Ne çfare Bote jetojme?
Qellimi i temes mund te jete diskutimi per:
_arsyen e kesaj gjendjeje te mjeruar,
_roli i vendeve te zhvilluara,
_ rendesia qe i kushtojne mediat etj, etj.
Ne çfare Bote jetojme?
Qellimi i temes mund te jete diskutimi per:
_arsyen e kesaj gjendjeje te mjeruar,
_roli i vendeve te zhvilluara,
_ rendesia qe i kushtojne mediat etj, etj.
Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 31-05-2010 më 10:04
Vasudhaiva Kutumbakam
Cte them jane ikona shokuese .
Kjo bote eshte shume e padrejte .Disa njerez nuk dine se ku ti vene parate dhe disa te tjere vdesin per te ngrene.E keqja eshte se ata qe kane duan ti shtojne .Po te mos egzistonte ne kete bote egoizmi nuk do kishte fenomene te tilla.
une konkretisht nuk bej asgje per momentin; te mendoj qe jam rehat ketu ne shtepine time, me pc perpara dhe duke pire nje pije freskuese, duke kaluar nga nje teme ne tjetren, duke e ditur qe kur flitet per kete ceshtje te shkon mendja vetem per momentin apo kur shikon keto foto ose video ne tv, por pastaj cdo gje kalon harrese sepse egoizmi i njeriut nuk ka fund... te mendoj qe te dergoje thjesht nje shume parashe ose rroba te perdorura sic thua ti, pa e ditur si jetojne realisht keta njerez, pa shkuar asnjehere ne keto vende..nuk e di por mua kjo me duket hipokrizi..nje akt thjesht sa per te lare ndergjegjen.
E ke menduar ndonjehere sa njerez ka si ti qe dergojne leke? po pse atehere me gjithe keto bamiresi ky vend nuk po gezon asnje ndryshim per me mire?
po tallesh apo çfare??? se leke dergohen? sa njerez njeh ti qe dergojne para apo diçka tjeter? une vetem 3-4.
e di numrin e njerezve qe jetojne ne kete gjendje?
ti pret te shohesh ndryshim per shkak te ketyre ndihmave???
problemi eshte se ato njerez shfrytezohen nga vendet e pasura. shfrytezohen tej mase dhe mungesa e informacionit per kete qeshtje eshte shume e madhe.
as nuk shihet gje ne tv per lufterat civile atje.
ndersa kur flitet per iranin per irakun apo afganistanin, edhe nese pjedhe ndonjeri e ke ne faqe te pare...
fajin kryesore per kete gjendje e ka europa dhe amerika...
Vasudhaiva Kutumbakam
une personalisht derdh nje shume çdo muaj per femijet e afganistanit, nuk e zgjodha une afganistanin po me kane komunikuar qe parate e mia atje shkojne.
Eshte nje shume modeste(fundja une nuk jam pasanik) po sikur te gjithe te derdhnin kaq para do ishte tej mase e mjaftueshme.
I support Papa Joseph Ratzinger.
Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.
parate qe jepen ne bamiresi dhe ndihmat jane te shumta, aq sa me siguri sikur tu arrin te gjitha keto njerezit do kishin nje jete te denje, por fakti eshte qe keto para nuk u arrijne kurre atyre, atyre u arrije vetem grimcat ... sa shoqata te ashtuaquajtura humanitare jane pasuruar mbi kurrizin e varferise????
shembull konkret: rrobet e perdorura qe shiten kudo ne treg, perse ka nje treg te tille??? ato rrobe jepen ne bamiresi..
Ndryshuar për herë të fundit nga maryp : 31-05-2010 më 09:05
NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)
Mekatin me te madh e bejne ato prinder qe pjellin kur nuk kane mundesine ti rrisin femijet.
po ndryshimin nuk e bejne organizatat humanitare jo.
ndryshimin e bejne parate e nisura nga qeverite e vendeve te pasura.
çfare ndihme i dergojne ketyre vendeve amerika dhe europa???
asgje te konsiderueshme. vetem i rrjepin çdo dite e me shume.
blejne pasurite e nentokshme te afrikes dhe paguajne me arme te cilat ja japin rebeleve te ndryshem.
keto gjera nuk dihen.
nuk dihen rolet e multinazionaleve neper tere afriken...
teodoro obiang nguema mbasogo eshte diktatori i tmerrshem i guinese ekuatoriale... guinea ekuatoriale eshte nder vendet me te varfera ne bote. kriminaliteti eshte ne kulm.
e di si ehte bere diktator ky??? fale mbeshtetjes se COCA COLA-s dhe MARLBORO-s
jam i bindur qe nuk e ke degjuar asnjehere. nuk eshte faji yt.
Vasudhaiva Kutumbakam
Teper e thjeshte te behen prifterinj e murgesha. Mos bejne seks si kafshe edhe pastaj ti lejne femijet te jetojne si kafshe.
Krijoni Kontakt