Mos bena mekat pse thashe .....qe se pari jame shqipetare ,dhe i takoi religjionit islam jo jo
Citat : Pse ngateron besimin me kombin ???
Se pari shqipetare ,religjioni islam. Identiteti,i pastert me jepe te drejten se pari shqipetare .Besimi ne nje Zote, me jepe te drejten islam.
Besimi dhe kombi te shqipetaret ,jane te ngateruara me shekuj , mendoj se....... nuk jame une ai i cili munde t'a zgjedhe kete ngaterese shekullore .
Ne Tetove, une mendoje se ka besimtare te mire islam ,kurse sai perket muslimaneve te mire ne Tetove ,jane sezonal .
Citat : Islami eshte i persosur pa te meta : Islami si religjion ne te vertete eshte i persosur ,pore nuk jane muslimanet ata te cilet zbatojne rregullat e islamit.
Nuk tė pyeta se a je shqiptar? Por tė pyeta a je musliman?
Se sa pėr shqiptar e kuptova se je se shqip po shkruan.
Por, pėr tė qenė musliman duhet bėrė 5 kushte qė Islami po na i kėrkon!
Kėtu jemi nė njė komunitet musliman dhe duhet folur vetėm pėr Islam dhe tė mos e pėrzimė me komb. Mbasi edhe vetė e ke thėnė mė sipėr se kjo ėshtė njė ēėshtje e ngatrume.
Atėherė, pse e pėrzie edhe kombin nė pyetjen qė tu bė se a je musliman?
Prej pėgjigjes tėnde unė personalisht konkludoj se ti nuk je musliman!
Argumente ka shumė, por dua qė tė mos e zgjasė shum do ta cek vetėm njė:
Allahu s.v.t., ėshtė krijuesi i gjithėsisė, qė mund tė thm se ėshtė krijuesi edhe i kombeve. Pra, kush e meriton tė jetė e para: Krijuesi apo krijesa????
Kjo mė duket se ėshtė e qartė TetovaMas???
Tani kerceve ne nje qeshtje tjeter . Termi Shqiperi e Madhe nuk eshte fare e ngaterrume, kurse pyejtjes se ramazanit a je musliman ti e ngaterrove edhe me komb.
Nuk di kur te pyet dikush tyy qfare nacionaliteti je ?? Me siguri i pergjigjes shqiptar, e kur te pyt qfare feje je? A i pergjigjesh jam shqiptar e musliman ?? Apo si??![]()
Krijoni Kontakt