si perfundim do e sulmojme izraein ne shqipet a jo
JO SEKS PARA MARTESE
Kush di Anglisht dhe ka njohuri me diplomacin dhe ligjet internacionale le ta lexoj ket, sesa duke u mar me ylberet alla Turke:
http://www.slate.com/id/2255572/?GT1=38001
Kjo eshte vetem nje pjese e vogel e artikullit:
"As long as blockade is the policy, no bunch of kooky protesters can be given the right to enter, no matter how peaceful they claim to be. Neither Turkey nor Russia nor France nor Britain would allow a ship of protesters to cross into its territory, nor into territory it had declared impassable. Whether Gaza is entitled to jurisdiction over its shore is another worthy debate. But it also has nothing to do with the failure of the Israeli government to effectively enforce its policy"
Kur do ta kuptoni qe edhe Egjipti ka me kohe qe ben gjera te tilla sipas te njejtit rregull qe ka dhe Izraeli!
Il Club Più Titolato Al Mondo
Nuk e kuptoje nga disa forumiste, perse dikush duhet te jete musliman apo "taleban",qe te perkrahet populli palestinez...!Ne kete kontekst nje njeri qe perkrahe palestinezet ne fakt perkrahe nje parim te s'drejtes, qe ka çdo popull te kete shtetin e vete dhe te jetoje i lire...!
Mjerishte paska shume mendje te smura,tek ne shqiptaret,qe e kan humbur sensin ,dhe nuk dallojne dot te miren nga e keqja...,te drejten nga e pa drejta...,humanen nga jo humanja...!
PS. O njerz e tere Palestina eshte shendruar ne nje kamp perqendrimi te shekullit XXI!! Sa eshte kompaktibel kjo me ndergjegjen dhe humanizmin e ketij "civilizimi te shpifur"....!!???
Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 01-06-2010 më 18:31
Interesant!
pasi lexova te gjitha pershtypjet e dhena nga antaret e ketij forumi,ne lidhje me aktin terrorist te bere nga ushtria Cifute,
me rezulton se;te gjithe ata te cilet i japin te drejte ushtrise Cifute per kete akt kriminal jane antare te forumit me besim Ortodoks!
i keni bo FETE si skuadra futbolli.
gjithsekushi ben tifozllik per te veten!!!!
a nuk e kuptoni qe feja eshte dicka personale??
mos na jepni material ne qafirave??![]()
Nuk mendoj si ti. Nuk mendoj se ceshtja e Palesitines eshte ashtu sic e pershkruan ti, pra nje popull qe deshiron te jetoje ne shtetin e vete i lire. Une mendoj si shumica e historianeve jomuslimane qe Izraeli i sotshem eshte vendi i izraeliteve. Mendoj se ne kete konflikt pala izraelite nuk eshte assesi e vetmja pale me vepra inhumane. Per mua raketat e militanteve arabe e palestineze kane te njejten peshe sa tomahawket izraelite, edhe pse pernga forca demtuese dallojne. I shoh si te njejta sepse tregon armiqesine qe del nga te dy palet. Raketat e discounteve qe perdorin arabet tregojne se po te mundnin, do e demtonin palen e kundert ne te njejten mase si ajo e demton tjetren pale. Keta shembuj tregojne sa ne menyre te pa pranueshme e ke thjeshtuar ceshtjen palestinezo-cifute.
Mund ta rrotullosh veshtrimin. Mund te thuash se Izraeli eshte shnderruar ne nje shenjester te hapur per cdo shtet arab. Se atje edhe ndonje vit pritet te ndodhin gjenocide tjera ndaj hebrejeve qe bejne te harrosh ato te Hitlerit. Se atje po vihet ne pyetje ekzistenca e nje populli te tere. E tjera. Edhe keto gjera mund t'i thuash. Dhe per to ke te pakten 10 argumente me teper sesa per ato te tuat. Nuk eshte aspak e vertete se sjellja e izraeliteve eshte kryekeput sjellje inhumane. S'eshte e vertet se sjellja e tyre eshte ne kunderthenie me civilizimin apo vlerat univerzale, or eshte nje lufte per mbijetese. Nje lufte te cilen do e kishim udhehequr secili nga ne ne kete teme po te ishim ne te njejten situate.PS. O njerz e tere Palestina eshte shendruar ne nje kamp perqendrimi te shekullit XXI!! Sa eshte kompaktibel kjo me ndergjegjen dhe humanizmin e ketij "civilizimi te shpifur"....!!???
Betohu ne Allahun se e perdor nese ta jap.
Sillu verdalle ne mendime sa te duash. Fakt eshte qe ne vendin tend ka patur qe ne momentin kur u prodhua Allahu si ide e deri sot ne shumice njerez, te cileve nuk u rruhej per te aspak. I tille jam dhe une. Ndaj s'paraqes nje rast special. S'ke pse te shokohesh. As kur ofendoj ate s'ke pse te shokohesh. Sepse e sheh fare mire se ofendoj vetem atehere kur paraprakisht jam ofenduar nga nje musliman.Cdo njeri eshte unik, ka njerez me te mdhenj qe kan shkuar atje, duke filluar nga Rrugavqi, ish-kryetar i kosoves.
Jobesimtareve nuk u intereson feja, vetem atehere kur besimtaret te kene grisur nga Kurani ato fjalite qe merren me neve jobesimtaret. Pasi Allahu ne Kuran merret me kafira, u jep te drejten kafireve te merren me te.Jobesimtareve nuk u intereson feja, prandaj se cfar thon besimtaret, per ta jan genjeshtra, fantazma, halucinacione dhe qe s'ia vlen te mirresh me ta. Kjo vlen vetem nese nuk i takon nje besimi fetar !
Une asgje s'bej. Vetem betohem se sa here qe ofendohem nga ndonje musliman, do e ofendoj fene islame ne gjerat me te shenjeta te saj. S ame shpejt e kupton pala kundershtare kete gje, aq me pak ofendime nga dy palet. Nuk eshte ide fare e keqe, jo. I zhduke ofendimet ne te dy anet.Kurse ti,... perdor ateizmin si mask kundër Islamit.
Edhe une njoh anetare besimtare muslimane, te cileve kurre nuk ua kam ofenduar Islamin ne menyre sic e bera ndaj ketij biseduesit ketu ne teme. Arsyeja eshte se as ata nuk me kane ofenduar mua te paret.Un njoh ateist, kam shok ateist por atyre sic te thash me lart, s'u intereson feja dhe mbaron me kaq.
Tukru do zor. 7 shekuj u bene pa u rrezuar kjo teori. E ju doni ta rrezoni. Uf uf uf
Ndryshuar për herë të fundit nga Deusexmachina : 01-06-2010 më 19:40
Intellects whose desires have outstripped their understanding.
Friedrich August von Hayek
Gabim. Pasi pashe videon qe solli Dariusi dhe pasi qe nuk kam arsye te nisem nga falsifikimi i saj, e shoh kete sjellje te ushtrise cifute si sjellje vetembrojtjeje dhe nuk jam ortodoks.
Me rendesi eshte qe t'i kemi faktet te perbashketa. Vleresimet qe i nxjerrim nga faktet mund te dallojne, sepse ato flasin per personalitetin qe bartim me vete. Faktet jane keto:
- anija ishte rruges per ne Gaza
- ne anije pati paisje ushtarake, te pakten gasmaska
- ushtaret izraelite u sulmuan ne menyre qe kercenonte jetat e tyre nga pasagjeret e anijes
- ushtaret izraelite perdoren armet ne menyre proporcionale (shihet ne video kur nuk shtiejne, por i mbajne armet e drejtuara ne shenje mbrojtjeje ndaj sulmeve te metejshme te mundshme)
Kush nga keto fakte perpilon nje "akt terrorist" te ushtrise cifute, ka fantazi te cfrenuar, cfare s'eshte problemi im.
Krijoni Kontakt