Close
Faqja 9 prej 28 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 271
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Si thoni, nga te jete mare ky shkrim?
    Kush qenkan keta Apostoj qe njerezit shpresonin qe edhe hija e tyre po ti cekte do sheroheshin? Pahh, sa idhujtare? Po pse kush eshte hija e Pjetrit qe sheroka njerezit, per te cilet Krishti vdiq? A nuk e dha gjakun Krishti per keta te semure? Pse paskan nevoje edhe ti ceke hija e Pjetrit? IDHUJTARI!

Ja....se ssa...lehte...mund ti kundervihesh krishterimit biblik duke perdorur gjoja logjike bible...

Sa per dijeni, mos u habisni, pjesa e kuotuar eshte nga Veprat 5.
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Mirepo, kur dikush fillon e mendon se eshte vella i barabarte me Apostojt, se Pjetri nuk eshte vecse nje vella sic jam edhe "une", atehere ka shume mundesi qe edhe ky "une" te filloje e te besoje se edhe hija e tij mund te sheroje njerez. Madje njerezit duhet ta presin ne qoshe rrugesh porsi Pjetrin. Pse mos ta presin?
    Vella Pjetri, vella edhe "une". Gjaku i Krishtit shenjteroi e shpetoi Pjetrin, po ashtu edhe "mua". Cfare dallimi ka?

Keshtu fillojne dramat e shumta psiqike ne boten skandaloze heretike!

Njerezit fillojne e jetojne ne nje dimension virtual, aka "frymor"!

Beni kujdes!
    Por kur erdhi Pjetri nė Antioki, unė e kundėrshtova nė sy, sepse ishte pėr t'u qortuar. Nė fakt, para se tė vinin disa njerėz nga ana e Jakobit, ai hante me johebrenjtė; po, kur erdhėn ata, ai u tėrhoq dhe u nda, duke druajtur ata tė rrethprerjes. Edhe Judenj tė tjerė shtireshin bashkė me tė, aq sa edhe Barnaba u tėrhoq nga hipokrizia e tyre. Po kur unė pashė se ata nuk ecnin drejt sipas sė vėrtetės sė ungjillit, i thashė Pjetrit pėrpara tė gjithėve: ''Nė qoftė se ti, qė je Jude, rron porsi johebrenjtė dhe jo si Judenjtė, pse i detyron johebrenjtė tė rrojnė si Judenj?''.

Kush qėnka ky qė ka guxuar tė kundėrshtojė nė mes tė gjithėve atė qė tė tjerėt shėroheshin vetėm nga hija e tij? Pali, i cili ishte ende nė fillim tė "karrierės" sė tij apostolike dhe i cili nuk ishte i denjė pėr tė qenė apostull, pasi ishte ai qė kishte persekutuar tė shenjtėrit.

Sa per dijeni, mos u habisni, pjesa e kuotuar eshte nga Galatasit 1.

Por le tė supozojmė sikur kėtė zbulesė ta kishte njė nga besimtarėt e thjeshtė tė Antiokut. A do kishte tė drejtėn ai tė korrigjonte Pjetrin me po ato fjalė qė pėrdori Pali? Sigurisht qė po. Si e mbėshtes unė kėtė?

Ishte Timoteu ai, njė djalosh me buzėt me qumėsht qė kundėrshtoi "vėllezėrit" e pjekur qė kishin ardhur tek kishat e Galacisė, gjoja me lėtėr nga njė nga kollonat e kishės, Jakobit, pėr tė ndrequr kishat e Galacisė. Po tė mos ishte Timoteu, mbase ato kisha do ishin larguar tėrėsisht nga thjeshtėsia e ungjillit. Por falė Timoteut ato kisha mbijetuan deri sa Pali i vizitoi pėrsėri.

Pai kam thėnė tė gjitha kėto, dua tė korrigjoj Seminaristin i cili interpeton mendimet e mia, sikur unė tė besoj se tė gjithė tė krishterėt tė jenė tė barabartė me Apostujt. Sigurisht qė nuk janė tė barabartė. Sigurisht qė njė besimtar i thjeshtė nuk mund tė krahasohet me Apostujt, apo me shėnjtorė tė tjerė qė me jetėn e tyre kanė pasqyruar Krishtin dhe e kam fjalėn edhe pėr shenjtorė qė Perėndia mund tė ketė dashur t'i fshehė nga sytė e botės. (sa e sa tė Krishterė ka qė ne as nuk i njohim dhe as nuk do i shohim nė listėn e shėnjtorėve tė kishave, por qė Perėndia u ka parė zemrat dhe u ka dhėnė vėndin qė u takon).

E kemi tė qartė se tė parėt nė mbretėrinė e Tij do tė jenė sherbyesit, por shėrbyesit ama, jo "sherbyesit" me thonjėza. Kjo nuk do tė thotė se para njerėzve tė tillė ne duhet tė pėrkulemi dhe t'u puthim dorėn. Njė gjė e tillė nuk ndodhte nė kishėn e parė. Imagjinojeni tani nė kishėn e Antikokut, besimtarėt e thjeshtė tė coheshin nė kėmbė dhe tė gjithė me radhė t'i puthnin dorėn Pjetrit, Jakobit, Palit apo Barnabės dhe t'u thonin: "shen Pjetėr, shėn Pal, shėn Jakob, apo shėn Barnaba". A nuk ėshtė qesharake kjo? Sigurisht. Kur kisha mblidhej, tė gjithė flisnin me njėri-tjetrin ashtu siē flasim ne me njėri-tjetrin, si vėllai me vėllanė dhe kjo nuk e ul aspak respketin qė tė tjerėt duhet tė kenė pėr tė moshuarit nė besim. Respekti nuk tregohet duke u pėkulur dhe puthur dorėn tė moshuarve nė besim dhe duke i thirur shėn filani, por duke ju bindur mėsimeve tė tyre.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Marcus1,

me aq sa lexova ne internet, ajo ben pjese ne Quietism dhe mohon nevojen e autoritetit kishtar. Nqs eshte keshtu, eshte heretike. Lexo vete ne internet per kete.
    Lexo Atuboiografinė e saj dhe do shohėsh se nuk ėshtė aspak e vėrtetė. Vetėm nė rastin qė (mendoj unė) kur autoriteti i Krishtit duhet tė jetė mbi atė kishtar.

Nuk kam nevojė tė lexoj nė internet. Unė kam lexuar pjesėn mė tė madhe tė librave tė Jeanne Guyon, pėr tė mos thėnė tė gjitha librat e saj dhe e di mirė se ēfarė beson ajo. Nuk kam nevojė pra, tė lexoj se ēfarė thonė kundėrshtarėt e saj.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Fil2:12-14

12 Jo, si t’ia kisha arritur,

as, si tė isha bėrė i pėrsosur
    ,

por ‑ vrapoj qė, nė ndonjė mėnyrė, tė mund ta zė,

sepse edhe vetė kam qenė zėnė prej Krishtit [Jezus].

13 Vėllezėr, unė nuk mendoj se ia kam arritur, di vetėm kaq:

harroj ēka kam lėnė pas

dhe zgjatem drejt sė ardhmes,

14 sulem drejt qėllimit,

drejt shpėrblimit tė thirrjes qiellore tė Hyjit nė Krishtin Jezus.

Fil2:17
    17 Mė pėrngjani mua, o vėllezėr, dhe vėreni ata qė jetojnė sipas shembullit qė keni nė ne.

1Kor11.1
    1 Mė pėrngjani mua, sikurse unė i pėrngjaj Krishtit.

2Tim4:6-8

6 Sa pėr mua – gjaku im tashmė po derdhet nė nder tė Hyjit dhe koha tė nisem pėr atė jetė arriti! 7 Luftėn e mirė e luftova, vrapimin e kreva, fenė e ruajta. 8 Qė tani mė pret gati kurora e drejtėsisė, qė atė Ditė do tė ma japė Zoti, Gjykatėsi i drejtė; dhe jo vetėm mua, por tė gjithė atyre qė do ta presin me dashuri Ardhjen e tij.

Sic e shihni, ketu jemi ne harmoni te plote me mesimin mbi shenjtoret, imitimin e shembullit te tyre; lavderimin e tyre pas vdekjes.
    Kėtu nuk thotė asgjė qė mund tė justifikojė mėsimin e kishave institucionale mbi shentjorėt. Pali po i drejtohet tė shenjtėrve qė e njihnin atė, tė marrin shembull nga ai. Ē'lidhje ka kjo me tė shenjtėrit qė janė larguar nga kjo jetė, njė Zot e di!

Sigurisht qė ne mund tė marrim shumė nga shkrimet e disa tė shenjtėrve qė kanė ikur nga kjo jetė, dhe ky ėshtė nderimi mė i madh qė mund t'u bėhet atyre.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Dielli ime
    Jo, i dashur Marcus, larg eshte perceptimi yt per Euharistine me ate te Kishes se ritit Perendimor dhe Lindor, te cilat e trajtojne ate si Trupin dhe Gjakun e vertete te Krishtit.
    Larg mund tė jetė pėrceptimi im pėr Euharistinė dhe rrėfimin, por kjo nuk do tė thotė se unė i mohoj ato. Unė besoj se pėrceptimi im pėr ato tė dyja ėshtė shumė afėr pėrcetpimit biblik.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Dielli ime
    Jo, i dashur Marcus, larg eshte perceptimi yt per Euharistine me ate te Kishes se ritit Perendimor dhe Lindor, te cilat e trajtojne ate si Trupin dhe Gjakun e vertete te Krishtit.
    ''Unė jam hardhia e vėrtetė dhe Ati im ėshtė vreshtari."
    Si mendoni ju, Krishti bėhet hardhi reale, apo jo?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Me sa di une metodat e lutjes meditative ne Kishen Katolike aplikohen dhe jane sugjeruar dhe nga disa shenjtore. Dielli_ime mund te na e konfirmoje kete dhe mund te na jape me shume detaje
    Kisha nuk e perjashton jeten mistike dhe lutjen meditative, por, sic e pohon edhe Seminaristi, kjo ndodh gjithmone brenda jetes sakramentale te Kishes dhe nen nje drejtim te mire shpirteror.

Ne internet mund te lexoni per Karmelitanet, ku me te famshmit jane Shen Gjoni i Kryqit dhe Shen Tereza e Aviles, dy reformatoret e ketij urdhri. Pastaj mund te lexoni per Franceskanet dhe Klariset, per Benediktinet, etj., te cilet numerojne shume mistike ne mesin e tyre.

Ndersa nje prej menyrave me te njohura te lutjeve meditative eshte Lexio Divina. Ne google mund te gjeni me shume informacion per te gjitha keto, nese jeni te interesuar.

Te fala ne Krishtin!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Si mendoni ju, Krishti bėhet hardhi reale, apo jo?
    Marcus,

Mos ia nis tani me i nxjerre vargjet prej kontekstit. Lexo mire kur eshte shembelltyre dhe jo.

QLJK!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Marcus,

Mos ia nis tani me i nxjerre vargjet prej kontekstit. Lexo mire kur eshte shembelltyre dhe jo.

QLJK!
    Mendoj se nuk i kam nxjerrė vargjet jashtė kontekstit. E lexova edhe njė herė tė gjithė kapitullin dhe kapitullin e mėparshėm dhe nuk vura re tė thotė se Jezusi po thoshte shembelltyra. Kur Ai flet me shėmbėlltyra e bėn tė qartė kėtė dhe shėmbėlltyrat i thotė qė tė dėgjojnė dhe tė shohin vetėm ata qė kanė veshė dhe sy. Ndėrsa ato fjalė Jezusi ja drejtoi dishepujve.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Eshte shume e thjeshte Marcus
    Per te njejten arsye se perse u shkruajten ungjijte dhe veprat e apostujve, per te njejten arsye se perse u perzgjodhen ungjijte e vertete nga ata te rreme. Per te njejten arsye shpallen dhe shenjtoret.
    Shpallja apo mos-shpallja nuk behet per shenjtorin, sepse ajo nuk ja ul apo ja rrit atij/asaj shenjterine, por behet per te krishteret e tjere, per brezat qe vijne, si nje shembull frymezimi. JO qe t'i imitojme mekanikisht por qe te frymezohemi dhe te mesojme prej tyre
    Matrix, nuk e kisha vėnė re pėrgjigjen tėnde. Po, ja p.sh. unė jam frymėzuar nga shkrimet e Guyon pa qenė nevoja ajo tė shpallet e shenjtė. Nga ana tjetėr, pėr arsye se ajo ėshtė shpallur heretike dhe ėshtė burgosur dhe persekutuar nga kisha katolike, katolikėt e thjeshtė nuk guxojnė tė lexojnė shkrimet e saj dhe tė frymėzohen prej tyre.

Pra, shpallja/mosshpallja e tė shenjtėrve paska edhe anė negative, apo jo?

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Krishti eshte Hardhi reale.
    Hardhia e Vertete!

Hardhia qe ne njohim si hardhi eshte nje pikture e Krishtit!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 9 prej 28 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •