Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 59
    Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Te thuash qe Zoti eshte i kudo ndodhur si qenie eshte besim panteist dhe jo islam.

I nderuar, Zoti nuk ka se si te mos jete i kudondodhur sepse :

- Po te mos ishte i kudondodhur, detyrimisht presupozohet qe krijimi, qenka me i madh ne hapsire dhe kohe se sa vete zoti... pra dilka jashte perimetrit te tij dhe paska vende ku ai mund te mos jete ne te njejten kohe.

- E perderisa dicka dilka jashte zotit e ai nuk mund te qenka i kudondodhur, rrjedhimisht, supozon qe zoti qenka i kufizuar si qenie. (nuk jam dakord te quhet as qenie, por per lehtesi bisede).

E nese Zoti eshte i kufizuar, dhe nuk mund te jete i kudondodhur, kjo e ben ate imperfekt.
    Besoj se e kupton lehtesisht...

Nejse... kalo mire sepse sic thashe nuk kam ndermend te trajtoj Krijuesin ne menyre filozofike, aq me teper me dike i cili do ti konsideronte "blasfemike" keto pohime.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Ai e ka fjalen kur thuhet "me i madhi"....

Me i madh se kush???

Eshte krahasore prandaj...
    Ma i madhe .cka ka ne qiell e ne toke!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Problemi yt eshte se ti imagjinon Zotin e vogel nderkohe Ai eshte Madheshtor.Gjithesia me miliarda rruge dhe galaktika eshte si therrime ne doren e Tij.Vetem nje Engjell i Zotit mund ta shkatarroje gjithesine nese Zoti i jep urdher ...

39:67.
    Ata nuk e ēmuan Zotin me atė madhėshtinė qė i takon, ndėrsa, nė ditėn e kijametit e tėrė toka ėshtė nė grushtin e Tij, e qiejt tė mbėshtjellė nė tė djathtėn e Tij. Ai ėshtė i pastėr nga tė metat dhe Ai ėshtė i lartė nga ēka ata i shoqėrojnė!

Universi eshte ne forme sfere dhe ka dy ane, anen e brendshme nga siperfaqa ne qender dhe anen siper siperfaqes.Ne anen e brendshme jane krijesat dhe i gjithe ky univers eshte si therrime ne doren e Madheshtorit absolut qe svdes kurre.Ne nuk mund ta imgjinojme dot universin me madheshtine e Tij e jo me te imagjinojme Zotin, Ne i shmangemi imagjinimit dhe besojme ne fjalen pa e imagjinuar duke menduar se Zoti eshte madheshtor dhe i persosur.Pra Zoti eshte jashte Universit dhe jashte Krijesave dhe krijesat jane aq te vogla para Tij saqe fjala jote "ka kohe qe mos jete ne te njeten kohe" bie poshte kur flasim per jashte universit, dhe themi qe Zoti nuk mund te jene si Qenie brenda universit sepse Ai ndodhet mbi Univers mbi fronin e Tij madheshtor..Porse Zoti nuk mund te futet brenda universit si Qenie pasi Ai eshte shume me madheshtor se vete Universi.

Gjithsesi filozofet kerkojne llogjike ne ceshtjet e Zotit por fakti qe Zoti eshte i pakapshem nga mendja njerzore ne madheshtine dhe persosmerine e Tij na detyron qe te besojme dhe mos imagjinojme per te por te imagjinojme krijesat e Tij madheshtore dhe pastaj te perdorim mynyren siperore "mė i" (Madh. Bukur, Fuqishem)

ja shikoje kete Videon

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 19-05-2010 mė 04:37
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    E ku i ke pa ti keto sferat? Me dy ane? LoL

Ti thua qe ZSoti nuk mund te jete i kudondodhur, e me pas me akuzon mua se e konsideroj te vogel... hahahhaha... kulmi

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    E ku i ke pa ti keto sferat? Me dy ane? LoL
    Nuk thashe dy sfera thashe ne forme sfere, Ku nga siperfaqa e sferes deri ne qender te sferes ndodhet krijesat, qiejt toka etj .

Muslimanet i kane thene keto gjera para mijera vitesh kur ne Europe vriteshin njerzit nese thonin toka eshte e rrumbullaket.

Te gjithe shkencetaret e besojne rrumbullakesine e Universit.

Edhe Bibla pohon ate qe thashe une me lart, por kristianet kane devijuar nga ky botekuptim i Zotit ne momentin qe u futen ne shkrimet e tyre konceptet mitologjike pagane per Zotin qe kishin grekerit.

“Po a eshte e vertete qe Perendia banon mbi toke?
    Ja, qiejt dhe qiejt e qiejve nuk mund te te nxene dhe aq me pak ky tempull qe kam ndertuar!”. (1 Mbreterve 8:27)

Ti thua qe ZSoti nuk mund te jete i kudondodhur, e me pas me akuzon mua se e konsideroj te vogel... hahahhaha... kulmi
    Mos u ngatarro te refuzova qe Zoti eshte i kudondodhur brenda universit.Pra Zoti nuk eshte brenda krijesave por jashte tyre.Prandaj Zoti eshte me i Madhi sepse Ai eshte mbi Krijesat dhe me Madh se cdo gje qe Ekziston ne Gjithesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 19-05-2010 mė 04:29
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Te gjithe shkencetaret e besojne rrumbullakesine e Universit.
    O mjekesia... rri mos ja fut kot tani...

Te gjithe eshte fjale shume pergjithesuese.... mos me thuaj te gjithe... me thuaj 10

Kush nga fizikantet e medhenj e besoka universion te fundet e te rrumbullaket se jam kurioz... me jep ca emra... ke???

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    .Prandaj Zoti eshte me i Madhi sepse Ai eshte mbi Krijesat dhe me Madh se cdo gje qe Ekziston ne Gjithesi.
    Ketu jam dakord me ty.
    Rendesi ka rezultati eshte i njejte... pak rendesi ka me cfare arsyetimi arrihet.

Por me i madh... e kam veshtire ta pranoj... eshte krahasim shume banal...
    Zoti nuk mund te krahasohet me Krijimin per te arritur ne kesi perfundimesh, me i madh, me i vogel etj.

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Pse nuk mund te thuash Zoti eshte me i madh se gjithesia, se qiejt se toka se gjithcka?Ku eshte problemi?Kjo tregon qe Zotin e ngrem dhe siperon mbi krijesat
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Ketu jam dakord me ty.
    Rendesi ka rezultati eshte i njejte... pak rendesi ka me cfare arsyetimi arrihet.

Por me i madh... e kam veshtire ta pranoj... eshte krahasim shume banal...
    Zoti nuk mund te krahasohet me Krijimin per te arritur ne kesi perfundimesh, me i madh, me i vogel etj.
    Ēudi puna juaj,si munde te lypeni argumente,qe ZOTI eshte me i madhe,kur ajo eshte shum e qarte.
    Kjo i bije ,sikurse te me thuash,ne pike dites,argumentona, se a eshte dite ajo.Kjo nuk ka logjike!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Pse nuk mund te thuash Zoti eshte me i madh se gjithesia, se qiejt se toka se gjithcka?Ku eshte problemi?Kjo tregon qe Zotin e ngrem dhe siperon mbi krijesat
    Jam dakord thashe... ne perfundim themi te dy te njejten gje...po me qasje te ndryshme.
    E vetmja gje qe une shikoj te veshtire... eshte ai krahasimi. Po cfare rendesie ka ne fund te fundit nese bihet dakord qe ne, krijesa, nuk kemi mundesi te matemi me Krijuesin ne asnje lloj menyre. Ai eshte i pafund e i persosur...

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •