Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
Me gjej nje profet qe ka folur me te njejten gjuhe si te Sulejmanit?
Cdo profet ka pas stilin e vet te gjuhes per momentin qe ka ardhe.
Mosiu ishte ndryshe nga Jezusi.Sulejmani ndryshe nga Ibrahimi dhe Jezusi.
Me gjej nje profet qe ka gjuhen e Ademit?
Jezusi fliste me shembelltyra qe Hebrejte mos kuptonin.Mosiu fliste qarte, po keshtu dhe Muhamedi a.s.Sulejmani fliste letrarshem .Ku eshte problemi ?
Me thuaj nje veper qe e beri Jezusi e se bene profetet e tjere?
"Shoku Mjekesise"
Une po them gjuhe, ne sensin qe te pretendoj sikurse Krishti se eshte Bariu i Izraelit; se eshte Jeta; se eshte Zoti i Vreshtit (Izraelit), etj.
Te gjitha keto ne Dhiaten e Vjeter i atribohen Atit.
Ne Dhiaten e Re, keto i atribohen Krishtit.
Pse?
Sepse Atit dhe Biri jane NJE. Asnje njeri, cfaredo qofte, edhe profetet, nuk mund te shprehen per vete te tyre ne ate forme.
Cili nga profetet ka guxuar te thote se kush me ka pare mua ka pare Atin?
Lexo cthote kurani per lindjen e jezusit
3:45.
Përkujto kur engjujt i thanë: "Oj Mejreme, All-llahu të përgëzon me fjalën e vet me lindjen e një fëmije si rezultat i fjalës së Zotit emri i të cilit është Mesih, Isa, bir i Merjemes, i famshëm në dynja e ahiret dhe nga të afërmit (e Zotit).
Sure 3:47: "Ajo (Merjemja) tha: Zoti im, si mund te kem unë djalë e mua s'më ka prekur njeriu. Ai (Allahu) tha: Ja, kështu Allahu krijon çka te doje. Kur Ai vendos për një çeshtje, vetëm i thotë "Bëhu" Ajo menjehere bëhet."
Vërtet, çështja e Isait (Jezusit të lindur pa baba) te All-llahu është sikurse çështja e Ademit. Atë e krijoi Ai nga dheu, e pastaj atij i tha "Bëhu!" ai u bë.(Maide 59)
Gjithashtu lexo ne kuran
Merjem 16-36
Shiko sa keq e thote bibla
Zoti vizitoi Sarën, siç i kishte thënë; dhe Zoti i bëri Sarës ato që i kishte premtuar.Dhe Sara u ngjiz dhe lindi një djalë me Abrahamin në pleqërinë e tij, në kohën e caktuar që Perëndia i kishte thënë. (Zanafilla 21/1-2)
Kurse qe trinia eshte shtese deshmon vete Jezusi dhe vete bibla
26
Sepse, sikurse Zoti ka jetë në vetvete, kështu ia ka dhënë dhe Birit të ketë jetë në vetvete;27 dhe i ka dhënë gjithashtu autoritet të gjykojë, sepse është Bir i njeriut. gjoni 5
37
Dhe Zoti, që më dërgoi, ai vetë ka dëshmuar për mua; ju nuk e keni dëgjuar kurrë zërin e tij dhe as nuk e keni parë fytyrën e tij,
38
dhe nuk e keni fjalën e tij që të banojë në ju, sepse nuk besoni në atë që ai ka dërguar.gjoni 5
Shiko sa i vogel eshte Jezusi para Zotit
48
Por Shumë i Larti nuk banon në tempuj të ndërtuar nga dora e njeriut, sikurse thotë profeti:
49
''Qielli është froni im dhe toka stoli i këmbëve të mia; çfarë shtëpie
do të më ndërtonit ju, thotë Zoti, ose cili do të qe vendi i pushimit tim?
50
A nuk i bëri të gjitha këto gjëra dora ime?''.veprat 7
13
Asnjë shërbëtor nuk mund t'u shërbejë dy zotërinjve; sepse ose do ta urrejë njerin e tjetrin do ta dojë, ose do të lidhet me njerin dhe tjetrin do ta përbuzë; ju nuk mund t'i shërbeni Perëndisë dhe mamonit''.(Luka 16)
Mateu 1024
Dishepulli nuk del mbi mësuesin, as shërbëtori mbi zotin e tij.
"Shoku Mjekesise"
Shiko si thote Jezusi
37
Dhe Zoti, që më dërgoi, ai vetë ka dëshmuar për mua; ju nuk e keni dëgjuar kurrë zërin e tij dhe as nuk e keni parë fytyrën e tij,
38
dhe nuk e keni fjalën e tij që të banojë në ju, sepse nuk besoni në atë që ai ka dërguar.gjoni 5
Do te thote se kush me ka pare mua ka pare Zotin sepse Jezusi ishte mrekullia e Zotit ne toke dhe ne nuk mund ta shohim Zotin por vetem krijesat e tij dhe me ane te tyre deshmojme per ekzistencen e Zotit.
"Shoku Mjekesise"
"Shoku Mjekesise"
Jezusi skishte fare natyre si Zoti, perkundrazi ai ishte natyre njerzore mishoreeeeeee.Zoti nuk eshte Mish e as pellumb biblik.
Ska lidhje fare pastaj shembulli njerzor i kombesise me shembullin e trinitetin.Me duket dicka e ulet qe per te justifikuar trinitetin te marresh ne shembull nje shqiptar dhe nje amerikane qe bejne seks dhe lindin femije.Zoti se krijoi Jezusin si trashegimtar por si Krijese ne barkun e Maries nepermjet fjales se Tij.
"Shoku Mjekesise"
Ja se pse ndodhë kjo Seminarist:
6.Suretu El-En'ame
101. Ai (All-llahu) është që krijo (pa kurrfarë shembulli) qiejt dhe tokën (e duke qenë i tillë), e si do të ketë Ai fëmijë kur nuk pati bashkëshorte? çdo send e krijoi Ai, dhe është më i dijshmi për të gjitha sendet e krijuara.
Kurani kur flet 6.Suretu El-En'ame lidhur me Krishtin, Marine te ciles I referohet si “bashkshorte e Zotit”, apo ideja e lindjes së Jezusit nëpërmjet mardhënieve fizike, këtë nuk e thot Bibla dhe as nuk besojnë te krishteret. Ky ajet kuranor verteton keqinterpretim dhe një mungesë njohurish mbi shkrimet biblike, besimet dhe e vërteta të krishtera nga ana e Muhamedit, Muhamedi muar nga paganet sepse: paganet ne arabi besonin në lidhje me perënditë e tyre ishte ideja që këto perëndi kishin mardhënie me njëri-tjetrin (pra meshkujt me femrat), dhe që si rezultat ata kishin fëmijë. Në këto vargje Kurani mundohet që të korrigjojë dhe kritikojë sugjerimin e gabuar të paganëve (jobesimtarëve) që Allahu kishte fëmijë apo bashkshorte ashtu si perënditë e tyre. Por problemi me këtë kritikë të Kuranit, nuk është ideja që Allahu nuk ka fëmijë, por fakti që ky kundërshtim (apo kritikë) bëhet në të njejtën mënyrë kundra të krishterëve te cilet ne asnje shkrim nuk kan te shenuar kete besim, kjo deshmon se Muhamendi u sherbye nga paganët dhe hyjnitë pagane sepse këto perëndi kishin mardhënie me njëri-tjetrin, pra meshkujt me femrat!!
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
Krijoni Kontakt