Close
Faqja 1130 prej 1135 FillimFillim ... 13063010301080112011281129113011311132 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11,291 deri 11,300 prej 11341
    EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin
    ateiste thone.se Universi eshte krijuar rastesishte.

Po sigurishte qe ALLAHU e krijoj Universin,po ne coftese se ka krijuar ALLAHU Universin atehere kushe???!!!!
    Pergjigjen ta dha Jarg...

Kush eshte All-ahu
    pse emer personal Allahu
    a ka sy aj ? veshe
    a ndjen aj
    qfar deshiron allahu
    a han e pin aj
    a ka aj virgjeresha si besimtaret qe kan
    ku rri aj qfare ben aj gjat dites a fle a nuk fle
    a ben te miren dhe te keqen aj ?

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Pershendetje

Ateizmi eshte besimi se nuk ekziston asnje Zot apo perendi. Personat qe nuk besojne ne Perendi quhen ateiste. Sipas ketij 'besimi' bota duhet te jete nje rastesi, keshtu qe jeta nuk ka ndonje kuptim me te thelle se ajo qe shohim, prekim etj... thjesht lindim, jetojme, vdesim - dhe merr fund gjithcka.

Ndersa une kam 2 pyetje nese me lejohet

1. A ka me shume femra apo meshkuj qe behen ateistė-ateiste (a ka ndonje sondazh qe eshte bere, se paku ne ndonje shtet perendimor apo gjetiu)

2. Cili eshte ateisti/ja i/e pare qe njihet ne ndonje dokument - shkrim (pra person qe e ka mohu ekzistencen e Zotit)?!

Me respekt, i juaji Mesia4ever
    Ne radh te pare formen e ateizmit nuk e ke shtruar si vertet konceptohet ateizmi por e ke shkruar sic te duket ty komode per te bere dy pyetje prej koti.
    Atesitat nuk besojn tek rastesit por tek argumentet tek fakti real.
    1)Nuk mund te ekzistoj nje sondazh i till sepse ateizmi eshte menyr perceptimi eshte llogjika e vene ne pune. Cdo njeri intelektin e ka te zhvilluar ne menyra te ndryshme kjo bene qe menyra e perceptimit krijon identitetin e personit.
    2)Te jesh ateist nuk eshte e domosdoshme ta deklarosh.
    Mire pra me thuaj ti kush eshte ai fetar qe ka dhene proven e sakt per ekzistencen e zotit?
    Perseris, proven, jo shkrime te thurura bukur me moral te paster. Feja eshte moraliste dhe si ateist qe jam e konsideroj dicka edukative dicka kulturore.
    Nuk perplas koken ne mur duke insistuar tek mendimi im, nuk dua ta besh edhe ti kete gje sepse te dyve do na dhembi koka.
    Ska prova per zotin, e si mund te sjellsh prova per nje ceshtje qe nuk ekziston

Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga iktuus Lexo Postimin
    Ne radh te pare formen e ateizmit nuk e ke shtruar si vertet konceptohet ateizmi por e ke shkruar sic te duket ty komode per te bere dy pyetje prej koti.
    Atesitat nuk besojn tek rastesit por tek argumentet tek fakti real.
    1)Nuk mund te ekzistoj nje sondazh i till sepse ateizmi eshte menyr perceptimi eshte llogjika e vene ne pune. Cdo njeri intelektin e ka te zhvilluar ne menyra te ndryshme kjo bene qe menyra e perceptimit krijon identitetin e personit.
    2)Te jesh ateist nuk eshte e domosdoshme ta deklarosh.
    Mire pra me thuaj ti kush eshte ai fetar qe ka dhene proven e sakt per ekzistencen e zotit?
    Perseris, proven, jo shkrime te thurura bukur me moral te paster. Feja eshte moraliste dhe si ateist qe jam e konsideroj dicka edukative dicka kulturore.
    Nuk perplas koken ne mur duke insistuar tek mendimi im, nuk dua ta besh edhe ti kete gje sepse te dyve do na dhembi koka.
    Ska prova per zotin, e si mund te sjellsh prova per nje ceshtje qe nuk ekziston

Kjo puna pa besi dhe fe eshte hyp se s t'vrava zhdryp se t'vrava

Me trego pak

Pse egziston njeriu pse eshte krijuar dhe vazhdon te shumohet a ka naj qellim per kete apo vetem vazhdon kesthtut shko hajde pa kurrfar kuptimi ?
    ateistat besojn ne Argumente
    Ku jan argumentet se pse eshte njeriu dhe nga qka eshte krijuar
    Si roboti qe ka nje krius njeriun edhe njeriu besoj ta ket diken...
    nuk mund te jet ja vetem abrakadabra dhe dul njeriu dhe te funskionoj aq bukur natyra.... pse ne hajm Buk e nuk hajme bor ose shi pse nuk mund te jetojm pa ushqim e kupton krijusi ka ber qe njeriu te funksjonoj shum bukur dhe ti ket te gjitha qe i nevojiten per egzistenc....
    Dhe e funda pse egziston vdekja ?
    Nje njeri i madh me para me nje fam shum te madhe ka adhurus aq shum dhe fundi ti qfare eshte vndekja...??? at'her nuk kan vler as paraja as asgje ne bote sepse nje dit do te jesh 3 metra perfuni dheut dhe te te hajn krymbat dhe merr fund qdo gje per ty ?

A e sheh qe nuk eshte zgjidhje as pa besija ne krijus...

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar mė parė nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Pergjigjen ta dha Jarg...

Kush eshte All-ahu
    pse emer personal Allahu
    a ka sy aj ? veshe
    a ndjen aj
    qfar deshiron allahu
    a han e pin aj
    a ka aj virgjeresha si besimtaret qe kan
    ku rri aj qfare ben aj gjat dites a fle a nuk fle
    a ben te miren dhe te keqen aj ?
    Jo "Jarifas" nuk me dha kurrfar pergjigjeje!

Kush eshte All-ahu?- ALLAHU eshte krijuse i Universit,dhe nuk eshte i n'varuar prej kohes dhe hapsires,dhe nuk ka nevoj per askend.

pse emer personal Allahu?- Po gjdo gje ne kete bote ka emere po ashtu edhe ZOTI ka emer dhe emri i ZOTI eshte ALLAHE.

a ka sy aj ? veshe ?,Po ai shehe dhe degjone gjdo gje.

a ndjen aj - se kuptova qfare deshe te thuash.

qfar deshiron allahu ? ALLAHU deshiron qe njerezit ta adhurjne ate,dhe te punojne mire,ne menyre qe te fitoni boten e amshushme.

a ka aj virgjeresha si besimtaret qe kan ? Kjo eshte pytje palidhje!

ku rri aj qfare ben aj gjat dites a fle a nuk fle- ALLAHU rrine mbi shtatin qiell,jo ai kurr nuk flen,dhe ate kurr se kap kotja.

a ben te miren dhe te keqen aj ? Ai te ndihmon te veproshe mire,kurse e keqaj vjen nga njerezit,po nese don te largohesh nga e keqja ai do te ndihmon.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga Disa Lexo Postimin
    Jo "Jarifas" nuk me dha kurrfar pergjigjeje!

Kush eshte All-ahu?- ALLAHU eshte krijuse i Universit,dhe nuk eshte i n'varuar prej kohes dhe hapsires,dhe nuk ka nevoj per askend.

pse emer personal Allahu?- Po gjdo gje ne kete bote ka emere po ashtu edhe ZOTI ka emer dhe emri i ZOTI eshte ALLAHE.

a ka sy aj ? veshe ?,Po ai shehe dhe degjone gjdo gje.

a ndjen aj - se kuptova qfare deshe te thuash.

qfar deshiron allahu ? ALLAHU deshiron qe njerezit ta adhurjne ate,dhe te punojne mire,ne menyre qe te fitoni boten e amshushme.

a ka aj virgjeresha si besimtaret qe kan ? Kjo eshte pytje palidhje!

ku rri aj qfare ben aj gjat dites a fle a nuk fle- ALLAHU rrine mbi shtatin qiell,jo ai kurr nuk flen,dhe ate kurr se kap kotja.

a ben te miren dhe te keqen aj ? Ai te ndihmon te veproshe mire,kurse e keqaj vjen nga njerezit,po nese don te largohesh nga e keqja ai do te ndihmon.
    Qfar dobije ka aj prej njerzve dhe per qfar i ka krijuar njerzeit? a eshte nevojli per njerzit , qfar karakteri ka allahu?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Kush ka thene se jane vetem per Mekken pff lexo mire more!
    Po a po thu ti qe vetem per Mek ka qen, dhe jo per vendet tjera per mos me pas Idhujtari ne Qendren Arabe ate te Mekes, qe te shkaterrohen te gjitha Fet perveq te jete ajo Islame? Pse be po bjen ne kesi kundershtimes kaq t'medha? Pse o Papak? A e din qe kerkah s'je s'po di qysh me u mirr me ty kur s'je ka din cka je ka fol as vet...

Kujdes ne shprehje!
    Kadal se po me frigon me kete qe po thu, se ju nime e preni Qafirin ne qoftese s'e beson Allahun hahaha...

Kesaj pune une i them SuperMegaKeqinterpretim nga ju!
    Ani o ngelq hajt ti pra shpjegoma ne qoftese din ma mir, ta kqyri cka po me thu. Por masi s'po din cka me fol qeshtu kqyr me perfitu, e qe pasha ***** te une s'pushiten kto fora...

Me ne fund diqka qe the drejt!
    Drejt jam tu e than te gjitha fjalt, por ti s'po mundesh mem kuptu

Islami eshte per te gjithe njerezimin i nderuar...
    Edhe Feja Krishtere thote eshte per te gjithe, edhe Hebreizmi, po a po i besojn te gjithe atyre? Pergjigjja JO. Se cdo Fe ka qef qe ta kete Besimin e plote, por gjithmon Ateizmi i ka ka qen gjithmon barazi me kto, kurr nuk kan mujt me mposht dhe kurr s'kan me mposht. Pse? Se Ateizmi shkon me Shkencen, kurse Feja me fjal te Allahut veq thote Behu dhe Behet sa leht te thuash nje fjal per mos me e lodh vetveten...i mjeri ti...

Pse qka mendove ti o i smut me iu thone luftareve ne fushbetej....ikni me iu thene ah...pff ik more ik!
    Kete po mundona me ta tregu, por badihava s'po ta kap truri i lodht qe e ki 100 Megabaj lol...une po them per ato kondradiktat qe te thash me heret po ti s'je ka kupton se Islami i Lufton te gjitha Fet ate krishtere, Hebreje dhe Pagane qe kan qen me heret...e kjo s'eshte Fe e paqes, por e Luftes dhe Antinjerzore...po ti s'e kupton se ti e pushit vetem me nje Fjal Allah. Edhe ty kejt rrafsh tu bohet...

Askund nuk po thote me i ndryshu lexoje mire o papak!
    Shum mir po thot po ty s'po ta kap, e kjo s'eshte hera e pare qe s'po ta kap por disa her je ka rreshqet si peshku prej dores lol...

Prit te perseris edhe njher Fjalet ato qe a duhet me u ndrru Suret a po jo:

6:115. Fjalėt e Zotit tėnd janė plot tė vėrteta (ēka lajmėrojnė) dhe plot tė drejta (ēka gjykojnė). S'ka kush qė tė ndryshoj fjalėt (vendimet) e Tij. Ai ėshtė qė dėgjon e di.

18:27. Lexo ēka tė ėshtė shpallur ty nga libri i Zotit tėnd! Nuk ka kush qė mund t'i ndryshojė fjalėt e Tij dhe pos Tij, nuk mund tė gjesh st[r]ehim.

6:34. Janė pėrgėnjeshtruar tė dėrguar para teje, duruan atė gėnjeshtėr, dhe u torturuan pėrderisa u erdhi ndihma Jonė, prandaj s'ka kush qė ndryshon fjalėt (premtimet) e All-llahut. E ti je i njohur me disa nga ngjarjet e tė dėrguarve (edhe ti do tė ndihmohesh sikurse ata).

Kqyre tash kunder se cka thote lexoj mir postet mos me kthe 100 her te nje vend se e kam Bezdi:

2:106. Ne nuk abrogojmė (pezullojmė) asnjė nga argumentet tona, apo ta hedhim nė harresė e tė mos sjellim edhe mė tė dobishėm se ai, ose tė ngjashėm me te. A nuk e ke ditur se All-llahu ėshtė i plotfuqishėm pėr ēdo send?

16:101. Kur njė ajet e zavendėsojmė me njė tjetėr - e All-llahu di mė sė miri se ēka shpall - ata thonė: "Ti (Muhammed) je vetėm trillues" Jo, por shumica e tyre nuk dinė.

A mos duhet me ti vizatu tash? Kqyri mir papakooooo...

Beja ti se pari vetes tende pyetjen pse jeton apo ku ke qen para se me ardh ne kete bote...para 100 viteve nuk ke ekzistuar e tash kishe une dikushi Zotit po i tregon jo keshtu jo ashtu.....ppfff hup o i humbur hup!
    Une nuk ja kam friken Vdekjes, sepse per Miliarda vite kam qen i Vdekur por edhe tash me vdek s'do e kem problem...une para Lindjes kerkun nuk kam qen, I paegzistueshem, por tash i Lindur pas Vdekjes prap i Vdekur. Por njerzirmi gjithmon eshte mundu me e gjet te Vertetn se cka shihet pas Vdekjes, por fatkeqesisht ende kurgja s'ka dhe s'ka kurfar Fakte qe ekziston bote tjeter, kshtu qe shijoje kete Jete qe e ke, per tjetren mos mendo nje her se po mendoj qe i mban shpresat vetem per me i ba qef vetes.

Dhe i ka plotesu kushtet e pendimit...
    Edhe une muj me i plotesu por nje her dua qe ti vris te gjithe Muslimanet dhe pastaj te kthehem vet ne Fejen Islame atehere jam i Pranuar si ti qysh do te jesh ne Xhenetin Firdeus lol.

Natyrisht qe do t'a keni shpetimin nga Zoti sepse Ai i fal mekatet qe behen pa dije...
    Po amo problemi eshte qe Allahu edhe nuk fal:

Nisa 4.110. Kush bėn ndonjė tė keqe apo ngarkon veten, pastaj kėrkon falje te All-llahu, ai e gjen All-llahun falės dhe mėshirues.

Zumer 39.53. Thuaj: "O robėrit e Mi, tė cilėt e keni ngarkuar me shumė gabime veten tuaj, mos e humbni shpresėn ndaj mėshirės sė All-llahut, pse All-llahu i falė tė gjitha mėkatet, Ai ėshtė qė shumė falė dhe ėshtė mėshirues!"

KQYRE TASH KUNDERTHENJEN TJETER PAPAK VEQ KQYRE CKA THOTE :

Nisa 4.48. S’ka dyshim se All-llahu nuk falė (mėkatin) t’i pėrshkruhet Atij shok (idhujtarinė), e pėrpos kėtij (mėkati) i falė kujt tė do. Kush pėrshkruan All-llahut shok, ai ka trilluar njė mėkat tė madh.

Nisa 4.116. Ėshtė e vėrtetė se All-llahu nuk falė (mėkatin) t’i bėhet Atij shok, pos kėtij (mėkati), tė tjerat i falė atij qė dėshiron. Ai qė i pėrshkruan shok All-llahut, ai ka humbur dhe bėrė njė largim tė madh (prej tė vėrtetės).
    Nisa 4.137. Vėrtet, ata qė besuan e pastaj tradhėtuan, pėrsėri besuane pastaj tradhtuan dhe e shtuan mosbesimin, All-llahu nuk u falė atyre as nuk i udhėzon nė rrugė tė drejtė.

Nisa 4.168. Ata qė nuk besuan dhe bėnė zullum, All-llahu as nuk ka pėr t’i falur as nuk ka pėr t’i drejtuar nė rrugė, pėrpos rrugės sė Xhehennemit, nė tė cilin do tė jenė pėrjetė tė pėrsosur. E pėr All-llahun kjo ėshtė lehtė.

Tewbe 9.80. Kėrko falje pėr ta ose mos kėrko (ėshtė njejtė), e edhe nėse kėrkon falje shtatėdhjetė herė, All-llahu nuk do t’ua falė, sepse ata mohuan All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, e All-llahu nuk vė nė rrugė tė drejtė (tė shpėtimit) ata qė nuk respektojnė.

Muhammed 47.34. Ata qė nuk besuan dhe penguan tė tjerėt nga rruga e All-llahut, e pastaj vdiqėn duke qenė jobesimtarė, All-llahu kurrsesi nuk do t’ju falė atyre.

Munafikun 63.3-6 Ngase ata besuan (me gojė) e pastaj mohuan, andaj zemrat e tyre u mbyllėn dhe ata nuk kuptojnė.
    Sa u pėrket atyre, ėshtė krejt njėsoj: si kėrkove pėr ta falje, si nuk kėrkove pėr ta falje (nga Zoti), sepse All-llahu kurrsesi nuk do t’i falė dhe ėshtė e sigurt se All-llahu nuk ia ofron udhėzimin popullit arrogant.

HAHA TASH PO NA DEL QE EDHE NUK FAL, KSHTU QE KE KUJDE SE ALLAHU SHPESH HER ESHTE I DHEMBSHEM PER NJERZIT.

o ketu gabim je...mbroje ti njehere veten e pastaj edhe nese nuk e mbron Islamin ka kush e mbron ate siq po e sheh(Zoti)!
    une shum mir jam, dhe e shijoj jeten por cka me ba qe si kemi mendimet si tuat dhe ti mendon se une nuk jam mire. Ktu o gabimi tek ju se i Mendoni njerzit vetem ai qe beson Allahun eshte i mire ai qe se beson Allahun eshte i Keq haha...po injoranta qe jeni more....

Vallahi gabim sa nuk t'a merr mendja sepse ju gjykoni ne baze deshirash e epshesh e jo intelekti!
    UNE JAM SHUM I KJART, EDHE KEJT CKA PO I FLAS KETO PO TI FLAS ME ARGUMENTE QE JAN TE SHKRUAJTURA NE KURAN PO TY QYSH TE KONVENON SHKRUN S'KI FAJ SE KY FORUM ESHTE LOL, KI KOHE ME LUJT ****...QYSH PO LUJ EDHE UNE ME TY...

Pay ma mire Teshlic(edhepse nuk jam) vyn diqka...sesa injorant hm edhe kjo vyn ama veq sherrin ia sheh!
    O bal deri ne fund t'mendjes tane, mos gabo se une s'tu frigona as ty as Allahut une jam ZOTI HAHA. Qitmi mu cfare do shpata cfare do Arguemente se une ta kalli me ZOT e me KURAN. Mos kujto qe ta kam friken as ty as Besimtarve te tjer ne kete Forum. Ti je veq nje Krym si disa te tjer ktu. Ik ma mir shko ne Arabi ha Hurme atje...

.....hahhaahah.....Me ka mbaruar durimi duke i shpjeguar murit, ti jepi Marduk, me thuaj kur te lodhesh, qe te vazhdoj une.
    Te pershendes
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Jo shkoni bindnjuni George Bushit se ai iu jep te gjitha te mirat haha po ai as vetes se tij nuk mundet me i ndihmu as ai e askush tjeter!
    Une nuk ju bindnja kerkujt une ju bindja Mendjes tem per ate edhe Jetoj. Mendoj pra edhe Jetoj qysh ka than edhe Zhan Paul Sartri. Une ju Falenderona Amerikes qe na ka shpetu dhe jam shum mirenjohes per kete gje.

Vallahi per ne Islam s'ka nevoje edhe me sy mbyllur bene...a tjerat edhe me sy e me vesh e me tonat hapur nuk kryejn pune po nuk merrni ju vesh jo!!
    une e di qysh marrmi vesh na, vetem qe t'ju kthehemi Allahut ndryshe na s'mujna me ju kuptu juve...

Po te kisha mundur te sqarohesha me Fetar, nuk do te kishte dor Fetar me . Nejse ...

O qorri i qorrave ku eshte kunderthenia ketu??? Mjera tastiera kush ia shtyp tastet palidhje!!!
    Une nuk po postoj vetem Kunderthenje o bal, po po tregoj edhe gjera te erreta te Kuranit se cka duhet te bej nje Besimtar qe ta knaq Allahun me gjak njeriu, a hala s'ta rroki kapaki se per cka jena tu bisedu a? Khuuuuu ja mosvet, s'di pse po me citon be kur s'po ta kap hiq. Se di me t'vertet pse? Qu ma mir shko mush uje, mos humb kohe ktu, se me te vertet edhe mue kohen po ma humb, me ksi humora qe i keni ju, ma t'forta sa t'Chuck Norrisit...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    .....hahhaahah.....Me ka mbaruar durimi duke i shpjeguar murit, ti jepi Marduk, me thuaj kur te lodhesh, qe te vazhdoj une.
    Te pershendes

hahahahahahahahha o Shoku im, nuk po mundem be me bisedu me ksi klinca si ky, me t'vertet eshte duke ma shpif, kurse Humorin e kish shum Interesant. Ndoshta edhe pak kohe ta la ty pak me be me Elytonin Hajgare hahaha...

Citim Postuar mė parė nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Explorer haj disa hurme qe te ka udhzuar muhamedi famelart i univerzit qe te sherohesh prej truve dhe gjindave te alladinit
    Me fal, por ti njiher na del ne kete forum si ateist e njehere si mbrojtes i "bibles".

Spo e kuptoj se prej cilit pozicion je duke debatuar.

Nje pyetje per ty:

A je ateis ose je i krishtere?!!
    Ndrysho Firmėn

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •