Mos u paraqit injorant ndaj fakteve, jam njeriu i gabueshem per kete gje. E di fort mire se i vetmi qellim i anijes ishte te demonstroje superfuqine turke. Si shprehje ngushellimi per te vdekurit nuk e futa kete term ne thonjeza. Qellim i vetem ishte thyerja e embargos. Kete e deshmojne lajmet dita dites. Jo deshmi tjera, por deklaratat e vete punetoreve te IHH-se: "Do vazhdojme deri sa te kemi thyer embargon". Keshtu kane deklaruar ne te kaluaren, keshtu deklarojne sot pas lirimit te tyre.
Shkurt: Edhe une ua kisha bere si izraelitet, po te ishte shteti im ne pyetje. Ky eshte mendimi im. Izraeli ka te drejte te fitoje luften qe i kanoset me dekada per ekzistence. Ka te drejte te ndermar cdo mase te nevojshme per kete gje. E shoh si obligim ligjor, moral dhe human te ndihmohet populli cifut nga e tere bota tjeter ne kete lufte, te pakten te mos pengohet ne menyre te padrejte.
Keshtu mendoj ne lidhje me cdo popull, te cilit i kanoset ekzsitenca nga popuj tjere. S'me intereson aspak se cfare mendojne cifutet per Islamin, Krishterimin apo "Zoterat" e tyre.
turqia kerkon te marin kontrollin e rajonit, dhe kjo patjeter do jete nje gje e mire per ne shqiptaret. nga jahuditet s`kemi pare hajer ndonjehere.
Islami juaj urren te tere nder te cilet çifutet zene vendet e para , jane te privilegjuar per urrejtjen tuaj , me pas vijne ithtaret e librit qe besojne per interes dhe ne fund mbare njerezimi . Feja juaj eshte fe kunder rendit shoqeror , kunder njeriut , pikerisht se ka urrejtjen si ushqim te shpirtrave .
Sa me teper qe beson aq me teper urren , dhe sa me teper urren aq me shume i dhunshem tenton te behesh , dhuna eshte kodi i sjelljes edhe ne kete fe jo thjesht si koinçidence . S'ka nevoje te thuhet qe kjo fe eshte rreth vicioz pasi ju qe e keni ne zemer e dini me mire .
Nejse e lame te urrejtja qe te ben nje besimtar te devotshem , te respektuar .
Kush ka urrejtjen ka te drejten e fjales dhe te drejtuesit . Kush arrin shkallen e besimit siç shpreheni ju , pra shkallen e urrejtjes po themi , kalon ne xhihad , ne vehabizem dhe ne shehidllek .
Pra mos me hap muhabete urrejtjeje se me ve ne meditime te gjata![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga daniel00 : 03-06-2010 më 22:15
Ngjeshur me brezin e se vertetës,parzmoren e drejtësisë,mburojën e besimit dhe shpatën e Frymës.
Pasi qe ketu qenka puna jote, atehere ta pranoj menjehere: Turqia ne kete menyre si ketu qe beri me Izraelin e sundon tere boten. Nje ultimatum kunder 19 te vdekurve. Keshtu e mund edhe une vetem tere boten, por nejse, nuk eshte shume mire te kerkosh mend ku nuk ka.
Mendim makaber, por bazon ne ty, jo ne mua.
Saktesisht keshtu e shoh edhe une Islamin.
Kjo njeherit pergjegj edhe pyetjen qe pashe ne kete teme qe u shtrua: Perse urrehen cifutet kaq shume? Urrehen sepse Muhamed arabi ka genjyer boten (muslimabe) se Allahu i urren cifutet. Paramendo! Urrejtje e urdheruar nga instanca superlative, mbi te cilen per nje musliman nuk ka me gje. Si te mos urrehet cifuti? Si te mos kete permanent luftera ky popull kur ka gjithe keta koketule viktima te Kuranit per rreth? Si te mos mbrohet ky popull?
Vetem qe ne shqiptaret nuk kemi mundur t'i rezistojme islamizimit sa munden izraelitet t'i rezistojne, nuk do te thote qe keta jane njerez te keqinje. Perkundrazi, na japin shembull se si eshte e mundshme qe pas disa disfatave te fitosh me ne fund luften. Nder e respekt jo aty ku do arabi, por aty, ku nderi e respekti e ka vendin.
Turkey vs. Israel Which country could win?
http://turkey-vs-israel.free-opinion...EN/vote/page/1
Aty po behet shume debate nga gjithe bota.
Aleksejev: Kosova jo çështje teknike por politike
Aleksejev: Kosova jo çështje teknike por politikeBEOGRAD- Zyrtari i lartë i ministrisë së jashtme të Rusisë për Ballkanin, Aleksandar Aleksejev, deklaroi se Rusia angazhohet për bisedime për status ndërmjet Beogradit e Prishtinës.
“Bisedimet teknike definitivisht nuk mjaftojnë, pasi çështja e Kosovës nuk është teknike por politike”, i tha zoti Aleksejev gazetës beogradase Politika.
Ai mëtutje theksoi se ekzistojnë gjasë për negociata për statusin e Kosovës dhe se Rusia, në bashkëpunim me Serbinë, po përpiqet të krijoj kushte për këtë gjë.
(europaelire/BalkanWeb)
Kujdes nga shkjau
Kujdes nga greku
Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
AT GJERGJ FISHTA
Në kundërshtim me institucionet, Serbia zhvillon zgjedhjet në Kosovë
Megjithë kundërshtimin e institucioneve të Kosovës dhe misionit të BE-së, në veri të Mitrovicës dhe në Novobërdë, sot po zhvillohen zgjedhjet lokale të organizuara nga Serbia. Sipas mediave serbe janë 20 mijë qytetarë serbë që pritet të japin votën e tyre. Vëmendje më e madhe i është kushtuar procesit zgjedhor në veri të Mitrovicës, ku për tu mundësuar qytetarëve serbë votimin, Serbia ka hapur në të gjithë veriun e Kosovës 26 qendra votimi. Për të kundërshtuar zgjedhjet e Serbisë në Kosovë, në anën jugore të lumit Ibër, shoqatat e dala nga lufta e UCK-së, të mbështetur edhe nga 58 organizata të shoqërisë civile, po mbajnë një protestë.
Kujdes nga shkjau
Kujdes nga greku
Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
AT GJERGJ FISHTA
Krijoni Kontakt