit tend atehere ti je duke mbeshtetur idene qe Himarjotet jane kolone greke qe me kalimin e shekujve kane gjetur strehim ne vendin tone zemer-gjere ....???!!!

duke i ndenjur aresyetimit tend atehere i bie qe edhe shqiptaret e Kalabrise (Arbereshet) paskan drejte te shkeputen nga Italia sepse jane ndryshe .... je duke mbeshtetur kete ide apo jo ...???!!!

p.s.
    me duket se ki Bruklini eshte po ai Company-ia ..... nje menire te te shkruarit .... ma merrr mendja se keto dite do te dalin emra te tjere po nga i njejti portofol ....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mesuesi_1 : 15-08-2010 mė 16:11
    "They will not control us, We will be victorious"

i/e regjistruar Maska e shitesi
    Anėtarėsuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    ne frymemarrjen time
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga TheCompany Lexo Postimin
    Mesim nga "djemte e Vlores", nga cilet djema nga ata qe cuan motrat prostituta dogjen shqiperine ne 1997 dhe kerkuan bashkim me Italine nga keta ?
    Mos i ngaterro gjerat se ata qe cuan motrat ne itali dhe bene 97-n jane pikerisht ata qe marrin dhe pensionet e grekut.Djemt e vlores jane ata qe i bene balle agresionit greko-serb te 97-es dhe e ringjallen vloren brenda nje kohe shume te shkurter,jane ata qe thone se aty ku e kemi ngritur ne flamurin nuk ka vend per flamur tjeter.Kte e kane treguar dhe po e tregojne perdit.
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anėtarėsuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Citim Postuar mė parė nga shitesi Lexo Postimin
    Mos i ngaterro gjerat se ata qe cuan motrat ne itali dhe bene 97-n jane pikerisht ata qe marrin dhe pensionet e grekut.Djemt e vlores jane ata qe i bene balle agresionit greko-serb te 97-es dhe e ringjallen vloren brenda nje kohe shume te shkurter,jane ata qe thone se aty ku e kemi ngritur ne flamurin nuk ka vend per flamur tjeter.Kte e kane treguar dhe po e tregojne perdit.

Cja ke bere mire ketyre palo shqiptareve.
    Po skane faj se ja ngre moralin qeveria e shitur qe kemi ajo qe i le greket te beje si ti doje menderja me shqiptaret, ajo qe solli janullatosin ne krye te kishes ortodokse, ajo qe fali copa te territoreve tona dhe i beri memoriale greke me kockat e shqiptareve, ajo qe deshi ti fale detin grekerve.
    Krimi ne himare per mua eshte nje vetgjyqesi kunder palacolleqeve greke ne Shqiperi.
    Dhe uroj me gjithe shpirt qe keta palo shqiptare qe kerkojne te na shesin te i huaji te mbarojne ne sater njeri pas tjetrit.
    Me vjen mire qe ndergjegja e kombit po rritet disi te shqiptaret, edhe pse kane nje palo qeverri ne krye, me vjen mire qe shqiptaret po e kuptojne qe sna do kush me shume sa duam njeri tjetrin.
    Albania Uber Alles

I love god
    Anėtarėsuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    cfare nuk po nigjojm.

vriten per nji vije uji ose per nji gardh te qebet, dhe nuk del nji ti fusi i koqeplumi atij bolles

i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anėtarėsuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Vlora, bjeri gjoksit sa te duash me grusht por kjo s'te ben as me shume patriote as me shume te arsyeshme. Shqiptaret nuk e pranojne dot idene se ne himare fliten te dyja gjuhet dhe egzistojne si greke si shqiptare dhe ndodhin ato qe ndodhin. S'doni ta pranoni dhe doni ti thoni te zezes te bardhe dhe anasjelltas, vazhdoni ....... Mali mund t'ju ndaje por kulturat dhe mentaliteti jane komplet ndryshe. Une i njoh shume mire dhe himarjotet dhe labet pasi kam punuar me to dhe jetuar pjeserisht. Himarjotet jane ndryshe jo vetem nga labet por nga gjithe pjesa tjeter e popullsise ne shqiperi.

brooklyn pse ti nuk je shqiptar, po na thuaj pastaj si te te drejtohemi se na ke vene ne dileme jo per gje, se e shikoj qe paska shqipfoles plot si puna juaj! Ne e dime shume mire qe flitet gjuhe e dyte ne Himare, edhe Italishjta eshte folur biles ashtu sic flitet ne Vlore si gjuhe tregetare, pthuasje si gjuhe e dyte por nuk shkallojme nga trute per 200 Euro! Sapo me erdhi dikush i familjes qe ishte me pushime dhe kishte vajtur nga ato zona per vizite e vete i kishin thene qe marrim pensione nga greku se s'kemi cte bejme! Cfare ke pse ju djeg, merrni ato pensjone por mos u hiqni si dicka tjeter sepse ndiheni inferior! Tu besh DNA dilni "Shqiptar e bir Shqiptaresh" katerqind mije brezash. Himara e sotme eshte e perbere nga malesoret e Miridites qe donin te kalonin me anije ne Sicili ne kohen e Otomaneve e u ngeci kemba ne Himare si edhe tipat e Bollanos. Me thuaj pak more brooklyn i "zgjuari" perse i vellai i Spiro Milos luftonte ne krah te kundert te Spiros qe e paguante Greku? E pra zoteri qe te dish me mire kush jane Himarojtoet dhe Himara lexo mire Petro Markon, apo do hedhesh edhe mbi ate balte? Vertet ke punuar me ta, mos me thuaj te paskan paguar te behesh edhe ti Hiamrjot Grek...haahah Zoteri ja te jap une ty disa Hiamrjot, edhe pastaj derrdellit zoterote, sapo te thashe qe Bollanaqo eshte nga Progonati i Tepelenes nje fshat me lart se fshati i babit tim, kokqyp lab eshte si mua, vetem se Bollano eshte i shitur. Me thuaj more brooklyn pse vellai i Bollanos dhe nipi i tij arrestohet ne Greqi si nacionalista dhe quhen shqiptare apo bejne lojerat e tyre per perfitime dhe trazojne gjithe fshatin si "Maci i Pilure" kur themi ne nga anet tona.

Hapi llambaqet ketu edhe boll genjeve te tjeret por mos u kujto te na e hedhesh ne qe jo vetem kemi jetuar me ta por i dime me mire se ty kush jane. Ti shko deklarohu edhe Marsjan per te marre ato 2 Eurot, se mbase aq edhe kushton ti edhe disa te tjere!

Te pershendes....me kengen Himarjote dhe si e quajne veten ata qe nuk e marrin lekun e Grekut. I ke degjuar kur shtrengohen te kendojne keto kenge ne greqisht sa keq degjohen tamam si sorrat, sespe kenga Labe dhe Himarjote kendohet ne Gjuhen e Perendive ate Shqipe(lexo Aristidhi Kolia)

Hapu vetėtim se shkova
    pritmėni malet e flakės
    si zogu nga deti dola
    unė jam Damiani i Himarės
    dhe guri mė njeh

Kjo ėshtė Himara qė thonė
    dielli pėrmbi Shqiponjė

Ku je sulltani i oborroit
    gremis mal e shteron dete
    ktheu prapė prej Anadollit
    Himarėn e kam pėr vete
    vetėm imja je

dielli pėrmbi Shqiponjė

Unė e kam lulen e shpirtit
    Zanėn e Akroqeranės
    ti lavdin falja shpirtit
    paqe me bijt e Himares
    rrugė tjetėr s'ke

dielli pėrmbi Shqiponjė

Kėtu nė vėndet e mija
    ku dhe Zoti vjen i ftuar
    vjen e qeteson
    mbretėron vetėm liria

Flamur tjetėr s'ka pranuar
    jo mor jo s'pranojmė
    mos e prekeni zemren ton
    lulen qė ka cel zambaku
    o pėr flamurin me shqiponja
    kemi derdhur njė lumė gjaku

Himarjot kudo qė jeni
    Himarjotė

Krenarinė nė zemėr kini
    Lavdi plot

Ti je Zot nga lashtėsia
    nė kėtė tokė

Pėr ty shkruan historia
    dije dhe sot

Stuhitė nuk ju nėnshtruan
    nė ē'do kohė

Si shkėmbinj nė mal qėndruan
    Himarjote

Se ē'do breg e ka njė emėr krenari
    Guri i rėndė nė vend tė vetė rri atje

Sjemi rėrė nėn kėmbė
    po Shqiponja mbi shkėmbėnjė

E kuptove, Katallaves, Kapish, Understand!...

Dhe me ne fund per politiken tone perulese dhe sahanlepiersat qe u vene mbas do te shkonte shume ky citim i At Gjergj Fishtes:

Ju grokomane stramastuke qelbsina, me bark ne Tirane e me krye k'thelle ke Athina~At. Gjergj Fishta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _AuLoNa_ : 15-08-2010 mė 20:09
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    shume e n'trashet kete temen. Ishte thjesht nje incident i shemtuar, i rradhes, qe mund te ndodhte kudo, e kujtdo. Mjaft i dhane mediat greke apo dhe disa ketu nuanca etnike, medemek. Nuk ka shqiptare qe te vrasi me qellim te tille, ne token shqiptare. Himara eshte shqiptare, lere c'thote athina.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Faqja 12 prej 35 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •