Close
Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 92
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    ATJE KU ME RESPEKTOJN SI SHQIPTAR
    Postime
    1,015

Fondamentalizmi fetar si nje kercenim per kombin

Per hir se drejtesis dhe se vertetes, sepse pa to besimi ne zot nuk ka vler.

Shume tema jan trajtuar dhe perdite trajtohen te tilla,dhe te gjitha numerojn zero ne vend, sepse palet jan te bindura per rruget dhe mendimet e tyre,por cili nga keto pal ka te drejt?? dhe ku mbeshtet e drejta e tyre, per te provuar tezen qe ata mbrojn??

Per tju pergjigjur cdokujt qe ka nje mendim ndryshe po jap ca shpjegime me posht, dhe secili eshte i ftuar te jap mendimin e tij pa devijuar tem apo qellim.

Behet fjal per ket betej fetare e cila ka nisur sot e kaq vjet ne ket forum,dhe secila pale (mysliman,te krishter,ateist etj)mundohet te nenshtroj palen tjeter, pa llogaritur fare demet, pasojat dhe aq me teper influencen e tyre ne gjeneratat e reja qe lexojn ne kete forum apo te tjere si ky.

Temat qe nxitin debat te zjarrt ne ket forum jan ato si;
    fet,ferexhet,prifterinjt,hoxhallaret,misionaret,ta lebanet,turqit,grekt,serbt etj.

Secila pal ben (shqiptarin apo patriotin) duke akuzuar per tradheti palen kundershtare,dhe duke harruar ose anashkaluar se pala qe ata perfaqesojn nuk eshte as me pak e as me shum, bashkpunetore e denj kundra interesave tona kombtare.

Ka shum koh qe degjoj akuza te ndersjellta midis paleve per tradheti e sidomos komuniteti mysliman i cili akuzon ata ortodoks se po shesin jugun te grekt, kjo me dha dhe shtys per te hapur ket tem.

Nese sot pjesa jugore ka ndrruar ose po nderron kombesi, per nje pension apo nje pashaport greke,e njejta gje vlen te thuhet dhe per palen qe akuzon ket gje,(myslimanet) sepse ne fakt jan keta qe e kan nisur kete loj te poshter ne kurris te kombit pesqind vjet me pare.

Eshte e njejta histori ,ne ate koh shum njeres nderruan,fe,emer, mbiemer,per nje pashaport turke,dhe moren privilegje duke u ber pjes e shtetit turk, dhe lan ne meshiren e fatit vete kombin e tyre, emra ka shume dhe e lista eshte shum e gjat keshtu qe nuk po hyj ne detaje se nuk do mjaftonin as dhjet tema bashk.

Habitem se si kan fytyre te gjith keto te akuzojn per gjera te tilla, dhe habitem se si reagojn ne kete menyre, ne vend qe te ndiheshin te turperuar per kete xhest antikombtar qe kan ber stergjyshrit e tyre koh me par.

Myslimanet jan pjesa qe i nxin faqen kombit, jan po keta qe tradhetun Shqiperin shum koh me pare, dhe nuk ju lejohet qe sot te te dalin apo te bejn rolin e shpetimtarit apo te atdhetarit, sepse vlera e tyre kombtare ka ren ne te njejten koh qe stergjyrit e tyre ndryshuan pashaporten shqiptare me ate turke.

ps; Per te gjith ata qe mendojn te kunderten jam i gatshem ti pergjigjem, por nuk mendoj se do ket shum nga ata qe do mohojn kete te vertet te tejdukshme.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Edhe une duke pare ne shume tema fetare se nuk mund te bisedohet shtruar me dhe pa anime, kam pas vendose,qe sa me pak te mirrem me to. Pashe, ne kete rast, se tema ishte hapur nga ti, dhe mendova te shkruaj duke pase respektin me te madh per ty.

Mendoj, hapjen e temes e ke bere shume mire. Ke vazhduar te shkruash mire, ne menyre qe ne fund edhe ti te devijosh, dhe ti japesh " ngjyre " . E them kete, duke u bazuar ne fjaline e parafundit.

" ... muslimanit nuk i lejohet te luaj rolin e shpetimtarit apo te atdhetarit... "

Perse? Nga kush nuk duhet ti lejohet? Kend duhet ta pyes une si musliman nese deshiroj te beje diqka per atdhene?Po e bera nje gje te tille, kush do me denoj dhe perse do me denoj? Kush do ma ndaloj kete te drejte qe ndjeje ne shpirte per atdheun tim?

E shef se e ke gabim? Te miren ndaj atdheut e kemi te gjith borgj. Le ta luajm rolin ( por jo vetem rolin ) e shpetimtarit te atdheut edhe une si musliman edhe ti si i krishter, por edhe tjetri si ateist. Nuk ka dem nga kjo pune, se Shqiperia ka nevoje per secilin nga ne.

Une nuk i them mire, as fenomenit te para 500 vjeteve kur shqiptaret me DHUNE nderruan fe e atdhe, as fenomenit aktual, ku shqiptaret me DESHIRE nderrojne fe, atdhe, emer e mbiemer. Dhe jo vetem kaq, por luftojne ta ndajne Shqiperine per tja bashkangjitur nje shteti armik me pretendime shekullore ndaj tokave tona.

Feja nuk te bene shqiptar te mire apo te keq. Eshte edukata familjare dhe tradita e percjelle brez pas brezi. Familja ime, eshte djege ne cdo kohe ne menyre te vazhdueshme per Shqiperine, dhe kjo tradite vazhdon dhe do te vazhdoj edhe me tutje. Kemi luftuar turkun edhe pse ishte musliman, kemi luftuar shkaun edhe pse ishte i krishter, urrejme grekun cfaredo qe te jet. Une nuk jam edukuar ta dua shqiptarin me kete apo ate fe, por ta dua shqiptarin kur ai eshte shqiptar.

Me lejo qe per fund ta huazoj titullin e temes qe ke hapur.

MJAFT ME BROCKULLA IDIOTESH , FUNDAMENTALISTESH ANTIKOMBETAR

Pershendetje vllazerore

i/e regjistruar Maska e mujoislam
    Anėtarėsuar
    22-01-2010
    Postime
    246
    Suliot ateher i kane nderruar emrat e mbiemrat se kan qene te dytyruar,kurse sod shka po i shti shqiptaret e shqipris me e ndru kombin?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    [QUOTE=Daja-GONI;2571882]Edhe une duke pare ne shume tema fetare se nuk mund te bisedohet shtruar me dhe pa anime, kam pas vendose,qe sa me pak te mirrem me to. Pashe, ne kete rast, se tema ishte hapur nga ti, dhe mendova te shkruaj duke pase respektin me te madh per ty.

Mendoj, hapjen e temes e ke bere shume mire. Ke vazhduar te shkruash mire, ne menyre qe ne fund edhe ti te devijosh, dhe ti japesh " ngjyre " . E them kete, duke u bazuar ne fjaline e parafundit.

" ... muslimanit nuk i lejohet te luaj rolin e shpetimtarit apo te atdhetarit...

Pershendetje Daj Goni

Per ate fjalin qe ke futur ne thonjeza, do doja te thoja se e ke kuptuar gabim.
    Jam shprehur ne ate menyre per tju then atyre myslimanve qe akuzojn SOT se te krishteret po shesin vend e truall, per nje pashaport greke apo me mire per nje pension nga greqia.

Me nje fjal atij myslimani i cili nuk beson si ti por thot se feja e islamit erdhi me dashuri ne trojet tona.

Per hir te drejtesis e kam shprehur qe gjerat te duken qart,dhe secila pale te ndihet fajtor per te keqen qe i ka ber kombit,(flase per ato pjes ekstreme qe injorojn dhe vet figuren kombtare).

Njerzit duhet te mendojn shqip or Daj e jo te na gjuajn me balt, ata qe jan baltosur deri ne maj te kokes.

Jam drejtuar atij grupimi qe akuzon e nuk len gje pa then kundra te pareve te mi Suliotet dhe Shqiperin e jugut kryesisht.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga mujoislam Lexo Postimin
    Suliot ateher i kane nderruar emrat e mbiemrat se kan qene te dytyruar,kurse sod shka po i shti shqiptaret e shqipris me e ndru kombin?
    Meqense je i ri ketu, po te them sinqerisht se ka shum mysliman midis nesh qe mendojnn se feja islame eshte perahapur me dashuri dhe eshte pranuar me dashuri.

Po te lexosh debatet e bera ne kete forum ne tema te ndryshme do te bindesh per kete.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Shyqyr qe po ju bie ne mend me i akuzu vetem muslimanet per antikombetarizem .

O njerz ajt hyni pak nga historia shqiptare dhe me saktesisht tek tema : " Lidhja E Prizerenit " dhe shifni ju patriotat e kombit se qfare thuhet per nje nder kohet me te ndritshme te kombit .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-12-2008
    Vendndodhja
    Postime
    1,015
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Shyqyr qe po ju bie ne mend me i akuzu vetem muslimanet per antikombetarizem .

O njerz ajt hyni pak nga historia shqiptare dhe me saktesisht tek tema : " Lidhja E Prizerenit " dhe shifni ju patriotat e kombit se qfare thuhet per nje nder kohet me te ndritshme te kombit .
    Akuza erdhi si rezultat i asaj qe po ndodh rendomt, per te gjitha palet, dhe myslimanve edhe te krishtereve ju jep mundesin te reflektojn pakez mbi ato qe shkruajn ketu e gjithkund.

Si ai tipi atje tek ajo tema qe permende ti ka me shumic nga te dyja kampet, problemi eshte si ti eleminojm keto fenomene negative ne shoqerin ton.

Sduhet propagande fetare ketu, por propagande atdhetare Xhamo.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    [QUOTE=sulioti;2571988]
    Citim Postuar mė parė nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Edhe une duke pare ne shume tema fetare se nuk mund te bisedohet shtruar me dhe pa anime, kam pas vendose,qe sa me pak te mirrem me to. Pashe, ne kete rast, se tema ishte hapur nga ti, dhe mendova te shkruaj duke pase respektin me te madh per ty.

" ... muslimanit nuk i lejohet te luaj rolin e shpetimtarit apo te atdhetarit...

Pershendetje Daj Goni

Per ate fjalin qe ke futur ne thonjeza, do doja te thoja se e ke kuptuar gabim.
    Jam shprehur ne ate menyre per tju then atyre myslimanve qe akuzojn SOT se te krishteret po shesin vend e truall, per nje pashaport greke apo me mire per nje pension nga greqia.

Me nje fjal atij myslimani i cili nuk beson si ti por thot se feja e islamit erdhi me dashuri ne trojet tona.

Per hir te drejtesis e kam shprehur qe gjerat te duken qart,dhe secila pale te ndihet fajtor per te keqen qe i ka ber kombit,(flase per ato pjes ekstreme qe injorojn dhe vet figuren kombtare).

Njerzit duhet te mendojn shqip or Daj e jo te na gjuajn me balt, ata qe jan baltosur deri ne maj te kokes.

Jam drejtuar atij grupimi qe akuzon e nuk len gje pa then kundra te pareve te mi Suliotet dhe Shqiperin e jugut kryesisht.

E pranoj plotesisht keshtu si thua tani. Jam me ty. Mirepo nukmund ta pranoj si ne postimin e pare kur shkruan:

" Muslimanet jan pjesa qe i nxin faqen kombit..."

Esat pash toptana,fatosa,edvina e bollano kemi pase ne te kaluaren dhe kemi edhe sot. Per fat te mire shqiptar ka pase dhe ka gjithmone me shume, dhe ky eshte fati yne.

PS Kete moment jam duke degjuar kengen: Cam Lab e Kosovare jan te gjithe shqipetar, kurse ne rradhe eshte: kenge per Celo Mezanin

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anėtarėsuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Une mendoi qe duhet ti kethehemi kohes kur ne u konvertuam ne mysliman,dua te them se qfar ishte gjenja e popullates ne ate koh.
    Sa ishte analfabetizmi ne ate koh
    Armiku qe kishte okupuar vendin ciles fe i takonte ,pra te merremi me shkaqet qe quan ne konvertim.
    Per vehten time jam i bindur katerqiprisht se armiku nuk te meremeton por mundohet me te gjitha mjetet per te asimilua.
    Ajo qka me brengos me se shumti eshte mos guximi i intelegjences te merret me kete tem,ca ben perpjekje,por qe ne start u kercnuan dhe mbyllen gojen.
    Sidoqoft ne duhet te pakten te mos dorzohemi ta themi ate qfar mendojm,por duke u mundu te sjellim fakte dhe pa e trembur syrin ta themi te verteten.
    Une nuk pajtohem me ca qe thojn se kam vendos te mos flas per kete tem,jo une do flas aq sa dij.
    Dhe me kete qe dij,jam shume i deshpruar qoft me vet popullin qoft edhe me institucionet shtetrore qe para hundes son po luhet nje loj shume e ndyer dhe e rrezikshme per kombin.
    Vetem ne komunen e skenderaji ne kohen e fundit jan ndalua 18 kurse fetare per femijt e moshes minore duke propagandua fen nga elemente shume te dyshimta keshtu te pakten tha kryetari i skenderajt zotri lushtaku ne lajmet e kohavizionit.
    Po ne kte edicion te lajmeve na ofroi inqizime te youtube ne nje fshat te quajtur Marin te skenderajit nje imam qe kishte ardh nga elbasani me bashkpuntor te tij arab praktizonin me vajzat minore se si duhet te vehet shamit,keto vajza ishin diku te moshes 7-10 vjeqare.
    Eshte ber dukuri ku imamet po rrafen edhe ne gjamia nga vehabistet rasti me i ri eshte ne tunelin e par ne mitrovic para nje jave.
    Pra shteti po behet sikur nuk po ndodh asgje,por kam frigen qe nese nuk behet diqka shpejt do kemi probleme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-12-2007
    Postime
    119
    Derisa ne kete forum te ekzistojn tema mbi debate per fen polemikat nuk kan per te mbaruar dhe ne vend qe te ndikoje ne bashkim dhe respektin per veten apo per kombin , ka ndikuar dhe do te ndikoje per percarjen e popullit tone.
    Gjeja me e mir do te ishte qe tema per fen te hiqeshin nga forumi,sepse dashje apo pa dashje ne po e vadisim percarjen ton dita dites.

Faqja 0 prej 10 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •