Nje e mire
Nje e keqe
Jarigas, nga shume persona ketu, je nga te paktet te cilet nuk te takojne ti thuash keto fjale, te me thuash kaq pafytysrsiht genjeshtar apo derdimen. Une sbesoj se te kam thene genjeshtar, edhe ne momentin qe e ke merituar plotesisht, prap ta kam kursyer.
E dyta. Mos hec fjale per fjale, nqs nuk je i zoti te kapesh kutpimin, me mire mos fol fare, lodh edhe mua qe te te kthej pergjigje, edhe te tjeret qe do lexojne sikur po bejme ndonje shpjegim te madh mbi temen ne fjale.
"Kur kam qene ne shkolle katolike" kuptoje edhe si afat kohor. Gjate asaj kohe kam vajtur edhe ne kishe me shkollen sepse kishim "eksursion" ose, ka patur edhe manifestime ne shkolle, ku ne ngjarje te medha per kaotlicizmin, shkolla bente festa te ndryshme. Kam pare ene ari (ari total apo te lyera me ar, nuk i jam futur shume thelle) Kam pare qe merrnin nje cop kukulle dhe na mbushnin mendjen ti vinim verdall shkolles per shenje repsekti. Kam pare qe me nje vere i thonin kalamajve qe ishte gjaku i krishtit. Kam pare qe uji qe mbushet ne cezem, i thua ca llafe, dhe u beka uj i bekuar... Kam pare shume festa Jarigas. Te kam thene, kam me shume njohje per katolicizmin sec mund te kete shumica e muslmianeve.
Tjetra, fakti qe nuk jam katolik, trergon qe kam pasur deshiren ti rri larg gjerave te tilla te tipit ' per ēfare perdoreshin keto "enet e arta"' pasi shume pergjigje qe u kam bere mesuesve tane te dashur me ktheheshin me "duhet te jesh i krishter qe ta kuptosh" dhe edhe pse femije, e dija qe shume pyetje do me ktheheshin me te njejten pergjigje, sa erdhi nje kohe, sa nuk me interesonte shume per ca perdoreshin, nderkohe qe keta "festonin" ktheja koken menjan se me neveriteshin me hipnozen qe u behej.
Me beri pershtypje qe ishin me ar, me beri pershtypje qe sme ka dhene ndonje katolik deri me sot nje pergjigje te hajrit, te shkurter dhe kuptimplote. Prandaj pyeta, pasi kisha nje pershtypje te gabuar, qe ndoshta do me thonit ndonje gje...
Ajo dickaja qe eshte vere e di shume mire per cfare perdoret Jarigs, pyeta perse perodret. Pyetja eshte me ethelle se ca fjale qe mund te lexosh ti... Simbolizma te tilla si kam honepsur dot, qofte nga disa pseudo musliman, qofte edhe nga katoliket e 'iluminuar' si puna juaj. Simbolizma te krijuara nga prifterinjte, qe u kane mbushur mendjen njerezve te thjeshte, dhe qe i tranmetojne si fjale te Zotit vete. Po neqoftese si pergjigje keni, duhet te jesh i krishter qe ta kuptosh, dijeni qe sjeni me te mire se ata qe thone: "Allahu e di me se miri" kur nuk dine cte thone...
Shpresoj qe kur te shkruani postin mbrapa meje, mos te prisni tju kthej pergjigje nese keni vetem fyerje ose ofendime per cka thashe, ose edhe fjale deshtakesh te tipit, behu edhe ti si ne ta marresh vesh, ose, i ke syte e mbyllur, keshtu qe mund edhe ti kurseni...
/l、
(゚、 。 7
l、 ~ヽ
じしf_, )ノ
...e Dio disse kung e kung fu...哈哈
Nuk ishte qellimi im te te fyeja, por vetem thirrja qe te jesh me i qarte kur shkruan...
E shikon si u qartesove tashi....pra nuk ka ene ari neper shkolla, por vetem ne kishe..."Kur kam qene ne shkolle katolike" kuptoje edhe si afat kohor. Gjate asaj kohe kam vajtur edhe ne kishe me shkollen sepse kishim "eksursion" ose, ka patur edhe manifestime ne shkolle, ku ne ngjarje te medha per kaotlicizmin, shkolla bente festa te ndryshme.
Prape i paqarte ne shprehjen e mendimit tend.....sidoqofte...Me beri pershtypje qe ishin me ar, me beri pershtypje qe sme ka dhene ndonje katolik deri me sot nje pergjigje te hajrit, te shkurter dhe kuptimplote. Prandaj pyeta, pasi kisha nje pershtypje te gabuar, qe ndoshta do me thonit ndonje gje...
Persa i perket perdorimit te arit ne enet qe perdoren ne meshe, arsyeja eshte aq e thjeshte saqe nje person si ti(te pakte keshtu mendoj une), do ta kishte shume te lehte ta merret me mend!
Nese ty do te te duhej te perdorje gjakun e Krishtit, qe per te krishteret i bie te jete Zoti, cfare metali do te perdorje, nese jo ate me te ēmuarin????
Edhe kjo pergjigje eshte afer intekektit tend!Ajo dickaja qe eshte vere e di shume mire per cfare perdoret Jarigs, pyeta perse perodret. Pyetja eshte me ethelle se ca fjale qe mund te lexosh ti... Simbolizma te tilla si kam honepsur dot, qofte nga disa pseudo musliman, qofte edhe nga katoliket e 'iluminuar' si puna juaj. Simbolizma te krijuara nga prifterinjte, qe u kane mbushur mendjen njerezve te thjeshte, dhe qe i tranmetojne si fjale te Zotit vete. Po neqoftese si pergjigje keni, duhet te jesh i krishter qe ta kuptosh, dijeni qe sjeni me te mire se ata qe thone: "Allahu e di me se miri" kur nuk dine cte thone...
Ne darken e fundit Krishti perdori veren duke e quajtur "gjaku im" dhe te krishteret nuk bejne gje tjeter veēse perserisin ne pafundesi skenen!!!
Sic e sheh, nuk eshte aspak nevoja te nxehesh per mendimet e tua....mjaft qe kur te besh nje pyetje, ta besh te qarte dhe te thjeshte.....pa luhatje!!Shpresoj qe kur te shkruani postin mbrapa meje, mos te prisni tju kthej pergjigje nese keni vetem fyerje ose ofendime per cka thashe, ose edhe fjale deshtakesh te tipit, behu edhe ti si ne ta marresh vesh, ose, i ke syte e mbyllur, keshtu qe mund edhe ti kurseni...
Nje zotni , ka te drejten te prese vetem pergjigje prej zotniu....prandaj mos e tut syne....![]()
Jarigas
Xhamia,
Po luan me fjale po me duket. Ja t'i sqarojme gjerat.
Pse nuk ka nje strukture drejtuese islamike ne bote sic eshte ajo kishtare katolike me ne krye Papen, kjo nuk do te thote se feja islame nuk ka prona. Myslimanet jane te organizuar neper shoqata apo bashkesi (komunitete) te ndryshme, njesoj si protestantet, dhe kane pronat e tyre ne funksion te perhapjes se fese. Mbledhin para per ndertimin e xhamive, per hapjen e qendrave islame, e te tjera qe jane te nevojshme per komunitetin. Pak rendesi kane se ne emer te kujt regjistrohen per aq kohe sa ato perdoren per qellime fetare.
Kisha katolike ka te njejtin parim, por thjesht eshte e organizuar ne baze te hierarkise dhe jo te vullnetit te individit. Gjithsesi, Kisha Katolike si institucion nuk ia ndalon individeve qe te ndermarrin nisma dhe veprimtari te vetat ne emer te fese, por ato duhet te jene me miratimin e ipeshkvit te zones ne te cilen zhvillohet veprimtaria. Pak organizim nuk i ben keq askujt. Pastaj, s'ka familje qe mbahet pa rregulla.
Paqja me ne!
Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!
po ta trego pa problem se cili eshte ky ligj. eshte i vitit 1984.
ky shkrimi yt eshte totalisht i pabaze dhe tregon mosinformimin tend per kete qeshtje...
ligji thote:
A decorrere dallanno finanziario 1990 una quota pari allotto per mille dellimposta sul reddito delle persone fisiche, liquidata dagli uffici sulla base delle dichiarazioni annuali, č destinata, in parte, a scopi di interesse sociale o di carattere umanitario a diretta gestione statale e, in parte, a scopi di carattere religioso a diretta gestione della Chiesa cattolica.
Le destinazioni di cui al comma precedente vengono stabilite sulla base delle scelte espresse dai contribuenti in sede di dichiarazione annuale dei redditi. In caso di scelte non espresse da parte dei contribuenti, la destinazione si stabilisce in proporzione alle scelte espresse.
60% e taksapaguesve nuk e deklarojne se kujt do ja japin 8x1000. (sepse zgjedhja eshte e kufizuar)
e di se ku shkojne parate e ketij 60%???
ne vitin 2004 fale 8xmille jane grumbulluar 897.000.000 .
60,38% nuk kane dikjaruar se kujt do i shkoje. ndersa vetem 39,62% po.
nga ky 38,62%, 87,25% kane vendosur t'ja japin kishes katolike...
pra kisha katolike duhet te kishte perfituar, 310.079.000.
nderkohe qe eshte publike qe kisha katolike ka perfituar 782.000.000.
merr nje lapse e nje leter e kontrollo llogarite nese nuk bindesh...
qelesi eshte ajo: In caso di scelte non espresse da parte dei contribuenti, la destinazione si stabilisce in proporzione alle scelte espresse.
nes nuk te bindi shpjegimi im ne shqip, ja ku e ke edhe italisht: ( e marre nga www.atei.it)
Il totale dell'8 x mille distribuito nel 2004, secondo i dati ufficiali, č stato di 897 milioni di euro.
Una cifra enorme. Ripartita cosģ: 87.25% alla Chiesa Cattolica, 10.28% allo Stato, 1.27% ai Valdesi, 0.42% alle comunitą ebraiche, 0.31% ai Luterani, 0.27 agli avventisti, 0.20 agli evangelici delle Assemblee di Dio. C'č un'altra religione che ha firmato un accordo con cui č riconosciuta dallo Stato, i Battisti, ma ha chiarito che non vuole niente. La Chiesa Cattolica, dunque, fa la parte del leone e secondo il suo dato percentuale avrebbe dovuto incamerare, nel 2004, 310 milioni di euro. Ma ecco svelato uno dei misteri (gaudiosi) dell'8 x mille: in realtą ha ricevuto oltre 782 milioni di euro.
u binde qe edhe parate e ateisteve i shkojne kishes???
edhe parate e mija aty perfundojne.
p.s. mos kundershto kot pa lidhje, sepse per kete qeshtje kam pas diskutuar edhe para ca vitesh ne universitet me pedagoge dhe nuk ka asnje vend per kundershtime...
Vasudhaiva Kutumbakam
me vjen keq, por eshte shume e gabuar kjo qe thua.
edhe une jam i detyruar t'ia le kishes... edhe emigrantet islamike, budiste apo hinduiste...
lexo ate sqarimin e mesiperm nese te intereson si qeshtje...
nuk ka asgje te padrejte nga ana ligjore ketu.
ligji eshte i qarte dhe kisha merr ate qe i takon fale ketij ligji..... te padrejte.
Vasudhaiva Kutumbakam
Qe kur ti admiral shqetesohesh per mirqenien e katolikeve,
ti cilit besim i perket?
I support Papa Joseph Ratzinger.
Me mire nje armik i zgjuar se nje mik budalla.
Krijoni Kontakt