Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 8
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545

Për të gjithë emigrantët.

Per shkak te krizes qe ka kaplosur europen dhe boten , dhume emigrante kane humbur vendin e punes dhe te ardhurat e tyre po pakesohen , dhe si rjedhoje shume prej tyre kthehen ne atdhe ose emigrojne ne vende te tjera per nje mundesi me te mire punesimi dhe mireqenie .

disa emigrante kane zgjedhur te qendrojne aty ku jane me shpresen se kriza do kaloje shpejt dhe se do mund te kene serish pune dhe te ardhura te mjaftueshme

disa zgjedhin te shkojne ne shqiperi , si qellim te shmangin shpenximet e tyre , nderkohe qe jane me muaj te tera pa pune.

disa te tjere kane emigruar ne te tjera shtete me shpresen se mund tia dalin mbane .

per ata qe kthehen ne shqiperi , cdo behet?

nje mundesi pune , te pakten te sigurojme te ardhurat minimale .
    nje diskutim , mendime dhe shkembim informacioni rreth ketij problemi vertet jetesor , ju lutem.

ku mund te gjej nje adrese interneti ku mund te gjej mundesi pune , shtepi me qera dhe informacione te ndryshme te ketij lloji , te shqiperise?
    ju lutem ejani ta diskutojme kete problem.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    ku jeton ti mer daj??

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Pergezime per temen.

Per ne si emigrante eshte shume e veshtire te levizim nga nje vend ne tjetrin dhe mbi te gjitha kur ke femije sepse nuk eshte e thjeshte te rindertosh gjithcka nga fillimi .Duhet te mesosh gjuhen , te sigurosh lejen e qendrimit ( gje qe nuk eshte aspak e thjeshte) , etj .............
    Ka shume qe mendojne te kthehen ne shqiperi por qe mund te kene shtepite e tyre .Po ata qe nuk kane shtepi ku te vene te jetojne?Te marrin me qira?Por qe te paguhet qiraja duhet te kesh dhe nje pune .Ne shq nuk ka pune per ata qe jane aty pa le te vemi dhe ne .
    Fati i shqiptarit gjithe jeten me nje valixhe ne dore.

Ketu mund te gjesh info .

http://www.celesi.info/index.php?opt...ager&Itemid=59

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    une jetoj qe prej 15 vjetesh ne greqi , dhe jam munduar i vetem fare , pa ndihem e shtetit grek dhe atij shqiptar, qe tia dal mbane dhe te jetoj dhe punoj ne ndershmeri pa cenuar ligjin , duke qene shembull i mire si emigrant i rregullt ekonomik.

por ,15 vjet emigracion te shnderojne n e nje njeri krejt te stresuar , duke pasur parasysh faktin qe jetoj dhe punoj ne nje vend si greqia , ku mbizoteron racizmi dhe mashtrimi.

tani qe jam pa pune dua te kthehem ne shqiperi po , nuk e di?

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anëtarësuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar më parë nga maratonomak Lexo Postimin
    une jetoj qe prej 15 vjetesh ne greqi , dhe jam munduar i vetem fare , pa ndihem e shtetit grek dhe atij shqiptar, qe tia dal mbane dhe te jetoj dhe punoj ne ndershmeri pa cenuar ligjin , duke qene shembull i mire si emigrant i rregullt ekonomik.

por ,15 vjet emigracion te shnderojne n e nje njeri krejt te stresuar , duke pasur parasysh faktin qe jetoj dhe punoj ne nje vend si greqia , ku mbizoteron racizmi dhe mashtrimi.

tani qe jam pa pune dua te kthehem ne shqiperi po , nuk e di?
    Vuri gjerat poshte , mendoji mire dhe vepro.
    Ne greqi cdo dite shtohet papunesia .Deri tani vetem ishujt jane akoma qe mund te gjesh pune ( jo ne ndertim) .
    Nqs ke shtepi ne shq dhe dike qe mund te te ndihmoje per pune ose toka qe ti vesh ne pune kthehu ne te kunderten mos e merr mundimin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar më parë nga Ksanthi Lexo Postimin
    Vuri gjerat poshte , mendoji mire dhe vepro.
    Ne greqi cdo dite shtohet papunesia .Deri tani vetem ishujt jane akoma qe mund te gjesh pune ( jo ne ndertim) .
    Nqs ke shtepi ne shq dhe dike qe mund te te ndihmoje per pune ose toka qe ti vesh ne pune kthehu ne te kunderten mos e merr mundimin.
    une ne nje ishull te greqise jetoj dhe ashtu sic e the , qe nuk ka pune , pervecse ne turizem .
    por fatkeqesisht une kam punuar ne ndermarje ndertimore dhe po kerkoj pune ne turizem por eshte shume veshtire , punedhenesit kerkojne te ulin diten e punes dhe nuk pranojne te punosh gjithe ditet e muajit , por me shkurtime .

shtepi ne shqiperi kam , nje apartament por nuk eshte ne nje zone te zhvilluar industriale , keshtu qe eshte e pavlere ,toka nuk kam , as pasuri te tjera patundshme , nuk kam asgje , ky eshte fati brezit tone , pasi prinderit tane nuk na lane asnje trashegimi pasi duhet te punonin te ndertionin 50 vjet socialuzem dhe komunizem , dhe ne jemi brezi me i pafat .

nuk e di si jane punet ne shqiperi .
    mundesite me te mira punesi i jane ;
    bujqesia
    blektoria
    turizmi [ ne qytetet turistike]
    ndermarjet ndertimore [ sa eshte paga e nje ustai]?
    te tjera mundesi ?

kush jeton ne shqiperi le te na thoje ;

ketu nuk rrihet , pasi shpenximet jane cdo muaj dhe nuk mund te shmangen, dhe keshtu do humbasim edhe ato pak kursime qe kemi bere .

jemi klase punetore e pashkolluar dhe nje mundesimi punesimi ne administratebn e shtetit nuk eshte e mundur .
    nje qytet si berati psh , nuk te jep asnje mundesimi punesimi.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-05-2006
    Vendndodhja
    afër kojshisë
    Postime
    228
    Per shkak te krizes qe ka kaplosur europen dhe boten , dhume emigrante kane humbur vendin e punes dhe te ardhurat e tyre po pakesohen , dhe si rjedhoje shume prej tyre kthehen ne atdhe ose emigrojne ne vende te tjera per nje mundesi me te mire punesimi dhe mireqenie .

disa emigrante kane zgjedhur te qendrojne aty ku jane me shpresen se kriza do kaloje shpejt dhe se do mund te kene serish pune dhe te ardhura te mjaftueshme

disa zgjedhin te shkojne ne shqiperi , si qellim te shmangin shpenximet e tyre , nderkohe qe jane me muaj te tera pa pune.

disa te tjere kane emigruar ne te tjera shtete me shpresen se mund tia dalin mbane .

Ne Shqiperi nuk ka pune, po shaji vendit aty ku je e mos u merr me broçkulla. Banese me qera mund te gjesh, por te kushton leshte e kokes. Kthimi ne Shqiperi, tash per tash eshte i kote. S'ka pune, s'ka para, ka maskarallek me xhepa te shpuar....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 09-06-2010 më 07:40

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964

nje mundesi pune , te pakten te sigurojme te ardhurat minimale .
    nje diskutim , mendime dhe shkembim informacioni rreth ketij problemi vertet jetesor , ju lutem.

ku mund te gjej nje adrese interneti ku mund te gjej mundesi pune , shtepi me qera dhe informacione te ndryshme te ketij lloji , te shqiperise?
    ju lutem ejani ta diskutojme kete problem.
    Vendet e punes ne shqiperi zakonisht dalin neper gazetat faqet e fundit te tyre jane me oferta per pune. Kurse per shtepia me qera ka sa te duash dhe mesa pashe une nuk eshte se jane teper te shtrenjta. Me kane zene syte dhe gazete celesi qe ka pervec sell and buy edhe oferta per qera.
    Nje keshille mund te jap qe te jetosh atje.
    Meqenesi shteti eshte copa copa mund te ngresh nje minibiznes sic e medon ti dhe ta mbash here me taksa e here pa taksa.
    Eshte xhungel e vertete shqiperia ekonomike po ne xhungel ka edhe skuta ku mund te gjesh nje dhe te te lene rehat.
    Albania Uber Alles

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •