Close
Faqja 72 prej 110 FillimFillim ... 2262707172737482 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 711 deri 720 prej 1091
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin

E kupton tani pse u largua Jezusi nga kjo bote?Gjoni pergezoi per Jezusin, Jezusi per Muhamedin a.s vulen e profeteve.
    Pse dhe ku bazohesh ti apo islami qe Jezusi te ketë paralajmruar ardhejn e Muhamedit?

Pergjigju të lutem se bash po kam deshirë të bisedojmë per këtë qe ju e thuani. Pergjigju shkurt dhe jo me copy&paste dhe me shkrime te gjata.

Pres pergjigje te shkurtë dhe konkrete
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Ore, pyetja ishte ME THUAJ NJE PROFET QE KA FOLUR ME TE NJEJTEN GJUHE!

PRES PERGJIGJE!

NQS smundesh te japesh pergjigje, mos ki frike se seshte ceshtje xhihadi qe o do postosh o ska.
    Me gjej nje profet qe ka folur me te njejten gjuhe si te Sulejmanit?

Cdo profet ka pas stilin e vet te gjuhes per momentin qe ka ardhe.

Mosiu ishte ndryshe nga Jezusi.Sulejmani ndryshe nga Ibrahimi dhe Jezusi.
    Me gjej nje profet qe ka gjuhen e Ademit?

Jezusi fliste me shembelltyra qe Hebrejte mos kuptonin.Mosiu fliste qarte, po keshtu dhe Muhamedi a.s.Sulejmani fliste letrarshem .Ku eshte problemi ?
    Me thuaj nje veper qe e beri Jezusi e se bene profetet e tjere?
    "Shoku Mjekesise"

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Une po them gjuhe, ne sensin qe te pretendoj sikurse Krishti se eshte Bariu i Izraelit; se eshte Jeta; se eshte Zoti i Vreshtit (Izraelit), etj.

Te gjitha keto ne Dhiaten e Vjeter i atribohen Atit.

Ne Dhiaten e Re, keto i atribohen Krishtit.

Pse?

Sepse Atit dhe Biri jane NJE. Asnje njeri, cfaredo qofte, edhe profetet, nuk mund te shprehen per vete te tyre ne ate forme.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Cili nga profetet ka guxuar te thote se kush me ka pare mua ka pare Atin?

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Ne fakt vetem ne Kuran kemi nje nivel aq te ulet te kuptimit te Trinise sa se ka bere asnje individ a fe.
    Ne Kuran akuzohen te krishteret se besojne se Krishti lindi nga marredheniet seksuale te Zotit me Marine.

Kush e futi kete marri dhe falsifikim ne Kuran?
    Lexo cthote kurani per lindjen e jezusit

3:45.
    Përkujto kur engjujt i thanë: "Oj Mejreme, All-llahu të përgëzon me fjalën e vet me lindjen e një fëmije si rezultat i fjalës së Zotit emri i të cilit është Mesih, Isa, bir i Merjemes, i famshëm në dynja e ahiret dhe nga të afërmit (e Zotit).

Sure 3:47: "Ajo (Merjemja) tha: Zoti im, si mund te kem unë djalë e mua s'më ka prekur njeriu. Ai (Allahu) tha: Ja, kështu Allahu krijon çka te doje. Kur Ai vendos për një çeshtje, vetëm i thotë "Bëhu" Ajo menjehere bëhet."

Vërtet, çështja e Isait (Jezusit të lindur pa baba) te All-llahu është sikurse çështja e Ademit. Atë e krijoi Ai nga dheu, e pastaj atij i tha "Bëhu!" ai u bë.(Maide 59)

Gjithashtu lexo ne kuran

Merjem 16-36

Shiko sa keq e thote bibla

Zoti vizitoi Sarën, siç i kishte thënë; dhe Zoti i bëri Sarës ato që i kishte premtuar.Dhe Sara u ngjiz dhe lindi një djalë me Abrahamin në pleqërinë e tij, në kohën e caktuar që Perëndia i kishte thënë. (Zanafilla 21/1-2)

Kurse qe trinia eshte shtese deshmon vete Jezusi dhe vete bibla

26
    Sepse, sikurse Zoti ka jetë në vetvete, kështu ia ka dhënë dhe Birit të ketë jetë në vetvete;27 dhe i ka dhënë gjithashtu autoritet të gjykojë, sepse është Bir i njeriut. gjoni 5

37
    Dhe Zoti, që më dërgoi, ai vetë ka dëshmuar për mua; ju nuk e keni dëgjuar kurrë zërin e tij dhe as nuk e keni parë fytyrën e tij,
    38
    dhe nuk e keni fjalën e tij që të banojë në ju, sepse nuk besoni në atë që ai ka dërguar.gjoni 5

Shiko sa i vogel eshte Jezusi para Zotit

48
    Por Shumë i Larti nuk banon në tempuj të ndërtuar nga dora e njeriut, sikurse thotë profeti:
    49
    ''Qielli është froni im dhe toka stoli i këmbëve të mia; çfarë shtëpie
    do të më ndërtonit ju, thotë Zoti, ose cili do të qe vendi i pushimit tim?
    50
    A nuk i bëri të gjitha këto gjëra dora ime?''.veprat 7

13
    Asnjë shërbëtor nuk mund t'u shërbejë dy zotërinjve; sepse ose do ta urrejë njerin e tjetrin do ta dojë, ose do të lidhet me njerin dhe tjetrin do ta përbuzë; ju nuk mund t'i shërbeni Perëndisë dhe mamonit''.(Luka 16)

Mateu 1024
    Dishepulli nuk del mbi mësuesin, as shërbëtori mbi zotin e tij.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Cili nga profetet ka guxuar te thote se kush me ka pare mua ka pare Atin?

Shiko si thote Jezusi

37
    Dhe Zoti, që më dërgoi, ai vetë ka dëshmuar për mua; ju nuk e keni dëgjuar kurrë zërin e tij dhe as nuk e keni parë fytyrën e tij,
    38
    dhe nuk e keni fjalën e tij që të banojë në ju, sepse nuk besoni në atë që ai ka dërguar.gjoni 5

Do te thote se kush me ka pare mua ka pare Zotin sepse Jezusi ishte mrekullia e Zotit ne toke dhe ne nuk mund ta shohim Zotin por vetem krijesat e tij dhe me ane te tyre deshmojme per ekzistencen e Zotit.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Jo nuk tregon se eshte shtuar, tregon se Marku dhe Luka kuptohen ne drite te Mateut.

Eshte absurde se Jezusi e pyet se kush thua ti Simon se jam une Bir i njeriut, pastaj ndryshohet fjala bir i njeriut behet bir i Zotit.Sjka kuptim ai pyet se kush jam bir i njeriut.Luka dhe Marku pergjigjen ti je Mesia.E vetekuptueshme qe eshte shtuar.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Une se kuptoj Mjeksia se si mund te thuash qe ne pergjigjen time ska pergjgije!!!

Shikoje mire edhe nje here:

Ja nje shembull i thjeshte, qe gjithsesi ka kufizimet e veta.

Ne rastin se ti do ishe femija e nje shqiptari me nje amerikane. Atehere paralel ne do thoshim se:

- Ti je shqiptar (sepse ke lindur nga nje babe shqiptar) // Jezusi eshte Zot, sepse ka te njejten natyre me Atin.

- Ti je bir shqiptari (ne relate me babane tend) // Jezusi eshte Bir i Zotit, Bir pra ne relate me Atin.

- Nena jote eshte nene shqiptari (edhe pse ajo vete nuk eshte shqiptare) // Maria, edhe pse njeri i thjeshte eshte Nena e Zotit.

Jezusi skishte fare natyre si Zoti, perkundrazi ai ishte natyre njerzore mishoreeeeeee.Zoti nuk eshte Mish e as pellumb biblik.

Ska lidhje fare pastaj shembulli njerzor i kombesise me shembullin e trinitetin.Me duket dicka e ulet qe per te justifikuar trinitetin te marresh ne shembull nje shqiptar dhe nje amerikane qe bejne seks dhe lindin femije.Zoti se krijoi Jezusin si trashegimtar por si Krijese ne barkun e Maries nepermjet fjales se Tij.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Pergjigja ime eshte shume me e kuptueshme se sa germat lif lam te Sureve, qe sia di njeri kuptimin...
    Keto germa i ke dhe tek Psalmet apo harrove qe se ke lexu te gjithe biblen
    "Shoku Mjekesise"

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Ne Kuran akuzohen te krishteret se besojne se Krishti lindi nga marredheniet seksuale te Zotit me Marine.

Kush e futi kete marri dhe falsifikim ne Kuran?

Ja se pse ndodhë kjo Seminarist:

6.Suretu El-En'ame
    101. Ai (All-llahu) është që krijo (pa kurrfarë shembulli) qiejt dhe tokën (e duke qenë i tillë), e si do të ketë Ai fëmijë kur nuk pati bashkëshorte? çdo send e krijoi Ai, dhe është më i dijshmi për të gjitha sendet e krijuara.

Kurani kur flet 6.Suretu El-En'ame lidhur me Krishtin, Marine te ciles I referohet si “bashkshorte e Zotit”, apo ideja e lindjes së Jezusit nëpërmjet mardhënieve fizike, këtë nuk e thot Bibla dhe as nuk besojnë te krishteret. Ky ajet kuranor verteton keqinterpretim dhe një mungesë njohurish mbi shkrimet biblike, besimet dhe e vërteta të krishtera nga ana e Muhamedit, Muhamedi muar nga paganet sepse: paganet ne arabi besonin në lidhje me perënditë e tyre ishte ideja që këto perëndi kishin mardhënie me njëri-tjetrin (pra meshkujt me femrat), dhe që si rezultat ata kishin fëmijë. Në këto vargje Kurani mundohet që të korrigjojë dhe kritikojë sugjerimin e gabuar të paganëve (jobesimtarëve) që Allahu kishte fëmijë apo bashkshorte ashtu si perënditë e tyre. Por problemi me këtë kritikë të Kuranit, nuk është ideja që Allahu nuk ka fëmijë, por fakti që ky kundërshtim (apo kritikë) bëhet në të njejtën mënyrë kundra të krishterëve te cilet ne asnje shkrim nuk kan te shenuar kete besim, kjo deshmon se Muhamendi u sherbye nga paganët dhe hyjnitë pagane sepse këto perëndi kishin mardhënie me njëri-tjetrin, pra meshkujt me femrat!!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 72 prej 110 FillimFillim ... 2262707172737482 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •