Close

Rezultati i Sondazhit: I cilës kombësi i përkisni?

Votues
112. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Shqiptare

94 83.93%
  • Greke

1 0.89%
  • Maqedonase

4 3.57%
  • Rome

2 1.79%
  • Malazeze

1 0.89%
  • Vllahe

0 0%
  • Egjiptiane

3 2.68%
  • Tjetër (Përecaktojeni duke komentuar poshtë)

7 6.25%
Faqja 6 prej 18 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 179
    Citim Postuar më parë nga Irvi Lexo Postimin
    Meqë jeni arbëresh dhe njihni italishten lexoni këtë:

Tutti i termini che designano questa popolazione (con l’eccezione di Ashkali, di origine sconosciuta - forse proveniente dal dialetto albanese ashk, “scheggia di legno”), derivano dalla parola “Egitto” (paese chiamato “Evgjitëri” in albanese classico). Inoltre, gli anziani affermano di essere venuti da “Misiri”, che è il nome turco, di origine semitica, per “Egitto”. Percepiti da sempre dai loro vicini immediati come un gruppo a parte, alcuni Ashkali cominciano ad affermarsi come Balcano-Egiziani negli anni ’80 in Iugoslavia, poi questa coscienza, inizialmente limitata a un pugno di persone, si estese in Albania. Gli avvenimenti in Kosovo, dove molti di loro presero le parti degli Albanesi, proiettarono questa popolazione sulla scena europea, soprattutto quando si trovarono ad essere vittima di atti di purificazione etnica.
    La riscoperta della loro origine egiziana è stata confortata dalla pubblicazione di un documento degli archivi vaticani che menziona la partenza verso l’Asia minore e i Balcani di 300000 egiziani, tutti uomini, tra i 306 e 337 d.c., ciò corrisponderebbe alla grande persecuzione di Diocleziano contro i cristiani d'Egitto (303 – 313). Questi rifugiati si sarebbero installati nei Balcani, dove degli egiziani avevano già da molti secoli delle basi lungo la Via Egnatia, che univa Epidamnos (o Dyrrachium, l'odierna Durazzo a Costantinopoli. I rifugiati non si sarebbero dunque recati per caso in questa regione, che conoscevano già per sentito dire. La scoperta in Macedonia di icone di tipo copto in terracotta confermerebbe anche questa ipotesi. Infine la tradizione orale fa riferimento alla presenza di schiavi egiziani nelle miniere di magnesio della regione di Stogovo, dove sono state esumate delle tombe attribuite agli egiziani.

http://it.wikipedia.org/wiki/Ashkali

Do të kuptoni më shumë për këtë popull.
    Shko mor durrsjan i vogel, shko e bej detyrat...
    Une fola me lart per egjiptianet, si rrace dhe kombesi arabe...! Vetem kaq!
    Ja perse;
    جمهوريّة مصر العربيّة, qe shqiperohet ne; Jumhūriyya Misr al-ʿArabiyya مصر, nga ku fjala Miṣr, do te thote Egjipt, qe vjen nga fjala ebraisht ne origjine, por qe edhe kjo e ka rrjedhen nga latinishtja ku me pare akoma keshtu o perafersisht si fjale ishte ne gjuhen greke..., nga ka shume te ngjare te jete pershtatur nga emri ne origjinal i gjuhes egjiptiane antike, ku perkthehet; "shtepia e Memfis" njeri prej zotave te Egjiptit te lasht...
    Nuk ka komb egjiptian, por qe jane te gjithe arabe!
    Te lutem mos me shkruaj me, ke shume qejf te besh polemike, une ne moshen tende degjoja ( ne rastin tone, lexo !)..., por ja qe ju brezi i ri, i dini te gjitha

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    o irvi,
    jevgu jevg mbetet, si nga india si nga misiri, kupton?
    ........... ...........!
    Kujdes se mund te kete edhe nga ata qe jane krenar per kete, o X-so.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    ........... ...........!
    Kujdes se mund te kete edhe nga ata qe jane krenar per kete, o X-so.
    ketu ka me siguri, hiqe ate "mund". ja prite se do dalin tani qe i ofenduam.

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Po gabelet e forumit ca kane votu? Apo shqiptare edhe ata?

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Ju te tre siper....rracista..... apo edhe per kete jeni krenar?

Citim Postuar më parë nga Irvi Lexo Postimin
    Kjo mbetet në dëshirën tuaj.
    Qëllimi im megjithse shpesh i gjykuar është fare i thjesht unë po krijoi një minatur të asaj çfarë Instituti i Statistikave i Republikës së Shqipërisë do të nxjerrë në vitin 2011 duken lënë jasht debatin që historian e analist kanë bërë në shtyp a duhet apo jo të regjistrohet popullsia edhe në bazë kombësie.
    Më vjen keq që disa njerëz e marin për ters këtë!
    Miqësisht Irvi
    Irvi,
    Eshte se na duket e cuditshme sondazhi, prandaj nisemi e bejme gallata.
    Nejse voten time e vura

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ju te tre siper....rracista..... apo edhe per kete jeni krenar?
    Racizmi eshte normal. Madje do te shtoja instinkt i lindur natyror. Ne cdo manifestim natyror biologjik, te ngjashmit grupohen, ndersa te ndryshmit lihen menjane. Krejtesisht normale.

Perderisa u krijua diversitet racash e ngjyrash, u krijua me nje qellim. Jo per ti miksuar.

Keshtu po, jam shume krenar qe jam racist.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Kam kerkuar kudo dhe te gjithe popujt pretendonin se i perkisnin krijimtarise se Zotit, pra spashe asnje pellembe toke per ti lene nje vend popullit te djallezuar.Nga sa njoh veten dhe te tjere qe kam bashkejetuar ,me duket se populli i djallezuar e djallit e ka vendin ketu.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    maqedonas i ardhur.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Po ashtu s'kisha dyshim qe do ishit krenar........si jemi ne Shqiptaret ja thojme pa gje hic tjetrit na pelqen ngjyra jone e bardhe e rraca jone lol.....por me duket thike me dy presa kjo krenari kur teprohet.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Jam krenar qe jam Shqiptar!
    me beri pershtypje menyra se si disa nga antaret e forumit,me voten e tyre jane
    percaktuar tek opsioni (te tjere)madje edhe pse kan votuar tek opsioni(te tjere)nuk jane spjeguar se nga vine,se nga cili shtet apo kontinent vine!!nuk kuptoj perse druhen identiteti ityre real!
    kurse meritojne vlersim dhe respekt ata te cilet jane identifikuar ne baze te identitetit te tyre real,psh pash te jen identifikuar si rom apo dhe maqedonas
    pikerisht per kete i vlersoi!!

Faqja 6 prej 18 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •