Close
Faqja 19 prej 27 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 267
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Postime
    163
    dikush diku dikur... aty me siper tha....
    si mund te njihet krijusi nga krijesat e tij...
    duke nenkuptuar se zotin nuk mund ta njohesh permes njerezve... por ai egziston!
    une i them... krijuesi mund te njihet permes krijesave te tij...
    nese shikon nje pule ne mes te disa zogjve... nuk do mendoje se ajo eshte kllocka dhe ata zogjte e saj... ja pra krijuesi dhe krijesat.... shume e thjesht... por ti nuk do te besosh te verteten eshte hesap me vete!

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    PO padyshim egziston!
    Trupi shkon drejt prishjes, fryma i kthehet Zotit, dhe shpirti vazhdon te egzistoje...
    besojme apo nuk besojme....duam ose s'duam...
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Postime
    163
    ndihesh mire ti HOBIT kur mendon se kjo qe the me siper eshte e vertete?
    ke nevoj ti hobit, per ate qe the me siper?

nuk mendon ti hobit se kjo nevoj eshte aq e madhe sa te ka erresuar llogjiken?

shkruaj dhe ndonje here tjeter...

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anëtarësuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Citim Postuar më parë nga Rregullator... Lexo Postimin
    ndihesh mire ti HOBIT kur mendon se kjo qe the me siper eshte e vertete?
    Jo thjesht ndihem mire, por BESOJ se eshte e vertete..1

ke nevoj ti hobit, per ate qe the me siper?

Kam apo skam nevoje ky do jete nje realitetit i ardhem. Duke kaluar pragun e kesaj jete, krejt papritur do befasohemi me realitetin e ri...

nuk mendon ti hobit se kjo nevoj eshte aq e madhe sa te ka erresuar llogjiken?
    Perkundrazi, logjika ime eshte mjaft ne paster. Ajo me thote gjyko, shqyrto dhe pastaj beso, vendos cilit grup do ti perkasesh...

A e ke menduar ndonjehere se eshte besim mjaft i madh te besosh ne ate cka beson...pra ne mos egzistence?

A e ke menduar ndonjehere se nje njeri si ty apo si une vjen ne egzistence
    per shume pak vjet edhe pse disponon mendjen, llogjiken, vullnetin, krijimtarine e
    shume e shume gjera te tjera. Mendon se gjithcka shkon kot...atehere edhe ky debati yne do ishte i kote...duhet besim mjaft i madh ta besosh kete...

Qe ne kohet e lashta, madje edhe ne kohen e lulezimit te filozofise (kujto periudhen platonike) njerzit besonin edhe ende vazhdojne te besojne ne jeten pas vdekjes (edhe pse jo te gjithe)...

shkruaj dhe ndonje here tjeter...
    Po mund te shkruaj sa here te duash sidoqofte ...mendoje

Tung...
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

i/e regjistruar Maska e laura..
    Anëtarësuar
    03-02-2010
    Postime
    539
    Po Besoj Se Ka Nga Erdhem Atje Do Veme
    Me mire te rrosh nje dite
    dhe te vdesesh si nje LUAN, se sa i roberuar dhe te jetosh si nje dele

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    kam filluar te mendoj se problemi real eshte:
    A ekziston vdekja mbas vdekjes?

Cili eshte avantazhi i jetes pas vdekjes?
    A nuk do ishte mire pak qetesi dhe paqe pas vdekjes?

tu bi or not tu bi, kjo eshte çeshtja.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Postime
    163
    THE HOBIT...
    ti thua se ndihesh mire pa percaktuar deri ne cpik ndihesh mire... po sikur une te them se ti dhe te gjith kane nevoje te besojne ne jeten mbas vdekjes? nevoja lind sepse kjo ne psikologjine e cdo njeriu shikohet si mbeshtetja me e madhe e qenies se tij. te mendosh se pas kesaj jete egziston nje jete tjeter qe eshte e pafundme... kjo eshte me se e nevoshme per cdo njeri, per psikologjine e cdo njeriu... kam te drejte deri ketu?

pastaj ti thua, se llogjika jote te thot te gjykosh, te shqyrtosh pastaj te besosh...
    po sikur une te them se njeriu ne kete jete kur mendon per gjera qe nuk i di corientohet...
    dhe subkoshienca e tij (qe ajo ndikon ne te gjith subjektivitetin e njeriut) i ka proceset e tilla:
    nevoja krijon besimin, besimi pershtatet nga llogjika ne varesi te ambientit, dhe llogjika nxjerre te gjitha teoremat duke u bazuar te besimi sikur besimi te ishte aksiom!

atehere une di te them se ti me llogjiken tende nuk mund te besosh se nuk egziston jeta pas vdekjes, sepse llogjika jote bazohet ne besimin tend!
    per ty nuk mund kurre se si te thuash se e bazon besimin ne llogjik, sepse po te ishte ashtu, ka pasur njerez kjo toke qe ka qene me te llogjikshem se ty dhe se mua dhe nuk e kane vertetuar dote egzistencen e asaj jete vetem me llogjike...
    dhe do te te them se ti egzistencen e nje jete te dyte e ke thejsht besim pa llogjike, sepse mendja jote nuk eshte e afte te pranoje se pas jetes vjen hici, vjen asgjeja.. vjen nje heshtje pa emocione, vjen mosegzistenca....etj.
    subkoshienca jote ka me shume nevoje te besoj dicka te njohur sipas pershtatjes se llogjikes e bazuar te besimi, se sa dicka aq te thelle dhe te panjohur per mendjen tende, njeriu ka frike vetem nga e panjohura, dhe per ta shmangur kete frike, ai ka NEVOJE te besoj qoft edhe verberisht egzistencen e jetes pas vdekjes...

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Nga dheu linda, në dhe do kthehem.
    Elegance is an attitude.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Asnjeri nga ju s'duhet te kete pare momentin e vdekjes se dikujt,ndoshta prandaj flisni ne kete menyre.
    Perderisa eksiston shpirti tek njeriu ka dicka me tej,se si dhe se ku eshte tjeter diskutim,une gjithnje i kam bere pyetjen vetes,po mire nese s'ka asgje me tej perse duhet qe te iki shpirti ose perse ne nuk mundemi ta mbajme apo ta kthjeme pas.

Ka jete pas vdekjes,nje dimension apostafat per kete pune.Ose ndryshe c'kuptim do kishte vete vdekja?!Vdekja eshte varka apo makina qe te con tek nje destinacionin tjeter,hapja e nje dere te re,nje bote te re.Vdekja eshte pika 0,fillimi i ri,drejt ∞ te ri.

Toka eshte vetem shtrati i trupit fizik.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    20-06-2009
    Postime
    98
    Misteri i dashurise eshte me i madh se ai i vdekjes.

Faqja 19 prej 27 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Krishti, përmbledhja e gjithçkaje frymore.
    Nga marcus1 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 04-10-2007, 09:38
  2. Origjina pagane e Islamit
    Nga Matrix në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 278
    Postimi i Fundit: 04-04-2007, 14:43
  3. Jeta dhe Vdekja
    Nga Albin në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 15:43
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Vizita e Varreve dhe kerkimi i ndihmes nga i Varrosuri
    Nga hasanii në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 11-07-2005, 06:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •