Close
Faqja 21 prej 23 FillimFillim ... 111920212223 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 229
    life is a flower Maska e maryp
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    Citim Postuar mė parė nga Marya Lexo Postimin
    kujdes kur shpreheni , po ata qe jetojne ne shqiperi si e ndjejne veten kur jane te detyruar te perballojne c'do dite ate qe ju perballoni vetem 1 jave dhe nuk i kane mundesite monetare me rrogat mediokre apo pensionet qe kane te shikojne as deren e nje restoranti , por ecin duke shijuar vetem eren e kuzhines nga larg dhe duke ngrene misra dhe duke ju admiruar juve qe hiqeni sikur keni kapur qiellin me dore.
    Me sjelljet dhe qarjet tuaja te kota i beni ta ndjejne me teper mizerjen
    degjo Marya, pikerisht per kete them qe nuk ja vlen dhe nuk duhet te behen pushimet ne shqiperi(tani ne i bejme se atje kemi familjen dhe duam sduam do vemi). problemi i shqiperise eshte qe atje cmimet jane shume te larta, teper te larta per ke jeton atje. te vesh te hash darke ne nje restorant dhe te lesh gati gjithe rrogen e muajit eshte thjeshte absurde.. atje cmimet duhet te jene ne baze te nivelit te jetes qe eshte aty ,ne baze te rrogave qe marrin dhe jo ne baze te lekeve qe ne emigrantet shkojme te shpenzojme ne 15 dite qe rrime atje..
    para dy muajsh vajta ne nje hotel ne tirane, kushtonte 65 euro nata, i vinte era muk sa hyje ne oborr te hotelit, nje hotel te tille ketej as me njezet euro naten nuk e merr.. pra a nuk eshte absurditet ky???une ne 14 vjet qe jam larguar nga shqiperia nuk kam vajtur kurre te bej pushime e dhe pse kam shume deshire ta shetisja njehere shqiperine gjere e gjate, sepse si natyre eshte e mrekullueshme, nuk kam per ta bere, sepse refuzoj qe per tre dite ne sarande te harxhoj 200/300 (saranda ish shembulli por keshtu e ke gjithe shqiperine)... e keqja eshte se atje nuk llogjikojne me ate qe kane por llogjikojne me ate qe vjen nga jashte..
    nje kafe te kushton 100 leke te reja ndersa ketu e paguaj as 80 cent.. e kupton ku eshte absurditeti??? une ketu e paguaj 80 cent sepse eshte ne proporcion me rrogen time, po 100 leke nje kafe atje , me cfare e bejne proporcionin???
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Ndonjeher te merr malli edhe per zhulin atje lol.

E vertet qe jeta per ata qe jetoin ne shqiperi eshte shtrenjtuar , rrogat nuk mbulojne koston e muajit por kur shkon si turist kemi icik qef me shit mend
    Pranaj ju dalin ato shifra marremendese o people
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar mė parė nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Ikni ne shqiperi per pushime....Se i kaloni mire,duke bere pashaporten....
    Sakte, bejne nje rruge dhe dy pune, bejne pasaporten dhe njekohesisht bejne plazh ose sauna ne rradhe nga vapa.

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    Postime
    8,793
    Se mu kujtua pashaporta

Vjet e bera edhe une pashaporten , mbajta rradhe si gjithe te tjeret dhe dokumentacionin e kisha ne rregull.
    Shkova me maman time e cila para se te hyja me tha :
    Merre kete 1000 leke te reja dhe jepja asaj zonjes qe do te te plotsoj dokumentin.
    E pse 1000 leke- i thashe - une jam brenda rregulla , nuk eshte se po me ben ndonje favor.
    Epo ti ke ardh nga jasht , keta qe jetoin ketu japin 500 leke
    Pse mi mama -i thashe- une kam ndonje printer ne bodrum qe i fotokpjo leket .

Hyra brenda dhe po vrisja menjen si t'ia jap tani .
    Filloi odiseja e berjes se fotos , kthehu ketej e ktheu andej. Shkrepe -i thashe -se pashaport eshte , nuk do konkuroj per miss.
    Ja leshe lekun aty te printa, me siklet te madhe.

Pashaporta me doli brenda afatit .
    E shef -tha mami- beri efekt 1000 lekshi .

ps. Me thuani tani kush e ka fajin ?

Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Se mu kujtua pashaporta

Vjet e bera edhe une pashaporten , mbajta rradhe si gjithe te tjeret dhe dokumentacionin e kisha ne rregull.
    Shkova me maman time e cila para se te hyja me tha :
    Merre kete 1000 leke te reja dhe jepja asaj zonjes qe do te te plotsoj dokumentin.
    E pse 1000 leke- i thashe - une jam brenda rregulla , nuk eshte se po me ben ndonje favor.
    Epo ti ke ardh nga jasht , keta qe jetoin ketu japin 500 leke
    Pse mi mama -i thashe- une kam ndonje printer ne bodrum qe i fotokpjo leket .

Hyra brenda dhe po vrisja menjen si t'ia jap tani .
    Filloi odiseja e berjes se fotos , kthehu ketej e ktheu andej. Shkrepe -i thashe -se pashaport eshte , nuk do konkuroj per miss.
    Ja leshe lekun aty te printa, me siklet te madhe.

Pashaporta me doli brenda afatit .
    E shef -tha mami- beri efekt 1000 lekshi .

ps. Me thuani tani kush e ka fajin ?
    Sigurisht qe ti e ke fajin, duhet ti kishe lene 2000 leke qe te dilte para afatit.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Nese shkoje pa dyshim se do shkoje ne vizite te nene Shqiperi!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

yep Maska e Izadora
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    Postime
    8,793
    Citim Postuar mė parė nga Station Lexo Postimin
    Sigurisht qe ti e ke fajin, duhet ti kishe lene 2000 leke qe te dilte para afatit.
    Me nje fjale po te jepja 3000 leke , do ma kishte dhene direkt pashaporten ?

Normal qe jemi deri diku dhe vete fajtor, nje migrant ne vendit ku jeton ,nuk ja mba me e shkel 1 milimeter ligjin dhe cdo ndryshim ligji nuk e diskutoin dy here ,
    kur shkoin ne vendlindje , e shohin ligjin si rumba rumba xD

Ata migrant qe ju dalin pushimet 15 mije $ , i bie qe gjithe vitin te kene punuar 48 ore dhe nuk ma do mendja se do i kishin leshuar aq kollaj leket nga xhepi lol .

E vertet shqipria eshte e varfer , por jo edhe aq tragjike ,se edhe atje njerez jetoin .
    Pushimet neper vende te tjera te botes, behen me teper per kuriozitet, per te pare dicka te re , dicka tjeter.

ps. Ku duket balta me e embel se mjalta ?

New York Maska e mario_kingu
    Anėtarėsuar
    09-12-2004
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    2,225
    Me nje fjale po te jepja 3000 leke , do ma kishte dhene direkt pashaporten ?

Normal qe jemi deri diku dhe vete fajtor, nje migrant ne vendit ku jeton ,nuk ja mba me e shkel 1 milimeter ligjin dhe cdo ndryshim ligji nuk e diskutoin dy here ,
    kur shkoin ne vendlindje , e shohin ligjin si rumba rumba xD

Ata migrant qe ju dalin pushimet 15 mije $ , i bie qe gjithe vitin te kene punuar 48 ore dhe nuk ma do mendja se do i kishin leshuar aq kollaj leket nga xhepi lol .

E vertet shqipria eshte e varfer , por jo edhe aq tragjike ,se edhe atje njerez jetoin .
    Pushimet neper vende te tjera te botes, behen me teper per kuriozitet, per te pare dicka te re , dicka tjeter.

pershendetje
    ne radh te pare te besh 15000$ ne usa nuk eshte edhe aq zore i madh
    rasti nr 1 eshte sa ben ne muaj edhe ca pune ben

e kap nga vetja kohet e fundit familja ime kemi nje liquid store seshte ndonje gje e madhe por 6000 ne muaj minimumi i ke te thata un punoj vet ne acounting sa mbarova shkollen aleluja me ne fund
    pra 15000$ sduhet te punosh 48 ore mi goce por jet normale
    puna nuk eshte tek leku puna eshte se shqiperia cmimet i ka ne stratosfer
    se di si jetojn njerzit andej me ato cmime cfare hane buk krip domate
    gjithsesi cdo njeri ka xhepin e ti mbase perndonje gje mua me duket luks
    po per secili tjeter mund te jet e perditshme
    e kuptove ku doja me dal
    pastaj the ne shqipot vdesim te shesim mend
    p/s te shesesh mend o te besh ndonje vile qe se ka njeri te blesh nje makine qe se ka njeri te hapesh ndonje lokal njesh fare e kupto mi goce
    po te vesh turist so me shit mend por te besh qef

ciao gjith te mirat
    Partizoni

Lab 100% Maska e Station
    Anėtarėsuar
    26-02-2010
    Vendndodhja
    Shqipėri
    Postime
    6,624
    E ku tjetėr veēse nė Devoll.
    P.S. Mario Kingu ka te drejte Izadora, nė Shqipėri ēmimet janė skandaloze, d.m.th. ēmimet janė si nė Europ por pagat janė si nė............

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Sa per ate punen e biletes duket qe s'paske qene ndonjehere ne Amerike dhe te shkosh ne Shqiperi.

Sa per ate punen e drekes/darkave $100 ne dite per 6 veta? Ca ha ti cun, byreke cdo dite?

Sa per ato te tjerat nuk ja vlen te flasesh se varet se ca jete ben secili dhe dicka qe ti mund ta quash lluks, ai tjetri e quan dicka normale ne jeten e tij ose vice versa.

Sa per kete punen e $15,000 edhe e besoj sepse tezja ime shkonte nje here ne dy vjet ne Shqiperi me burrin ose thjesht me dy niperit e vegjel, rrinte nja 2-3 muaj dhe kuptohet kishte shtepine e saj atje dhe gjithe te afermit dhe i shkonte te pakten $10,000.
    E gjitha ishte per humor, aspak per te gjykuar xhepin e dikujt. Eshte mese e vertet qe une skam qene ndonjeher ne Amerik. Do genjeja veten nese do thoja kam qen. Kam degjuar qe bileta shkon diku tek 900$, per vajtje. Nuk e di sesi eshte vajtje-ardhje, nuk ja kam iden. Nese me pyet per Europen ta them, pasi gjithmon kur bej plan per te ikur, futem dy tre jave perpara dhe kontrolloj per bileta se mos i gjej "me oferta", zakonisht bien shume me gjithe taksa nese i kap brenda dites apo per 3 ose 4 ore. 100$ i bien diku tek 110 mije lek, tani ne qe jetojm me shume ne Shqiperi e dim sesa jan cmimet dhe sa shkon nje dreke apo nje darke. Nese djali e shtron vetem me fruta deti, me vere shardone, domosdo qe shkoj dreka apo darka over 100$, po te hash normal dhe mire, nuk shkon me shume per 6 veta.

E dashur Fashion Girl, dhe une veriun e Italis rrah gjithmon, nuk kam ndenjur ne jug ndonjeher, sepse dhe njerezit i kam te gjithe ne veri. Por me beri habi sinqerisht qe mund te shkojn biletat aq shume, nuk e di nese e keni pasur rast urgjence apo dicka tjeter, qe mund te zevendesoni udhetime apo ku di une cfare kushti keni marre nga kompania qe ofron bileten.

Sic e thash dhe ne shkrimet me pare, ishin me teper me nuanca humori, nuk mund te gjykoj askend sesa harxhon dhe sa e ka xhepin. Nuk mund te behet llogaria e askujt, pa qene me ate person dhe ti shikosh me sy.

Me lart eshte thene qe harxhohet, une 4 dite isha ne Dhermi, dhe c'te them? Po dhe une harxhova afro 650 euro, hotel, dreka, darka, te dala dhe xhiro me jatski. Ikin leket pa e marre vesh mire sesa ke

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •