Close
Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 88
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    Citim Postuar mė parė nga apollo12 Lexo Postimin
    Shihet se disa ketu ne forum si Blueton, ximi etj nuk din fare histori. Ne kemi qen te krishter te gjith, Kan ardhur hordhit turke dhe i kan mbajtur trojet shqiptare te okupuara 500 vjet. Ata kan perdorur metodat qnjerzore ndaj popullit shqiptar, e ne fund kan arritur te na imponojn fen islame. Turqit me 1912 kan ikur dhe ne na kan lene ne dor te serbit. Po te kishte mbajtur nen okupim Serbia Kosoven 500 vjet me siguri se edhe ata do na impononin fen e tyre. Per mua njejt si turku si serbi. Mir e ka than i menquri Pasho Vasa "Feja e shqiptarit asht Shqiptaria".
    ti akozon te tjeret ndersa vete nuk ia ke haberin e historise ,per ti thene dikujt se nuk din , duhet te jeshe me i ditur ose se paku i barabarte me ate.

ti ke qene PAGAN oooo PAGAN e di cfar dtth ??? KE BESUAR LOPE ,KALE SHQIPONJA DERRA TE EGER

edhe shkrishterizmi eshte i sjellur tek iliret ,jo shqiptaret. se ne kohen qe ka ardhur krishterizmi nuk ka pasur shqiptare ,por fise dhe klane kete e kemi cekur 100 here ne kete forum ,po haj e le ta mbushe m,endjen njeri juve

sikur te ishte imponuar islami me dhune ,une i pari do ta kisha braktisur e jo ti,por duke pare se cfar te mirash dhe perparsi ofronte islami si model jetsor dhe shtetror e pranuan ne mase te madhe ,dhe fal ketij islami sot mbijeton kombi shqiptare se sikur te kishte qene puna e kshishterizmit ,vaj halli per kombin tone, do ishin bere kroat ,maqedon italian dhe nuk do kishte mbetur asnje

prandaj ,ti flet me inate dhe emocione ,e di qe e din me mire se une kete histori ,por nga inati se pranon

i/e regjistruar Maska e Elytony
    Anėtarėsuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    Kosova(Vushtrria)
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin
    Bash kete djale vetem feja islame e ndriture munde ta kthjell.inshalla ka sukses.Amin!

Me te mira vellacko!
    Zoti subhanehu we te'ala iu ruajt edhe juve vėlla nga intrigat e njerėzve tė pangopur nga injoranca,e cila rrjedh nga armiku ynė(Djalli).

Esselamun Alejkum!

Ēufo Cufo o gjumash... Maska e Mau_kiko
    Anėtarėsuar
    06-03-2009
    Vendndodhja
    In the Jungle, the mighty Jungle!
    Postime
    1,576
    S'ia kam idene... eshte dicka qe imagjiita im nuk arrin dot ta konceptoj... Cdo te ndodhte po te shin te gjithe njesoj? Cdo te ndodhte po te beson te gjithe (krejt bota) te njejten fe?

Gjithcka do te binte ne nje monotoni totale... do te ndaloheshin shume gjera.. thuajse gjithcka do te kishte tjeter konceptim nga ky qe kemi aktualisht...

I vetmi problem eshte qe dicka e tille kurre nuk do te arrihet... edhe sikur te duam ne...
     /l、
    (゚、 。 7
     l、 ~ヽ   
     じしf_, )ノ
    ...e Dio disse kung e kung fu...
    哈哈

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar mė parė nga blueton Lexo Postimin

sikur te ishte imponuar islami me dhune ,une i pari do ta kisha braktisur e jo ti,por duke pare se cfar te mirash dhe perparsi ofronte islami si model jetsor dhe shtetror e pranuan ne mase te madhe ,dhe fal ketij islami sot mbijeton kombi shqiptare se sikur te kishte qene puna e kshishterizmit ,vaj halli per kombin tone, do ishin bere kroat ,maqedon italian dhe nuk do kishte mbetur asnje

prandaj ,ti flet me inate dhe emocione ,e di qe e din me mire se une kete histori ,por nga inati se pranon
    meqenese nuk e njoh mire historine ....A mund te na pershkruash pak historine e muslimanizimit te shqiptareve? Dmth ishte dicka spontane apo e detyruar!

dhe fal ketij islami sot mbijeton kombi shqiptare
    ketu e ke fjalen per antaresimin e shqiperise ne konferencen islamike???

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    Citim Postuar mė parė nga prenceedi Lexo Postimin
    meqenese nuk e njoh mire historine ....A mund te na pershkruash pak historine e muslimanizimit te shqiptareve? Dmth ishte dicka spontane apo e detyruar!

per cilet shqiptare e ke fjalen?? ,

kur islami erdhi ne trojet ballkanike permes tregtise detare, qe ishin kontaktet e para te ketij rajoni me islamin , atehere nuk ka pasur shqiptare, por sic thashe, klane dhe fise ilireshqiptaret lindin si komb ne shek.18,dhe islami ne ballkan nuk ka ardhur permes osmanlinjeve ,por para tyre, per keto ka fakte dhe dokumente historike,

ketu e ke fjalen per antaresimin e shqiperise ne konferencen islamike???
    ISLAMI SI FE ndersa ti qe te vjen inati se feja yte po deshton kjo eshte ceshtje sekondare ne kete debat

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-04-2009
    Postime
    217
    ti akozon te tjeret ndersa vete nuk ia ke haberin e historise ,per ti thene dikujt se nuk din , duhet te jeshe me i ditur ose se paku i barabarte me ate.

ti ke qene PAGAN oooo PAGAN e di cfar dtth ??? KE BESUAR LOPE ,KALE SHQIPONJA DERRA TE EGER

edhe shkrishterizmi eshte i sjellur tek iliret ,jo shqiptaret. se ne kohen qe ka ardhur krishterizmi nuk ka pasur shqiptare ,por fise dhe klane kete e kemi cekur 100 here ne kete forum ,po haj e le ta mbushe m,endjen njeri juve

I nderuar. Nuk e besoj se ne forum te jet ndonje anetar me i vrazhd ne fjalor thene shkurt ju jeni brutal, ama tani ma ke mbushur mendjen se je ma intelegjenti ne forum. Me ju burr nuk ja vlen me diskutue. Ndoshta po ju livdoj pak veq ti i kishe hipur skijave prap.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    I nderuar. Nuk e besoj se ne forum te jet ndonje anetar me i vrazhd ne fjalor thene shkurt ju jeni brutal, ama tani ma ke mbushur mendjen se je ma intelegjenti ne forum. Me ju burr nuk ja vlen me diskutue. Ndoshta po ju livdoj pak veq ti i kishe hipur skijave prap.
    po de po, kur njeriu ngel pa argumente ,menyra me e lehte per te ikur nga i gjith ai vrer qe keni vjellur mbi islamin eshte kjo ,sikur qe keni shkruar me larte.

ketu nuk ishte teme bisedimi per brutalitet dhe fjalor te vrazhde ,thjeshte diskutonim per gjera qe ju i ureni ndersa kur ju sillet argument ,ju ikni

me vjen keq ,por nuk eshte me rendesi si i kam hipur skijave ,por me rendesi eshte qe jane ne rruge te drejte, per dallim nga ju qe perpos u keni hipur prap, ju e keni gabuar edhe rrugen

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    eee ti te pengon arabizmi i kosoves ,kurse nga ana tjeter nuk te pengon evropianizmi apo krishterizimi i kosoves,

cfar kam une apo ne te njejte me italianet gjermanet apo francezet,cfar na bashkon me ata ,hic asgje

ne si shqiptare na bashkon kombi ne te cilen ka me shume fe dhe ateista ,dtth duhet cdo njeri te repsektohet per ate qe ka , e shoh se me ngulim mundoheni dhe ureni shqiptaret musliman vetem pse kane fe te perbashket me arabet, po cfar do thuash qe ne kemi fe te erbashket me nje gjerman,francez apo amerikan musliman, do te pengoje ti gjermanizimi apo amerikanizmi i shqiptareve qe kane te njejten fe me gjermanet ,arabet, apo turqit??

islami nuk eshte i arabeve , apo i turqve ,por eshte i muslimaneve dhe pik nese ti kete nuk do ta pranosh atehere ti ke problem me vet veten e jo me arabet muslimanet apo dikend tjeter

ti flet per islamin , e nga ana tjeter ti nuk ke as 1 % njohje te islamit , ti ke lexuar nje liber, ke ndegjuar nje ligjerate dhe menjeher na sjell perfundime,

si duket ti qenke paragjykues dhe jo realist,

une te kisha preferuar te meresh me studime te mirfillta dhe te lexosh me sy neutral dhe ne fund futu ne dhome gjys ore dhe mendo mire
    blututh kush t'tha ty qe un i du italianet e europjanet tjer edhe pse jan per te dashur se jon 1000 her ma perpara se na e se Arabet pra duhet marrur shembull per te drejt e jo per mbrasht , por un nuk i dua as ata as kulturen e tyre un e dua vetem ate SHQIPTARE dhe nuk urrej popullin musliman shqiptar por urrej ate qe me kercnon KULTUREN GJUHEN E TRADITAT E MIJA E NE KET RAST ISLAMI DHE HADITHET E BEJN UN I KAM LEXUAR BLUTUH TE JESH I SIGURT SHUMICEN PREJ TYRE DHE KAM PAR KONFLIKT 90% ME TRADITAT TONA prandaj BINDU QE ISLAMI TE QON NE RRUG TE DREJT ME ARABET PASI ATJE NUK KA NDODNJE GJE TEJTER QE PRAKTIKOHET POS ISLAMIT TE PASTERT DHE NESE VAZHDONI TA SHTINI KETU AT ISLAM DHE NESE PRAKTIKOHET ME TE MADHE QE THEM SHYQYR ZOTIT NUK ESHTE DUKE NDODHUR DO TE BEHET 100% ARABI... KET JU E MOHONI SEPSE ME NJE AN KENI DESHIR TE FLAKET E NE TJETEREN MA SE SBEN POPULLI TA KUPTON QE KESHTUT DO TE NDODH KADAL KADALE DUHET , POR REALITETI ESHTE KY AJ REALITETI QE EGZISTON E NUK KA RRUG TEJTER NE ISLAM POS KJO

i/e regjistruar Maska e belive-god
    Anėtarėsuar
    21-09-2009
    Vendndodhja
    All Over the World
    Postime
    79
    Siq po i shoh temat e bluetoth i paska hipur sijave ne bari, e kjo asht nje shenje e keqe per islamin e per gjithe komunitetin e tij, sepse asht ka e tregon intelegjencen e komunitetit te tij te dashur qe quhet ISLAM.
    Po besoj se ky shkrim qe e bera per te eshte kompliment per te.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-07-2010
    Postime
    360
    Citim Postuar mė parė nga MafiaWarz Lexo Postimin
    blututh kush t'tha ty qe un i du italianet e europjanet tjer edhe pse jan per te dashur se jon 1000 her ma perpara se na e se Arabet pra duhet marrur shembull per te drejt e jo per mbrasht , por un nuk i dua as ata as kulturen e tyre un e dua vetem ate SHQIPTARE dhe nuk urrej popullin musliman shqiptar por urrej ate qe me kercnon KULTUREN GJUHEN E TRADITAT E MIJA E NE KET RAST ISLAMI DHE HADITHET E BEJN UN I KAM LEXUAR BLUTUH TE JESH I SIGURT SHUMICEN PREJ TYRE DHE KAM PAR KONFLIKT 90% ME TRADITAT TONA prandaj BINDU QE ISLAMI TE QON NE RRUG TE DREJT ME ARABET PASI ATJE NUK KA NDODNJE GJE TEJTER QE PRAKTIKOHET POS ISLAMIT TE PASTERT DHE NESE VAZHDONI TA SHTINI KETU AT ISLAM DHE NESE PRAKTIKOHET ME TE MADHE QE THEM SHYQYR ZOTIT NUK ESHTE DUKE NDODHUR DO TE BEHET 100% ARABI... KET JU E MOHONI SEPSE ME NJE AN KENI DESHIR TE FLAKET E NE TJETEREN MA SE SBEN POPULLI TA KUPTON QE KESHTUT DO TE NDODH KADAL KADALE DUHET , POR REALITETI ESHTE KY AJ REALITETI QE EGZISTON E NUK KA RRUG TEJTER NE ISLAM POS KJO
    ti je komplet jashte logjikes njerezore, ti si duket nuk logjikon me koke por me emocione.

une jam shqiptare musliman dhe nuk ndjehem i kercenuar apsak as nga kurani e as nga hadithet sepse une jam dhe do ngeli shqiptare musliman ,nuk kam veshje arabe me fustana dhe me pantallona te shkurta po as bermude dhe kackete italiane, nese ti se preferon te paren dhe e praktikon te dyten je komplet jashte asaj shqiptare dhe praktikon nje veshje e cpikur nga evropjanet, nuk e di se sa do ta kapish kete gje,une te solla nje shembull me muslimanet jo arab dhe jo turq ,por ti si duket me qellim i ike kesaj sepse nuk kishe pergjigje

ju mund te ndjeni veten te rezikuar nga islami sepse nuk jeni musliman dhe normalisht ju e ndjeni kete sic e ndjej une rezikun nga krishterizmi apo jehudizmi

dhe nje pyetje per ty, si duket nji shqiptare sipas teje,ne cdo aspekt?????

dhe te keshe te qarte qe traditat kombetare nuk jane cdo here te mireseardhura per kombin tone. nuk me duhet tradite kombetare ajo e cila inicon gjakmarjen, shiqoj pasojat e saj ne shqiperine veriore ,shume familje jane ngujuar nga kjo tradite e mrapsht pagane,sepse kjo ska te beje ma asgje njerezore.

ti flet me teper per deshira se sa per realitete dhe ligje

Faqja 7 prej 9 FillimFillim ... 56789 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •