Close

Rezultati i Sondazhit: Pro apo Kunder Lejimit te Shamise ne Shkollat Shteterore ne Shqiperi?

Votues
273. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam Pro!

112 41.03%
  • Jam Kunder!

161 58.97%
Faqja 85 prej 90 FillimFillim ... 35758384858687 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 841 deri 850 prej 892
    Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    =drenicaku;2714203]
    Pritum qitu pak
    Ti thua qe ter toka eshte e zotit,por perse ne njerzit e ndam token dhe zotin ne katerqindmij pjes.
    Myslimanet thon ne jemi me te afert e zotit,e kundershton ket krishterizmi,pastaj muslimanet thon zoti nuk ka djal te krishteret thon se ka djal tani kujt ti besoim ne qe nuk jemi as musliman e as katolik.
    e ke shum let o inderuar te gjesh te verteten une nuk po te them se islami eshte me i mir mirpo te keshilloj qe studiosh te gjitha fet studioe biblen kuranin dhe te gjith librat fetar studioe edhe shkencen e cila ka deshmu dhe po deshmn te verteten dhe jam i bindur se vet ke me kuptu te verteten nga genjeshtra

Per mua fet jan nje hiq dhe per fat te keq ne emer te feve sot bota eshte ber lemsh jo ne kuptimin figurativ por shiqoni te gjitha krizt behen nga bekimi i feve.
    Kurse sa per shamia mendimi im eshte se un kisha ndal edhe prodhimin e shamiave e lere me te perdoren
    a mendon qe zoti eshte aq i pameshirshem saqe njeriun te linte te humbur ne tok pa orientus

die se nese Zoti ekziston atehere Ai nuk do te na linte ashtu pa orientim ose ne nje version te shtremberuar te se vertetes. Duhej te ishte nje plan, nje "fe e vertete." ti vetem duhej ta gjesh ate sepse udhzusi egziston mirpo ti duhet te dallosh se cili eshte udhezusi nga zoti e cila genjeshtra nga njerzit
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

Kunder eeee ?
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-11-2007
    Postime
    99
    shamija eshte nji tradicion kombetare dhe fetare, por jo edhe kombetare shqiptare. shamija apo mbuloja e ftyres per mendimin tim nuk eshte shqiptare dhe duhet te jete e ndaluar sa te jete jeta. mbulimi i ftyres (shamija) eshte nji diskriminim per gjinine femrore. mbulimi i ftyres eshte nji tradicion i vjeter fetare qysh prej kohes se haremit (shtepise publike), dhe u vendos qe te bahet shamija, apo te mbulohet ftyra e femrave per shkak te mos njohejes se femrave qe u perdornin per harem (shtepi publike). kuptohet qe haremi eshte nji tradite e ardhur nga lindja ashtu si edhe vet mbuloja e ftyres. prandaj shtop ketije fenomeni.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar mė parė nga ximi_abedini Lexo Postimin
    =drenicaku;2714203]
    e ke shum let o inderuar te gjesh te verteten une nuk po te them se islami eshte me i mir mirpo te keshilloj qe studiosh te gjitha fet studioe biblen kuranin dhe te gjith librat fetar studioe edhe shkencen e cila ka deshmu dhe po deshmn te verteten dhe jam i bindur se vet ke me kuptu te verteten nga genjeshtra

a mendon qe zoti eshte aq i pameshirshem saqe njeriun te linte te humbur ne tok pa orientus

die se nese Zoti ekziston atehere Ai nuk do te na linte ashtu pa orientim ose ne nje version te shtremberuar te se vertetes. Duhej te ishte nje plan, nje "fe e vertete." ti vetem duhej ta gjesh ate sepse udhzusi egziston mirpo ti duhet te dallosh se cili eshte udhezusi nga zoti e cila genjeshtra nga njerzit
    Me ate qfar kuptova ti po thua qe vetem feja myslimane qenka e pranuar nga zoti,te tjerat qenkan kot!!!!
    Kurse feja myslimane eshte shume e re ne krahasim me fen e krishter,bile kurani eshte nje kopijim i bibles dallon vetem ne disa gjera sa per ti dar popujt kot se koti.
    Ti qfar thua jan vetem spekulime qe njeriu ose ju beson (me karakter te dobet)ose njeriu deshiron te i prek ato,si do qoft keto jan te drejta individuale qe ti ju beson kurse une jo qe nuk ju besoi por quditem se perse humbeni kaq energji per ti bindur njerzit te besojn ne diqka qe nuk eshte as reale e as e mundeshme.
    Sigurish qe feja eshte kethy ne biznes,ne emer te saj sundohet,fitohet para merren me mijra jetra dhe per qudi qdo her ne emer te zotit.
    Shiqoi myslimanet sot presin kokat e njerzve ne emer te zotit.Njeru edhe nese beson ne zot nuk do te thot te besohet ne menyren se si e spjegon kurani apo bibla dy libra te shkruara qe interpretohen nga analfabet qe nuk dina kah e ka bishtin dhia.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011
    Jetoj me nje vend ku ka musliman nga te gjitha vendet e botes, kam vrejt se ne fest te bajramit te gjith vishen me veshje te ndryshme tradicionale etnike e kombetare ,grat mbulojne kokat me modele te ndryshme pelhure varet nga jane , shtroj pyetjen pse femra shqiptare nek perdore ndonje lloj shamie qe ne te pame do te dukej shqiptare?! apo ndoshta ndonje dite dikush do te shetit rrugeve te kosoves me deve!!!!

Kurre me,ne kete FORUM Maska e woodstock
    Anėtarėsuar
    13-04-2004
    Postime
    560
    Citim Postuar mė parė nga MARGUS Lexo Postimin
    Jetoj me nje vend ku ka musliman nga te gjitha vendet e botes, kam vrejt se ne fest te bajramit te gjith vishen me veshje te ndryshme tradicionale etnike e kombetare ,grat mbulojne kokat me modele te ndryshme pelhure varet nga jane , shtroj pyetjen pse femra shqiptare nek perdore ndonje lloj shamie qe ne te pame do te dukej shqiptare?! apo ndoshta ndonje dite dikush do te shetit rrugeve te kosoves me deve!!!!
    Sa interesant!!! ne Austri kishin nise me shetite me Magare,nuk po mujne me u c'kput nga e kalauara...
    I vetmi hero i kombit Adem Jashari

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Une kisha me dhan nji pergjigje qe dikujt nuk do i pelqej po jom i bindure se nji pjese te mire po.Jom kunder shamise po edhe gjinjeve dhe kerthizave te zbuluara.Jom per nji veshje ku dallohet nxensja ne rruge e jo vetem ne shkoll.Dikure kishte pallto per femra ku nuk kishte nxensja vrejtje .Tani ca nxense po i mashtrojn plake zezat sa po shkojn pas tyre duke mendu se po shkojn me kqyre naj nuse ner avlli,e kshtu plakat e shkreta po perfundojn ne dyer te shkolles.si nuse valla bila si spo verbohen nga ato kremra ..ani me allajner ,qe po i doli afati te bejn me qajt e shtin profesorin ne gjyna ....mose skan buk te shpia !!!

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Proooooooooooooooooooooooooooooooooooo
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anėtarėsuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    une nuk mendoj se duhet lejuar shamia ne shkolle per arsye se shkolla eshte nje institucion arsimor dhe jo fetar dhe nuk ka per qellim ushtrimin e fese,aty nxenesi eshte nxenes dhe duhet te zbatoje rregullat e shkolles dhe jo te vije me shami........ kur te dali nga shkola ka te drejte ta vendose.... feja nuk mund te futet kudo, nese keto vajza paskan problem ti rrine pa shami ne shkolle se 'i shohin' djamte,shume mire mund ti cojne ne shkolle per vajza qe te ndihen sa me komode,por une jam i mendimit qe djemte dhe vajzat te jene ne nje vend,te barabarte me njeri-tjetrin dhe jo te barabarte me fene
    Tė gjitha gjėrat qė ne shohim apo duken, janė vetėm njė ėndėrr brenda njė ėndrre

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162
    ...neper shkolla nxensat duhet te shkojn me mini funda, paksa me vithe perjashta......edhe me cica perjashta....keshtu m'sohet....

Faqja 85 prej 90 FillimFillim ... 35758384858687 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •