diktator nuk eshte se ne itali ka shume rruma qe luftojne me njera tjetren .mos i ngatarro diktatoret dhe shpuren e tyre te qenve me nje tufe ujqerish qe kane ne krye ujkun me te forte .
berluskoni esht nje ujk vetemitar qe kur i duhet gjen nje lukuni
e imagjinoni nje njeri si berlusconi qe behete kryeminister i gjermanise, apo i anglise??? atje ku shteti eshte me shtet se ne itali.
une nuk e imagjinoj, sepse nje njeri qe ka aq shume fuqi te influencoje mediat nuk do te lejohej as te kandidonte.
PAR CONDICIO quhet...
Vasudhaiva Kutumbakam
edhe irani e ka legjislativin, eksekutivin dhe gjyqesorin...,irani hihi,vendi ku vidhen votat,aty ku imponohet veshja me te ndi ne Iran qe nuk je musliman te rexhin ani vend demokratik - kasaphane ncncnc
Mos bej te tilla krahasime se fillon dhimbja e brinjeve. Te len pasoja dhe te qeshurat e medha.
Nuk shikohet struktura e nje vendi ne pikepamje te jashtme, me nje vend qe ka treguar transparenc shumevjecare, ashtu sic ka vepruar Italia. Tani te fillojm me argumenta ndryshimet midis Italis dhe Iranit, do te na duhej nje vite i tere, po si perfundim asgje nuk do zgjidhnim.![]()
Për herë të parë jamë dakort me Berluskonin.
Unë mendoj se çdo komb që ndihet evropian duhet të jetë pjesë e tijë.
Për mua Evropa s'është një pjesë gjeografike por një tërsi kulturash e popujsh që kanë të përafërta me njeri-tjetrin ose kanë qënë të bashkuar më parë.
Sot ne shqipatrët e dimë më mirë këtë punë pasi e kemi vuajtur atë.
Mos harrojm që shteti hebre ka qënë pjesë e Perandorisë Roamke që është bazë e kulturës evropiane.
Problemi nuk shtrohet ashtu siç e ka shtruar Berluskon. Bëjmë pyetjen.
A dëshiron Izraeli të bëhet pjesë e BE?
Gjysëm Evropa siç që ekziston tani me 27 shtete është e paplotë.
Shtete që dueht ti bashkangjten BE-së:
1. Shqipëria
2. Mali i Zi
3. Bosnje Herzekovina
4. Kroacia
5. Islanda
6. Norvegjia
7. Zvicera
8. San Marino
9. Andorra
10. Ish Republika Jugosllave e Maqedonisë
11. Liktenshtejni
12. Ukraina
13. Gjeorgjia
14. Armenia
15. Turqia
16. Kosova
17. Vatikani
18. Azerbaxhani
19. Monako
20. Moldavia
21. Izraleli
22. Libani
23. Republika Turkoqipriote
Rusia nuk duhet të jetë pjesë e BE pasi kurrë nuk ka qënë e tillë për tu quajtur evropian. Bashk me të unë do të vendosje edhe shtete vasale siç është Bjellorusia e Lukashenkos. Për sa i përket serbisë i takon asaj të vednos se nga do të shkojn nga Rusët apo Be.
Po pse me polemike, pastaj me e lagu se lagu, thuaj tenden dhe mjaft.
Ore a e merr vesh ti qe nuk jane vetem fjale te kryeministrit Berluskoni...?
Kjo eshte ne linje me tere politiken e Evropes!
Pastaj nuk mbeti Italia ta gjykojme une e ti..., pasi qe demokracine e ka te vjeter sa edhe vet demokracia si koncept..., ku edhe universitetet i ka nga me te vjetrat ne bote..., si pra te shkojme e ti japim leksion italianeve..., hajde baba te tregoj arat...
Ps; ka nje meter per te gjithe, ku jo ç'do njeri e nxjerr nga brezi. Gjykimi te jete asnjanes, pa automatikisht do jete i drejte...![]()
Krijoni Kontakt