"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
Kurr nė jetė mos e lidh te krishterin me Vatikanin nė aspekte kombetare, pavarsisht se Vatikani ka rrolin e vet nė botė por ai ėshtė ni shtet dhe jo ma shumė. Krishterimi ėshtė mė i madh se ni shtet fisnik, krishterimi e ka ndihmuar Kosoven dhe ėshtė duke e ndihmuar. Vatikani kur ishte momenti vendimtar per Kosoven, kur Kosova ishte ne ditet e veshtiram, dihet se e ka perkrahur Kosoven, kjo ėshtė e veretė dhe nuk mund te rrej askush. E ka perkarhur dhe shpetuar nga dora e gjakatarit Millosheviq qe e kishte zėnun rob presidentin dr, Ibrahim Rugova dhe pra e ka perkrahur gjatė gjithė kohes Presidentin e Kosoves. Per dnryshe I krishteri ėshtė pjesė perbėrse e krishterimit dhe civilizimit te krishter dhe aty ėshtė qellimi i tij e jo Pakistani.
Nėse flet per krishterimin shqiptar kjo dihet se ku i ka orientimet dhe eshte e njohur historikisht rruga dhe martirizimi i te krsihterve shqiptar. Dihet me kė luftuan dhe dihet ideali i tyre. Por dihet edhe ku i ka rrėnjet dhe orientimet Islami.
Mooos se sharron ore Fisnik, vetem kur kam verejtur urrejtjen tėnde ndaj krishterimit tė kam shkruar dhe kam ndryshuar mendimin ndaj teje. Ti me mua mos sepse je largė - i krishteri shqiptar ėshtė me rrėnjė dhe identitet europian dhe civilizues. Mos sepse kam identitet dhe gjaku i martirve gjatė shekujve ėshtė ai qe mė bėnė krenar dhe mė frymėzon.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 25-04-2010 mė 08:31
Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.
Prej qajit te rusit ja ku dolem(Megjithate ti je fajtor per devijim te temes pasi qe i dhe kahje tjeter ne rastin e qajit, qe ishte pjes humori ndermjet meje dhe dragues)
Ndersa per kete qe shkrove i kisha dy pika per ti cekur!
Ne rastin e Kosoves, ku gjith ai gjenocid qe behej nga serbi edhe kete here te mos ja mbante anen kosoves, do ishte skandal me pesh mileniumi per vatikanin. E dim qe vatikani eshte vetem shtet hesapi, mirpo ka qendren e katolicizmit.
Ndersa kur thua qe te krishteret shqiptar qenkan simboli i civilizimit dhe kontribuesit kryesor per kosoven e tashme, sipas teje shqiptaret musliman qe edhe perbejne shumicen qenkan debilla arab dhe nuk e kan martirizu veten per interesa kombetare??
Ti e nise kete devijim teme dhe te lus ta perfundosh me sukses .
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
Krijoni Kontakt