Close
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 84
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    (Postim i dyfishte)
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 21-07-2010 më 05:38

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga USA NR1 Lexo Postimin
    hahaha si mund te kerkoje ,une thashe paqe eshte islami nuk mund te jete nje musliman edhe kriminel,nese eshte kriminel atehere nuk eshte edhe musliman?!

Ky mendim yt flet per shume gjera. Se pari flet per ate qe nuk merresh me Kuranin. Pastaj flet per ate qe ti me disa gjera te shkruara ne Kuran me siguri te madhe nuk pajtohesh.

Ja se cfare poashtu shkruan ne Kuran:

Ma'ide 33:

Denimi i atyre qe luftojne (kundershtojne) All-llahun dhe te Derguarin e Tij dhe bejne shkaterrime ne toke, nuk eshte tjeter vetemse te mbyten ose te gozhdohen, ose (te gjymtohen) tu priten duart dhe kembet e tyre te aneve te kunderta, ose te debohen nga vendi. Kjo (mase ndeshkuese) eshte poshterim per ta ne dynja, dhe ne boten tjeter ata do te kene denim te madh.

me ka ra nje rast une vete qe kam ndegjuar nje hoxhe dhe tregonte histori fetare,tha atekohe kane qene njerezit te mdhej 30 metra hahaha,kurse ne i thame gabim je 35 metra kane qene te medhej,do te thote se tash hoxha e nderroj edhe historine fetare,LOOL
    Hoxha ka vetem detyren per ta falur Namazin,tash jane te korruptuar te shikojne sa te felle e ke xhepin(jo per te gjithe normal,por per shumice po) une te thash chino se 100% musliman spe di a ka mos te teproj me shume,psh.te shikojsh gra te huaja,te gjithe Njerezit duhesh me i rrespektu,mos me vjedh,mos me rrejt,mos me tradhtu,duhesh te kesh Rrespekt maximal,nuk duhesh me dallu racen njerezore,me mbyt njeri ajo nuk vjen ne pyetje etj,etj
    a beson se ka njeri me keto kushte ti chino?!!
    Nuk fola per fjalite e mendimet e hoxhes, por per ato te Kuranit.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Sipas meje,ajo eshte deshira e juaj,smund une ty te detyroj,feja eshte private vetem se me deshire mund ta mbajsh,une si musliman duhet te kam Rrespekt ndaj njerezve, dhe pra edhe ty te Rrespektoj
    nga ana tjeter ne jemi nje komb dhe te kam vella e moter
    per mua eshte, Skenderbeu hero i imi. po ashtu edhe i joti
    Ne vlore 1912 u ngrit flamuri, per mua, edhe per ty
    Festat kombetare une i mbaj,edhe ty poashtu
    Muziken Shqipe une e ndegjoj,poashtu edhe ty (se arabet se ndegjojne valla)
    Hymni jem,po edhe i joti
    une kam flamur te kombit tim,sigurisht qe edhe ti ke
    Me duket qe me qellim i keqkupton shprehjet. Me ate fjaline qe thash mbi veten (nga brendia nuk jam musliman fare) nuk desha vetem te deklaroj veten si jomusliman, por te them se njerez si une poashtu mund te numerosh ne grupin e muslimaneve te moderuar. Por ne fakt sipas Kuranit, sipas Allahut, sipas Islamit une nuk jam musliman fare. Keshtu qe desha te them: Nese e deklaron Islamin si fe tolerante duke u referuar ne njerez si mua (apo tjere qe bejne cmos per te hedhur poshte pjeset kriminale te Kuranit), ke bere nje padrejtesi, sepse sipas Kuranit njerez si une nuk jane muslimane fare.

Rrnoft populli Shqiptar pa dallim feje[/B]
    Kjo nuk mjafton. Por duhet shtuar: Na rrofshin ate sendin gjithe librat e "Zotit" dhe "Zoterat" dhe "Profetet", te cilet e pengojne shqiptarin sado pak ne kete mentalitet. Perfshire ketu edhe Allahun dhe kelyshet e tij.

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Keto jane kundershtime paushalle. Paushalle sepse nuk merresh me faktet qe flasin per dhunen, per vrasjet, per masakrimet ndaj jobesimtareve ne Kuran. Nese kjo qenka menyra se si argumentohet ne islam, atehere heren tjeter kur ndodhin masakra nepalestineze, une paskam te drejte te "kunderargumentoj" ne kete menyre: "Jo, s'mund te jete kjo gje."

Ne kete menyre edhe Djallin e deklaroj te pafajshem
    .
    Une shkruajta per fejen islame e jo per teror...............
    ???!!!
    Pershendetje chino

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Une shkruajta per fejen islame e jo per teror...............
    ???!!!
    Pershendetje chino
    Mire de, hajde folim per Islamin. Cfare tjeter eshte Islami, pos Kurani?
    Ja ku ta ofrova nje verset te Kuranit:

Ma'ide 33:

Denimi i atyre qe luftojne (kundershtojne) All-llahun dhe te Derguarin e Tij dhe bejne shkaterrime ne toke, nuk eshte tjeter vetemse te mbyten ose te gozhdohen, ose (te gjymtohen) tu priten duart dhe kembet e tyre te aneve te kunderta, ose te debohen nga vendi. Kjo (mase ndeshkuese) eshte poshterim per ta ne dynja, dhe ne boten tjeter ata do te kene denim te madh.

Te pershendes poashtu. Shpresoj nuk te vie bindja se kunderargumentimet kane te bejne me personin tend. Assesi. Perkundrazi, te cmoj shume per shkak te kultures se larte qe tregon ne nenrreshtat e tu.

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Ky mendim yt flet per shume gjera. Se pari flet per ate qe nuk merresh me Kuranin. Pastaj flet per ate qe ti me disa gjera te shkruara ne Kuran me siguri te madhe nuk pajtohesh.

Ja se cfare poashtu shkruan ne Kuran:

Ma'ide 33:

Nuk fola per fjalite e mendimet e hoxhes, por per ato te Kuranit.
    po eshte e vertete se nuk pajtohem me kuran qe kane shtypur,Madein rusia,made in pakistan, made in iran etj..
    mos harro se ne fejen muslimane nuk eshte nje sebeb,jane kater lloje dhe quhen musliman te cilat une nuk pajtohem me ato tre te tjerat dhe lutjet i kane tjera me ne kemi dallime...

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    po eshte e vertete se nuk pajtohem me kuran qe kane shtypur,Madein rusia,made in pakistan, made in iran etj..
    mos harro se ne fejen muslimane nuk eshte nje sebeb,jane kater lloje dhe quhen musliman te cilat une nuk pajtohem me ato tre te tjerat dhe lutjet i kane tjera me ne kemi dallime...
    Nisu te lutem vetem nje moment nga ajo qe ky verset eshte verset nga Kurani origjinal. Pajtohesh me te? Ose do pajtoheshe me te, sikur te ishte ky verstet nje verset origjinal?

Do mendoje akoma se "Islami eshte Paqe"?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nuk e di, cfare ju dukemi ne kritikuesit e islamit juve? Bisha qe i kane vene per qellim te kritikojne e shkaterrojne pa arsye? Perse nuk ndaloni asnje moment te logjikoni? Te pyetni: Perse gjithe ky refuzim? Nga kush gjithe ky refuzim? Nga njerez qe te japin bindjen se urrejne kombin tone? Apo nga njerez qe tregojne sa munden se e duan te miren e kombit?

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Mos kërkoni shkatërrimin e pabesimtarëve!

Po kush i merr parasysh kerkimet e tilla,cdo njeri le te besoj a mos te besoj eshte problem i tyre,nuk mund te ma imponon askush besimin apo jobesimin,nuk jemi femij,te na imponoj kush asgje!Une e respektoj fen time,por askujt nuk ja mohoj te veten,apo mosbesimin!Tema kote!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Po kush i merr parasysh kerkimet e tilla,cdo njeri le te besoj a mos te besoj eshte problem i tyre,nuk mund te ma imponon askush besimin apo jobesimin,nuk jemi femij,te na imponoj kush asgje!Une e respektoj fen time,por askujt nuk ja mohoj te veten,apo mosbesimin!Tema kote!
    Ke te drejte. Kjo vlen per ata qe fene e shohin si nje buqete deshirash, te ciles mund t'i marresh cfare te duash, por t'i refuzosh cfare te duash. Por kam droje se Islami nuk e sheh veten si te tille. Sipas tij refuzimi i nje fjalie te Kuranit, eshte refuzim i Islamit ne teresi. Mendoj se kete mund ta kuptojne vetem ata qe merren pak me shume me Islamin. Tjeret, ata qe Islamin e kane pak a shume si hobby, ata nuk e kuptojne kete gje, nuk e kuptojne perse neve diskutojme per keto gjera. Sepse per ata Islami kurre nuk ka qene me shume se nje sic thashe me lart: Buqete deshirash.

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •