te tashe edhe me lart:
60% e taksapaguesve nuk e deklarojne se kujt do ja japin 8x1000. (sepse zgjedhja eshte e kufizuar)
ne vitin 2004 fale 8xmille jane grumbulluar 897.000.000 .
60,38% nuk kane dikjaruar se kujt do i shkoje. ndersa vetem 39,62% po.
nga ky 38,62%, 87,25% kane vendosur t'ja japin kishes katolike...
pra kisha katolike duhet te kishte perfituar, 310.079.000.
nderkohe qe eshte publike qe kisha katolike ka perfituar 782.000.000.
merr nje lapse e nje leter e kontrollo llogarite nese nuk bindesh...
pra kishes i jane destinuar nga populli: 310.079.000 dhe ajo ka marre 782.000.000.
sepse ka marre 87.25% te parave te te gjithe atyre qe nuk kane shprehur asnje mendim (si une, pe pamundesi, ose per moskokeēarje)
pse 87,5%? sepse aq eshte perqindja e asaj pjese qe ka shprehur mendimin dhe ka vendosur t'ia jape kishes...
kjo perqindje pastaj perdoret per te gjithe parate e atyre qe nuk kane shprehur mendim...
(In caso di scelte non espresse da parte dei contribuenti, la destinazione si stabilisce in proporzione alle scelte espresse)
per ta sqaruar me mire:
nese vetem 5 vete deklarojne se kujt do ja japin parate dhe keto 5 vete thone se do ja japin kishes, atehere TE GJITHA parate 100% do te shkonin ne kontot bankare te kishes katolike.
ēfare prove kerkon me shume???
pastaj pse duhet te provoj se shkojne ne nje jetimore ne afrike apo shqiperi???
20% apo 30% i perdore per humanizem... me te tjerat paguhen prifterinjte, mirembahen kishat, etj etj... e pranon vete kisha katolike kete gje:
shikoje kete poshte me kujdes. jane shifrat e bera publike nga CEI (kisha). pra nuk ka genjeshter.
ne 2009 kisha ka marre 967,538 milione euro. nga to, vetem 205 jane pedorur per veprime humanitare
ne 2010 ka marre 1,067 miliarde euro. nga to veprimeve humanitare i ka dedikuar me pak se 230 milione euro
nuk te kupetoj se pse po ngule kembe kot!
p.s. une nuk jam ateist. besoj ne Zot...
Krijoni Kontakt