Close
Faqja 6 prej 18 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 175
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Opinion yti......!!

Kjo varet nga kapaciteti yt.......e per ta vene ne prove, po te bej nje pyetje te thjeshte dhe eshte e udhes qe te pergjigjesh ne baze te botkuptimit tend, pa sjelle citime nga Kurani apo Bibla:
    Ti je trupi, shpirti apo mendja Jote???

Kjo pyetje vlen edhe per Gjinin!!!!!!
    Shtoja ketu edhe Zemra ? Barku ? uhaaa po dalin shum !

Hej, Jarigas, ju that qe jan tre persona, un po te pyes sa zemra i kan keta tre persona ? Sa shpirta e sa mendje ?

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Bani gjk Lexo Postimin
    Kuran = fjal e Zotit

I nderuar ne kete rast mund te marresh shembuj te tjer e jo me Kuran, jo per dicka por thjesht nuk eshte i pershtatshem as per ju ky shembull.

Permbledhja Kuranit ne liber eshte vetem nje forme e tij. Kurani edhe mos ti ishte i mbledhur ne forme te librit Ai prap do te quhej Kuran (fjal e Zotit). Kurani eshte fjal e Zotit e permbledhur ne liber, tash ne kohe te sodit mund te quash Kuran edhe nje CD ,mp3 ose USB ku recitohet dhe shenohet i tere Kurani.
    Pra Ajo filozofija yte qe qe eshte nje Kuran dhe te gjitha kopjeve te Kuranit ju themi Kuran eshte shum naive per ne muslimanet sepse per neve Ai liber nuk ka pikur nga qielli por ato jane fjal qe jane te permbledhura ne nje liber ose ne nje USB.
    Ne kemi nje Kuran te pare qe eshte i permbledhur ne form te librit kurse Kurana qe e kane memorizuar njerzit/hafiza kemi pasur me qindra ne ate kohe.
    Pra ti edhe nese ke tri kopje te Kuranit ajo qe eshte nje eshte fjala e Zotit e jo Kurani si liber. Thene ndryshe, fjala e Zotit eshte shumzuar/kopjuar me miljona her ne forma te ndryshme.

Nese thua se ti ke tri kopje te fjalve te Zotit (Kuranit) ateher ti ke tri kpoje te fjalve te Zotit. Nese thua e kame vetem nje kopje te fjalve te Zotit ateher ke vetem nje kopje sepse nuk mundesh ti keshe tri kopje e te thuash e kame nje, kjo do ishte shum e pa kuptimt !!! Ose mund te thuash kame tre kopje te fjalve te Zotit po te trija kopjet jane njesoj, ne kete rast kjo nuk e bene ate NJE kopje.
    Shpresoj qe kame qene i qarte.

Me habiti pak se si te duartrokiten disa me kete filozofi qe per mua ishte shum e pa kuptimt dhe naive !!! Me e kuptimt eshte kjo foto qe mundohet te shpjegoj trinin se sa kjo teoria me Kuran !!! Nje shembull i modest qe mundohen te krishteret te shpjegojn trinin :
    http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ish_clover.jpg

Mos bej kot derci verci Bani gjk!

Le ti rrime asaj qe thashe:

Nje eshte Kurani. Une kam Tre libra, qe kur i kam mare, per secilin me kane thene "ky eshte Kurani".

Atehere, nqs secili eshte Kuran, kam une Tre Kurane, ne nje kohe qe Kurani eshte vetem NJE?

Ku dallon Kurani NJE nga te qenurit TRE qe kam une?

Dua pergjigje vetem nga Bani gjk! Me ate do debatoj.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    Shtoja ketu edhe Zemra ? Barku ? uhaaa po dalin shum !

Hej, Jarigas, ju that qe jan tre persona, un po te pyes sa zemra i kan keta tre persona ? Sa shpirta e sa mendje ?
    I pa-afte te pergjigjesh?????
    Fola gje per organe une????
    Pergjigju si buure, nese e ndjen veten te tille...!!!
    Jarigas

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Po ju flet ketyre per burrerri kur rrahin humoristet dhe i frikesojne familjet e tyre.

Allahu e din me se miri
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 22-04-2010 më 11:55

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga uvejsa Lexo Postimin
    Ti je rast i vecante mesia. Ti vuan nga Hadithofobia, s'kam pare njeri me te preukupuar me Hadithe sesa ty
    (Jam nga Gjiri Persik)

Ref: kaaaane shume deshiiiira (e vertete shume kemi).
    Po bre interesant, s'po me zike as gjumi duke menduar per Hadithe...
    Allahu e din me se miri, ecni tash rruges suaj.

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Mos bej kot derci verci Bani gjk!

Le ti rrime asaj qe thashe:

Nje eshte Kurani. Une kam Tre libra, qe kur i kam mare, per secilin me kane thene "ky eshte Kurani".

Atehere, nqs secili eshte Kuran, kam une Tre Kurane, ne nje kohe qe Kurani eshte vetem NJE?

Ku dallon Kurani NJE nga te qenurit TRE qe kam une?

Dua pergjigje vetem nga Bani gjk! Me ate do debatoj.
    Kurani thote se Zoti ka me na dhene shume hyrija

Allahu e din me se miri (a ka argument me te forte se kjo, Allahu eshte perendia i universit, ku pe din ti me mire se Allahu)... dhe ne fund si gjithmone... Allahu e din... (mos ta perseris)

Ju pershendes

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    684
    Si burre tu pergjigja, po perderisa ti i perzien dhe i ben lemsh punen e Zotit, nuk mund ta shpjegosh Trinitetin. (s'je i pari, mos ke dert)

Per me shkurt, daq te ma shpjegosh trinitetin e Zotit, perdori numrat 1, 1, 1, ... dhe futi qe te tre ne 1 !

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Gj.Fishta Lexo Postimin
    enveristet
    Duhet te freskohesh me ndonje pije me akull para se te fillosh te shkruash mendime lulufariste.

Ke bere nje renditje te disa ideologjive, e teologjive, dhe mes tyre ke futur edhe enveriszmin i cili ishte ateist total. Pra nga nxehtesia qe ka ekzistuar ne koken tende, nuk ke kursyer edhe jo arsyen tende.

Pastaj ata enveristet qe ti i ke ne mendje, nuk i perkasin besimit te krishter, por atij islam.
    Do te te sugjeroja qe te jesh me i arsyeshem dhe jo shpifes e mashtrues.

Po te besonin te krishteret ne 2, 3, 4... zotra, besoj se do e thoshin.
    Asnje nga te krishteret nuk ka thene ndonje here se beson ne zotra, por ne Zot=1. Merru me veten se do kesh leverdi dhe mos u turbo ne mendjen tende.

Pse ke probleme me te kuptuarit e doktrines Perendia Trini, nuk te kan faj te krishteret.

Te uroj dite te fresketa.
    "Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"

Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Gregu Lexo Postimin
    Duhet te freskohesh me ndonje pije me akull para se te fillosh te shkruash mendime lulufariste.

Ke bere nje renditje te disa ideologjive, e teologjive, dhe mes tyre ke futur edhe enveriszmin i cili ishte ateist total. Pra nga nxehtesia qe ka ekzistuar ne koken tende, nuk ke kursyer edhe jo arsyen tende.

Pastaj ata enveristet qe ti i ke ne mendje, nuk i perkasin besimit te krishter, por atij islam.
    Do te te sugjeroja qe te jesh me i arsyeshem dhe jo shpifes e mashtrues.

Po te besonin te krishteret ne 2, 3, 4... zotra, besoj se do e thoshin.
    Asnje nga te krishteret nuk ka thene ndonje here se beson ne zotra, por ne Zot=1. Merru me veten se do kesh leverdi dhe mos u turbo ne mendjen tende.

Pse ke probleme me te kuptuarit e doktrines Perendia Trini, nuk te kan faj te krishteret.

Te uroj dite te fresketa.
    Po keta e dijne me mire o Gregu, kur thone se Triniteti eshte tre zotera gjithsesi keta kane te drejte... si te thojne keta ashtu eshte, se ndryshe s'ben. A ka argument e prove me te forte se 'Allahu e din me se miri me Kuran', gjithashtu edhe Gjebraili e xhinet tjere

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Një mysliman që përpiqet të kuptojë Trininë e Shenjtë? Një mysliman që kërkon t'i bindë të krishterët në (mos)ekzistencën Saj ?

Muahahahahahahahahahahahahahaha

Faqja 6 prej 18 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •