Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 64
    i/e regjistruar Maska e refet
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    Citim Postuar mė parė nga Sueda Lexo Postimin
    Une mendoj qe kjo teme sduhet te shfrytzohet per te kritikuar katoliket,edhe nese eshte ne disa vende e deformuar apo me gabime e iterpretuar,mos haroni njeren nga porosit e sheriati (me i besuar Librave te Zotit).......Me respekt Sueda
    jo sueda nuk kam qelim ofendimi te katolikve e as qe kam kundra tyre ata le ta mbajne fene e tyre por nuk me vjen mire qe kur ato perpiqen ta sulmojne islamin e muslimanet pa me pas kurni argument se kinse islami eshte me te meta. ne islam nuk ka genjeshtra. ju pershendes

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Tema eshte e hapur , ju ftoj te dabatojme, musliman te krishtere , agnostik, jeni te mireseardhur qe ti jepni mendimet e juaja.

Me Respekt
    GV_USA
    Jo "dabatojme" i nderuar, por te diskutojme me qetesine e njerezve qe kerkojne te mesojne!!
    Nese ti qe ne fillim thua se eshte "gabim katastrofal", per ēfare mund te diskutojme???
    A do te kishe ti perulesine e duhur per te pranuar te verteten?????Dyshoj shume.
    Disa here jam ofruar per te bere nje debat te mirefillte teologjik dhe filozofik mbi librt e "shenjte", por deri tashi asnje mysliman, sado i flakte dhe i guximshem nuk ka rezistuar.....ndersa te qarat e tua se te fshijne temat nga nenforumet fetare duke u shtirur se eshte diēka e papare, jo vetem qe tregon fallsitetin tend ne sjellje, pasi eshte normale qe ne nenforumin mysliman nuk mund t'i lejohet kerkujt te vije e te pellase per kontradiktat e Kur'anit, por edhe friken tende per te debatuar seriozisht.
    E seriozisht do te thote:"me rregull" i nderuar!
    A je vertet i gatshem te besh nje debat serioz????
    Nese po, kerkoji leje moderatorit qe te lejoje postimet e mija dhe le te vendosim rregullat e debatit!
    Perndryshe, te uroj gjithe te mirat dhe te vafte mbare me "dabatet" pa bereqet.....
    Jarigas

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Jo "dabatojme" i nderuar, por te diskutojme me qetesine e njerezve qe kerkojne te mesojne!!
    Nese ti qe ne fillim thua se eshte "gabim katastrofal", per ēfare mund te diskutojme???
    A do te kishe ti perulesine e duhur per te pranuar te verteten?????Dyshoj shume.
    Disa here jam ofruar per te bere nje debat te mirefillte teologjik dhe filozofik mbi librt e "shenjte", por deri tashi asnje mysliman, sado i flakte dhe i guximshem nuk ka rezistuar.....ndersa te qarat e tua se te fshijne temat nga nenforumet fetare duke u shtirur se eshte diēka e papare, jo vetem qe tregon fallsitetin tend ne sjellje, pasi eshte normale qe ne nenforumin mysliman nuk mund t'i lejohet kerkujt te vije e te pellase per kontradiktat e Kur'anit, por edhe friken tende per te debatuar seriozisht.
    E seriozisht do te thote:"me rregull" i nderuar!
    A je vertet i gatshem te besh nje debat serioz????
    Nese po, kerkoji leje moderatorit qe te lejoje postimet e mija dhe le te vendosim rregullat e debatit!
    Perndryshe, te uroj gjithe te mirat dhe te vafte mbare me "dabatet" pa bereqet.....
    Po jarigas....nese fillojme nje debat ateher jam 100 % i sigurt qe do fillosh me nje milion pyetje para debatit qe mandej edhe i humb kuptimi nje debati.

Cfare ke bere....e ke shpallur veten fitues ne cdo debat ?

Mod asnjeher nuk fshin postime pa patur ofendime ne te .

Nese je i sinqert dhe nuk e ke rezultatin e fitores tende ne gjep mundesh me diskutu .

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Po jarigas....nese fillojme nje debat ateher jam 100 % i sigurt qe do fillosh me nje milion pyetje para debatit qe mandej edhe i humb kuptimi nje debati.

Cfare ke bere....e ke shpallur veten fitues ne cdo debat ?

Mod asnjeher nuk fshin postime pa patur ofendime ne te .

Nese je i sinqert dhe nuk e ke rezultatin e fitores tende ne gjep mundesh me diskutu .
    ...haha..fitues te cfare???Une thashe se asnjehere nuk eshte bere debati i mirefillte, pasi shumica e atyre qe hidhen perpjete me zjarr per te debatuar, e kane mendjen te bejne zhurme ose "dabat"..
    Kurse une mendoj se nuk mund te kete debat te mirefillte, pra edhe me nje perfundim te logjikshem , pa rregulla!!Perndryshe, ne jemi deshmitare te perfundimit te sa e sa temave qe jane hapur dhe pastaj jane mbyllur pasi degjeneronin ne sharje dhe ofendime.Uen asnjehere nuk kam ofenduar askend(ndoshta kam reaguar), pasi nuk eshte ne stilin tim.Siē ka ndodhur edhe me postimet e tua shume here, jane fshire pasi nuk jane ne frymen e drejte te "partise".Moderatori ka krijuar pershtypjen se une "urrej" Islamin dhe qerte me ka shprehur se nuk i intereson fare nese une dua me shpirt shqiptaret myslimane!!!Per ate ka rendesi vetem "parimi", njerezit nuk kane vlere.
    Prandaj mes m'u drejto me te njejtat fjale qe perdor une, pasi "rezultatin e fitores ne xhep" e ka shprehur hapesi i temes qe ne titull!!!!
    Une kam qene dhe jam i gatshem per nje debat te mirefillte, kostruktiv dhe te njerezishem, ne respektin e rregullave qe vete mund t'i vendosim.
    A thua mod-i e deshiron nje gje te tille????
    Jarigas

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    E keshtu si kerkon tii mundesh me bo vetem kur te jem une mod

Mod e ka per detyre me mbajt temen nese del prej binarve ekush e qet temen duhet me perjashtu . Dhe ma merr menja se mod ketu do lejon nje debat te tille .

Por sdi a je ti ne gjendje me debatu me disa persona njekohesishte ajo

Edhe per me qen debati me i sinqert prej fillimi kishte me qen e drejte me tregu cfare beson dhe cfare mbron ti ??

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    E keshtu si kerkon tii mundesh me bo vetem kur te jem une mod

Mod e ka per detyre me mbajt temen nese del prej binarve ekush e qet temen duhet me perjashtu . Dhe ma merr menja se mod ketu do lejon nje debat te tille .

Por sdi a je ti ne gjendje me debatu me disa persona njekohesishte ajo

Edhe per me qen debati me i sinqert prej fillimi kishte me qen e drejte me tregu cfare beson dhe cfare mbron ti ??
    Shoh me kenaqesi se mendimi im paska bere fole edhe ne ty!!
    Pra eshte mese e logjikshem qe kur niset nje debat , secila pale te deklaroje se kush eshte qellimi i saj ne debat.Une jam i te njejtit mendim me mod-in persa i perket devijimit te temes.
    Une jam ne gjendje te debatoj njekohesisht edhe me me shume se dy persona, mjaft qe te ndiqet kriteri i sjelljes se mire!
    Le te vejme si kriter te pare se kush fyen personalisjht bashkebiseduesin e ka humbur davane!
    Si kriter te dyte le te vendosim se nese nuk sqarohet deri ne fund njera pyetje te mos kalohet tek tjetra!
    A pajtohesh??
    Jarigas

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Shoh me kenaqesi se mendimi im paska bere fole edhe ne ty!!
    Pra eshte mese e logjikshem qe kur niset nje debat , secila pale te deklaroje se kush eshte qellimi i saj ne debat.Une jam i te njejtit mendim me mod-in persa i perket devijimit te temes.
    Une jam ne gjendje te debatoj njekohesisht edhe me me shume se dy persona, mjaft qe te ndiqet kriteri i sjelljes se mire!
    Le te vejme si kriter te pare se kush fyen personalisjht bashkebiseduesin e ka humbur davane!
    Si kriter te dyte le te vendosim se nese nuk sqarohet deri ne fund njera pyetje te mos kalohet tek tjetra!
    A pajtohesh??
    Ok vetem kush vendos a eshte sqaru pyetja deri ne fund , sepse nga ana ime kur te pergjigjem eshte sqaruar por nga ana yte mundet qe jo , dhe kjo ka mundesi me vazhdu deri ne pambarim ??

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Atehere do te na duhet te zgjedhim nje komision nga anetaret me te pa-anshem te forumit!!Si thua, je dakord???
    Ose perndryshe duhet te vazhdoje deri sa qe te dy te pajtohemi me perfundimin.
    Jarigas

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Me te dyten me mir

Po vazhdoj pra , por me mire kishte me qen me tregu cfare beson dhe cfare mbrone??

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    E perseris, pra sipas ketyre vargjeve kuptojme qe Toka ne te kaluaren eshte perplasur me nje YLL TE MADH!!!

Zbulesa , Kaptina 8 vargjet 10-11

10 Edhe i treti engjėll i ra trumbetės: nga qielli ra njė yll i madh - qė digjej si vravashka - ra nė njė tė tretėn e lumenjve dhe tė burimeve tė ujėrave.

11 Ylli quhej »Pelin«, dhe njė e treta e ujėrave u shndėrrua nė pelin; shumė njerėz vdiqėn sepse uji u bė i hidhur.

Tani nese Bibla eshte liber i pandryshuar i Perendise dhe nese keto jane fjale te Perendise, valle a ekziston ndonje njeri ne bote qe mund ti sqaroj keto vargje?!!!

Ekziston nje shpejgim llogjik per kete te cilin po e citoj nga nje postim i im i meparshem ne kete forum, per ngjarje te tilla te pershkruara ne libra fetare, pra perplasje me trupa qiellore apo perpmbytje te cilat nuk permenden vetem ne Krishterim e Judaizem, por ne shume besime te lashta ne historine e njerezimit :

"Ka shume teori mbi nje katastrofe te mundshme ne Toke dhe arsyet e saj. Shumica e tyre lidhen me ndryshime ne sistemin diellor, dhe kjo nuk eshte komplet per tu hedhur poshte, perderisa pothuajse cdo planet i sistemit tone diellor mban shenjat e nje katastrofe jo shume te hershme. Midis teorive te ndryshme, eshte edhe nje teori e bere publike jo-zyrtarisht e Brian Desborough, shkencetar dhe kerkues i perfshire ne kerkime hapesinore, i punesuar nga shume kompani ne kete fushe dhe te tjera. Gjate kohes kur ky i fundit punonte per nje shoqeri te rendesishme ne Shtetet e Bashkuara, fizikantet e shoqerise perfunduan nje studim te pamvarur, i cili sillte ne vemendje mundesine e hyrjes ne sistemin tone diellor te nje trupi me permasa gjigande, te cilin ne sot e njohim me emrin Jupiter, rreth 4800 vjet “perpara Krishtit”.
    Planetet ekzistuese natyrisht kercyen nga orbitat e tyre ndersa jupiteri u perplas me nje planet qe dikur orbitonte aty ku sot do te quhej midis Jupiterit dhe Marsit. Sipas studiusve mbetjet e ketij planeti krijuan ate qe sot e quajme brezi i asteroideve, dhe nje pjese e planetit Jupiter u shkeput per tu bere ai qe quhet sot Venus. Kjo cope planeti e quajtur Venus u turr ne hapesire, dhe fillimisht shkaterroi atmosferen e Marsit (dhe nqs ka patur edhe jeten eventuale), perpara se te kapej nga fusha gravitacionale e Tokes sipas studimit. Venus beri disa rrotullime perqark Tokes derisa momentum i tij e projektoi ne pozicionin e tanishem ne sistemin tone diellor. Sipas shkencetareve ishin pikerisht keto orbitime rreth tokes qe sollen shkaterrimin dhe nje vale tidale rreth 4800 vjet para krishtit.
    Shkencetaret besojne se Marsi orbitonte aty ku sot ndodhet Toka, dhe se Toka ne ate kohe ishte shume me afer Diellit. Drita e shkelqyeshme e Venusit gjate kalimit te tij rreth Tokes mund te kete sjelle idene e “Lucifer”, atij qe sjell drite. Shenimet me te vjetra te Mesopotamise dhe Amerikes Qendrore nuk e perfshijne fare Venusin ne listen e tyre planetare. Gjithmone ka patur nje fiksim te madh te kulturave ndaj Venusit, ne shume prej te cilave atij i beheshin sakrifica njerezore.
    Ashtu si shumica e juaj e dine shume mire nga fizika (ndaj nuk po ndalem ta shpjegoj), planetet si cdo gje qe zoteron mase terhiqen dhe terheqin. Hena qe orbiton rreth tokes eshte shembull i nje sistemi te tille qe funksionon ne ekuiliber.
    Tani imagjinoni trysnine vibracionale te “kometes” Venus ne momentin e kalimit prane Marsit dhe Tokes duke i shtyre ata ne orbita te ndryshme. Venusi do te kishte qene nje komete e veshur me akull. Akulli i Venusit gjate afrimit te ketij te fundit me Token do te kishte filluar te shkeputej ne kufirin “Roche”. Kufiri “Roche” eshte kufiri ku midis dy trupave qe kane nje kurs takimi, trupi me mase me te vogel fillon te dizintegrohet. Ne kete rast akulli do te terhiqej direkt nga siperfaqja e Venusit ne Toke. Ai hyri ne brezin e “Van Allen” i cili eshte brezi qe asimilon pjesen me te madhe e te demshme te rrezatimit diellor, duke u jonizuar, magnetizuar e si pasoje duke u terhequr nga polet e Tokes. Miliarda tonelata akull te ftohura ne -273 grade celsius rane ne zonat polare, duke ngrire cdo gje ne me pak se nje cast te vetem. Kjo do te shpjegonte ate misterin e mamutheve te ngrire ne vend me ushqim ende ne goje, sic mund ta keni pare rishtazi ne kanale si Discovery Channel etj. Mamuthi ndryshe nga sa mendohet nuk eshte kafshe e vendeve te ftohta, por e kullotave me klime te temperuar. Terhequr nga magnetizmi i poleve, shumica e akullit u akumulua pikerisht aty. Kete teori e mbeshtet edhe fakti qe ne zonen polare qendrore, akumulimi i akullit eshte shume me i madh se ne periferi, megjithese ajo zone ka shume me pak reshje shiu apo debore. Per me teper kjo shpjegon edhe faktin qe te lashtet kishin harta te detajuara te vijes bregdetare tokesore dhe relievit te poleve te veriut dhe jugut. Ai akull nuk ka qene aty 7000 me pare. Nuk ka patur epoke akullnajash sic sugjerohet te besohet. Sic tregojne bimet e fosilizuara, toka ka patur nje klime uniforme tropikale perpara katastrofes. Kjo u ndryshua jo vetem nga mberritja e akullit por edhe nga zhdukja e shtreses se avujve te ujit, sic tregohet ne shume tekste te lashta. Ishte kjo shtrese avulli qe i siguronte Tokes klimen tropikale, por e cila papritmas u zhduk. Diferenca e temperatures e shkaktuar nga akulli do te kete provokuar stufi te tmerrshme me erera te forta dhe orbitimi i Venusit rreth Tokes ka provokuar vale anomale (tidale) prej 3000 metrash te larta ne oqeane.
    Kjo mbeshtet provat qe agrikultura e ka zanafillen ne zona me lartesi mbi 3000 metra. Platoni shkroi se bujqesia e pati zanafillen ne zonat malore pas nje permbytje gjigande e cila mbuloi te gjitha vendet e uleta. Botanisti Nikolai Ivanovic Vavilov studioi me shume se 50000 bime te egra te mbledhura nga e gjithe bota dhe arriti ne perfundimin qe te gjitha e kishin origjinen nga 8 vende te vetme, te gjitha keto vende terren malor. Vala tidale ka prodhuar nje presion te jashtezakonshem mbi siperfaqen e tokes, tonelata per centimeter katror duke krijuar vargmale te reja dhe duke fosilizuar gjithcka per 24 ore.
    Jane gjetur peme te fosilizuara dhe kjo eshte e pamundur te ndodhe ne menyre natyrale, sepse nje peme do te shkaterrohej vetvetiu perpara se te kishte mundesi te fosilizohej gjate nje periudhe te gjate kohe.
    Fakti eshte qe fosile te tilla nuk po krijohen me sot. Ato jane rezultat katastrofash. Me 1950, ruso-cifuti Immanuel Velikovski shkaktoi debate ne komunitetin shkencor kur sugjeroi se Venusi ishte nje komete e cila kishte care rrugen permes nje pjsese te sistemit diellor per tu vendosur aty ku eshte tani. Kur Marsi u fotografua nga Mariner 10, shume nga pershkrimet e Velikoskit u provuan si te sakta, perfshire nje formacion i cili ngjante me bishtin e nje komete. Foto nga Mariner 9 gjithashtu i dhane te drejte disa ideve te velikoskit, sipas te cilit Venusi ishte perplasur me me Marsin gjate rruges se tij permes sistemit diellor. Velikoski e datonte kete ngjarje rreth 1500 vjet perpara krishtit. Shume kerkues japin data te ndryshme per periudha te ndryshme kataklizmash, disa prej te cilave kane ndodhur me siguri, por te gjitha jane ne nje dritare amplitude 10000-1500 vjet para krishtit. Sipas studimit Marsi u shkaterrua nga ngjarjet qe perfshine Venusin. Ai u flak ne nje orbite eliptike (shume e paqendrueshme dhe e rrezikshme) e cila e sillte prane Tokes dhe Henes cdo 56 vjet. I fundit nga tre kalimet ndodhi rreth 1500 vjet perpara krishtit, kur shpertheu vullkani i madh ne ishullin grek Santorini dhe qyteterimi Minoan i Kretes kaloi ne histori. Nga aktiviteti vullkanik shume ujera detesh dhe liqenesh u ndoten apo u kthyen ne acide.
    Ne te njejten periudhe 1600-1500 vjet para krishtit nivelet e oqeaneve rane me 20%, u formuan liqenet e akullta ne Kaliforni dhe koha kur liqeni i madh ne Saharane pjellore u tha dhe filloi te formohet shkretetira qe ne njohim sot. Marsi hyri ne orbiten e tij te tanishme, por cdo gje, qofte edhe jeta ne siperfaqen e tij u zhduk. Misioni Pathfinder i Marsit zbuloi se malet e Marsit nuk kane erozionin e mjaftueshem per te qene me shume se 10.000 vjecare."

Tani me pak mirekuptim, do te ishte mese e llogjikshme qe as ne kohen kur eshte shkruar bibla e as ne kohen kur eshte shkruar kurani, nuk behej diferencimi i trupave qiellore ne yje, planete, asteroide, kometa etj etj.

Edhe sot e kesaj dite, emri Yll i Mengjesit perdoret akoma. Ne ate kohe ishte e pamundur te fusje nje fjale te re si "planet" apo "asteroid" ne libra fetare, pasi ishte e pamundur qe njerezit te dinin diferencen.
    Pamja e nje trupi te tille do te kete qene e shkelqyeshme sa 100 diej dhe tmerruese....
    Keshtu po te shikosh ngjarjet e pershkruara... do te gjesh mjaft ngjashmeri me ato te atij citati biblik qe solle.

Thjesht nje kend relativ per te pare ceshtjen mendoj une...

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •