Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 30
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    po me duket e quditshme.
    jo pse ketij nxenesi i eshte lejuar te falet, por qe do te krijohet nje vend i posaēem per kete.
    po kur do te mund te falet ky nxenes gjate periudhes qe eshte ne shkolle?
    nuk besoj se do te mund te largohet nga klasa fiks ne oren qe e ka per t'u falur. apo jo?
    nuk e dija qe siē tha Tironcja BLB ne universitete gjermane paska dhoma te posaēme per besimtaret muslimane.
    une nje here kam pare nje dhome te tille ne nje aeroport (jo ne europe) dhe ishte e shenur neper tabela. me pat bere teper pershtypje dhe madje e fotografova kete tabele
    ndersa kam pare mjaft here kisha brenda stacioneve te trenit...
    Ja cfare shkruan gjykata:

Liria e nxenesit per te u lutur ne shkolle e preke (lexo: e pengon) vleren kushtetutore te neutralitetit te shtetit, e preke lirine negative fetare te nxenesve tjere dhe te prinderve te tyre, e preke te drejten e prinderve per edukim te femijeve, e preke vleren kushtetutore te misionit te shtetit per arsimim te shoqerise si dhe vleren e paqes shkollore.

Origjinali:
    "Die Religionsausübung des Klägers in der Schule berührt das Gebot weltanschaulichreligiöser Neutralität des Staates, die negative Bekenntnisfreiheit der anderen Schülerinnen und Schüler (Art. 4 Abs. 1 GG) und deren Eltern sowie deren elterliches Erziehungsrecht (Art. 6 Abs. 2 GG), den Bildungs- und Erziehungsauftrag des Staates gemäß Art. 7 Abs. 1 GG und die Wahrung des Schulfriedens. Diese Verfassungsgüter stehen dem Recht des Klägers, während seines Schulbesuchs außerhalb des Unterrichts sein Gebet zu verrichten,
    jedoch nicht entgegen."

Nga keto vlera niset gjyqi, pyet se si duhet te sjellen ne kondordance me njera tjetren dhe pastaj vije tek perfundimi se konkordanca eshte te futet nxenesi qe don te lutet ne nje dhome dhe keshtu jane "ruajtur" te gjitha vlerat ne fjale. Keshtu behet i kuptueshem obligimi per ofrim te nje dhome per lutje.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nga keto vlera niset gjyqi, pyet se si duhet te sjellen ne kondordance me njera tjetren dhe pastaj vije tek perfundimi se konkordanca eshte te futet nxenesi qe don te lutet ne nje dhome dhe keshtu jane "ruajtur" te gjitha vlerat ne fjale. Keshtu behet i kuptueshem obligimi per ofrim te nje dhome per lutje.
    aha! e kupetova. atehere zgjidhje e arsyeshme duket...
    nese nuk ka dhome per kete pune ai fillon e falet ne mes te korridorit, ose ne oborr te shkolles. nuk e ka problem ai...
    une kam pare disa here njerez qe po faleshin ne vende publike.
    nje here ne stacion treni, nje here tjeter ne park......
    Vasudhaiva Kutumbakam

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    aha! e kupetova. atehere zgjidhje e arsyeshme duket...
    nese nuk ka dhome per kete pune ai fillon e falet ne mes te korridorit, ose ne oborr te shkolles. nuk e ka problem ai...
    une kam pare disa here njerez qe po faleshin ne vende publike.
    nje here ne stacion treni, nje here tjeter ne park......
    Edhe mua m'u duk e arsyeshme, edhe pse mbetet situate e rrezikshme. E rrezikshme per arsye se Islami nuk ka shtresen e duhur intelektuale per te kuptuar drejte keso vendime. Keto vendime ne boten e Kuranit interpretohen ne ate drejtim se kinse "Europa po islamizohet". Kjo prodhon ndjenja te reja zaptimi brenda kesaj feje. Kjo perseri procese te reja gjyqesore. Dhe dikur gjyqet do te gjinden saktesisht prane detyres te ciles i shmangen tani per tani: T'i tregojne Islamit qarte sa qe te kuptohet deri ne Mekka se te vetmet vlera obligative ne shoqeri jane ato te kushtetutes. Nese nuk ndodhe kjo gje ne te ardhmen e afert, p.sh. brenda dekades aktuale, pastaj do te jete shume me veshtire per muslimanet te "perpijne" kete gje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    428
    Edhe mua m'u duk e arsyeshme, edhe pse mbetet situate e rrezikshme. E rrezikshme per arsye se Islami nuk ka shtresen e duhur intelektuale per te kuptuar drejte keso vendime. Keto vendime ne boten e Kuranit interpretohen ne ate drejtim se kinse "Europa po islamizohet". Kjo prodhon ndjenja te reja zaptimi brenda kesaj feje. Kjo perseri procese te reja gjyqesore. Dhe dikur gjyqet do te gjinden saktesisht prane detyres te ciles i shmangen tani per tani: T'i tregojne Islamit qarte sa qe te kuptohet deri ne Mekka se te vetmet vlera obligative ne shoqeri jane ato te kushtetutes. Nese nuk ndodhe kjo gje ne te ardhmen e afert, p.sh. brenda dekades aktuale, pastaj do te jete shume me veshtire per muslimanet te "perpijne" kete gje.
    po shtrese intelektuale ka ai prifti ne Amerike ke lexuar qe shan shqiptar dhe i quan me bishta dhe gjdo gje tjeter

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Kasumi Lexo Postimin
    po shtrese intelektuale ka ai prifti ne Amerike ke lexuar qe shan shqiptar dhe i quan me bishta dhe gjdo gje tjeter
    Prifti qe shan shqiptare eshte dashamire i shqiptareve. Gjeje pse?
    Sepse jep shkak per t'i share e tallur cfaredo qe sjell feja e tij.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Kasumi Lexo Postimin
    Po ai prifti ka folur nga mllefi se cka jeni duke bere ju islamiket, duke desht me bombardu ameriken qe na ndihmoi nga shkatrrimi i sigurt. Megjithese ai ka gabu qe eshte shprehe ashtu qe i ka quajtur qener viktimat e Bosnjes, nuk duhet krejt populli te pergjithesohet, sidomos ai eshte dashur ta ceke se po flet nga mllefi qe ka per juve fetaret. Ketu duhet me nderrmarr dicka shteti i Kosoves-Shqiperise ne bashkepunim, qe ketyre personave qe vijne nga arabia e atje e kane kryer 'shkollen' me urrejte njerez, nese jo atehere do te na marrin edhe neve drejt gremines. Keta jane turpi dhe e zeza me e madhe per shqiptaret, kemi me ua pa sherrin heret a vone, bile po ua shohim edhe tashti, populli me i izoluar ne Evrope jemi, bhaaaa.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Prifti qe shan shqiptare eshte dashamire i shqiptareve. Gjeje pse?
    Sepse jep shkak per t'i share e tallur cfaredo qe sjell feja e tij.
    Dmth une tani duhet te filloj qe ti shaj katoliket duke filluar prej teje dhe duke mbaruar tek ai lesh prifti, ashtu?!!!!
    Nqs ky karkaleci duke ofenduar shqiptaret mund te jete "dashamir i shqiptareve" po e filloj edhe une me ofendime, e ndoshta po behem dashamir i yti, mos haro se edhe une jam shqiptar, qenush i pa edukuar.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Dmth une tani duhet te filloj qe ti shaj katoliket duke filluar prej teje dhe duke mbaruar tek ai lesh prifti, ashtu?!!!!
    Nqs ky karkaleci duke ofenduar shqiptaret mund te jete "dashamir i shqiptareve" po e filloj edhe une me ofendime, e ndoshta po behem dashamir i yti, mos haro se edhe une jam shqiptar, qenush i pa edukuar.

GV_USA
    Nuk e di cka nuk kuptove ne ate qe thashe? Kur prifti shan shqiptaret, u jep te drejte morale shqiptareve te shajne Krishterimin dhe cdo gje qe sjelle feja e priftit. Keshtu jam une. Kam definicion specifik per drejtesine. Tek une as "Zoti" nuk ka te drejte te shaj ke. As kelyshet e tij. Shan feja kombin? Ok, une jam i pari qe shaj publikisht para tere botes "Zotin" e kesaj feje. Ne metodat me marramendese. Keto qe i sheh edhe vete. Pavaresisht cmimin, pavaresisht fene. E nga tere kjo loje me kete priftin ofendues i shoh shqiptaret fitues. Prandaj priftin dashamire. Keshtu mendoj une.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Nuk e di cka nuk kuptove ne ate qe thashe? Kur prifti shan shqiptaret, u jep te drejte morale shqiptareve te shajne Krishterimin dhe cdo gje qe sjelle feja e priftit. Keshtu jam une. Kam definicion specifik per drejtesine. Tek une as "Zoti" nuk ka te drejte te shaj ke. As kelyshet e tij. Shan feja kombin? Ok, une jam i pari qe shaj publikisht para tere botes "Zotin" e kesaj feje. Ne metodat me marramendese. Keto qe i sheh edhe vete. Pavaresisht cmimin, pavaresisht fene. E nga tere kjo loje me kete priftin ofendues i shoh shqiptaret fitues. Prandaj priftin dashamire. Keshtu mendoj une.
    Une e di ty se te djeg krishterimi, se je luftar i flakt i krishterimit, e di qe me mish e me shpirt po mbron pikepamjet e krishterta ne forum, dhe e di qe je ne gjendje te bejsh gjithcka per ti dale ne ndihme fese tende.
    Por pyetja eshte nqs ia vlen me i dal ne ndihme nje personi duke koritur personalitetin tend?!!!
    Ja vlen ose jo.
    Prifti , dmth karkaleci , qe beri ato komente ne asnje menyre nuk mund te jete dashamir i ketij kombi.
    Nuk mund te jete dashamir i ketij kombi nje person qe i vjen keq pse shqiptaret nuk u ndeshkuan edhe pak me keq (sipas tij 1.9 milion shqiptare te kosoves ) si puna e muslimaneve ne bosnje qe u masakruan e ku ta di une se cfar.
    Lene se i vjente keq qe ne shqiptaret nuk u malltretuam edhe pak me shum, po biles a quajti edhe "qener"!!!
    Asnje shqiptar nuk pajtohet me veprimet e atyre kater personave qe deshen te futen ne ate bazen ushtarake ne Nju Xhersie te kryejne pune te pahishme, anje shqiptar.
    Por tani valle a duhet me nem krejt kombin per hire te veprave te ca idioteve a ?!!

Nje shqiptar i zgjuar ne asnje menyre nuk mund ti dali n mbrojtje nje prifti te tille.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Muslimanėt e ka njė dobėsi tė madhe gjat faljes sepse falen kudo nė Hekurudhė,n`Autosradė,si dhe shum vende tė papėrshtatshme,nė shkrimet e shejta nuk u lejohet besimtarit tė falet kudo pėrveq nė sinagoga apo objekte tė tjera fetare sepse idhtart e fesė islame apo kushdo qė falet jasht objekteve fetarė na del hipokrit.

Sa pėr temen e kisha kundershtu ket djalin qė mos tė falet nė shkollė sepse shkolla merr karakter fetar kshtu qė mė mirė do ishte tė shkojė n`xhami spari dhe pastaj tė vijė nė shkollė Shkolla si ligj nuk duhet ti plotėsojė ato kushte sepse ka kėrkesa tjera dhe pastaj i mbetet shkollave tė behen hotele.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gordon Freeman : 03-03-2010 mė 19:24

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •