Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 66
    i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Po por cfar rendesie ka ? e rendesishme eshte se ne ate kohe ishte krejt normale nje gje e tille......Pastaj do vije nje kohe ndoshta pas 1000 vjetesh qe brezat e ardhshem do na akuzojn ne per shum gjera, por ata nuk kan jetuar me kulturen dhe tradiat tona qe ne i quajm normale.
    E keqja osht gjithmon e keqe , e keqja nuk ndryshon neper koh , ato ndryshojn ne konceptimin ton ndaj tmires edhe tkeqes ! Ti thua qe per at kohe ka qene normale , ka qen normale gjithnje vetem per budallenj , edhe gjithnje ka egzistuar pjesa tjeter per te cilen nuk ka qen kurr normale !

Kurani osht shum liber i vlefshem njeri qe e ka shkru Kuranin kurr nuk e kish bo ni gabim till mu martu me ni 9 vjecare!
    We are all Aliens

i/e regjistruar Maska e The_Capital
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    1,366
    Muhamedit i kane thene edhe magjistar, por kur eshte martuar me Aishen kur ajo ishte 9 vjecare ata nuk e kane ofenduar me kete fjal sepse eshte gje nermale.
    Burri 1 X flet !

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Suhejbi Lexo Postimin
    Muhamedit i kane thene edhe magjistar, por kur eshte martuar me Aishen kur ajo ishte 9 vjecare ata nuk e kane ofenduar me kete fjal sepse eshte gje nermale.
    Suhejbi pse ti pretendon ose kembengul qe ajo ka qene 9 vjecare?! A ben te di ose jo?!!
    Dhe me tregon vendos qe ti shkelish hadithet tjera sahih, sipas te cilave ajo ka qene shum me e vjeter se 9 vjece?!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Suhejbi pse ti pretendon ose kembengul qe ajo ka qene 9 vjecare?! A ben te di ose jo?!!
    Dhe me tregon vendos qe ti shkelish hadithet tjera sahih, sipas te cilave ajo ka qene shum me e vjeter se 9 vjece?!!!

GV_USA
    Ti nuk i ke njohurit e duhura, sill nje hadith sahih qe verteton te kunderten, por jo cfar te zeri syri nder te dobta qe ka mbi 100.000
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Po por cfar rendesie ka ? e rendesishme eshte se ne ate kohe ishte krejt normale nje gje e tille......Pastaj do vije nje kohe ndoshta pas 1000 vjetesh qe brezat e ardhshem do na akuzojn ne per shum gjera, por ata nuk kan jetuar me kulturen dhe tradiat tona qe ne i quajm normale.
    Nuk eshte problemi i traditeva dhe kultures ne te cilen ka jetuar profeti, problemi qendron ne faktin se kjo ngjarje eshte percjellur ne disa variante te cilat sipas dijetareve te gjitha variantet jane te verteta!!!
    Kjo i bie sikur me thene une se Bostani eshte i embel dhe Bostani eshte i njejmet, dhe te dy pohimet e mija te pranohen si te vertata!!!

Nuk mund te pretendohet me kembengulje se Aishja ka qene kaq ose aq, kur vet mosha e saj kur eshte martuar me profetin bazuar ne hadithe te ndryshme paraqitet me moshe te ndryshme!!!

Dicka eshte e vertete se profeti eshte martuar me te, po ne cfar moshe, kete duke u bazuar nga ky lemsh i krijuar nga hadithet, nuk ka burre nene qe mund te vertetoj ne kete ose ne ate moshe.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Ti nuk i ke njohurit e duhura, sill nje hadith sahih qe verteton te kunderten, por jo cfar te zeri syri nder te dobta qe ka mbi 100.000
    Degjo jam ne pune per momentin, do te sjell une ty jo nje hadith, por 101 qe vertetojne se ajo nuk ka qene 9 vjece.

E pasi ti lexojsh atehere me kritiko per njohurite e mija okay

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Ne fakt martesa e profetit me Aishen eshte kontradiktore. Se pari kjo martese nuk ceket ne Kuran aspak.
    I gjith ky muhabet rreth kesaj martese bazohet ne hadithe, te cilat midis veti ne kete rast jane kontradiktor.
    Ne disa hadithe thuhet se ka qene 6 vjece kur eshte martuar me profetin, ne ca te tjere thuhet se ka qene 11, e ne ca te tjere 14 gjegjesisht 18 vjece e me shum kur eshte martuar me profetin.

Ate qe une nuk kuptoj eshte se duke pasur parasysh te gjitha keto transmetime te ndryshme lidhur me ngjarjen ne fjale, pse disa (shumica) dijetar me kembengulje pohojne se ajo ka qene 6 vjecare?!!!
    Pse keta dijetar me vetedije i mohojne hadithet tjera sipas te cilave ajo ka qene me shum se 18 vjece kur eshte martuar me profetin?!!!

Dicka eshte e sigurte, sipas transmetimeve, Aishja kishte marre pjese ne luften e Uhudit, dhe sipas transmetimeve asnje me i ri se 15 vjec nuk lejohej te marri pjese ne lufte.
    Aishja sipas te gjitha transmetimeve eshte martuar me profetin 2 vite pas luftes se Uhudit dhe ka konsumuar martesen e saj 3 vite pasi qe eshte martuar.

Nqs se psh ne kohen e luftes se Uhudit Aishja ka qene 15 vjece, i bie qe ajo te jete martuar me profetin ne moshen 17 vjece, dhe duke ditur qe martesa eshte konsumur tre vite me vone, i bie qe Aishja ne kohen e konsumimit te marteses te kete qene 20 vjece, e jo 6 ose 9 sic pohojne disa "dijetar".

GV_USA
    Lexo postimin tim te mehershem aty e ke njeren pergjigje se Aishja ka qene me e vjeter se 9 vjece kur eshte martuar me profetin.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Lexo postimin tim te mehershem aty e ke njeren pergjigje se Aishja ka qene me e vjeter se 9 vjece kur eshte martuar me profetin.

Me Respekt
    GV_USA
    Rrespekte dhe nga ana ime,
    Thjesht ke shkruar mendimi i disa dijetarve, i kujt dijetar ? i Dritero Agollit apo Ismail Kadares. Beju serjoz vlla, nese je ne pune prit sa te mbarosh punen dhe shko ne shpi , qetesohu dhe gjej argumenta. Gjith te mirat. Paqja qoft me ty
    Revolution 1848

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    na çmenet me keto tema.

nuk keni halle te tjera bre???

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    EuroStar1 c thotë sondazhi andej? Dolën rezultatet ashtu sic i dëshiroje apo? E paske përfunduar andej tash te paska mbet veç me fol për Profetin!
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •