Close
Faqja 17 prej 18 FillimFillim ... 715161718 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 175
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Une e kam fjalen per ato fjale qe ti vete nxjerr nga goja!!!
    A je valle ne gjendje qe te kuptosh edhe pyetjet qe ben, apo me duhet te te shpjegoj edhe ato????
    Urdhnoooo thuajeee vec mos me thuaj te njejten gje, se per bes po pritoj te pergjigjem ka 10/20 here po te njejtes pyetje ! Un te perkujtoj qe po flasim per Zotin, e jo per shpirtin (qe sia ke iden se cka eshte), mendjen (as per kte jo), e per trupin (qe s'eshte njesoj si mendja dhe shpirti) po qe sipas teje, te gjitha keto qenkan njesoj dhe njera pa tjetren s'po "jetojkan dot" ! S'pate faj kur the qe kjo eshte filozofi e rend, s'di pse ja nise kur e din qe s'je apt !'

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    Seminarist, mi gjete 3, un ti gjej afro 10 miliard sot
    Ja pra, qe po e kupton se, kur bie fjala per Njerezim, kemi NJE te tille.
    Por ky njerezimi NJE, nuk dmth ASPAK se njerezimi NJE nuk perbehet nga RACA te dallueshme nga njera tjetra, ku secila ne vetevete e shpreh plotesisht NJEREZIMIN, e megjithate, te gjitha sebashku, nuk perbejne vecse NJE njerezim.

Psh,

raca e bardhe = njerezimi
    raca e zeze = njerezimi
    raca e verdhe = njerezimi

e megjithate, te treja racat sebashku nuk perbejne TRE njerezime, por NJE.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 29-04-2010 më 08:12

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Ja pra, qe po e kupton se, kur bie fjala per Njerezim, kemi NJE te tille.
    Por ky njerezimi NJE, nuk dmth ASPAK se njerezimi NJE nuk perbehet nga RACA te dallueshme nga njera tjetra, ku secila ne vetevete e shpreh plotesisht NJEREZIMIN, e megjithate, te gjitha sebashku, nuk perbejne vecse NJE njerezim.

Psh,

raca e bardhe = njerezimi
    raca e zeze = njerezimi
    raca e verdhe = njerezimi

e megjithate, te treja racat sebashku nuk perbejne TRE njerezime, por NJE.
    Pra dmth, ti je i pajtimit qe jan 3 Zota ne 1 Zot ?

Kurse un kisha fjalen per 1 Zot te vetem qe s'ka as te dytin e as te tretin ! Me shkurt, s'ka "zot" tjeter pos Zotit 1, qe nenkupton vetem 1 Zot, nje dhe vetem 1qe s'ka as te ngjashëm "zota" tjer me te !

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuk thashe qe tre Zota jane ne Nje Zot. Mos valle thashe, ne baze te shembullit, se kemi tre njerezime ne nje njerezim??!! JO, aspak!

Vec thashe se si Nje Zot Triun nuk kundershtohet nga logjika e jetes se perditshme.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Kurse, po te thuash se Zoti ulet ne fron, ka grusht, dmth te pershkruash Zotin ne natyren e Tij, sikurse beni ju muslimanet, atehere MONO-teizmi eshte zhdukur.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Nuk thashe qe tre Zota jane ne Nje Zot. Mos valle thashe, ne baze te shembullit, se kemi tre njerezime ne nje njerezim??!! JO, aspak!

Vec thashe se si Nje Zot Triun nuk kundershtohet nga logjika e jetes se perditshme.

Pikerisht kte e the, perndryshe shembulli i njerzimit ne krahasim me Zotin (qe nenkupton 3-nin) nuk do te kishin kurrfar lidhje ? ! .

Po ja bej si Matrixi, pranone humbjen

Ose, me thuani qe jeni dakord me mua, dhe jeni te gatshem te mohoni çdo form "zoti" tjeter pos Zotit 1 ashtu sic thash :

Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    Pra dmth, ti je i pajtimit qe jan 3 Zota ne 1 Zot ?

Kurse un kisha fjalen per 1 Zot te vetem qe s'ka as te dytin e as te tretin ! Me shkurt, s'ka "zot" tjeter pos Zotit 1, qe nenkupton vetem 1 Zot, nje dhe vetem 1qe s'ka as te ngjashëm "zota" tjer me te !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Nuk thashe qe tre Zota jane ne Nje Zot. Mos valle thashe, ne baze te shembullit, se kemi tre njerezime ne nje njerezim??!! JO, aspak!.
    Mos valle je duke me then qe beson si un, 1 Zot te vetem qe s'nenkupton as dy e as tre ? por i vetem,... i pari dhe i fundit ?

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mire, mire, e pranoj une humbjen, vetem i trashe mos u bej, aman, se nuk ka gje me te shpifur!

Ne shembujt qe te dhashe 1 nuk kontradikton aspak treshin. Kjo ishte pyetja jote. Pergjigjen e more.
    Mgjth, une e kuptoj qe ti e ke per detyre te shenjte te moskuptuarit..

Sic e tha edhe Uvejsa, kur ju thoni "mos e kuptoni kte apo ate" ju e keni per detyre per tu bere ROB te moskuptuarit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Mire, mire, e pranoj une humbjen, vetem i trashe mos u bej, aman, se nuk ka gje me te shpifur!

Ne shembujt qe te dhashe 1 nuk kontradikton aspak treshin. Kjo ishte pyetja jote. Pergjigjen e more.
    Mgjth, une e kuptoj qe ti e ke per detyre te shenjte te moskuptuarit..

Sic e tha edhe Uvejsa, kur ju thoni "mos e kuptoni kte apo ate" ju e keni per detyre per tu bere ROB te moskuptuarit.
    Po eshte pun edukate edhe kjo, sepse un me dallim nga ti, s'jam mesuar te besoj verberisht e te pres te verteten, por jam mesuar ta kerkoi, te punoi dhe ta kuptoi ate. Perndryshe do kishte me qen besim i zbrazët, saqe po t'me kishin pyetur se sa bejn 1*3, do ju kisha pergjigjur 3 pa dashur ta fyej askend, thjesht do ju kisha pergjigjur 3 dhe kjo pergjigje ne vesh te shum kujt do kishte me tinglluar si fyerje e ndoshta edhe blasfem ?! Ku e di un i gjori, eshte ber problem edhe me logjik mentale te punosh !

Po ok, ne u kuptuam tani.

Tjetri....... >

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shiko GjF, ti je verberisht inkoherent e Allahu ta shperblefte m 7x7 femra ket kembengulje te shenjte.

Po stu plotesu lutja ime, ta dijsh se fajin e ka rrejshmeria e pritjeve te tua...!

Faqja 17 prej 18 FillimFillim ... 715161718 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •