Close
Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 136
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Po cfare shembulli mund te jete, kur ju thoni se Allahu i ruan profetet nga devijimi, mekati, aq sa te dhenit e shembullit te keq nga profeti eshte e pamundur?!
    Po normal, ata kane dhene vetem shembuj te mire, dhe ne duhet t'i pasojme ata.
    Ne nuk jemi te mbrojtur nga mekatet, por All-llahu eshte Meshirues dhe Fales, andaj ne na mbetet te mundohemi ne maximum t'i ndjekim keshillat e profeteve, e per ndonje mekat te vogel kemi shprese ne Meshiren e Zotit

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mjeksia nuk eshte argumentues. Normal, qe ty mund te te duket ashtu per shume arsye pervec te te qenit argumentues.

psh, ne shembullin qe kontradikton Lk19:27 dhe ai vargu ku thote se mbreteria e Krishtit nuk eshte e kesaj bote, JUVE (ti dhe mjeksia) NUK KENI KUPTUAR se tek Lk19:27 kemi te bejme me PARABOLE, nderkohe qe tek pjesa tjeter jo.

Se dyti, tek parabola, kur thote per veten si mbret, qe tia sillnin mohuesit para e ti vrisnin, e ka fjalen per gjykimin e fundit, ndeshkimi qe pret femohuesit, te cileve do tu mohuhet pra pikerisht MBRETERIA e ARDHSHME.

Pra, te dyja pjeset jane ne HARMONI.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga uvejsa Lexo Postimin
    Po normal, ata kane dhene vetem shembuj te mire, dhe ne duhet t'i pasojme ata.
    Ne nuk jemi te mbrojtur nga mekatet, por All-llahu eshte Meshirues dhe Fales, andaj ne na mbetet te mundohemi ne maximum t'i ndjekim keshillat e profeteve, e per ndonje mekat te vogel kemi shprese ne Meshiren e Zotit
    Uvejsa, por nqs profetet jane te destinuar te mos mekatojne, ata mund te jene ETALON i paarritshem e i pakuptimte, por JO SHEMBULL.

Predestinimi i profeteve eshte njelloj HYJNIZIMI qe u beni atyre.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-05-2009
    Postime
    1,130
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Uvejsa, por nqs profetet jane te destinuar te mos mekatojne, ata mund te jene ETALON i paarritshem e i pakuptimte, por JO SHEMBULL.

Predestinimi i profeteve eshte njelloj HYJNIZIMI qe u beni atyre.
    Nuk eshte hyjnizim jo mbrojtja nga mekatet.
    Ne kemi kujdes edhe ne te shprehur, ndoshta e ke vene re, ne nuk themi jane te pagabueshem, por themi jane TE MBROJTUR (dmth nga Dikush tjeter) nga mekatet.

Ata mund te bejne gabime qe jane te kesaj bote, sic ishte rasti i Muhammedit a.s. me mbjelljen e hurmave, por jo te bejne aso gabimesh te cilat meritojne denim nga Zoti.
    Ata jane shembull i perkryer, andaj dhe i quajme te zgjedhurit e Zotit, por te gjithe ata i thane vetes rob dhe i Derguar i Zotit. Fjala rob perjashton cdo hyjnizim.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Uvejsa, te falenderoj per pergjigjen e hollesishme. Sipas kesaj qe lexoj, i bie qe Muhamedi (Paqja e Zotit qofte me te!) ne fakt 'sakrifikoi' me kaq shume martesa vetem per t'i dhene shembull njerezimit. A e shihni edhe ju myslimanet nje lloj 'vetesakrifikimi' te tij per te gjithe ju?

Interesante, cdo veper shpetimi kerkon vetesakrifikim. Le ta mendojme per nje cast, sipas arsyes njerezore, vepren vetesakrifikuese te Jezusit. Ne menyre logjike, a nuk eshte vepra e njeriut te pagabueshem me e larte ne syte e Zotit se ajo e te gabueshmit? Perdora termin 'i gabueshem/i pagabueshem', sepse ne shkrimin tend u shprehe se Zoti i ruan profetet nga mekati.

Ndoshta duke medituar pak mbi ate qe shkrova me lart, do te mund te te ndihmoje te hysh pak ne misterin e flijimit te Jezusit ne kryq per larjen e mekateve tona.

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Shiko si thote Jezusi, Ai nuk erdhi per Paqen midis njerzve por per besimin qe duam apo sduam ne con ne percarjen sepse ka njerez qe si ndjekin profetet.Jezusi tha

34
    ''Mos mendoni se unė erdha tė sjell paqen mbi tokė; nuk erdha tė sjell paqen, por shpatėn.
    35
    Sepse unė erdha ta ndaj birin nga ati, bijėn nga nėna, nusen nga vjehrra,
    36
    dhe armiqt e njeriut do tė jenė ata tė shtėpisė sė vet.
    37
    Ai qė e do tė atin ose nėnėn mė shumė se unė, nuk ėshtė i denjė pėr mua; dhe ai qė e do birin ose bijėn mė shumė se unė, nuk ėshtė i denjė pėr mua.Mateu 11
    Po ke te drejte por.....Jezus Krishti !
    Ai po, ai e trondit boten !
    Ai eshte Fjala e Perendise,eshte i gjalle dhe veprues,me e mprehte se cdo shpate me dy tehe dhe deperton deri ne ndarjen e shpirtit dhe Frymes,te nyjeve dhe te palcave dhe eshte ne gjendje te gjykoje mendimet dhe deshirat e zemres.Hebr.4;12

O Mjekesia ! Ai eshte Zot ,mos u bej i marre ,por thirr emrin e tij dhe rri ne heshtje.
    Pali qe ju keni deshire ta sulmoni ,ka qene si ti dhe shume ketu,e neper bote,
    por nje dite Ky Jezus i thote : Saul Saul ,per se me perndjek?? ai e pyet :kush je Zot? dhe Zoti i tha : "Une jam Jezusi qe ti perndjek(edhe ti ,sot mjeksia,edhe Uvjesae te tjere....)eshte e rende per ty te godasesh me shkelm kunder gjembave"

Atehere ai ,duke u dridhur i teri dhe i trembur tha ; Zot ,c'don ti te bej une?

Dhe krishteret e kthyer ne besim ne shekullin e pare deklaronin : njeriu qe na perndiqte ,po shpall emrin e Krishtit!....

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Uvejsa, te falenderoj per pergjigjen e hollesishme. Sipas kesaj qe lexoj, i bie qe Muhamedi (Paqja e Zotit qofte me te!) ne fakt 'sakrifikoi' me kaq shume martesa vetem per t'i dhene shembull njerezimit. A e shihni edhe ju myslimanet nje lloj 'vetesakrifikimi' te tij per te gjithe ju?

Interesante, cdo veper shpetimi kerkon vetesakrifikim. Le ta mendojme per nje cast, sipas arsyes njerezore, vepren vetesakrifikuese te Jezusit. Ne menyre logjike, a nuk eshte vepra e njeriut te pagabueshem me e larte ne syte e Zotit se ajo e te gabueshmit? Perdora termin 'i gabueshem/i pagabueshem', sepse ne shkrimin tend u shprehe se Zoti i ruan profetet nga mekati.

Ndoshta duke medituar pak mbi ate qe shkrova me lart, do te mund te te ndihmoje te hysh pak ne misterin e flijimit te Jezusit ne kryq per larjen e mekateve tona.

Paqja me ne!
    Profeti Muhamed a.s nuk sakrifikoi aq shume martesa sa beri Sulejmani i cili prape ne bibel quhet profet por jo dhe aq sa beri Jakubi qe mori 2 gra e 2 sherbetore.Por as sa Ibrahimi qe sipas bibles mori tre gra.

A nuk qene te gjithe keto profete?

Po Jezusi shembullin e kujt na jep ne familjen tona?Shembullin e murgut apo murgeshes ?Nese Jezusi do ishte martuar asnje prej prifterinjeve sdo i kishte hequr te drejten vetes per tu bere murg.Mirepo Jezusi nuk eshte e thene se predikoi murgerine perkundrazi beri te kunderten ndersa pali e predikoi murgerine.

Tani nese Profeti Muhamed a.s eshte midis shembullit te Sulejmanit, Jakubit, Ibrahimit dhe Jezusit ne martesen e tij me shume gra atehere ku eshte problemi?

A kemi thene qe profetet jane simbole dhe modele jete per ti ndjekur besimtaret.Nese profeti Muhamed a.s do merrte vetem nje grua atehere besimtaret muslimane nuk do martoheshin dot me nje kristiane apo hebreje.Nese profeti Muhamed a.s nuk do e kishte marre nje grua me te madhe se veten normalisht besimtaret do kishin veshtirsi ne perzgjedhje ne jeten e tyre .

Problemi eshte se muslimanet i shikojne profetet si modele Jete ndersa ju kristianet i shikoni si njerez te rendomte qe ne kundershtim me te verteten hyjnore ju i vendosni atyre lloj shpifjesh dhe gabimesh qe ato kurre si kane kryer ne jeten e tyre.Sepse dora e shkruesve te bibles ishte dora cifute e cila asnjehere si ka dash profetet.
    "Shoku Mjekesise"

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar mė parė nga Luani33 Lexo Postimin
    Po ke te drejte por.....Jezus Krishti !
    Ai po, ai e trondit boten !
    Ai eshte Fjala e Perendise,eshte i gjalle dhe veprues,me e mprehte se cdo shpate me dy tehe dhe deperton deri ne ndarjen e shpirtit dhe Frymes,te nyjeve dhe te palcave dhe eshte ne gjendje te gjykoje mendimet dhe deshirat e zemres.Hebr.4;12

O Mjekesia ! Ai eshte Zot ,mos u bej i marre ,por thirr emrin e tij dhe rri ne heshtje.
    Pali qe ju keni deshire ta sulmoni ,ka qene si ti dhe shume ketu,e neper bote,
    por nje dite Ky Jezus i thote : Saul Saul ,per se me perndjek?? ai e pyet :kush je Zot? dhe Zoti i tha : "Une jam Jezusi qe ti perndjek(edhe ti ,sot mjeksia,edhe Uvjesae te tjere....)eshte e rende per ty te godasesh me shkelm kunder gjembave"

Atehere ai ,duke u dridhur i teri dhe i trembur tha ; Zot ,c'don ti te bej une?

Dhe krishteret e kthyer ne besim ne shekullin e pare deklaronin : njeriu qe na perndiqte ,po shpall emrin e Krishtit!....
    Jezusi predikoi dhe profetizoi se nese ndonjeri predikon se e ka pare ate mbas ngjitjen ne qiell askush mos i besoje atij sepse do dalin mashtrues te rreme.Pali nuk pa figure por vetem degjoi nje ze.Ai pastaj predikoi Jezusin si bir te Zotit dhe ringjalljen per shkak se i perkiste sektit farisej i cili ishte ne kundershtim me sketin saducenj te cilet nuk e besonin ringjalljen.Midis ketyre sekteve kishte konkurence dhe lufte per dominim prandaj Pali e perdori Jezusin si personin qe sipas tij u ringjall per here te pare per te vertetuar besimin e sektit farise nderkohe qe para Jezusit shume njerez te tjere jane ringjallur.Biles vete Jezusi e takoi Moisiun dhe Elian kur ishte gjalle sikurs etakoi dhe profeti Muhamed a.s Jezusin ne qiellin e dynjase sikurse takoi Moisiun Abrahamin dhe disa prej profeteve te Zotit naten e Mirazhit.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Jezusi predikoi dhe profetizoi se nese ndonjeri predikon se e ka pare ate mbas ngjitjen ne qiell askush mos i besoje atij sepse do dalin mashtrues te rreme.Pali nuk pa figure por vetem degjoi nje ze.Ai pastaj predikoi Jezusin si bir te Zotit dhe ringjalljen per shkak se i perkiste sektit farisej i cili ishte ne kundershtim me sketin saducenj te cilet nuk e besonin ringjalljen.Midis ketyre sekteve kishte konkurence dhe lufte per dominim prandaj Pali e perdori Jezusin si personin qe sipas tij u ringjall per here te pare per te vertetuar besimin e sektit farise nderkohe qe para Jezusit shume njerez te tjere jane ringjallur.Biles vete Jezusi e takoi Moisiun dhe Elian kur ishte gjalle sikurs etakoi dhe profeti Muhamed a.s Jezusin ne qiellin e dynjase sikurse takoi Moisiun Abrahamin dhe disa prej profeteve te Zotit naten e Mirazhit.
    Ato qe te shkruaja une nuk mund te debatohen si argumentat edhe shkrimet,pastaj kur ti shkon deri aty sa na qenka takuar Muhameti Jezuesin.... ---nejse gjithsesi eshte mendimi dhe besimi yt ,ta gezosh.

une po te them se kur nje nga dishepujt e Krishtit nuk besuan se Ai ju ishte cfaqur mbas Ringjalljes,Thomai(mendo per nje cast se je ti Mjeksia aty bashke me te tjeret), dhe ju thua te tjereve ; "Po nuk e pashe ne duart e Tij shenjen e gozhdeve,dhe po nuk e vura gishtin tim tek shenja e gozhdeve dhe doren ne brinjen e tij nuk besoj "
    Kur ju cfaq Ai ,dhe i tha te prekte vendin e gazhdeve dhe brinjes se shpuar i tha : "Mos ji mosbesues por besues!"
    Thomai i tha ; Zoti im dhe Perendia im!
    Jezusi i tha Sepse me ke pare ,Thoma ,ti me besove por,Lum ata qe nuk me kane pare dhe kane besuar!
    E pra une bej pjese tek keta te fundit,
    Ndersa ti ke akoma shanc te quhesh i lumur,por po e lodhe koken duke germuar Biblen ,per te gjetur ndonje varg qe ta gjesh gabim...cfar te them pune te mbare...
    Une ketu shkruaj ndoshta gervishet ndopak ajo pjese e brendeshme qe ka ndryshuar Zemrat e sa e sa njerezve.
    Ndryshe s'ben tjeter edhe ti edhe Uvjesa vecse doni me i dal me kembe oqeanit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Ato qe te shkruaja une nuk mund te debatohen si argumentat edhe shkrimet,pastaj kur ti shkon deri aty sa na tregon se qenka takuar Muhameti me Jezuesin.... -- gjithsesi eshte mendimi dhe besimi yt ,ta gezosh.

une po te them se kur nje nga dishepujt e Krishtit nuk besuan se Ai ju ishte cfaqur mbas Ringjalljes,Thomai(mendo per nje cast se je ti Mjeksia aty bashke me te tjeret), dhe ju thua te tjereve ; "Po nuk e pashe ne duart e Tij shenjen e gozhdeve,dhe po nuk e vura gishtin tim tek shenja e gozhdeve dhe doren ne brinjen e tij nuk besoj "
    Kur ju cfaq, Ai u afrua i tregoi vendin e gozhdeve dhe brinjes dhe i tha ti prekte dhe : "Mos te ishte me mosbesues por besues!"
    Thomai i tha ; Zoti im dhe Perendia im!
    Jezusi i tha Sepse me ke pare ,Thoma ,ti me besove por,Lum ata qe nuk me kane pare dhe kane besuar!
    E pra une bej pjese tek keta te fundit,
    Ndersa ti ke akoma shanc te quhesh i lumur,por po e lodhe koken duke germuar Biblen ,per te gjetur ndonje varg qe ta gjesh gabim...cfar te them pune te mbare...
    Une ketu shkruaj ndoshta gervishet ndopak ajo pjese e brendeshme qe ka ndryshuar Zemrat e sa e sa njerezve.
    Ndryshe s'ben tjeter edhe ti edhe Uvjesa vecse doni me i dal me kembe oqeanit!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Luani33 : 29-04-2010 mė 12:49

Faqja 7 prej 14 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •