Ketu jam dakort. Une nuk po mbroj aksioni izrealit, apsi izreali nuk ka te drejte te sulmoje jahste teritorit te vete. POr nag ana tjeter, as turqit nuk kane te drejte te kalojen ne gadishemri e te kercenojne per nej akt qe ka ndodhur jahste teritorit te tyre.
Tani, arsyetimi qe u dha per sulmin jashte ujerave izrealite sihte qe: 1) kontrolli duhej bere naten ndersa anija ne ujerat izrealite do arinte diten tjeter (mso me pyet pse e donin naten, nuk e kam idene) dhe 2) anija po drejtohej nga ujerat izrealite dhe nuk po pergjigjej per inspektim. ajo qe quhet 'preemptive strike'.
Por ne pergjithesi ke shuem te drejte, kontrolli nuk mudn te behet jahste teritorit izrealit dhe kjo ehste gafe. ajo q epo tehm ehste thjesht qe aq shtetet e tjera nuk kane te drejte te kerkcenojne.
Ndryshuar për herë të fundit nga Deusexmachina : 02-06-2010 më 21:11
Intellects whose desires have outstripped their understanding.
Friedrich August von Hayek
Ok ne pergjithesi me arsyetimet etua z. Basha. Por me duket e gabuar ideja qe ke ti se turqit nuk duhet te kalojne ne gadishmeri... Anija ishte turke dhe konsiderohet pjese e teritorit turk. Po keshtu per cdo anije tjeter greke a izraelite qofte.
Tani kot me hamendje .. qe kur jane bere miq greket dhe izraelitet?
E pate ju qe sa ndodhi konflikti, greket u terhoqen nga manovrat e perbashketa me izraelin. Sic duket e njofin mire gjitonin e tyre lindor dhe gjithmone ju kujtohen ngjarje te shkuara me Qipron.
Mua me duket se : izraelitet , te pervuajturit e luftes se dyte boterore , ata qe shpetuan nga tmerri i Hitlerit, tani po e teprojne pak si shume per te mos thene ndonje fjale tjeter dhe me Turqine te kene kujdes se mund tju ngec sharra ne gozhde. Ketu nuk eshte fjala per raporte nderfetare se Turqia eshte nga te vetmit vende te rajonit qe i ka strehuar me shekuj çifutet e perndjekur nga te tjeret dhe ka patur raporte te mira me shtetin izraelit te pas luftes.
Dhe kur e drejta qe te jepet, te jepet me shumice..te pelqen vetja dhe e drejta vjen e kthehet ne te kundert.
Tani nje pyetje kam une per kete popull te zgjuar por mistrec : pse historia e tyre eshte e mbushur me konflikte dhe debime te pa numurta neper shekuj?
Lufta e katert do benet me gure ka thene ai...
Nje opinion interesant (ne anglisht):
STOP THE HYPOCRISY ABOUT ISRAEL
http://www.cnn.com/2010/OPINION/06/0...iref=obnetwork
Ndryshuar për herë të fundit nga Deusexmachina : 02-06-2010 më 21:19
cilën bllokadë? bllokadën model-anglez (LPB) --> "ju do vdisni për të ngrënë se jeni armiq"? cili ligj vendos që të kryhet kjo bllokadë? ligj detar special (me anekse ligjore) për Izraelin dhe një tjetër, i njëjtë për të gjithë?!
kontrabandë?! çimento për të ndërtuar, ushqime, karroca elektrike për invalidëd, ujë.. të kontrolluara më parë nga policia e Qipros.
Po ndërtohet një mur kontrabandë, nuk ngeli te këto anijet me ushqime dhe budallenj pacifistë.
Prektora
Israeli ka te drejte pjese tjeter e botes jane pacifista te molepsur tmorsha tkeqen e propagandes Serbe na ka mor malli
New"Apartheid" , Ze'ev Boim nzjerr ligje qe i takojne jashtoksoreve nje kohsisht jane te pa prekshem nga ligjet e tjera.
Krijoni Kontakt