Close

Rezultati i Sondazhit: I cilës kombësi i përkisni?

Votues
112. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Shqiptare

94 83.93%
  • Greke

1 0.89%
  • Maqedonase

4 3.57%
  • Rome

2 1.79%
  • Malazeze

1 0.89%
  • Vllahe

0 0%
  • Egjiptiane

3 2.68%
  • Tjetër (Përecaktojeni duke komentuar poshtë)

7 6.25%
Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 179
    Hierark i lartë Maska e Uriel
    Anëtarësuar
    07-02-2010
    Vendndodhja
    Torre della Fame
    Postime
    1,207
    Si mund të përfshihen në alternativa grupe popullsish të cilat nuk kanë një identitet kombëtar?!

Egjiptianët nuk janë kombësi më vete por i përkasin pellgut arab, siç është përmendur edhe më sipër. Vllehët janë minoritet kulturor jo etnik, kështu që nuk kemi të bëjmë as me të ashtëquajturën ''kombësi'' vllehe. Pjesa e mbetur ku përfshihen romët, të cilët janë një popullsi fatkeqe që nata e historisë i zuri në mes të katër rrugëve, si dhe maqedonët të cilët janë bullgarë, por që pretendojnë prejardhje nga një popull etnik maqedon i cili në të vërtetë kurrë nuk ka ekzistuar, përsëri nuk përbëjnë kombësi më vete.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga Hënor_ Lexo Postimin
    Si mund të përfshihen në alternativa grupe popullsish të cilat nuk kanë një identitet kombëtar?!

Egjiptianët nuk janë kombësi më vete por i përkasin pellgut arab, siç është përmendur edhe më sipër. Vllehët janë minoritet kulturor jo etnik, kështu që nuk kemi të bëjmë as me të ashtëquajturën ''kombësi'' vllehe. Pjesa e mbetur ku përfshihen romët, të cilët janë një popullsi fatkeqe që nata e historisë i zuri në mes të katër rrugëve, si dhe maqedonët të cilët janë bullgarë, por që pretendojnë prejardhje nga një popull etnik maqedon i cili në të vërtetë kurrë nuk ka ekzistuar, përsëri nuk përbëjnë kombësi më vete.
    Jam dakort me Ju por këtë opisione nuk i kamë vendosur kështu sipas rastit por janë opsionet që Instituti i Statistikave bëri publik një javë më parë.

Ju këshilloi të shikoni këtë listë e cila përmbanë gjithë kombësitë e botës:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Lists_o...by_nationality

