Nuk ka vend ku te qendroje nje sulm i armatosur 80 milje ne det te hapur, ne ujera nderkombetare, eshte nje akt i paster piraterie detare.
Nuk ka vend ku te qendroje nje sulm i armatosur 80 milje ne det te hapur, ne ujera nderkombetare, eshte nje akt i paster piraterie detare.
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
- Anija ishte rruges per ne Gaza, eshte e vertete, por ishte 80 milje larg bregut, 60 milje larg kufirit detar te Izraelit. Praktikisht anija ishte ne ujera nderkombetare dhe ne baze te traktatit per lundrimin Izraeli nuk mund te ushtroje autoritet mbi anijen.
- Nuk eshte e vertet prania e piasjeve ushtarake ne bordin e anijes, kete e ka mohuar edhe Ministria e Mbrojtjes se Izraelit dhe IDF. Nqs do te kishte pasur paisje ushtarake ne anije, do te kishin bere xhiron e tv dhe gazetave te botes.
- Ushtaret izraelite nuk kishin asnje te drejte ligjore te hipnin ne bordin e anijes me dhune. Kapiteni i anijes nuk e kishte autorizuar ngjitjen e tyre ne bord. Ushtaret izraelite kane kryer nje akt te paster piraterie detare.
- Ushtaret izraelite kryen masaker ne nje anije te nje shteti sovran ne ujera nderkombetare, ne kundershtim me te gjitha ligjet nderkombetare te nenshkruara nga shteti i Izraelit.
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
Une per vete nuk dua ti hyje historise se a ka bere mire ushtria Izraelite apo jo por e vetmja gje qe me çudit eshte se keta dolen sot ne tv dhe thane se te njejtin fat do te kene te gjitha anijet qe i drejtohen Gazas.nuk me duket veprim i mençur nga ana Izraelit ti kundervihet gjithe botes por me gjithe ate duhet pranuar qe jane shtet i forte qe sdo me e dit per tjeter ne bote.
plus kesaje na e kishin anulluar viziten ke Obama a thua se kur e mbajne keta Ameriken dhe jo anasjelltas.
Kujdes nga shkjau
Kujdes nga greku
Kujdes nga ata qe harruan ATDHEUN
AT GJERGJ FISHTA
Kane qene populli me i zgjuar kur benin mbrapaskenat por sot me ultras si Netanyahu po bejn varrin politik vetes.Levzije super idjote e tille e pa menduar nuk u pritej vetem aq me teper "vetemse" kur u zgjodh Hamasi, po ja qe nje dite do ja hapin syte botes. Gafa qe u be ne Dubai po riperesritet me idjotizem akoma me te madh, po ksaj here po bejn gafe fatale mbase eshte nje incident qe nuk do largohet thjesht nga opinioni publik mund ti kushtoje ky gabim.Ran nen gracken.
Ndryshuar për herë të fundit nga Deusexmachina : 01-06-2010 më 21:19
Intellects whose desires have outstripped their understanding.
Friedrich August von Hayek
Nuk eshte e thanun qe ti ,te mendosh ashtu si mendoj une ,sidoqofte e respektoj mendin tend...,megjithse nuk bera nje pershkrim te çeshtjes atje ,por thjeshte bera ,postim ne disa fjale...!Ate qe desha te theme eshte fakti...,se kur diskutohet kjo çeshtje..,apo çeshtje te ngjajshme si kjo duhet patur nje parim i mbeshtetur mbi nje kodeks moral i mbeshtetur ne drejtsi dhe vlera humane...,
e jo nga ai kontekst ,nese ata jane musliman apo jo...!
Sa per dijenin tende, ne pika te shkurtra,Palestines eshte nje vend i pushtuar ma se 50 vite.., qe me ardhjen e qifuteve atje ,atyre ju suspendua pamvarsia dhe ju abrogua shtetsia,duke ia ngushtuar çdo dite e me shume hapsiren e ketij populli deri ne kufijte e gazes ,qe mund jete nje teritore sa gjysma e Kosoves, ndersa keto teritore te pushtuara akoma dhe sot po kolonizohen nga qifutet..,duke debuar paraprakishte banoret palestinez...,ndesa zonat akoma te banuara me palestinez jane shendruar ne geto te rethuara me mure gjer ne 9m lartesi dhe tela me gjemba ...,pra ketu eshte fjala per nje kamp te madhe perqendrimi qe nuk mbahet mend ne histori,qe te mos flasim pe viktimat e bombadimeve qifute ,qe vetem fmije llogariten me qinra mijra, sa per demet materiale imagjino vet sa mund te jene, kur dikush te bombardon per 50 vite rrjeshte...!
