Nuk dua te replikoj.Une qe kam jetuar ne Vlore dhe e njoh mire civilizimin atje, them se ngjarja eshte thjesht ordinere, si mjaft vrasje apo grindje qe ne Vlore mund ti hasesh badiava.Por si gjithmone ngjarja bjen ne doren e istrumentisteve politik dhe tashme cdo gje pritet te degjeneroje.kane ndodhur vertete shum ngjarje te hidhura ne greqi dhe kurrsesi nuk kane kaluar pa me rrevoltuar.Ne kemi mbajte qendrimin tone bazuar ne te drejten por dhe mardhenieve te pa barazise qe e detyrojne kushtet qe ne i dime.Grekeve u intereson te lene nje shije te hidhur ne mardhenie, pasi kljo eshte nje mnyre per te frenuar emigacionin ne ate vend.Per me teper ato nuk kane asnje interes pasi nga nje perplasje humbasin te dy palet, per te mos thene se jane ato qe humbasin me shume.Pa medojeni sikur nje i "cmendur "te hidhte ne ere Akropulin apo dhe Olimpian, eh ska politike ta laj me.Pra nga derr derret nuk fiton kush. Ceshtjen un e shikoj ne nje tjeter prizem , si mund te kurojme urrejtjen mes popujvetane?Kjo eshte e rendesishme.Njerz do te vriten dhe gazetaret e poetet, kengetare e instrumentistet,politikanet e opinjonistet nuk do te mungojne, por plaga me siguri mbetet dhe dikur shperthen dhe ben dem.Me vjen keq qe jam kaq pak i fuqishem per te hedh nje hap sado te vogel drejt pajtimit, me kedo popull ballkanik mete cilet jetojme permes urrejtjes.
Krijoni Kontakt