Emrat e kombësive janë në anglisht
    By nationality
    Afghans
    Afrikaners
    Albanians
    Algerians
    Americans
    Andorrans
    Angolans
    Argentines
    Armenians
    Aromanians
    Arubans
    Australians
    Indigenous Australians
    Austrians
    Azeris
    Bahamians
    Bahrainis
    Balochi
    Bangladeshis
    Barbadians
    Belarusians
    Belgians
    Belizeans
    Boers
    Bosnians
    Brazilians
    Bretons
    British
    British Virgin Islanders
    Bulgarians
    Burkinabès
    Burundians
    Cambodians
    Cameroonians
    Canadians
    Catalans
    Cape Verdeans
    Chadians
    Chileans
    Chinese
    Colombians
    Comorians
    Congolese
    Croatians
    Cubans
    Cypriots
    Turkish Cypriots
    Czechs
    Danes
    Dominicans (Republic)
    Dominicans (Commonwealth)
    Dutch
    East Timorese
    Ecuadorians
    Egyptians
    Emiratis
    English
    Eritreans
    Estonians
    Ethiopians
    Finns
    Finnish Swedish
    Fijians
    Filipinos
    French citizens
    Georgians
    Germans
    Baltic Germans
    Ghanaians
    Gibraltar
    Greeks
    Grenadians
    Guatemalans
    Guianese (French)
    Guineans
    Guinea-Bissau nationals
    Guyanese
    Haitians
    Hondurans
    Hongkongers
    Hungarians
    Icelanders
    Indians
    Indians by state
    Non-resident Indians
    Indonesians
    Iranians (Persians)
    Iraqis
    Irish
    Israelis
    Italians
    Ivoirians
    Jamaicans
    Japanese
    Jordanians
    Kazakhs
    Kenyans
    Koreans
    Kosovo Albanians
    Kuwaitis
    Lao
    Latvians
    Lebanese
    Liberians
    Libyans
    Liechtensteiners
    Lithuanians
    Luxembourgers
    Macedonians
    Malawians
    Malaysians
    Maldivians
    Malians
    Maltese
    Manx
    Mauritians
    Mexicans
    Moldovans
    Moroccans
    Mongolians
    Montenegrins
    Namibians
    Nepalese
    New Zealanders (Kiwi)
    Nicaraguans
    Nigeriens
    Nigerians
    Norwegians
    Pakistanis
    Palauans
    Palestinians
    Panamanians
    Papua New Guineans
    Paraguayans
    Peruvians
    Poles
    Portuguese
    Punjabi
    Puerto Ricans
    Quebecers
    Réunionnais
    Romanians
    Russians
    Baltic Russians
    Rwandans
    Salvadorans
    São Tomé and Príncipe
    Saudis
    Scots
    Senegalese
    Serbs
    Sicilians
    Sierra Leoneans
    Singaporeans
    Slovaks
    Slovenes
    Somalis
    South Africans
    Spanish
    Sri Lankans
    Sudanese
    Swedes
    Swiss
    Syrians
    Taiwanese
    Tanzanians
    Thais
    Tibetans
    Tobagonians
    Trinidadians
    Turks
    Tuvaluans
    Ugandans
    Ukrainians
    Uruguayans
    Venezuelans
    Vietnamese
    Welsh
    Yemenis
    Zambians
    Zimbabweans

By ethnicity
    African Americans
    Afrikaners
    Assyrians
    Basques
    Bengalis
    Berbers
    Boers
    Cajuns
    Catalans
    Chuvash
    Corsicans
    Greeks
    Hutus
    Igbo
    Inuit
    Javanese
    Jews
    Karen
    Kurdish
    Kurds
    Macedonians
    Malays
    Māori
    Mongol
    Native Americans
    Roma
    Samis
    Sardinians
    Silesians
    Syriacs
    Tamils
    Tatars
    Tutsis
    Zulus

By location
    Latin Americans
    Užičans

By language
    Esperanto speakers
    Hispanophones
    English-speaking Quebecers

Born at sea

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    23-09-2009
    Postime
    51

Shtetsia shqiptare dhe kombësia

L I G J

Nr. 8389, datë 5.8.1998

PER SHTETESINE SHQIPTARE

Në mbështetje të nenit 16 të ligjit nr.7491, datë 29.04.1991 "Për dispozitat kryesore kushtetuese", me propozimin e Këshillit të Ministrave,
    Kuvendi Popullor i RepublikEs së Shqipërisë,

VENDOSI:

KREU I

DISPOZITA TE PERGJITHSHME

Neni 1

Shtetësia shqiptare është një lidhje e qëndrueshme juridike, që shprehet në të drejtat dhe detyrat e në ërsjellta të personit fizik dhe të shtetit shqiptar. Shtetësia shqiptare fitohet, rifitohet, humbet apo lihet në përputhje me dispozitat e këtij ligji, i cili respekton normat e parimet e njohura të së drejtës ndërkombëtare në fushën e shtetësisë të pranuara nga Republika e Shqipërisë.

Neni 2

Eshtë shtetas shqiptar:

a) Çdo person, i cili ka pasur shtetësinë shqiptare deri në hyrjen në fuqi të kët ij ligji;
    b) Çdo person, që fiton shtetësinë shqiptare në bazë të këtij ligji.

Neni 3

Shtetasi shqiptar mundet të jetë edhe shtetas i një shteti tjetër.

Neni 4

Askujt nuk mund t'i hiqet arbitrarisht shtetësia shqiptare. Çdo shtetas shqiptar ka të drejtë të heqë dorë nga shtetësia shqiptare me kusht që të ketë një shtetësi tjetër, të ketë fituar një shtetësi tjetër apo t'i jetë garantuar nga organet kompetente të shtetit të huaj dhënia e një shtetësie tjetër.

Neni 5

Fitimi dhe rifitimi i shtetësisë shqiptare, si dhe heqja dorë prej saj, nga të miturit bëhet me miratimin e prindërve. Cdo ndryshim në shtetësinë e të miturve, të moshës 14-18 vjeç, bëhet duke marrë edhe pëlqimin e fëmijës.

KREU II

FITIMI I SHTETESISE SHQIPTARE

Neni 6

Shtetësia shqiptare fitohet me:

a) lindje;
    b) natyralizim;
    c) birësim.

Neni 7

Fitimi i shtetësisë me lindje

Një fëmijë fiton shtetësinë shqiptare me lindje në rastet kur:

1. të dy prindërit, në kohen e lindjes se fënlijës, janë shtetas shqiptar;
    2. njëri prej prindërve, në kohën e lindjes së fëmijës, është shtetas shqiptar dhe fëmija lind në terrirorin e Republikës së Shqipërisë. Përjashtohen rastet kur prinderit, bashkërisht, vendosin që fëmija të fitojë shtetësinë e prindit tjetër;
    3. ka lindur jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë dhe njëri prej prindërve është shtetas shqiptar, ndërsa prindi tjetër është me shtetësi të panjohur ose pa shtetësi;
    4. ka lindur jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë dhe njëri prej prindërve është shtetas shqiptar, ndërsa prindi tjetër ka një shtetësi tjetër, por të dy prindërit bien dakord që fëmija të marrë shtetësinë shqiptare.

Neni 8

1. Një fëmijë i lindur ose i gjetur brenda territorit të Republikës së Shqipërisë merr shtetësinë shqiptare në rast se ai është lindur nga prindër të panjohur, dhe si pasojë fëmija do të mbetej pa shtetësi. Në rast se prindërit e fëmijës bëhen të njohur përpara se fëmija të ketë arritur moshën 14 vjeç, dhe ata janë me shtetësi të huaj, shtetësia shqiptare mund të hiqet më kërkesë të prindërve të njohur ligjërisht, me kusht që fëmija të mos mbetet pa shtetësi si pasojë e këtij veprimi.

2. Një fëmijë i lindur brenda territorit të Republikës së Shqipëris, nga prinder me shtetësi tjetër, të cilët janë rezidentë të ligjshëm në territorin e Republikës së Shqipërisë, mund të marrë shtetësinë shqiptare me pëlqimin e të dy prindërve.

Neni 9

Marrja e shtetësisë me natyralizim

Një i huaj që ka paraqitur kërkesë për marrjen e shtetësisë shqiptare me natyralizim e fiton atë në rast se plotëson kushtet e mëposhtme:

1. Të ketë mbushur moshën 18 vjec.
    2. Të ketë banuar ligjërisht në territorin e Republikës së Shqipërisë, në mënyrë të vazhdueshme, për jo më pak se 5 vjet.
    3. Të ketë banesë dhe të disponojë të ardhura të mjaftueshme.
    4. Të mos ketë qenë ndonjëherë i dënuar në shtetin e vet apo në Republikën e Shqipërisë ose në ndonjë shtet të tretë për vepra penale, për të cilat ligji parashikon dënime me jo më pak se 3 vjet heqje lirie. Për jashtim nga ky rregull bëhet vetëm në ato raste kur vërtetohet se dënimi është dhënë për motive politike.
    5. Të ketë njohuri, të paktën fillestare, të gjuhës shqipe;
    6. Pranimi i tij si shtetas shqiptar të mos prekë sigurimin dhe mbrojtjen e Republikës së Shqipërisë ;
    7. Të huajit, që ka mbushur moshën 18 vjeç, mund t'i jepet shtetësia shqiptare me natyralizim edhe në qoftë se nuk plotëson kushtet e këtij ligji, me përjashtim të pikës 6, në qoftë së Republika e Shqipërisë ka një interes shkencor, ekonomik, kulturor dhe kombëtar.

Në rast se personi është pa shtetësi, kushtet e pikës 1, 3, 4 dhe 5 të këti neni nuk merren parasysh. Në rast se i huaji vërteton se është me origjinë shqiptare deri në dy shkallë, qoftë edhe nga njëri prind, koha e qëndrimit në Republikën e Shqipërisë, e përmendur në pikën 2 të këtij neni, duhet të jetë të paktën 3 vjet. Të gjitha kushtet e tjera për fitimin e shtetësisë shqiptare të treguara në këtë nen, mbeten të paprekura.

Neni 10

I huaji që është i inartuar me një shtetas shqiptar prej jo më pak se 3 vjetësh, në rast se deshiron, mund të fitoje shtetësinë shqiptare me natyralizim edhe në qofte se nuk ploteson kushtet e neni 9, pikat 2 dhe 5, në këtë rast i huaji duhet të kete banuar, në menyre të vazhdueshme dhe të ligjshme, në territorin e Republikës së Shqipërisë të paktën një vit.

Neni 11

Në rast se të dy prindërit fitojnë shtetësinë shqiptare me natyralizim, fëmija i tyre, nën moshën l8vjeç, kur jeton me prindërit, bëhet gjithashtu shtetas shqiptar me kërkesën e prindërve dhe me pëlqimin e fëmijës, në qoftë se ky është në moshën 14-18 vjeç.

Në rast se njëri prej prindërve fiton shtetësinë shqiptare, fëmija i tij nën 18 vjeç bëhet shtetas shqiptar, në se kjo kërkohet nga të dy prindërit, ose nga njëri prej prindërve kur prindi tjetër është pa shtetësi dhe fëmija ka vendbanimin në Republikën e Shqipërisë .

Neni 12

Fitimi i shtetësisë me birësim

Në rast se dy prindërit me shtetësi shqiptare birësojnë një të mitur të një shtetësie tjetër apo pa shtetësi, fëmija fiton shtetësinë shqiptare.

I mituri i birësuar e fiton shtetësinë shqiptare edhe kur njëri prej prindërve është shqiptar dhe të dy prindërit, në çastin e birësimit, banojnë në territorin e Republikës së Shqipërisë , si dhe në çdo do rast tjetër kur fëmija rrezikon të mbetet pa shtetësi, si rezultat i birësimit.

Neni 13

Revokimi i vendimit për dhënien e shtetësisë

Vendimi për dhënien e shtetësisë shqiptare mund të revokohet në se vërtetohet se i huaji ose personi pa shtetësi, me vetëdije, kërkesën për marrjen e shtetësisë shqiptare e ka bazuar në të dhëna të pasakta ose në dokumente të falsiflkuara.

Vendimi për marrjen e shtetësisë shqiptare, i dhënë në kushtet e paragrafit të mësipërm, revokohet edhe për fëmijët në ne moshën 18 vjeë, të cilët e kanë fituar shtetësinë së bashku me prindërit e tyre, duke pasur gjithnjë parasysh interesin e fëmijës, si dhe faktin që fëmija të mos mbetet pa shtetësi.

Neni 14

Personi, i cili ka hequr dorë nga shtetësia shqlptare për shkak të premtimit për fitimin e një shtetësie tjetër, e rifiton shtetësinë shqiptare në qoftë se nuk fiton shtetësinë e premtuar brenda një kohe të arsyeshme.

Edhe në këtë rast bëhet një kërkesë dhe paraqiten dokumentet e nevojshme.

KREU III

MBARIMI I SHTETESISE SHQIPTARE

Neni 15

Shtetësia shqiptaremerr fund me kërkesë të personit, kur ai plotëson kushtet e mëposhtme:

1. Ka mbushur moshën 18 vjec.
    2. Nuk mbetet pa shtetësi si rezultat i heqjes dorë nga shtetësia shqiptare, meqenëse ka shtetësi të huaj, fiton shtetësi të huaj ose garanton se do të fitojë shtetësi të huaj.
    3. Eshtë rezident në një shtet të huaj.
    4. Nuk është në ndjekje penale për vepra penale, për të cilat, sipas legjislacionit shqiptar, parashikohet dënim me burgim jo më pak se 5 vjet.
    5. Nuk ka detyrime ligjore ndaj autoriteteve shtetërore, personave juridikë dhe fizikë.

Vendimi për njohjen e faktit të heqjes dorë nga shtetësia shqiptare mund të revokohet, kur vërtetohet se ish-shtetasi shqiptar, me vetëdije, ka përdorur të dhëna të pasakta ose dokumente të falsifikuara per lenien e shtetësisë .

Neni 16

Për të miturit shtetësia shqiptare mbaron kur të dy prindërit, të cilët, nga ana e tyre, kanë hequr dorë nga shtetësia shqiptare, merren vesh që edhe fëmija e tyre ta lërë shtetësinë shqiptare.

Edhe kur njëri prej prindërve nuk është dakord që fëmija të humbasë shtetësinë shqiptare, fëmijës mund t'i hiqet shtetësia, në se çmohet se një gjë e tillë është në dobi të fëmijës dhe nëse fëmija ka apo do të marrë një shtetësi tjetër.

Fëmija i mitur e humbet shtetësinë shqiptare kur birësohet nga prindër të huaj dhe fiton, me këtë rast, një shtetësi të re.

KREU IV

PROCEDURA QE NDIQET PER HEQJEN DORE NGA SHTETESIA SHQIPTARE, SI DHE PER FITIMIN E RIFITIMIN E SAJ ME NATYRALIZIM

Neni 17

Kërkesa për fitimin, rifitimin ose heqjen dorë nga shtetësia shqiptare paraqitet në organet e Ministrisë së Rendit Publik të vendbanimit të personit ose, në rast se personi banon jashtë shtetit, në për faqësitë diplomatike ose konsullore të Republikës së Shqipërisë jashtë shtetit. e shoqëruar me dokumentet e kërkuara nga ky ligj.

Neni 18

Në rast se dokumentet e nevojshme nuk janë të plota, organet kompetente, brenda një muaji, ia kthejnë kërkuesit për plotësime të mëtejshme.

Neni 19

Ministria e Rendit Publik brenda 6 mua ve nga dita e paraqitjes së kërkesës së individit, në bazë tie kushteve të përcaktuara në ketë ligj për fitimin, rifitimin ose humbjen e shtetësisë shqiptare, vendos për paraqitjen ose jo të kërkesës për fitimin, rifitimin ose humbjen e shtetësist pranë Presidentit të Republikës.

Kërkesa e Ministrisë së Rendit Publik shoqërohet me dosjen e plotë individuale te kërkuesit. Vendimi për bërjen ose jo të kërkesës nga ana e Ministrisë së Rendit Publik i bëhet e njohur subjekteve të interesuara, të cilat, në rast se nuk jane dakord me përmbajtjen e tij, mund të ngrenë padi në gjykaten e rrethit Tiranë.

Neni 20

Presidenti i Republikts, brenda 3 muajve nga paraqitja e kërkesës së Ministrisë së Rendit Publik, nxjerr dekretin përkatës. Në rast se kërkesa nuk është e plotë, materiali i kthehet për t'u plotësuar Ministrisë së Rendit Publik brenda 1 muaji nga dita e paraqitjes. Kur janë kushtet e pikës 7 të nenit 9 të këtij ligji, dekreti për fitimin e shtetësisë shqiptare nxirret edhe pa ndjekur proceduren e mësipërme.

Neni 21

Kopje e dekretit për fitimin ose humbjen e shtetësisë shqiptare u dërgohet Ministrisë së Rendit Publik dhe Ministrisë së Drejtësisë për të bërë veprimet e duhura. Dekreti botohet në Fletoren Zyrtare.

Neni 22

Personit që ka fituar shtetësinë shqiptare i jepet dokumenti përkatës, ndërsa atij që e ka humbur shtetësinë shqiptare i jepet një dokument identifikimi i përkohshëm,

Neni 23

Personi që fiton shtetësinë shqiptare me natyralizim betohet para nëpunësit të zyrës së regjistrimit të shtetasve për besnikëri ndaj shtetit shqiptar dhe për respektimin e Kushtetutës e të ligjeve të Republikës së Shqipërisë.

Shtetësia shqiptare quhet efektivisht e fituar që nga dita e bërjes së betimit.

KREU V

DISPOZITA KALIMTARE DHE TE FUNDIT

Neni 24

Personit që ka hequr dorë nga shtetësia shqiptare para hyëjes në fuqi të këtij ligji dhe nuk ka shtetësi tjetër, i rijepet shtetësia menjëherë, mbi bazën e kërkesës së paraqitur prej tij.

Neni 25

Ngarkohen Ministria e Rendit Publik, Ministria e Financave, Ministria e Drejtësisë dhe Ministria e Punëve të Jashtme që në bashkëpunim, të nxjerrin aktet nënligjore për zbatimin e procedurave të përmendura në këtë ligj.

Neni 26

Dekreti nr. 1874, datë 7.6.1954 " Mbi shtetësinë shqiptare", si dhe ndryshimet e tij tij mëvonshme shfuqizohen.

Neni 27

Shteti shqiptar ruan të drejtën që në përputhje me frymën e konventave ndërkombëtare për mënjanimin e rasteve të dyshtetësisë dhe të pashtetësisë, t'i kërkojë shtetasit të vet ose kërkuesit të shtetësisë shqiptare të zgjedhë vetëm një shtetësi.

Neni 28

Ky ligj hyn në fuqi 15 ditë pas botimit në Fletoren Zyrtare.

Shpallur me dekretin nr.2188, datë 13.8.1998 të
    Presidentit të Republikës së Shqipërisë,
    Rexhep Meidani

Marre nga faqja e Presidentit Topi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-05-2008
    Postime
    75
    A duhet bere dallimi mes kombit dhe kombesise
    Jam shqiptar me komb....
    Ai eshte grek,egjiptas,magjup.. me kombesi (Minoritet) ne shtetin tim...
    Me jepni pergjegje ju lutem.

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    ne shqiperi ka edhe bullgar me sa di une. kur i thone vetes ca shqiptar qe kane prejardhje turko-arabe
    krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    shume shqiptar paska mer

18 scudetti Maska e Gjinokastra
    Anëtarësuar
    29-08-2009
    Postime
    1,159
    Citim Postuar më parë nga busavata Lexo Postimin
    tema asht formulue gabimisht...
    Ke te drejte , shume veta e kuptojne fjalen "komb" si "shtetesi" . Nuk pyetet vendi nga vini , por identiteti kombetar .

Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Protestant.
    Protestantet jane fe , jo komb !

Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Jam Gjerman....
    Ku e ke mesuar shqipen ?

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Nuk po e kuptoj çka i bjen të jetë kjo "vlleh"???
    Rom te kristianizuar ne Rumani , flasin nje gjuhe qe kryesisht ngjan me ate rumune . Jetojne si nomad ose pershtasin jete baritore(merren me dele) .

Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    jam banor i kosoves por jam shqiptar ne as nje mnyr nuk ndihem kosovar me duket si ne koshen e ish yougosllavis jugoslavv sa keq pra jam shqiptar i kosoves JOOOOOOOOOO KOSOVAR KOSOVAR JAN GABELET SERBET VLLEHET EGJIPTIASIT EDHE DISA MBETURINA TE KOHES
    KE te drejte . Shqiptar i Kosoves , jo Kosovar . Ate term nuk e perdorin as Ashkalijte !

Citim Postuar më parë nga Kavir Lexo Postimin
    Ka vetem NJE Kine. I bej thirrje imperialisteve amerikane te me kthejne token e gjyshit ne Taipei.
    Tani u beme dy kinez !

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    tjeter,
    jam kinez

dhe kerkoj nga qeveria shqiptare hapjen e shkollave kineze per ne kinezet minoritare qe jemi larg nga nena kine.
    Tani u beme tre kinez .

Citim Postuar më parë nga TeovaMas Lexo Postimin
    Ku ka maqedonas ne Shqiperi !!???

Kjo race e poshter sllave nuk pranohet edhe ne vete teritorin e maqedonise , kurse Shqiperia, pranon nje race artificiale sllavo-maqedone.

Rrofte idea e Enver Hoxha

Rrofte Shqiperia e Bashkuare

Rrofte SHTETET E BASHKUARA ILIRE .
    Enver Hoxha ishte Rom . Gjate kohes se Enverit numeri i minoriteteve ka qene me i larte se kurre ne historine e Shqiperise !

Citim Postuar më parë nga TeovaMas Lexo Postimin
    Komente dhe deklarate e bukur .

Egjipti nuk pranon Kosoven s'i shtete ,kurse ne shqipetaret jemi duke pranuare mbeturina arabe ne vendin tone TURP TURP.

c'KA JANE KETO FAR MBETURINASH EGJIPTAS ???
    Egjipti eshte perjashtuar nga Lidhja Islamike .

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Egjyptjanet nuk jane komb!
    Jane arabe..., kete e di e gjithe bota, e dijne me mire ata!
    Jane Rom . Rom qe u perjashtuan nga Egjypti .

Citim Postuar më parë nga Irvi Lexo Postimin
    Meqë jeni arbëresh dhe njihni italishten lexoni këtë:

Tutti i termini che designano questa popolazione (con l’eccezione di Ashkali, di origine sconosciuta - forse proveniente dal dialetto albanese ashk, “scheggia di legno”), derivano dalla parola “Egitto” (paese chiamato “Evgjitëri” in albanese classico). Inoltre, gli anziani affermano di essere venuti da “Misiri”, che è il nome turco, di origine semitica, per “Egitto”. Percepiti da sempre dai loro vicini immediati come un gruppo a parte, alcuni Ashkali cominciano ad affermarsi come Balcano-Egiziani negli anni ’80 in Iugoslavia, poi questa coscienza, inizialmente limitata a un pugno di persone, si estese in Albania. Gli avvenimenti in Kosovo, dove molti di loro presero le parti degli Albanesi, proiettarono questa popolazione sulla scena europea, soprattutto quando si trovarono ad essere vittima di atti di purificazione etnica.
    La riscoperta della loro origine egiziana è stata confortata dalla pubblicazione di un documento degli archivi vaticani che menziona la partenza verso l’Asia minore e i Balcani di 300000 egiziani, tutti uomini, tra i 306 e 337 d.c., ciò corrisponderebbe alla grande persecuzione di Diocleziano contro i cristiani d'Egitto (303 – 313). Questi rifugiati si sarebbero installati nei Balcani, dove degli egiziani avevano già da molti secoli delle basi lungo la Via Egnatia, che univa Epidamnos (o Dyrrachium, l'odierna Durazzo a Costantinopoli. I rifugiati non si sarebbero dunque recati per caso in questa regione, che conoscevano già per sentito dire. La scoperta in Macedonia di icone di tipo copto in terracotta confermerebbe anche questa ipotesi. Infine la tradizione orale fa riferimento alla presenza di schiavi egiziani nelle miniere di magnesio della regione di Stogovo, dove sono state esumate delle tombe attribuite agli egiziani.

http://it.wikipedia.org/wiki/Ashkali

Do të kuptoni më shumë për këtë popull.
    Ashkali rrjedh nga "Ashkelon" , qyteti Izraelian nga Ashkalijte migruan nga Egjypti ne Ballkan .

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    maqedonas i ardhur.
    Shqiptaret e Maqedonise nuk jane "Maqedones" .

--

Tani jemi 3 kinez ! Duam te drejtat tona etnike ! Duam shkolla ! Duam autonomine e Vorio-Tajvanit !
    Ndryshuar për herë të fundit nga Gjinokastra : 22-02-2010 më 14:58
    [QUOTE =puroshkodran;2654864]Roma del kampion[ /QUOTE]

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-05-2008
    Postime
    75
    Citim Postuar më parë nga davidd Lexo Postimin
    ne shqiperi ka edhe bullgar me sa di une. kur i thone vetes ca shqiptar qe kane prejardhje turko-arabe
    Pikerisht jane egjiptasit dhe magjupet qe e konsiderojn veten Lindor ndoshta me arab se arabet........

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    po me zete lemza gjat gjith kohes.

me permende gje enver ??

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    O Irvi e ke shume taksirat me postu ketu edhe kodin penal te Rep. se Shqiperise?
    Ashtu kam nja 2 ceshtje edhe desha me i hush nje sy....

Gjinokastra llogariti 4 kinezet.

Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •