Close
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 64
    luftėtare
    Anėtarėsuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    Ne si musliman nuk e mohojmė ekzistencėn e librave tė tjerė pėrveē Kuranit dhe ekzistencėn e profetėve tė tjerė pėrveē Muhamedit tė cilėt kanė qenė shumė tė dashur pėr Zotin dhe kanė pasur librat e tyre, tė cilėt poashtu janė fjalė tė Zotit dhe nė thellėsi tė tyre kanė tė njejtin princip: monoteizmin, vetėdijėsimin pėr ekzistimin e Zotit, etj.

Ne si muslimanė, pa mos patur nevojė tė hymė nė analiza tė thella tė Biblės (pėrveē atyre qė e njohin mirė atė), i kemi shumė tė qarta ndryshimet e saj qė janė bėrė me kohė, pėr iks shkaqe.
    E para dhe mė kryesorja ėshtė se Zoti ėshtė njė, se Isai sikurse Muhamedi ėshtė vetėm njė njeri qė e ka bartur fjalėn e Zotit nė tokė,do me thėnė profet, por assesi Zot apo bir i tij.
    E dyta, ai nuk ėshtė kryqėzuar, por ėshtė ngritur nė qiell me shpirt dhe trup, dhe do tė kthehet prapė me lejen e Zotit.
    E treta, ai kurrė nuk ka thėnė se jam Zot apo i biri dhe mė adhuroni mua.

Kur muslimanėt flasin pėr fetė e tjera monoteiste, kėtė duhet ta bėjnė me respekt dhe tė kundėrshtojnė me fakte atė qė ėshtė pėr t'u kundėrshtuar.
    Assesi nuk ia vlen ta sulmojmė fenė e Isait, Musait dhe Ibrahimit, pėr tė cilėt Zoti flet pėr ata nė Kuran fjalė lavdėruese pėr devotshmėrinė e tyre.
    Ajo qė ėshtė nė kundėrshtim me Kuranin, ėshtė nė fakt ndryshimi qė i ėshtė bėrė Biblės me kohė.
    Mos i trego Zotit sa i madh ėshtė problemi, por tregoi problemit sa i madh ėshtė Zoti.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar mė parė nga Safka Lexo Postimin
    Ne si musliman nuk e mohojmė ekzistencėn e librave tė tjerė pėrveē Kuranit dhe ekzistencėn e profetėve tė tjerė pėrveē Muhamedit tė cilėt kanė qenė shumė tė dashur pėr Zotin dhe kanė pasur librat e tyre, tė cilėt poashtu janė fjalė tė Zotit dhe nė thellėsi tė tyre kanė tė njejtin princip: monoteizmin, vetėdijėsimin pėr ekzistimin e Zotit, etj.

Ne si muslimanė, pa mos patur nevojė tė hymė nė analiza tė thella tė Biblės (pėrveē atyre qė e njohin mirė atė), i kemi shumė tė qarta ndryshimet e saj qė janė bėrė me kohė, pėr iks shkaqe.
    E para dhe mė kryesorja ėshtė se Zoti ėshtė njė, se Isai sikurse Muhamedi ėshtė vetėm njė njeri qė e ka bartur fjalėn e Zotit nė tokė,do me thėnė profet, por assesi Zot apo bir i tij.
    E dyta, ai nuk ėshtė kryqėzuar, por ėshtė ngritur nė qiell me shpirt dhe trup, dhe do tė kthehet prapė me lejen e Zotit.
    E treta, ai kurrė nuk ka thėnė se jam Zot apo i biri dhe mė adhuroni mua.

Kur muslimanėt flasin pėr fetė e tjera monoteiste, kėtė duhet ta bėjnė me respekt dhe tė kundėrshtojnė me fakte atė qė ėshtė pėr t'u kundėrshtuar.
    Assesi nuk ia vlen ta sulmojmė fenė e Isait, Musait dhe Ibrahimit, pėr tė cilėt Zoti flet pėr ata nė Kuran fjalė lavdėruese pėr devotshmėrinė e tyre.
    Ajo qė ėshtė nė kundėrshtim me Kuranin, ėshtė nė fakt ndryshimi qė i ėshtė bėrė Biblės me kohė.
    Nese ke meundesi me treguar kohen e ndryshimit sepse ne ket menyre nuk ka kuptime .Nese ke fakte eshte mir t'i silleshe ketu se ne cilen koh eshte ''ndryshuar Bibla'' ? !!
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Jo hiq valla

Mundehs ma qart...me ato terma qe te thash nalt a mundesh ?
    Te thash si e besoj une, cfare ka ketu per te diskutuar????
    Nese don te pyesesh per Trinitetin, bej pyetje te mirefillte dhe do te te pergjigjem!
    Nuk diskutohet besimi im ketu!
    Jarigas

luftėtare
    Anėtarėsuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    Mė vjen keq qė nuk kam tė dhėna tė sakta se KUR ėshtė ndryshuar Bibla.
    Por nėse kėtė e merr si fakt se nuk ėshtė ndryshuar Bibla fare, unė po tė pėrgjigjem se pėr mua si muslimane nuk ka fare rėndėsi koha se kur ėshtė ndryshuar Bibla.
    Unė e thash edhe mė lart,
    Ajo qė ėshtė nė kundėrshtim me Kuranin, ėshtė nė fakt ndryshimi qė ėshtė bėrė nė Bibėl. Tjetra nė esencė ėshtė e njejtė pėr ēka unė kam respekt tė thellė.
    Kam pasur rastin tė has nė literaturė me fakte e data, me analiza mė tė thella,
    por tė them tė drejtėn unė nuk jam ndalur tė analizoj, se ėshtė shumė e lodhshme...
    Por ka qė merren me kėtė gjė, dhe unė shpresoj se dikush do tė na vijė me informata mė tė qarta.
    Mos i trego Zotit sa i madh ėshtė problemi, por tregoi problemit sa i madh ėshtė Zoti.

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    hahaha ,mbase ky ylli qe goditi token nuk ishte me i madh ,se nje top futbolli .Lol...

Ps. kjo dhe te tilla si keto, jane arsyet pse nuk i besoj dogmave fetare...

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    ka shume mundsi te jene te ndryshuar si bibla ashtu dhe kurani ,se mos lezuesit e din te verteten per kete...

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar mė parė nga Safka Lexo Postimin
    Mė vjen keq qė nuk kam tė dhėna tė sakta se KUR ėshtė ndryshuar Bibla.
    Por nėse kėtė e merr si fakt se nuk ėshtė ndryshuar Bibla fare, unė po tė pėrgjigjem se pėr mua si muslimane nuk ka fare rėndėsi koha se kur ėshtė ndryshuar Bibla.
    Unė e thash edhe mė lart,
    Ajo qė ėshtė nė kundėrshtim me Kuranin, ėshtė nė fakt ndryshimi qė ėshtė bėrė nė Bibėl. Tjetra nė esencė ėshtė e njejtė pėr ēka unė kam respekt tė thellė.
    Kam pasur rastin tė has nė literaturė me fakte e data, me analiza mė tė thella,
    por tė them tė drejtėn unė nuk jam ndalur tė analizoj, se ėshtė shumė e lodhshme...
    Por ka qė merren me kėtė gjė, dhe unė shpresoj se dikush do tė na vijė me informata mė tė qarta.
    PO bashe ketu Ēenderon problemi se ne meundemi ter kohen te bisedojme por fakte ose nji date se kur ka psuare ndryshime eshte veshtir te gjeshe sepse Bibla NUK ka ndryshuar kurre .
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Jo ore jo !

Gabimi katastrofal qe do ti dergon te gjithe te krishteret ne ferrin e perjetshem eshte aty ku trlliojn rreth Zotit, kinse Ai paska femije, po femija qenka vet Zoti, Zoti paska pasur lidhje me nje grua ?!:...... zoti i lindur nga barku i nje gruaje ?!.... dmth,. zoti paska ber dashuri me "nenen" qe e lindi ?!.... dhe nje grua e re,... e rriti zotin ?!...... nje grup romakesh e torturuan zotin, kacavirren zotin, dhe me ne fund e mbyten zotin ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! ?!..... oooooooooooh po c'jan keto trrrilllllllimeeeeeeee !!!

luftėtare
    Anėtarėsuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    Citim Postuar mė parė nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    PO bashe ketu Ēenderon problemi se ne meundemi ter kohen te bisedojme por fakte ose nji date se kur ka psuare ndryshime eshte veshtir te gjeshe sepse Bibla NUK ka ndryshuar kurre .
    E dija saktėsisht se kėtė do ta thuash,
    por kjo tregon se ke lexuar vetėm vargun e parė tė postit tim,

Nejse,
    nuk e kam mendjen tė tė bind ty se ėshtė ndryshuar Bibla, vetėm po tė tregoj se si shihet nga aspekti islam dhe pėrse ne mendojmė se ėshtė ndryshuar.
    Ti mbaje mendimin tėnd,
    Shpresoj se me kohėn vetė do ta marrėsh vesh nga fakte indirekte, se ajo ėshtė ndryshuar...
    Deri atėherė, unė me fenė time, ti me fenė tėnde.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    13-05-2009
    Postime
    795
    biblat , 4 te cielat perdoren sot, qe dtth se kane ndryshuar perderisa jane 4 ,sikur te kishte qene 1 do e besonimate qe thoni jua.

mateut,gjonit llukes...... dhe shume te tjera qe nuk jane pranuar nga koncili kishtare ,

shume pak ka rendesi data sepse nuk nxjerim letra njoftimi ,apo pasaporta

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •