Te kam shkruar sipas konceptit fetare. Ndersa ajo qe une mendoj per Zotin eshte ajo qe kam shkruar me lart,po ta perseris.........Nese i ndodh e keqe eshte merit e tije ose ka ndodhur ne vendin e gabuar dhe ne momentin e gabuar, po e njejta gje vlen edhe nese i ndodh nje e mire , e ka nga vetja e tije ose e njerezve qe ka kontakt , ose ka ndodhur ne vendin e duhur dhe ne momentin e duhur.Zoti merret me probleme universale dhe me mbarvajtjen e sistemit rigjenerues te universit.
Pershendetje edhe ty
Revolution 1848
Edhe une mendoj si biseduesi EuroStar1 ne kete pike. Forumi eshte vend mjaft adekuat per te diskutuar pa presione, pa shtrengime dhe lirshem mbi fete. Ndoshta sepse i perkas njerezve, te cilet pavaresisht ku e desgjojne nje argument bindes (ne forum apo ne rruge), e marrin ate me vete, mendojne ne te, marrin nje shtytje nga ai, i nenshtrohen nje procesi te mendimit, i cili mund te mbaroje edhe me rimendim, me bindje.
O 'jarigas' vėllau...sipas kontekstit i kundėrt me Allahun ėshtė ai qė porosit tė kundėrtėn e asaj qė porosit Allahu e i till ėshtė Djalli dhe ata qė e pasojnė atė ashtu siē thotė Allahu nė Kur'an:" All-llahu ėshtė mbikėqyrės i atyre qė besuan, i nxjerr ata prej errėsirave nė dritė. E kujdestarė tė atyre qė nuk besuan janė djajtė qė i nxjerrin ata prej drite e i hudhin nė errėsira. Ata janė banues tė zjarrit, ku do tė qėndrojnė pėrgjithmonė."[Bekare 257].Edhe kėrkojė falje nėse sado pak e ofendojė dikėnd edhepse nuk kam qėllim tė atill sepse unė kam qėllim t'iu tregojė tė vėrtetėn atyre qė don t'a besojn...
Me nderime...
Bukuroshi 'chino' mos u mundo t'i shikosh gjėrat vetėm me syrin kritik dhe tė mundohesh nga asgjėja tė nxjerrėsh diēka...sepse ne mesojm nga njeri-tjetri.
Kur them unė e dua 'chino',unė e dua nėnėn,unė e dua gruan time,unė e dua Allahun,kėtu nuk po bėjm barazi por gjuha njerėzore ėshtė e varfėr,prandaj. Sepse kur thua unė e dua nėnėn e do nė aspektin prindėror dhe si njė krijesė,kurse kur thua unė e dua Allahun ke qėllim dashurin nė aspektin e Tij si Krijues,e poashtu kur thua e dua tė dashurėn e do nė aspektin bashkshortorė...pra nuk ėshtė e njėjt dashuria ndaj krijesės sikur ndaj Krijuesit. Prandaj Allahu ėshtė njė gjė njė diēka e Ai diēka ėshtė Allahu i Vetėm qė askush nuk i ėshtė i barabart...edhe ju jeni njė gjė njė diēka,jeni krijesė(njeri).
Me nderime!
I nderuari 'EuroStar1' fillimisht iu kėrkojė falje nėse iu kam ofenduar(sinqerisht) sepse nuk ka qen e as qė ėshtė por as nuk do tė jetė qėllim i imi ai ndonjėherė. Shpresojė se jeni mirė ju dhe gjithė rrethi juaj dhe faleminderit qė po i hap disa tema mjaft tė duhura dhe frytėdhėnėse(shpresojė).
Unė nuk dua t'a zgjas asnjė fjalė mė shumė sepse jam nė gjendje deri tė mė vie vdekja tė bisedojm...pra vėlla 'EuroStar1' unė gjithmon flas sipas Islamit dhe jo sipas ideologjive tė pabaza.
Pra,ajo qė ju keni thėnė i pėrafrohet realitetit por nuk ėshtė e vėrteta e plot sepse sipas Islamit ēdo gjė ėshtė e shkruar nga Allahu tė ndodh, e ndryshe nuk bėn...DHE NUK KA NEVOJE MENDJA TE THOTE JO KESHTU JO ASHTU SEPSE KA MUNDESI GABIMI KURSE KURANI S'KA!!!
"(Ai mbetet) Atij i drejtohen me lutje kush ėshtė nė qiej e nė tokė dhe Ai nė ēdo moment ėshtė i angazhuar nė ēėshtje tė reja (falė mėkate, largon brengosje, jep jetė, jep vdekje, krijon gjendje, zhduk tėtjera etj. )."[Sure Rrahman 29].
" Ai (kurani) ėshtė kėshillė pėr tė ruajturit. "[Hakka 48].
Me nderime!
o El Tony shkruj burr me fonta normal se na qite syt![]()
Krijoni Kontakt