Close
Faqja 10 prej 28 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 271
    i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Po jap edhe njė shembull tjetėr. Kam lexuar se njė i shenjtė i kishės ortodokse, emri i tė cilit nuk mė kujtohet tani, por qė Seminaristi mund ta konfirmojė dhe tė na thotė emrin, ka rrjepur tė gjallė me gur me maje, pra e ka pėrdorur si thikė, njerėz qė ai i konsideronte heretikė?

Si ka mundėsi qė Kisha e ka shpallur atė person tė shenjtė? Ēfarė mendon ti matrix, pėr njė person tė tillė? Ēfarė mendon Dielli ime pėr kėtė person? Kjo ėshtė perulėsia qė karakterizon njė tė shenjtė?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Krishti eshte Hardhi reale.
    Hardhia e Vertete!

Hardhia qe ne njohim si hardhi eshte nje pikture e Krishtit!
    Amen, atėhere me tė njėjtėn logjikė mund tė themi, Krishti ėshtė buka e vėrtetė. Buka qė ne marrim si kungim ėshtė njė pikturė e Krishtit. Gjaku i Krishtit ėshtė vera dhe vera qė ne pimė nė kungim ėshtė njė pikturė e gjakut tė Tij.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    NUk ka ndodhur kurre ajo qe thua Marcus.

Ti e ngaterron me vrasjen e Ipatias me duket, e cila pretendohet se u vra nga nje turme e nxitur nga nje predikim i Shen Ciprianit kunder paganeve.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    NUk ka ndodhur kurre ajo qe thua Marcus.

Ti e ngaterron me vrasjen e Ipatias me duket, e cila pretendohet se u vra nga nje turme e nxitur nga nje predikim i Shen Ciprianit kunder paganeve.
    Pėr kėtė gjė, tė presim edhe pėrgjigjen e Seminaristit. Nėse e mohon edhe ai, do tė sjell shkrimet perkatėse. Nėse nuk i sjell, do tė kėrkoj ndjesė. Po, le tė supozojmė tani pėr tani se ėshtė e vėrtetė, ti ēfarė qėndrimi mban ndaj njė shenjti tė tillė?

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Nuk ka mundesi teorike qe te kete ndodhur. Eshte rast i paimagjinueshem qe te shpallet shenjt nje vrases i papenduar!

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Nuk ka mundesi teorike qe te kete ndodhur. Eshte rast i paimagjinueshem qe te shpallet shenjt nje vrases i papenduar!
    Faleminderit pėr pėrgjigjen. Mbetet tė shohim sa e vėrtetė ėshtė kjo ngjarje qė kam sjellė.

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Matrix,

bashkimi i kishes me shtetin nuk eshte fatkeqsi. Fatkeqsi e kishes eshte kur, si me shtetin, si pa shtetin, nuk arrin te plotesoje misionin e vete, shpetimin e njerezve.

Ne sot nuk jetojme me patjeter ne nje periudhe kohore me te avancuar se sa ne mesjete dhe kisha nuk gjendet patjeter ne nje situate dialektike ne korrigjim e siper.
    Sot, ne shume aspekte, bota shkon ne regres shpirteror.
    Ja se ē'ka bėrė bashkimi i Kishės me Shtetin.

Citim Postuar mė parė nga Matrix
    6) Une nuk kam asgje kunder Kostandinit si person, ai mund te jete nje vellai im, dhe dashte Krishti te jete keshtu, por ato qe ardhen pas Bashkimit Te Kishes me Shtetin nuk besoj se i sollen ndonje te mire Kishes!
    Aq e keqe ishte kjo, sa ishte e veshtire te dalloje te Krishteret e Vertete nga te krishteret qe ndjekin "moden kristiane"

Aq sa Shen Joan Gojarti thote:"Ne rast se te gjithe ju do ishit kristiane, nuk do kishte ngelur asnje pagan ne bote!"

Pra kjo solli KORACIMIN, veshjen e Kishes me nje rrobe te huaj per Te. Aq sa per here te pare, Te Krishteret dhe Shenjtoret kuptohen si dy entitete te ndryshme!

Shume flasin sot per KISHEN BRENDA KISHES! Vella Deshmuesi solli nje thenie te tille! NJe koncept i tille nuk ekzistonte ne mendjet e vellezerve e motrave tona te shekullit te pare!

Shihe vellain tone, apostullin Pal se si u drejtohet kristianeve:

"Shenjtoreve qe jane ne filan Kishe, pershendetje!"
    Aty eshte fjala per gjithe anetaret e Kishes, jo per anetaret me te devotshem!

Pra Kisha ka vetem shenjtore, nuk mund te kete hierarki:
    1-)Shenjtore te Medhenj
    2-)Shenjtore te Mesem
    3-)Shenjtore te Vegjel
    4-)Te Lumur
    5-)Jo Shenjtore etj...

Nje Kishe qe ka brenda saj ndarje te tilla, ka dicka qe nuk shkon brenda saj, pra duhet t'i behet thirrja: "O te marre kush ju ka yshtur t'i largoheni se vertetes, ate qe filluat ne Fryme, mos doni ta mbaroni ne Mish?"
    Amen!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 22-01-2010 mė 11:32

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga MARCUS1
    Amen, atėhere me tė njėjtėn logjikė mund tė themi, Krishti ėshtė buka e vėrtetė. Buka qė ne marrim si kungim ėshtė njė pikturė e Krishtit. Gjaku i Krishtit ėshtė vera dhe vera qė ne pimė nė kungim ėshtė njė pikturė e gjakut tė Tij.
    Me sa kuptoj nga kjo qe ke sjelle, i bie qe Krishti ta kete thene shprehjen: "Ky eshte gjaku im.Pini prej ketij!" direkt pasi Ai ka thene fjalet: "Une jam Hardhia!"

Pra, duke i bashkuar theniet e Tij ne dy ungjijte do dilte:

"Une jam Hardhia e Vertete dhe Ati Im eshte Vreshtari. Qendroni ne Mua qe te jepni frut. Ky eshte Gjaku im qe derdhet per ju, pini prej ketij..."

Dmth ne qendrojme ne Te permes asaj vere dhe buke (simbole te miqesise me vellezerit dhe motrat ne Krisht).Pra kjo deri diku i shpjegon fjalet e mistershme te Krishtit.

Por kemi perseri nje problem tjeter.
    Atehere i bie qe miliona shenjtore ne Kishat Katolike dhe Orthodhokse i paskan kuptuar gabim theniet e Tij? Dhe gjithe jeta sakramentale eshte bazuar ne nje keqkuptim, apo me keq, ne nje genjeshter?
    Po mrekullite eukaristike? (Edhe sikur te thuash qe nuk jane nga Zoti, si e lejon Zoti armikun e Tij te mashtroje te shenjtet????)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 22-01-2010 mė 12:06

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Me sa kuptoj nga kjo qe ke sjelle, i bie qe Krishti ta kete thene shprehjen: "Ky eshte gjaku im.Pini prej ketij!" direkt pasi Ai ka thene fjalet: "Une jam Hardhia!"

Pra, duke i bashkuar theniet e Tij ne dy ungjijte do dilte:

"Une jam Hardhia e Vertete dhe Ati Im eshte Vreshtari. Qendroni ne Mua qe te jepni frut. Ky eshte Gjaku im qe derdhet per ju, pini prej ketij..."

Dmth ne qendrojme ne Te permes asaj vere dhe buke (simbole te miqesise me vellezerit dhe motrat ne Krisht).Pra kjo deri diku i shpjegon fjalet e mistershme te Krishtit.

Por kemi perseri nje problem tjeter.
    Atehere i bie qe miliona shenjtore ne Kishat Katolike dhe Orthodhokse i paskan kuptuar gabim theniet e Tij? Dhe gjithe jeta sakramentale eshte bazuar ne nje keqkuptim, apo me keq, ne nje genjeshter?
    Po mrekullite eukaristike? (Edhe sikur te thuash qe nuk jane nga Zoti, si e lejon Zoti armikun e Tij te mashtroje te shenjtet????)
    Personalisht nuk i mėshoj kaq shumė faktit se si konsiderohet buka dhe vera, sesa mėnyrės se si marrin pjesė tė krishterėt ( e theksoj, tė krishterėt jo paganėt e veshur me petkun e krishtėrimit)nė Darkėn e Zotit.

Pastaj pėrse tė bėn pėrshtypje se njė kishė mund tė ketė ndjekur diēka tė gabuar nė mijėra vjet? A nuk ka shumė praktika tė tilla tė gabuara nė kishat insitucionale? P.sh., fakti qė kisha ėshtė katandisur tė ndajė tė krishterėt dhe shėnjtorėt nė dy entitete tė ndryshėm.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Marcus, cdo gje eshte ne Ekonomine Hyjnore.
    Pra Bashkimi i Kishes me Shtetin mund te jete dicka e keqe ne vetvete, por Perendia ka pushtetin ta ktheje kete ne nje gje te mire, perderisa Ai e lejoi.Mos valle Perandori Kostandin apo ata qe erdhen pas tij, jane me te forte se Zoti? Ai do e kishte ndalur direkt dicka qe mund t'i sillte dicka te keqe Kishes se Tij.

Krishti tha qe kushdo qe vjen tek Une, nuk do e nxjerr kurre jashte. Ndaj Kisha nuk ka se si t'i deboje ata qe vijne, megjithese me jeten e tyre nuk jane ende te shenjte. Pra Bashkimi me Shtetin solli te keqija, por solli dhe te mira, sepse Kisha u be me e dukshme ne syte e njerezve dhe shume njerez u shpetuan.

Faqja 10 prej 28 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •