Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 84
    United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Me duket qe me qellim i keqkupton shprehjet. Me ate fjaline qe thash mbi veten (nga brendia nuk jam musliman fare) nuk desha vetem te deklaroj veten si jomusliman, por te them se njerez si une poashtu mund te numerosh ne grupin e muslimaneve te moderuar. Por ne fakt sipas Kuranit, sipas Allahut, sipas Islamit une nuk jam musliman fare. Keshtu qe desha te them: Nese e deklaron Islamin si fe tolerante duke u referuar ne njerez si mua (apo tjere qe bejne cmos per te hedhur poshte pjeset kriminale te Kuranit), ke bere nje padrejtesi, sepse sipas Kuranit njerez si une nuk jane muslimane fare.

Kjo nuk mjafton. Por duhet shtuar: Na rrofshin ate sendin gjithe librat e "Zotit" dhe "Zoterat" dhe "Profetet", te cilet e pengojne shqiptarin sado pak ne kete mentalitet. Perfshire ketu edhe Allahun dhe kelyshet e tij.
    haha thashe o vella dhe jam deklaruar se une si musliman Shqiptar,nuk urrej asnje feje si ashtu edhe ateistat,ne te kunderten i Rrespektoj

me kete nuk pajtohem(kam te drejten, time dhe mbroj fejen time po ashti dhe kombin tim)
    ja nje rast ishim me nje te huaj kolege,dhe rastesisht pame dy femra qe ishin te mbuluar sipas arabeve,dhe kolegu im menjeher filloi pas te bej mahi,(merepo ne kurre skemi pasur kontakt me te qe edhe une te i tregoj se jam musliman)dhe une duke qeshur i thashe jam edhe une musliman (meqenese edhe une isha kunder asaj mbulese qe ishin veshur ato femra dhe secilit i binin ne sy)
    ai nuk me besonte,ne ato momente,dhe pastaj ka shume here qe me ka kerkuar te falje,besoj se prej aty ka nderruar mendjen, sado pak

Pershendetje

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga USA NR1 Lexo Postimin
    haha thashe o vella dhe jam deklaruar se une si musliman Shqiptar,nuk urrej asnje feje si ashtu edhe ateistat,ne te kunderten i Rrespektoj

me kete nuk pajtohem(kam te drejten, time dhe mbroj fejen time po ashti dhe kombin tim)
    ja nje rast ishim me nje te huaj kolege,dhe rastesisht pame dy femra qe ishin te mbuluar sipas arabeve,dhe kolegu im menjeher filloi pas te bej mahi,(merepo ne kurre skemi pasur kontakt me te qe edhe une te i tregoj se jam musliman)dhe une duke qeshur i thashe jam edhe une musliman (meqenese edhe une isha kunder asaj mbulese qe ishin veshur ato femra dhe secilit i binin ne sy)
    ai nuk me besonte,ne ato momente,dhe pastaj ka shume here qe me ka kerkuar te falje,besoj se prej aty ka nderruar mendjen, sado pak

Pershendetje
    Po dhe une per cdo dite degjoj keso gjera mbi veten. Kur une u them njerezve se jam musliman, ata shprehur ne menyre te ekzagjeruar nganjehere duan te me perqafojne nga gezimi.

Por prape se prape mbetet argumenti im: NJERIU SI UNE SIPAS ISLAMIT NUK ESHTE MUSLIMAN FARE. Kam droje, jam i bindur se e njejta vlen per nje njeri si ti. Andaj paqesia e Islamit nuk mund te "deshmohet" me njerez si ne dy.

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Nuk e di, cfare ju dukemi ne kritikuesit e islamit juve? Bisha qe i kane vene per qellim te kritikojne e shkaterrojne pa arsye? Perse nuk ndaloni asnje moment te logjikoni? Te pyetni: Perse gjithe ky refuzim? Nga kush gjithe ky refuzim? Nga njerez qe te japin bindjen se urrejne kombin tone? Apo nga njerez qe tregojne sa munden se e duan te miren e kombit?
    ja nje pergjigje....
    pse ka ardhur deri ketu,muslimanet me shumice psh,ne shtete aziatike jane te varfer,dhe askush nuk i don te varferit.
    ne vendet aziatike ka qe ne diten e sodit,nuk e di se shka eshte televizori apo kompjuteri etj,pa shkolle me te vertete me dhimben femijet gjunah pa ushqim te mjaftueshem,jane do egerrsira qe edhe ne duhet te kemi tolerance ndaj atyre personave,sepse nuk jane te vetedijshem,dhe jane nje grup i madh qe te cilet i ka shfrytezuar per te keqe,bil ladeni,psh.Arabia kur shkojne besimtaret ne haxh,secili ka me pre nje gule paramendo se sa dhene,lope etj prehen dhe kurre ska quar ndihme ne vendet me te varfer islame si etiopia,etj por gjithnje thaset kane qene Made in USA si te thome se arabia eshte e mire,kurre(kame shume per te shkruar per kete)
    Ndryshuar për herë të fundit nga USA NR1 : 21-07-2010 më 07:51

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Une citova vetem titullin e temes,edhe tani nuk po citoj askend,por ata qe bejn me se shumti zhurm dhe bejn perqarje ne mes nesh u hyjn ketyre gjerave,sejcili ka te drejt te shkruaj at cfar mendon por jo te ofendoj tjeret!Nese feja ime thot qe pabesimtaret duhet shkatrrua,kush i shkatrroi ata?Askush!Edhe te krishteret nuk i duan jobesimtaret,si dhe jobesimtaret nuk i duan besimtaret,por nje mbaje ne mend,cdo njeri mund ta shkatrroi Ai qe e Krijoj,por edhe vetevetja!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Une citova vetem titullin e temes,edhe tani nuk po citoj askend,por ata qe bejn me se shumti zhurm dhe bejn perqarje ne mes nesh u hyjn ketyre gjerave,sejcili ka te drejt te shkruaj at cfar mendon por jo te ofendoj tjeret!Nese feja ime thot qe pabesimtaret duhet shkatrrua,kush i shkatrroi ata?Askush!Edhe te krishteret nuk i duan jobesimtaret,si dhe jobesimtaret nuk i duan besimtaret,por nje mbaje ne mend,cdo njeri mund ta shkatrroi Ai qe e Krijoj,por edhe vetevetja!
    Nuk luan rol, a me citove apo jo. As nuk luan rol, a te citova apo jo. Me rendesi eshte qe mendimet tona ferkohen. Kjo gje (ferkimi) eshte pjesemarrje ne bisede. Edhe kur te citoj ty, sigurisht se nuk flas vetem per ty, por per shkak se shoh nje "argument" tek ti, i cili eshte i afte per te krijuar nje bindje te caktuar tek lexuesi. Dhe kur une te citoj ty, argumentin tend, ne fakt komunikoj me lexuesin, marr pjese ne mendimkrijim. Nuk eshte puna qe dua te konfrontoj ty apo te te bind ty, por dua t'i tregoj lexuesit se mendimi i sakte eshte ashtu si e shoh une.

Mendo si te duash.

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Po dhe une per cdo dite degjoj keso gjera mbi veten. Kur une u them njerezve se jam musliman, ata shprehur ne menyre te ekzagjeruar nganjehere duan te me perqafojne nga gezimi.

Por prape se prape mbetet argumenti im: NJERIU SI UNE SIPAS ISLAMIT NUK ESHTE MUSLIMAN FARE. Kam droje, jam i bindur se e njejta vlen per nje njeri si ti. Andaj paqesia e Islamit nuk mund te "deshmohet" me njerez si ne dy.
    Une nuk kam droje por thjeshte e jetoj jeten time,une nese i Rrespektoj njerezit,dhe ate sigurisht me Rrespektojne,
    a e di humorin ku te shkojsh nderto nga nje shtepi..

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Nuk luan rol, a me citove apo jo. As nuk luan rol, a te citova apo jo. Me rendesi eshte qe mendimet tona ferkohen. Kjo gje (ferkimi) eshte pjesemarrje ne bisede. Edhe kur te citoj ty, sigurisht se nuk flas vetem per ty, por per shkak se shoh nje "argument" tek ti, i cili eshte i afte per te krijuar nje bindje te caktuar tek lexuesi. Dhe kur une te citoj ty, argumentin tend, ne fakt komunikoj me lexuesin, marr pjese ne mendimkrijim. Nuk eshte puna qe dua te konfrontoj ty apo te te bind ty, por dua t'i tregoj lexuesit se mendimi i sakte eshte ashtu si e shoh une.

Mendo si te duash.
    Jooo,nuk ishte fjala per Ju,por kishte ca shkrime qe nuk m'u duken te arsyeshme fare,dhe per ate pergjithesova temen,se nuk reagova per shkak te citimit!Asgje te keqe nuk pash te shkruar tek komenti juaj,ani qe ndoshta nuk pajtohem ne ca gjera,por jo sa per te reaguar me cinizem!Mire mbetshi!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ja nje pergjigje....
    pse ka ardhur deri ketu,muslimanet me shumice psh,ne shtete aziatike jane te varfer,dhe askush nuk i don te varferit.
    ne vendet aziatike ka qe ne diten e sodit,nuk e di se shka eshte televizori apo kompjuteri etj,pa shkolle me te vertete me dhimben femijet gjunah pa ushqim te mjaftueshem,jane do egerrsira qe edhe ne duhet te kemi tolerance ndaj atyre personave,sepse nuk jane te vetedijshem,dhe jane nje grup i madh qe te cilet i ka shfrytezuar per te keqe,bil ladeni,psh.Arabia kur shkojne besimtaret ne haxh,secili ka me pre nje gule paramendo se sa dhene,lope etj prehen dhe kurre ska quar ndihme ne vendet me te varfer islame si etiopia,etj por gjithnje thaset kane qene Made in USA si te thome se arabia eshte e mire,kurre(kame shume perv te shkruar per ket)
    Ka dhe pjese tjera te botes qe jane te varfera, p.sh. pjese te afrikes, por mendimi publik i botes (ne shumice) nuk drejtohet kunder afrikaneve te varfer, por kunder Islamit po. Keshtu qe nuk eshte varferia arsyeja.

Ndoshta eshte nje nga faktoret, por jo faktori vendimtar. Nuk mund te jete faktori vendimtar per shkak se ka plote varferi tjera ne bote, por ato nuk jane ne fokus. Faktoti vendimtar eshte se njerezit ne kete fe shohin varrezat e shoqerive te tyre, varrezat e te arriturave njerezore. Ketu luan rol edhe agresiviteti qe shperndan kjo fe, tentimi i pandalur per te infektuar boten me veten. Prandaj njerezit vehen ne mbrojtje te tyre dhe ne parandalim te asaj qe kercenon. Ashtu sic jane vene ne mbrojtje dhe parandalim kunder cdo feje me veti si ato, te cilat sot i ka Islami. Kur Krishterimi ishte i pa krasitur, i pa domestikuar, tere bota e qyteteruar u bashkua dhe e gjunjezoi, e deboi tek nje kend i parendesishem te shoqerise. Apo kur ishin ne pyetje sisteme tjera agresive, ekspanduese, shkaterruese. Kjo ka qene gjithemone keshtu. Kur feja X synon boten, duhet te dije se bota prodhon rezistence shkaterruese per fene X. Mesim i thjeshte.

Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Nuk e di, cfare ju dukemi ne kritikuesit e islamit juve? Bisha qe i kane vene per qellim te kritikojne e shkaterrojne pa arsye? Perse nuk ndaloni asnje moment te logjikoni? Te pyetni: Perse gjithe ky refuzim? Nga kush gjithe ky refuzim? Nga njerez qe te japin bindjen se urrejne kombin tone? Apo nga njerez qe tregojne sa munden se e duan te miren e kombit?
    haha po eshte e vertete,shiko se shka kam postuar une te tema (Humori fetar)
    nuk e kemi te ndaluar dhe humorin sigurisht,si dhe kritikat,LOOL

nuk me intereson se shka mendojne te tjeret...........

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Une nuk kam droje por thjeshte e jetoj jeten time,une nese i Rrespektoj njerezit,dhe ate sigurisht me Rrespektojne,
    a e di humorin ku te shkojsh nderto nga nje shtepi..
    Po humorin e di, eshte shume i mire. Por funksionon vetem atehere, kur nje force obligative ka deklaruar se veprat tona jane Islami. Nese ka deklaruar se s'jane, atehere mbaro shtepi sa te duash, kot e ke. Sepse t'i rrenon tjeterkush per nje moment. E ky tjeterkushi nuk eshte me i vogel se vete feja, per te cilen ti kinse nderton shtepi (fiton miq).

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •