Close

Rezultati i Sondazhit: Pro apo Kunder Lejimit te Shamise ne Shkollat Shteterore ne Shqiperi?

Votues
273. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam Pro!

112 41.03%
  • Jam Kunder!

161 58.97%
Faqja 14 prej 90 FillimFillim ... 412131415162464 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 892
    i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Citim Postuar mė parė nga ĘTIUS Lexo Postimin
    Nuk po e them ne menyre tendecioze, po tejet mase serioze.

Nuk jemi vend me demokratik sesa Gjermania, Anglia, Franca, Italia, Spanja, Svicra, Austria e shume te tjere. Kur nuk e ka lejuar nje vend si Turqia, qe ka perqindjen me te lart te fes Islame ne Europ, nuk besoj se duhet te jemi ne keta pioner te liris fetare dhe ne ambientet publike. Te bera hiperbolizim me nje femer lakuriq, qe ti nuk do pranoje, ne kete rast as une nuk do pranoja. Nuk dua te kem objekte bisede apo terheqje vemendje ne oren e mesimit. Ky eshte qellimi...
    Ne fakt une jetoj ne Itali...dhe ketu zoteri i nderuar nuk ka guxuar askush tu heq shamine nxeneseve myslymane.E nese nuk e ka bere Italia qe eshte simbol i krishterimit ,nuk mund ta bejme ne ne Shqiperi qe pjesa me e madhe e popullsise tone ka perkatesi fetare myslymane.Pastaj nuk kuptoj pse do tu terhiqesh vemendja nxenesve nese dikush mban shami apo kapele kaubojsh ne koke.
    Dhe shembulli qe jepni ju me femren lakuriq nuk ka lidhje fare me shamine...jane si te krahasosh naten me diten...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    ekstremistat nuk durohen,
    por liberalet jane akoma me keq.
    Xfiles percaktoji, se mos na etiketon gabimisht

Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    ekstremistat nuk durohen,
    por liberalet jane akoma me keq.
    Te jesh liberal brenda kufijve te edukates dhe moralit nuk do te thote te jesh i shturur...e vetem shturja eshte me keq se ekstremistet konservatore.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar mė parė nga Colomba Lexo Postimin
    Ne fakt une jetoj ne Itali...dhe ketu zoteri i nderuar nuk ka guxuar askush tu heq shamine nxeneseve myslymane.E nese nuk e ka bere Italia qe eshte simbol i krishterimit ,nuk mund ta bejme ne ne Shqiperi qe pjesa me e madhe e popullsise tone ka perkatesi fetare myslymane.Pastaj nuk kuptoj pse do tu terhiqesh vemendja nxenesve nese dikush mban shami apo kapele kaubojsh ne koke.
    Dhe shembulli qe jepni ju me femren lakuriq nuk ka lidhje fare me shamine...jane si te krahasosh naten me diten...
    Kush futet i mbuluar koke e kembe ne shkolla Italiane? Se ketu ne forum 50% e pjesemarresve jane ne Itali. Ja ku eshte dhe xfiles qe jeton ne Italia, nuk e kam degjuar ndonjehere te kete thene, qe ne auditor kisha nje Muslimane te veshure koke e kembe me mbulesen fetare.

Mua me terheq vemendjen kur nje person tjeter vishet me nje lloje veshje e cila nuk eshte komode. E cila eshte fetare dhe vjen nga Arabia. Me mire te vije i veshur me nje kostum popullor ku e di shume mire qe ka traditen e vendit te tij, po jo te me vij me nje veshje alla Sheriat.

Nata me diten krahasohet e dashur, ka periudha qe merr nata ka periudha qe merr dita. Dhe krahasimet behen, diten ke nje volum jete dhe je e ingranuar me aktivitete, nata eshte e qete per gjume ose per ndonje gje tjeter...

I qete Maska e BEHARI
    Anėtarėsuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nuk ke asnje te drejte te me akuzosh per asgje, sepse une vetem thashe se i bashkengjitem mendimit te instances me te larte ne tere shoqerine shqiptare.

A i takoj mendimit te pakices apo shumices, kete mbetet te shohim. Sidoqofte, shoqeria shqiptare mendimit "tim" i eshte bashkengjitur qe ne momentin kur i dha vetit kushtetute demokratike = refuzoi Islamin rrenjesisht. Duhet te jesh i verber te mendosh se mendimi im eshte ai i pakices. Por nejse, nuk jam une ketu ne rol te mesuesit tend.
    per para se te marresh persiper rrolin e mesuesit tim,te sugjeroj qe
    te testosh aftesit tua per ato cfar debaton!
    mjafton te shikosh kushtetuten e shqiperise ne te cilen qartazi eshte e shkruar e zeze mbi te bardhe se:Shteti ėshtė asnjanės nė ēėshtjet e besimit e tė ndėrgjegjes dhe garanton lirinė e shprehjes sė tyre nė jetėn publike.

Neni 10
    Nė Republikėn e Shqipėrisė nuk ka fe zyrtare.

Shteti ėshtė asnjanės nė ēėshtjet e besimit e tė ndėrgjegjes dhe garanton lirinė e shprehjes sė tyre nė jetėn publike.

Shteti njeh barazinė e bashkėsive fetare.

Shteti dhe bashkėsitė fetare respektojnė nė mėnyrė tė ndėrsjelltė pavarėsinė e njėri tjetrit dhe bashkėpunojnė nė tė mirė tė secilit dhe tė tė gjithėve.

Marrėdhėniet ndėrmjet shtetit dhe bashkėsive fetare rregullohen mbi bazėn e marrėveshjeve tė lidhura ndėrmjet pėrfaqėsuesve tė tyre dhe Kėshillit tė Ministrave. Kėto marrėveshje ratifikohen nė Kuvend.

Bashkėsitė fetare janė persona juridikė.Ato kanė pavarėsi nė administrimin e pasurive tė tyre sipas parimeve,rregullave dhe kanoneve tė tyre, pėr sa nuk cėnohen interesat e tė tretėve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga BEHARI : 22-01-2010 mė 10:25

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Jam shume e zhgenjyer nga mentaliteti konservator dhe i mbyllur i rinise shqiptare...
    Po ne kemi vuajtur 50 vjet nga diktatura diskriminimi dhe lufta klasave,ne vend qe te gezojme me se fundi lirine e mendimit ,besimit,zgjedhjes se lire si te prezantohemi ne shoqeri si te vishemi kerkojme ti imponojme te tjerve menyren tone te besuarit te te veshurit etj etj...
    Si nuk e kuptoni qe ti imponosh dikujt mos te mbaj shami apo te demostroje hapur kujt perkatesie fetare i perket eshte diskriminim, mohim i te drejtave te njeriut dhe racizem .
    Shkollat jane publike qe do te thote te hapura ndaj te gjithve myslyman,katolik,ortodoks .budiste, ateist... te cilet duhet te jene te lire te vene shhami,kapuc,qylaf,shall ,fular...e si ta shofin ata me te arsyeshme ,kush jeni ju t'ja u ndaloni ??? Ne vend qe tu ndaloni atyre te ven shami ,punoni pak me veten,hiqni barrierat nga mentaliteti juaj!
    po mua qe jam <> a me lejohet te shkoj pa breke ne shkolle?

Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Citim Postuar mė parė nga ĘTIUS Lexo Postimin
    Kush futet i mbuluar koke e kembe ne shkolla Italiane?
    Me fal ketu po flitet vetem per shamine, jo per mbulesen koke kembe me carcaf te zi!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Me fal ketu po flitet vetem per shamine, jo per mbulesen koke kembe me carcaf te zi!
    Siduket nuk qenke ne brendesi te diskutimit. Rilexoje dhe njehere te gjithen dhe do ta kuptosh se per cfare behet fjale. Per nje shami te thjesht e cila te mbulon vetem pjesen e ballit dhe floket apo e cila te mbulon nga koka tek kembet. Siduket paske kapur vetem postimet e fundit dhe nuk i ke lexuar te gjithe.

Nese do te behej fjale per nje shami e cila te mbulon ballin dhe floket nuk do te isha aspak kundra. Pasi kemi pare dhe gjyshet tona, kur vinin nje nape ne koke dhe e mbanin. Kjo eshte dhe gjysem traditore ne vendin tone, ku neper fshtra ka qene ne menyre masive mbajtja e shamive ne koke.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anėtarėsuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Sigurisht qe jam pro ,ne qoftese Shqiperia deklarohet si shtet demokrat atehere gjithesesi duhet lejoj vajzat me shamia ne shkolla.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    per para se te marresh persiper rrolin e mesuesit tim,te sugjeroj qe
    te testosh aftesit tua per ato cfar debaton!
    mjafton te shikosh kushtetuten e shqiperise ne te cilen qartazi eshte e shkruar e zeze mbi te bardhe se:Shteti ėshtė asnjanės nė ēėshtjet e besimit e tė ndėrgjegjes dhe garanton lirinė e shprehjes sė tyre nė jetėn publike.

Neni 10
    Nė Republikėn e Shqipėrisė nuk ka fe zyrtare.

Shteti ėshtė asnjanės nė ēėshtjet e besimit e tė ndėrgjegjes dhe garanton lirinė e shprehjes sė tyre nė jetėn publike.

Shteti njeh barazinė e bashkėsive fetare.

Shteti dhe bashkėsitė fetare respektojnė nė mėnyrė tė ndėrsjelltė pavarėsinė e njėri tjetrit dhe bashkėpunojnė nė tė mirė tė secilit dhe tė tė gjithėve.

Marrėdhėniet ndėrmjet shtetit dhe bashkėsive fetare rregullohen mbi bazėn e marrėveshjeve tė lidhura ndėrmjet pėrfaqėsuesve tė tyre dhe Kėshillit tė Ministrave. Kėto marrėveshje ratifikohen nė Kuvend.

Bashkėsitė fetare janė persona juridikė.Ato kanė pavarėsi nė administrimin e pasurive tė tyre sipas parimeve,rregullave dhe kanoneve tė tyre, pėr sa nuk cėnohen interesat e tė tretėve.
    Te jesh i bindur se keto norma i kisha ne koke kur fola. I kam shtjelluar edhe ne tema tjera. Kam thene atje se nuk ka liri te pakufizuar. As liria fetare nuk eshte e tille. As liria e praktikimit te fese ne formen e veshjes sipas kerkesave fetare jo. Te gjitha lirite kushtetutore jane te garantuara vetem aq sa kjo gje shihet si e nevojshme duke perfillur normat dhe vlerat tjera kushtetutore.

Shembull sqarues: Nese nje fe parasheh veshje si ato grate ne Afganistan, kushtetuta nuk e lejon kete te veshur. Pra ne kete rast "nderhyn", "nderpret" lirine e praktikes fetare. Pse nderhyn? Sepse kushtetuta nuk njeh vetem vleren e lirise fetare. Por edhe liri tjera. Si dhe vlera tjera. P.sh. vleren e sigurise se rendit publik (vetem si shembull). Dhe siguria e rendit publik kanoset nese njerezit kane te drejte te vishen si ninja. Keshtu qe liria e fese ne kete rast kufizohet ne favor te lirive dhe vlerave tjera kushtetutore.

Si eshte puna me shamite? A duhet te kufizohen keto ne favor te vlerave tjera? Une mendoj po. Por kush vendose per kete gje? Gjykata Kushtetuese!! Sepse vetem ajo e "njeh" kushtetuen, vetem ajo ka te drejte te vendosi, te definoje kushtetuten. Kete e thashe une. Vetem kete.

Shihet se tema nuk eshte lemi e jotja. Lere me mire fare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 22-01-2010 mė 10:36

Faqja 14 prej 90 FillimFillim ... 412131415162464 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •