Jam Pro!
Jam Kunder!
E pashe pakez vone kete "segregacionin" qe kishte tentuar te bej hapesi i temes. Sikur ta kisha pare me kohe, besoj s'do kisha shkruar. Por tani hyra, dhe do rri, qe te mesoj njerezit se infektet fetare nuk shpjegohen me kufinje, krahina, mahalla apo cfare di une. Keto i ke ne Greqi e Serbi e Vatikan perafersisht njejte si ne Iran e Afganistan.
Por ne prape se prape te bashkuar do arrijme ta lidhim bishen fe. Cilendo nga pjeset e saj.
Mjete te uleta jane kur e kemben Zotin tend me varferi e plogeshti.
Sepse tregon se Zotin tend s'e beson fare. Por prape se prape misionon per te. Pra e perdor Allahun per te depertuar kulturen tende nacionale arabe nder mahalla te plogeshta shqiptaresh.
Jo zotri ZOTIN nuk po e kembejm me varferi te plogsht,keta po i edukojn ne nje menyre me te mir po i edukojn se si te veshen,e jo te shkojn si lavire neper shkolla e institucione te ndryshme.
Shamia nuk eshte kulut arabe as turqe shamin eshte e obliguar qdo femer muslimane pamvaresisht nacionaliteti qe e ka.
Muslimanet po e farojne njeri tjetrin vetem per shkak se grupi tjeter e kupton nje fjali ne Kuran me ndryshe se grupi i pare, e ti me ofron keso gallata.
E di cfare kerkon Kurani te bejne muslimanet me jobesimtare.
Keshtu e shoh une kete pune. Si kembim te Zotit me plogeshti. Ti shikoje ndryshe kete gje.Jo zotri ZOTIN nuk po e kembejm me varferi te plogsht,keta po i edukojn ne nje menyre me te mir po i edukojn se si te veshen,e jo te shkojn si lavire neper shkolla e institucione te ndryshme.
Perseri: Ti shikoje keshtu kete gje, une e shikoj sic e thashe. Shfrytezim i plogeshtise per perhapje te kultures arabe ne emer te Islamit, ne emer te Allahut. Kembehet Allahu me lemoshe. S'ka besim ketu. Ne asnjeren ane, as tek misionari, as tek i misionuari. Kjo eshte thjesht sjellje kriminale-asociale. Per t'i ndeprere keso sjellje, duhet te behet ajo qe thashe. Pasi qe shteti eshte poashtu i plogesht.Shamia nuk eshte kulut arabe as turqe shamin eshte e obliguar qdo femer muslimane pamvaresisht nacionaliteti qe e ka.
Kush te tha ty qe muslimonet po e farojne njeri tjeterin,vetem pse grupi tjeter e kupton nje fjale te Kuranit me ndryshe?
Cfar kerkon Kurani te bejne muslimonet me jobesimtaret?
Po ti shikoj se te duash o zoteri e verteta eshte krejt ndryshe nga ajo qfar thua ti.
Sa her me te perserit o vella qe shamia(mbulesa) nuk eshte kultur arabe,por ajo eshte nje obligim per te gjith femrat muslimane.
Jo meteveret e keni keqkuptuar fen islame,mendoni qe feja islame eshte vetem e arabeve ,jo zoteri feja Islame eshte zbritur per mbar njerzimin jo vetem per arabet.
Me t'mira
Atentatet ne vendet arabe/muslimane: Shiitet kunder te tjereve e anasjelltas. Pra saktesisht ato urrejtje, te cilat i kemi edhe ne ne kosove, bektashinjte kunder hanefijeve e anasjelltas, por te cilat ti per arsye te pista islame behesh kinse nuk i di.
Kerkon denimin e tyre deri ne vrasje.
Po pse te mendoj une sipas asaj qe e sheh ti si te vertete? Mos mendon ti ndonjehere sipas asaj qe une e shoh si te vertete? A mos mendon se Kosova duhet pastruar nga Islami. Kete gje e shoh une te vertete. Ti s'mendon keshtu. Dhe prandaj nuk i kundervihesh Islamit. Por sjellesh sipas asaj qe e sheh ti te vertete. Ti e sheh si te vertete qe Kosova te islamizohet edhe me tej. Dhe sjellesh sipas kesaj te vertete.Po ti shikoj se te duash o zoteri e verteta eshte krejt ndryshe nga ajo qfar thua ti.
Prandaj: Une e shoh si te vertete ate qe thashe, prandaj pyes, se mos do ishte me mire per neve qe mendojme njejte te veprojme ashtu sic thashe.
E thjesht kjo matematike te deshtosh ne kuptimin e saj.
Per mua po. Per shkak te mijera argumenteve. Dhe sipas kesaj bindjeje une dua te sjellem.Sa her me te perserit o vella qe shamia(mbulesa) nuk eshte kultur arabe,
I tere Islami eshte kulture nacionale arabe. Si Kanuni i Lekes, si Kurani, absolut te barabarte jane. Edhe pse Kurani nuk thote se u shkrova nga njeriu, por nga (kinse) Zoti. Keshtu mendoj une! Keshtu do sjellem une!por ajo eshte nje obligim per te gjith femrat muslimane.
Jo meteveret e keni keqkuptuar fen islame,mendoni qe feja islame eshte vetem e arabeve ,jo zoteri feja Islame eshte zbritur per mbar njerzimin jo vetem per arabet.
te gjitha te mirat e botes i pac.Me t'mira
*
Krijoni Kontakt