Close
Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 117
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Kur te pergjigjesh ti se si e shpjegon se Jezusi, qe ju e mbani per profet, perdorte termin Ati im kur lutej, atehere do marresh edhe pergjigjet e pyetjeve qe ke bere.
    Separi dua referenca qe te njejten gje e ka thene Jezusi, dhe se dyti ne baze te kesaj (qe po supozojm se paska thene jezusi) mund te kuptojm se Jezusi spaska qen Zot, mirpo na paska qen nje krijes, pasi qe paraqitet si biri i zotit.

Ne asnje proces ne jete nuk existon rasti qe ne te njetin atribut te paraqitet edhe Zoti edhe Biri, sepse njeri me tjetrin jan ne lidhmeri prinderore : babė e fmijė.

kalo mire
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 21-02-2010 mė 07:56
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Kur te pergjigjesh ti se si e shpjegon se Jezusi, qe ju e mbani per profet, perdorte termin Ati im kur lutej, atehere do marresh edhe pergjigjet e pyetjeve qe ke bere.
    Mirdita Marcus,

Jezusi i tha: ``Mos mė prek, sepse ende nuk u ngjita te Ati im; por shko te vėllezėrit e mi dhe u thuaj atyre se unė po ngjitem tek Ati im dhe Ati juaj, te Perėndia im dhe Perėndia juaj``. (Gjoni 20:17)

Sė pari, nuk thot : U flijova per ju, por u ngjita tek Ati im.... me tej,... Ati im = Perėndia im , Ati juaj = Perėndia juaj !

Kjo nuk don te thot qe jan 4 zota, as 3 e as 2, e aq me pak qe Jezusi a.s. te jet "bir i zotit", sepse thot "Ati juaj", sipas keqinterptretimit tuaj, dmth qe i gjithe njerzimi qenkan zotra apo bijt te Zotit ? Dhe se Jezusi a.s. qenka ne te njejtin rang me pasuesit e tij ? Kjo nuk qendron kurrsesi.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    I bente lutje ATIT prandaj! Jezusi eshte biri i Perendise (Atit) ndersa vet perendia eshte Ati, Shpirti i Shenjte eshte e njejta.

Pra 3 persona bejne 1

--

Nese Jezusi i ka bere lutje Atit i ka bere dhe Shpirtit Shenjte ----- Nese ne i bejme lutje Jezusit i kemi bere edhe Atit dhe Shpirtit Shenjte.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    A egzistojn lutje ku Jezusi i eshte lutur "zotit" te tret, shpirtit te shenjt ?

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Fisniku,

pyetja jote eshte formuluar gabim qe ne fillim. Nqs ti deshiron te dish ata cfar thone te krishteret per Krishtin, atehere duhet t'u rrish besnik formulimit te tyre, e ne baze te tij te ngresh pyetje. Problemi me ju eshte se ju keni nje tjeter lloj krishterimi ne mendjet tuaja, qe s'i pergjigjet krishterimit, dhe me ate si baze beni pyetje, te cilat jane pra te pakuptimta.

Pergjigja eshte shume e thjeshte. Krishti eshte Perendi-njeri. Si njeri i vertete, Ai kryente cdo gje qe kryen njeriu, pervec mekatit. Madje Krishti si njeri eshte shembulli i vertete i te qenit njeri, dhe si i tille ai permbledh ne vetvete cdo titull, ofiq shpirteror. Ai eshte mbreti i vertete, profeti i vertete, prifti i vertete, besimtari i vertete etj etj.

Une e kam shpjeguar edh ene tem tjeter, me Mjeksine, se ne Krishtin kemi BASHKIM te hyjnores me njerezoren e JO SHNDERRIM te hyjnores ne njerezore, sic e pershkruan ti.
    Bashkim te te thote, qe hyjnorja e njerezorja bashkohen ne NJE Person,
    - pa u perzier,
    -pa u ndare
    - dhe te dalluara nga njera tjetra.

Keto tre veti te ketij Bashkimi jane percaktuar nga Kisha 200 vjet para se te lindte Muhamedi. Ne to gjen pergjigjen e pyetjes sate, ndersa verejtjet e Kuranit ndaj Trinise behen te pakuptimta e madje banale.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 21-02-2010 mė 08:13

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga sopra Lexo Postimin
    A egzistojn lutje ku Jezusi i eshte lutur "zotit" te tret, shpirtit te shenjt ?
    eksiztojne mijra lutje ku katoliket thone qe "Keta tre jane Nje"! Nese nuk do tishte njeri nuk do ishte tjetri. Siq eshte puna e 5 gishtave te dores, nese hiqet njeri e gjith dora ndjen dhimbja por dhe nuk funksionon ne formen me te mire te mundshme.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Citim Postuar mė parė nga Don't Lexo Postimin
    eksiztojne mijra lutje ku katoliket thone qe "Keta tre jane Nje"! Nese nuk do tishte njeri nuk do ishte tjetri. Siq eshte puna e 5 gishtave te dores, nese hiqet njeri e gjith dora ndjen dhimbja por dhe nuk funksionon ne formen me te mire te mundshme.
    Jo po megjithate fonksionon !

Kurse 3 nen 1,.. bof ! Cili ka krijuar ciliN ? Apo jan krijuar aksidentalisht qe te tret njekohesisht ?

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga sopra Lexo Postimin
    Jo po megjithate fonksionon !

Kurse 3 nen 1,.. bof ! Cili ka krijuar ciliN ? Apo jan krijuar aksidentalisht qe te tret njekohesisht ?
    Ati ka krijuar Jezusin (Birin) poashtu Ati ka krijuar dhe Shpirtin e Shenjte. Ashtu si Allahu qe ka krijuar Gjebrailin dhe Muhamedin. Por qe nuk i ka lejuar te hyjne ne pasurine e brendshme te tij (Allahut) ndersa Ati i katolikeve i ka lejuar dhe 2 pjestare tjere te marrin pjese ne kete pasuri.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Citim Postuar mė parė nga Don't Lexo Postimin
    Ati ka krijuar Jezusin (Birin) poashtu Ati ka krijuar dhe Shpirtin e Shenjte. Ashtu si Allahu qe ka krijuar Gjebrailin dhe Muhamedin. Por qe nuk i ka lejuar te hyjne ne pasurine e brendshme te tij (Allahut) ndersa Ati i katolikeve i ka lejuar dhe 2 pjestare tjere te marrin pjese ne kete pasuri.
    Shpirti i shenjt eshte Gjibrili a.s., po ta kishe lexuar Kur'anin dhe historin islamike, do e kishe kuptuar se si po te mbshjtellen kabllat.

Tash ja filluat te fillozofoni, por prap nuk eshte e kjart se pse Zoti pat nevoje per dy ndihmetar, a ishte ai i pa-fuqishem ? Bibla na thot her po, e her jo, eshte veshtir te kuptohet.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Shpjegimi qe jep Dont nuk eshte as i kishes katolike e as asaj ortodokse.
    I pershtatet me shume mesimit te Deshmitareve te Jehovait.

Keshtu qe sqarohuni se ke po pyesni ne kete teme, krishterimin tradicional qe daton qe para kohes se Islamit, apo sektet heretike te botes moderne!

Faqja 2 prej 12 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •