Nga te dy per gjerat e medhaja....ndersa per gjerat e perditshme nga femrat sepse ato e dine me mire se cfare duhet ne familje.....
Nga te dy per gjerat e medhaja....ndersa per gjerat e perditshme nga femrat sepse ato e dine me mire se cfare duhet ne familje.....
Non mollare mai !!!!
Bashkarisht.............
"Man sieht nur mit dem Herzen gut. Das Wesentliche ist für das Auge unsichtbar."
Kjo është martesa e ditëve të sotme. Kështu përfundon martesa kur gruaja punon dhe ka llogarinë e saj. Kjo nuk quhet martesë, por bashkëjetesë. Kuptohet që këto "martesa" nuk e kanë të gjatë dhe përfundojnë në zënka dhe ndarje.Ketu gjermant keshtu e bejn gjthsekushi konto me vete, me then te drejte rrine duke bo si gabelt kush te paguaj .
Sa për temën, në një familje tradicionale është mirë që buxhetin ta mbajë burri. Megjithatë, nëse gruaja është kursimtare dhe burri ia le asaj me dëshirën e tij, nuk ka ndonjë gjë të keqe që ta mbajë ajo. Ajo duke qenë shtëpiake, shpenzon vetëm për nevojat e domosdoshme të familjes, jo për luks.
Ndërsa shumica e grave të sotme, që kanë llogaritë e tyre vetjake dhe bashkëjetojnë me burra të ndryshëm, shpenzimet më të mëdha i bëjnë për të ndjekur modën e rrobave, këpucëve ose bizhuterive, që ndryshojnë çdo muaj.
O -Bato-,ke me ngel pa nuse nese nuk je i martuar!
Gruaja duhet te menaxhoj me buxhetin familjar,se e dij kur thonte gjyshja ime,,Burri eshte mysafir ne shtepi''E pse pra te menaxhoj mysafiri???
Ndryshuar për herë të fundit nga e panjohura : 23-04-2010 më 12:47
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
Une jam per menaxhimin e perbashket ,per sa i perkete aftesive kjo nuk ka te beje me gjinine e personit varet nga rasti ne rast.Ne disa familje jane femrat me te zonjat te administrojne te ardhurat familjare, ne raste te tjera jane meshkujt...Nuk ka gare apo lufte per post drejtimi mjaft te ecin mire llogarite e bilancit familjar.
Mund te paguash edhe nje zyre financiare psh qe te te mbaje llogarine, pervec sherbimeve te tjera financiare qe ben. lol
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
sipas fes e panjohur gruaja edhe 10 000 e me pas rrogen burri nuk guxon me ja marr thjesht ato jan te gruas dhe ajo do bej qka te doj me to sepse nuk eshte e obliguar te kujdeset per burrin dhe familjen me rrogen e saj vetem nese ajo don me vet deshir qe ti ndihmoj burrit
ndersa burri sado qe te ket rrogen eshte i detyruar te kujdeset per gruan dhe familjen dhe tja plotsoj te gjitha deshirat qe ka mundsi
Përderisa është dikush në Qiell që më mbron...
Nuk ka askush në Tokë që më mposhtë...”
Nuk e lexove me vëmendje atë që shkruajta. Nëse ajo bën jetë shtëpiake, nuk jam kundër që ta ketë ajo. Ka raste që është më mirë kështu.
Në shumë familje të kohëve të kaluara, buxhetin e familjes e menaxhonin gratë, por zakonisht ishin vjehrrat. Kur vdiste vjehrra, atëherë e merrte gruaja.
Krijoni Kontakt