Pajtohem pjesrishte ,mund te ndodhe qe çifuteve te tu persritet historia,si para dy mije vjeteve dhe te bredhin edhe dy mije vjete te tjera "si çifuti neper shketetire" si duket jane duke i bere hyzmet ksaj pune me shume se kerkush ,ata vete...!Mund ta rrotullosh veshtrimin. Mund te thuash se Izraeli eshte shnderruar ne nje shenjester te hapur per cdo shtet arab. Se atje edhe ndonje vit pritet te ndodhin gjenocide tjera ndaj hebrejeve qe bejne te harrosh ato te Hitlerit. Se atje po vihet ne pyetje ekzistenca e nje populli te tere. E tjera. Edhe keto gjera mund t'i thuash. Dhe per to ke te pakten 10 argumente me teper sesa per ato te tuat. Nuk eshte aspak e vertete se sjellja e izraeliteve eshte kryekeput sjellje inhumane. S'eshte e vertet se sjellja e tyre eshte ne kunderthenie me civilizimin apo vlerat univerzale, or eshte nje lufte per mbijetese. Nje lufte te cilen do e kishim udhehequr secili nga ne ne kete teme po te ishim ne te njejten situate.
Chino e ke pyetur ndonjehere vehten perse çitutet bredhen 2000 vjet neper shkretire, apo vetem beson trillimet ,qe ata kane sajuar vete...
PS.Mbi çfare parimesh morale mund te mbrojme vehten dhe qensine tone kombtare ,nese perkrahim nje regjim cioniste ,si ai Izraelit...
Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 01-06-2010 më 20:50
une per vete nuk kam simpati per cifutet,por e verteta duhet thene ashtu sic eshte.ne kete rastte dy palet jan gabim por me gabim ne kete rast jane turqit.
mire apo keq turqit e dinin qe ekziston nje embargo per ne gaza.pse nuk e luftuan si te padrejte kete embargo ne rruge diplomatike ne kombet e bashkume.le te themi se nuk kishin besim tek kombet e bashkuara si te koruptuara pro izraelite.pse nuk i porositen keto aktivist te ishin sa me te qete dhe jo agresiv ndaj cdo kontrolli qe izraeli mund te bente.nese keto aktivist nuk do te kishin bere nje rezistence aq agresive kunder ushtareve jahudit,atehere do ja kishin lene topin ne dere izrelit pa pas mundesi te justifikohej.pastaj dhe perberja e ekipazhit me elment qe e urrejne me zemer izraelin duket se turku ka shku me be gangsterin e te fortin atje jo me qen diplomatik,por provokues.nga ana tjeter kemi izraelin qe gjithmon ka treguar se eshte arrogant dhe kokfort.izraeli fare mire mund te kishte pritur qe te ishin ne ujrat teritoriale te gazes per te bere kontrollin dhe ate kontroll ta bente ne menyre te regullt,duke lajmeruar kapitenin qe po vijme per kontroll dhe jo duke bere spektakel nga ajri.
shkurt une mendoj se eshte lufte gjelash se kush do kontrolloj lindjen e mesme ne dekadat e ardhshme,turku qe po zgjohet apo izraeli qe behet gjithnje me agresiv e katil.
Ndryshuar për herë të fundit nga soni12 : 01-06-2010 më 23:19
Ne ligj te cdo shteti parashihet nderhyrja ne menyre preventive. Anija kishte vetem nje destinacion te sigurt. E thame cilin. Pas nje kohe fare te shkurter ajo do te ishte ne Gaza. Kur te kishte arritur atje, Izraeli do e kishte patur shume me veshtire te zbatoje ate qe iu desht te zbatoje, hulumtimin ne mos ka arme ne anije. Do ishte dashur te marshoje ne Gaza. Do kishte pesuar kritike edhe me te ashper se sa tani qe peson.
As gasmaskeve? Ato pjeserisht shihen ne video. Duhet te presim, ndoshta rastesisht sjell Izraeli deshmi per kete gje. Sikur qe dalin keto videot sqaruese ne drite here pase here.- Nuk eshte e vertet prania e piasjeve ushtarake ne bordin e anijes, kete e ka mohuar edhe Ministria e Mbrojtjes se Izraelit dhe IDF. Nqs do te kishte pasur paisje ushtarake ne anije, do te kishin bere xhiron e tv dhe gazetave te botes.
Nga e di qe nuk kishin te drejte te tille? Je ekspert i te drejtave nderkombetare? Perse nuk perfshihet kjo nderhyrje nga e drejta e popullit per vetembrojtje? Nuk njeh kjo e drejte nje mase preventive? As ne ato raste, ku nderhyrja e mevonshme sipas te gjitha gjasave nuk eshte e mjaftueshme per te debuar rrezikun?- Ushtaret izraelite nuk kishin asnje te drejte ligjore te hipnin ne bordin e anijes me dhune. Kapiteni i anijes nuk e kishte autorizuar ngjitjen e tyre ne bord. Ushtaret izraelite kane kryer nje akt te paster piraterie detare.
Cili eshte definicioni nderkombetar i piraterise detare? Ai qe e prodhojne nensrreshtat e Kuranit apo cili? Pohimi se ishte pirateri detare, eshte perseri vleresim. Une merrem me faktet. Ato i thashe, vleresimet qe i nxjerrni nga to jane "probleme" te juaja.
Nisesh nga fakte dhe vleresime te gabuara dhe vjen ne kete menyre tek ky kryevleresim i gabuar. Per mua rast i pastert vetembrojtjeje. Do isha sjellur fije per fije si ushtaret izraelite. I bekuar qofte ky popull kaq vigjilent edhe me tej ne luften e tij per ekzistence. Pasi qe je ti ai qe e sheh te nevojshme te flasesh me emocione dhe ne menyre te ekzagjeruar.- Ushtaret izraelite kryen masaker ne nje anije te nje shteti sovran ne ujera nderkombetare, ne kundershtim me te gjitha ligjet nderkombetare te nenshkruara nga shteti i Izraelit.
Qe opinioni nderkombetar te mendoje ne menyren sic e pret ti, nevojitet nje mentalitet i njerezve qe thote se ushtaret izraelite nuk guxojne te shtiejne ne turq as atehere, kur jane ne rrezik vdekjeje.
Keso mentaliteti ne boten joturke nuk do te gjesh dot. Sic e sheh edhe ne kete teme te pakten pjeserisht.
Ajo ne te kuqe eshte bartesja e mendimit tend. Pergjegja ime ndaj saj:
Sa per dijenine tende ne pika poashtu te shkurtera. Ja qe une u bashkengjitem atyre historianeve nderkombetare qe thone se izraelitet jetuan ne nje pjese te madhe te teritorit te sotem te shtetit Izrael qe mijera vjet. U bashkengjitem edhe atyre historianeve nderkombetare qe thone se cifutet u debuan me dhune fizike dhe sociale nga vendi i tyre autokton. Duke u nisur nga kjo bashkengjitkje vij tek perfundimi se para 50 viteve nuk u abrogua shtetesia e Palestines, nuk u ngushtua cdo dite e me shume hapesira e ketij populli, por u "cbe" padrejtesia qe iu kishte bere popullit izraelit nga popuj muslimane duke e deportuar ate te terin jashte teritorit te tij autokton.
Kjo ne pika te shkurtera. Sa per te te treguar ne menyre te perseritur se konflikti te cilit iu je rrekur nuk eshte aq i thjesht sic mendon. Nuk do gjesh aq lehte "zgjidhjen". Aq me pak nese merr perspektiven palestineze ne fokus duke lene ne teresi pas dore anen e kundert.
Po, kam pyetur veten. Pergjegja ime: Sepse eshte popull me fe te vete, me dashuri ndaj vetevetes dhe sepse eshte nje nder popujt me te shkathte qe ka krijuar natyra ndonjehere. Jo cdo popull me apetite ekspanzioniste dhe botedominuese ka karakterin aq te forte per te mos u penguar nga keto virtyte te popullit cifut.Pajtohem pjesrishte ,mund te ndodhe qe çifuteve te tu persritet historia,si para dy mije vjeteve dhe te bredhin edhe dy mije vjete te tjera "si çifuti neper shketetire" si duket jane duke i bere hyzmet ksaj pune me shume se kerkush ,ata vete...!
Chino e ke pyetur ndonjehere vehten perse çitutet bredhen 2000 vjet neper shkretire, apo vetem beson trillimet ,qe ata kane sajuar vete...
PS.Mbi çfare parimesh morale mund te mbrojme vehten dhe qensine tone kombtare ,nese perkrahim nje regjim cioniste ,si ai Izraelit...
Para se te vije akuzat stereotipe (zakonisht nga islamoide) dua te sqaroj nje gje:
Ne kete teme e shoh veten si mbrojtes te mendimit tim dhe assesi si imponues te tij. Hyra ne teme dhe diskutoj vetem per shkak se shoh njerez qe gjykojne ne menyre te padrejte mbi izraelitet ne kete rast. Jam i fundit qe deshiron te flasi per kete rast. S'do flitja asnje fjale per te sikur te mos shihja nevoje per mbrojtje apo shtjellim te mendimit tim. Mendimi im eshte i bartur nga asgje tjeter, perpos nga drejtesia ashtu sic e njoh une kete. Periferisht luan rol ne mendimdhenien time ketu prapavia ime si shqiptar nga Kosova i tipit sic jam me pervojen sic e kam.
Keto gjera i sqaroj per t'i bere mire temes, per te parandaluar artikujt teeejet mendjemprehte te tipit "Ti je cifut", "Ti je shka" apo ndonje ofshame tjeter te ndonje biseduesi musliman. Hic s'me rruhet as per Zotin cifut, as per Allahun, as per Bogun, as per cifutin, as per arabin. Thjesht flas sipas parametrave te shenuar nje paragraf me lart.
izraeli prap e tregon fetyren e saj, fetyren e terrorit.
FREE PALESTINE!!!!
LIRI PER PALESTINEN!!!
Krijoni Kontakt