Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 64
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Une besoj se para Zotit jemi te gjithe njesoj dhe se ai nuk ben dallime midis krijesave te veta.
    Fete i kane krijuar njerezit dhe ne kete kuptim asnjera nuk qendron me lart se te tjerat.
    Besoj se fjala e Krishtit eshte lajmi i mire qe ndryshoi rrjedhen e mendimit mes njerezve dhe se Muhamedi kerkoi nepermjet Kur'anit te rikthehet ne rrenjet judaike te besimit abramitik!
    Ti???
    Jarigas

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Shpesh here ua kam parashtruar kete peytje te krishterve ne forumet e tyre dhe ne ate te Tolerances Fetare, dhe cuditerisht, postimi im shlyhet dhe pergjigje nuk marr.
    Biles eshte per tu habitur Fakti se postimi im shlyhet edhe tek forumi i agnostikeve tek tema "KONTRADITAT BIBLIKE".

Eshte interesante se kristijanet duan te kyqen ne debate dhe kur kapen ngushte dhe nuk dine cfar te bejne , per shkak se ne nje far menyre e kontrollojne forumin, fillojne ti shlyejne temat dhe postimet tona.
    Vet fakti qe ata i shlyejne temat dhe postimet tona tregon qarte qe ata e kane humbur ate debat, se perndryshe nuk ka arsyeje pse te shlyehen postimet e dikujt ose temat e hapura nga dikush.

Duke lexuar Biblen , per pune kurioziteti , lexoj ca verse te cilat jam i sigurte qe edhe nje femiju ne shkolle fillore me ia lexuar , do te pergjigjet "Kjo nuk eshte e mundeshme" ose " Sikur kjo te jete e vertete, atehere Toka nuk do te ekzistonte"!!!

Verset per te cilat jam duke diskutuar gjendet tek libri i fundit i Bibles, pra ket Zbulesa, ne kaptinen e saj te 8 ne vargjet 10-11.
    Sipas ketyre vargjeve kuptojme qe Toka ne te kaluaren eshte perplasur me nje yll te madh. E perseris, pra sipas ketyre vargjeve kuptojme qe Toka ne te kaluaren eshte perplasur me nje YLL TE MADH!!!

Zbulesa , Kaptina 8 vargjet 10-11

10 Edhe i treti engjėll i ra trumbetės: nga qielli ra njė yll i madh - qė digjej si vravashka - ra nė njė tė tretėn e lumenjve dhe tė burimeve tė ujėrave.

11 Ylli quhej »Pelin«, dhe njė e treta e ujėrave u shndėrrua nė pelin; shumė njerėz vdiqėn sepse uji u bė i hidhur.

Tani nese Bibla eshte liber i pandryshuar i Perendise dhe nese keto jane fjale te Perendise, valle a ekziston ndonje njeri ne bote qe mund ti sqaroj keto vargje?!!!

Paramendoni sikur Toka te perplaset me Diellin tone, cfar do te ndodhte?!! Kush do te mbijetonte nese mund te shpherem keshtu, Dielli ose Toka?!!
    Por si duket sipas llogjikes Biblike nese vjen deri ne kete perplasje midis Tokes dhe Diellit tone, Dielli i jone do te shuhet nga ana e lumejve tane sikur me qene nje cope prushi.

Tema eshte e hapur , ju ftoj te dabatojme, musliman te krishtere , agnostik, jeni te mireseardhur qe ti jepni mendimet e juaja.

Me Respekt
    GV_USA
    Duhet te kesh parasysh dicka; Librat jane perkthyer nga nje gjuhe ne tjetren me qindra e mijra here deri sa arriten tek ne ne formen qe kane sot.Renia e nje ylli fare mire mund te interpretohet si renia e nje objekti qiellor si asteroid apo komete.Yll nuk do te thote detyrimisht yll ne kuptimin qe ka sot. Do te te jap nje shembull sa per kuriozitet; Ne rrethin e Korces eshte nje fshat qe quhet Zvezda/Zvezde.Sipas nje legjende aty dikur ka rene nje objekt qiellor i cili shkaktoi deme te medha dhe panik te madh tek njerezit.Ata banore sllave te asaj zone prane liqenit te Prespes e quajten vendin ku ra meteoriti Zvezde,pra Yll.A do te thote kjo se nje Yll si Dielli ra atje?Pra kjo eshte shume e lehte per tu spjeguar edhe nga nje femije i klases se gjashte.Tung.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Une besoj se para Zotit jemi te gjithe njesoj dhe se ai nuk ben dallime midis krijesave te veta.
    Fete i kane krijuar njerezit dhe ne kete kuptim asnjera nuk qendron me lart se te tjerat.
    Besoj se fjala e Krishtit eshte lajmi i mire qe ndryshoi rrjedhen e mendimit mes njerezve dhe se Muhamedi kerkoi nepermjet Kur'anit te rikthehet ne rrenjet judaike te besimit abramitik!
    Ti???
    Une e besoj Kur`anin si librin e Zotit duke mos anashkaluar edhe librat tjere por qe jane ndryshuar gjate historise.

Si e beson Jezusin ti ?? Zot , bir i Zotit, te derguar te Zotit apo si??

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anėtarėsuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Shpesh here ua kam parashtruar kete peytje te krishterve ne forumet e tyre dhe ne ate te Tolerances Fetare, dhe cuditerisht, postimi im shlyhet dhe pergjigje nuk marr.
    Biles eshte per tu habitur Fakti se postimi im shlyhet edhe tek forumi i agnostikeve tek tema "KONTRADITAT BIBLIKE".

Eshte interesante se kristijanet duan te kyqen ne debate dhe kur kapen ngushte dhe nuk dine cfar te bejne , per shkak se ne nje far menyre e kontrollojne forumin, fillojne ti shlyejne temat dhe postimet tona.
    Vet fakti qe ata i shlyejne temat dhe postimet tona tregon qarte qe ata e kane humbur ate debat, se perndryshe nuk ka arsyeje pse te shlyehen postimet e dikujt ose temat e hapura nga dikush.

Duke lexuar Biblen , per pune kurioziteti , lexoj ca verse te cilat jam i sigurte qe edhe nje femiju ne shkolle fillore me ia lexuar , do te pergjigjet "Kjo nuk eshte e mundeshme" ose " Sikur kjo te jete e vertete, atehere Toka nuk do te ekzistonte"!!!

Verset per te cilat jam duke diskutuar gjendet tek libri i fundit i Bibles, pra ket Zbulesa, ne kaptinen e saj te 8 ne vargjet 10-11.
    Sipas ketyre vargjeve kuptojme qe Toka ne te kaluaren eshte perplasur me nje yll te madh. E perseris, pra sipas ketyre vargjeve kuptojme qe Toka ne te kaluaren eshte perplasur me nje YLL TE MADH!!!

Zbulesa , Kaptina 8 vargjet 10-11

10 Edhe i treti engjėll i ra trumbetės: nga qielli ra njė yll i madh - qė digjej si vravashka - ra nė njė tė tretėn e lumenjve dhe tė burimeve tė ujėrave.

11 Ylli quhej »Pelin«, dhe njė e treta e ujėrave u shndėrrua nė pelin; shumė njerėz vdiqėn sepse uji u bė i hidhur.

Tani nese Bibla eshte liber i pandryshuar i Perendise dhe nese keto jane fjale te Perendise, valle a ekziston ndonje njeri ne bote qe mund ti sqaroj keto vargje?!!!

Paramendoni sikur Toka te perplaset me Diellin tone, cfar do te ndodhte?!! Kush do te mbijetonte nese mund te shpherem keshtu, Dielli ose Toka?!!
    Por si duket sipas llogjikes Biblike nese vjen deri ne kete perplasje midis Tokes dhe Diellit tone, Dielli i jone do te shuhet nga ana e lumejve tane sikur me qene nje cope prushi.

Tema eshte e hapur , ju ftoj te dabatojme, musliman te krishtere , agnostik, jeni te mireseardhur qe ti jepni mendimet e juaja.

Me Respekt
    GV_USA
    >>> Po tallesh apo e ke seriozisht?
    > Po thua qe keto gjera kane ndodhur ne te kaluaren nderkohe qe keto jane per te ardhmen. S'te marr vesh pse e kap mbrapsht idene?
    La verita' ti rendera' libero!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Une e besoj Kur`anin si librin e Zotit duke mos anashkaluar edhe librat tjere por qe jane ndryshuar gjate historise.

Si e beson Jezusin ti ?? Zot , bir i Zotit, te derguar te Zotit apo si??
    Mos u ngut se do te arrijme pak nga pak tek Trinia e krishtere.
    Tashi, njehere qe shfaqem pozicionet tona, une si pasues i Krishtit dhe ti i Muhamedit,une qe do te perpiqem te hedh poshte tezen se Kurani ka epersi mbi Biblen dhe ti duke u perpjekur per te treguar se ajo eshte e ndryshuar, mund te fillojme debatin.
    A nuk mendon se si pyetje te pare duhet te konsiderojme titullin e temes apo ke qejf te fillosh nga e para???
    Jarigas

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Mos u ngut se do te arrijme pak nga pak tek Trinia e krishtere.
    Tashi, njehere qe shfaqem pozicionet tona, une si pasues i Krishtit dhe ti i Muhamedit,une qe do te perpiqem te hedh poshte tezen se Kurani ka epersi mbi Biblen dhe ti duke u perpjekur per te treguar se ajo eshte e ndryshuar, mund te fillojme debatin.
    A nuk mendon se si pyetje te pare duhet te konsiderojme titullin e temes apo ke qejf te fillosh nga e para???
    Jo fillojme prej se pari.

Pyetjen te bera, nuk ke rreth trinietiit . por si e beson ti ??

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Jo fillojme prej se pari.

Pyetjen te bera, nuk ke rreth trinietiit . por si e beson ti ??
    Une mendoj se Krishti ishte misherimi i fjales se Zotit!Fjala ne trup njeriu!
    Qarte??
    Jarigas

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Une mendoj se Krishti ishte misherimi i fjales se Zotit!Fjala ne trup njeriu!
    Qarte??
    Jo hiq valla

Mundehs ma qart...me ato terma qe te thash nalt a mundesh ?

i/e regjistruar Maska e LuLiKraS
    Anėtarėsuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    180
    Unė pėrsonalish i uroj dhe i pėrshendes Musliman apo Krishter tė cilet kan arritur tė lexojn tė dyat : KURANIN dhe BIBLEN.

Ata tė cilėt lexojn ata din mė shumė.

Unė pėrsonalish nuk kam pėrgjigje dhe nuk di tė pėrgjigjem...
    Sjam kunder askujt., ne raste se ke pergjegjesi Kombetare dhe je i pa afte per to...

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Xhamia po tregona sė nė cilinė vite paska ndryshuar Bibla

1.Pėrkthimi nė greqishten e vjetėr Septuaginta, (shek. III para Krishtit.)
    2.Pėrkthimi nė siriakishten e vjetėr (150 pas K.)
    3.Pėrkthimi nė siriakishten peshita (150 pas K.)
    4.Pėrkthimi nė latinishten e vjetėr (shek. IV pas K.)
    5.Pėrkthimi nė latinisht Vulgata, nga Jeronimi (364 - 384 pas K.)
    6.Pėrkthimi koptik ose egjiptian (200 - 300 pas K.)
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •