Ja nji pytje a puthet qymja ne ndonji xhami ne shqiperi apo ka mbet vetem ne Ulqin.Ktu ne Ulqin ka qindra vite qe qymja Muhamedit puthet ne naten e kadrit, kam pa ne tv edhe ne turqi kjo gja behet, por jo ne cdo vend.
Ja nji pytje a puthet qymja ne ndonji xhami ne shqiperi apo ka mbet vetem ne Ulqin.Ktu ne Ulqin ka qindra vite qe qymja Muhamedit puthet ne naten e kadrit, kam pa ne tv edhe ne turqi kjo gja behet, por jo ne cdo vend.
Isht pytje serioze more jozotni.
Simbas shkrimit, po shifet se cilit sekt i takon, e per te gjithe ata qe mnedojne se nuk duhet puthur, ja nji shembull nga nji ngjarje e Tixhaniut kur kishte shkuar njiher ne Mekke dhe ishte takuar me mbretin e Saudis.
Tixhaniu i kishte dhuruar nji Kuran te punuar bukur dhe me kopertina nga lekura. Kur mbreti e muar ne dore Kuranin, e puthi tri here.
Pas kesaj, tek Varri i Pejgamberit s.a.v.s. Tixhaniu perkulet para Varrit dhe e puthe ate (ate rrethojen perrreth).
Mbreti i thot se pse e ben nje gje te tille, nuk lejohet puthja e Varreve. Tixhaniu ja kthen: Ti e puthe Dhijen (sepse lekura e kopertines se Kuranit ishte nga lekura e Dhijes) e nuk u ba nami, e un Varrin nuk po bojka, pse?
Mbreti: Jo un nuk e putha Dhijen, e putha per hire te asajte cka ka mbrenda ne Kuran (Fjalen e Allahut xh.xh.)
E po ateher, ia kthen Tixhaniu: Edhe une nuk e putha Varrin, e putha ate qe eshte mbrenda ne te. Mbreti mbeti pa tekst.
Kshtu qe tupeni rreh per ate qe ka vesh.
me Selame dhe Dua
innema juridullahu li judhibe ankumur rixhse Ehlel Bejti ve jutahhirakum tathira
"xho1" pershendetje,
Ne ne Kosove kame me shume se 15 vite nuk e eputhem ma ate kime te Muhametit! Ne ne Kosove ate kime e quajme kime e KALIT!
Krijoni Kontakt