Close

Rezultati i Sondazhit: Pro apo Kunder Lejimit te Shamise ne Shkollat Shteterore ne Shqiperi?

Votues
273. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam Pro!

112 41.03%
  • Jam Kunder!

161 58.97%
Faqja 13 prej 90 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 892
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga BEHARI Lexo Postimin
    Te "drejte"mund te keni me shpreh mendimin tuaj te lire,por kjo nuk
    do te thote qe keni te drejte te flisni ne emer te te gjithe shqiptarve!
    fatmirsisht juve jeni nje pakice fare e vockel,sa qe nuk keni aftesine as mundesine qe te vendosni apo te ndryshoni dicka per problemin ne fjale!
    Nuk ke asnje te drejte te me akuzosh per asgje, sepse une vetem thashe se i bashkengjitem mendimit te instances me te larte ne tere shoqerine shqiptare.

A i takoj mendimit te pakices apo shumices, kete mbetet te shohim. Sidoqofte, shoqeria shqiptare mendimit "tim" i eshte bashkengjitur qe ne momentin kur i dha vetit kushtetute demokratike = refuzoi Islamin rrenjesisht. Duhet te jesh i verber te mendosh se mendimi im eshte ai i pakices. Por nejse, nuk jam une ketu ne rol te mesuesit tend.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    ligji dhe maliqi...kush i merr vendimet ne gjykaten kushtetuese...ja mban asaj te dale kunder ligjit "kunder diskriminimit", qe e propozon evropa...kollaj fare i gjen argumentet pro shamise dhe homoseksualizmit (se per dijeni ky ligj permban edhe martesen e homoseksualeve)
    Ata qe zgjedhen te tille (gjykates kushtetutor) ne menyren e parapare ne kushtetute. Ata marrin vendimet!

Europa mund te propozoje, te rekomandoje indirekt ndonje vlere. Por gjykatesit shqiptare e dijne fort mire se sipas vete kushtetues ata kane monopol mbi kushtetuten. Obligimi i tyre ndaj vlerave nderkombetare vlen vetem ne lidhje me normat obligative, jo me ato deklarative. Keshtu qe nuk ke te drejte, nese e deklaron nje vendim te Gjykates Kushtetuese si nje "nenshtrim" ndaj Europes. Ekziston mundesia qe ajo vertet eshte e mendimit se shamite dhe homoseksualizmi duhen te jene te lejuara. Kete s'e di ti!! Nese kjo eshte keshtu, nese gjykata eshte e mendimit te tille, ne tjeret e "qepim". Ti dhe une poashtu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 22-01-2010 mė 09:23

gone
    Anėtarėsuar
    15-10-2009
    Postime
    132
    Citim Postuar mė parė nga nitro Lexo Postimin
    jo do ta kthejme kabul po cfare eshte kjo tani aman
    pse mendon ti keshtu un smendoj si ti sepse larmia ka qene edhe do te jete sepse jetojme ne kete bote ku e mira dhe e keqja bashkejetojne dmth ka taepjeta dhe perpjeta keshtuqe mos u frikso per kete gje se ne shqipatret sidomos tani ne keto vakte po na thane hiqni edhe te mbathurat gati jemi pa na thene sepse do "integrohemi" cdo njeri ne pun te vet eshte ilire e nderton diten is tja doje kokrra e qejfit sa eshte me fryme mbi toke
    Qe te mos behet kabul,shamite dhe percet duhen ndaluar me ligj ne shkolla publike

_____
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623

Jam Femer Shqiptare ZERI im duhet te degjohet me teper se ai i joti meqe jam femer :)

Citim Postuar mė parė nga nitro Lexo Postimin
    pse e vret kaq shume mendjen ti kush po pyet per ty ti vazhdo ne tenden mua sa te me punoje sepata sdo le "peme" te edukuar nga familja pa thyer tani mund te jete dikush nga te afermit e dikujt gjera qe ndodhin kur don vet ajo edhe mund te solidarizohemi me kupton jemi gadishmeri 24 ore sidomos tek lulet qe vine per te "studjuar" per ti hapur dritare jetes se tyre ec lale mo u merzit se lista e cel eshte bere full me sdi me kete shkoj me keto qe jane "edukuar nga familja"
    keto sikin nga fryn era por vine me kenaqesine me te madhe me beso me kenaqesine me te madhe
    kurse ti beji edukate mire vetes se ku i dihet jetes nga perfundon
    Ste pelqen kur flet llogjika, e shkoni ne sulme personale
    Kam nje edukate me te perkryer se ty (te mesuar nga familja) te pakten nuk shaj tjetrin
    .............Jeta ime eshte dhe do jete bace me lule..................

Eshte e drejta e cdokujt ne nje sistem demokratik te vendose se cfare do te veshe apo zhveshe.
    Pozitivia ne rastin ne fjale eshte tek ndarja e shapit nga sheqeri edhe optikisht. Shoqeria shqiptare nuk ka pse ta fshehe faktin e te qenit multirelixhional, ashtu sic e njeh bota perendimore. Te gjithe jokristianet duhet te deklarohen pa frike, kane te drejtat e tyre, kjo vecse, ne asnje menyre nuk duhet te thote se jane te gjithe extremiste, nje mysliman shqiptar(nenkuptoj vetem shqiptaret ne gene) eshte ne praktike nje qytetar europian, te pakten duhet te jete. Vetem extremistet infektues se mases besimtare ne Islam jane rrezik per shoqerine tone, pjesa tjeter me hapa te ngadalta por te qendrueshme eshte duke u kthyer ne rrugen e shtruar nga te paret tane drejt besimit te vertete kristian, perse te mos e shprehim optimizmin ne mes tone, te verteten, rrikthimin ne traditen e shtrenjte e te shenjte te kristianizmit si komb? Ne nuk perkasim ne ndonje besim te lire(ne vlere), perkasim ne kristanizem.
    Pra le te lejojme femrat (dhe meshkujt akoma) te vishen me moden qe kane per shtat, gjersa te kuptojne te verteten.
    Me respekt per te gjithe.
    Amin!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kryqi i Paqes : 22-01-2010 mė 09:47
    Paqe!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Une personalisht jam totalisht kunder venies se shamise apo nxjerrjes se hireve ne shesh. Po shkojm ne shkolle, nuk kemi nevoje te shikojm njerez te mbuluar nga koka tek kembet, po ashtu nuk kemi nevoje te shikojm femra te zbuluara. Shkolla ka nje rregulore apo qarkore e cila te percakton sesi do vish ne auditore, nuk po shkojm neper pub-e apo disko, po shkojm ne nje ambient ku kultivohet dija dhe jo feja apo maskaralliku. Ne jeten reale kushdo eshte i lire te bej cfare te doje, nuk ka pse te kerkoj ligje apo ku di une per te bere ate qe e ndjen me mire. Nuk e shikoj as te arsyeshme nje femer te mbulohet ne shkoll, po ashtu e shikoj shume te arsyeshme te merren masa ndeshkuese per ato femra qe zbulohen.

Rektorati eshte qeveri me vete, e cila ben nje rregullore dhe e nxjerr ne funksionim. Po flas per Universitetet, nese behet fjale per te mesme dhe 9 vjecare, ketu ka dore Ministria e Arsimit e cila kerkon ta hedhi si projektligj te miratohet me shumice votash ne parlament dhe te marri amendamentin nga Presidenti. Po mesa di une ne Universitete nuk ka per te ndodhure ndonjehere, edhe shpresoje mos te ndodhi.

P.s Nuk e kuptoj, perse vijne dhe shkruajn anetaret nga Kosova qe i perkasin fes muslimane. Ketu flitet per territonin e Shqiperis dhe jo anembane Shqiperis.

i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Jam shume e zhgenjyer nga mentaliteti konservator dhe i mbyllur i rinise shqiptare...
    Po ne kemi vuajtur 50 vjet nga diktatura diskriminimi dhe lufta klasave,ne vend qe te gezojme me se fundi lirine e mendimit ,besimit,zgjedhjes se lire si te prezantohemi ne shoqeri si te vishemi kerkojme ti imponojme te tjerve menyren tone te besuarit te te veshurit etj etj...
    Si nuk e kuptoni qe ti imponosh dikujt mos te mbaj shami apo te demostroje hapur kujt perkatesie fetare i perket eshte diskriminim, mohim i te drejtave te njeriut dhe racizem .
    Shkollat jane publike qe do te thote te hapura ndaj te gjithve myslyman,katolik,ortodoks .budiste, ateist... te cilet duhet te jene te lire te vene shhami,kapuc,qylaf,shall ,fular...e si ta shofin ata me te arsyeshme ,kush jeni ju t'ja u ndaloni ??? Ne vend qe tu ndaloni atyre te ven shami ,punoni pak me veten,hiqni barrierat nga mentaliteti juaj!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    .........................
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga xfiles : 22-01-2010 mė 10:05 Arsyeja: vari lesht

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-02-2009
    Vendndodhja
    DTs
    Postime
    400
    Citim Postuar mė parė nga Colomba Lexo Postimin
    Jam shume e zhgenjyer nga mentaliteti konservator dhe i mbyllur i rinise shqiptare...
    Po ne kemi vuajtur 50 vjet nga diktatura diskriminimi dhe lufta klasave,ne vend qe te gezojme me se fundi lirine e mendimit ,besimit,zgjedhjes se lire si te prezantohemi ne shoqeri si te vishemi kerkojme ti imponojme te tjerve menyren tone te besuarit te te veshurit etj etj...
    Si nuk e kuptoni qe ti imponosh dikujt mos te mbaj shami apo te demostroje hapur kujt perkatesie fetare i perket eshte diskriminim, mohim i te drejtave te njeriut dhe racizem .
    Shkollat jane publike qe do te thote te hapura ndaj te gjithve myslyman,katolik,ortodoks .budiste, ateist... te cilet duhet te jene te lire te vene shhami,kapuc,qylaf,shall ,fular...e si ta shofin ata me te arsyeshme ,kush jeni ju t'ja u ndaloni ??? Ne vend qe tu ndaloni atyre te ven shami ,punoni pak me veten,hiqni barrierat nga mentaliteti juaj!
    Nuk po e them ne menyre tendecioze, po tejet mase serioze.

Ju Zoteri/Zonjushe do te pranonit qe prane jush te ulej nje zonjushe me nje minifund dy gisht te gjate? Do pranonit qe te hynte ne auditore me ato lloje veshjesh ku nxjerrin jashte hiret? Besoj se pergjigjen do ta kem ketu brenda (absolutisht jo), eshte e pamoralshme dhe imorale. Pra nese ngrihet kjo shumica e vajzave te emancipuara nga kembet te kerkojn te drejtat e tyre, meqenese jane ne demokraci, si do veproje Zotrote. Automatikisht do jepje ultimatum ose sabotim te ores se mesimit ne klase. Edhe une e shikoj si problem veshjen ne menyren qe kerkojn muslimanet. Nuk me duket aspak komode ne nje auditor, po me duket si e tepert. Besimi eshte vetjak, askush nuk po perdore diktature, por kerkon lirin e tjetrit, qe mos te shqetesohet. Nuk jemi vend me demokratik sesa Gjermania, Anglia, Franca, Italia, Spanja, Svicra, Austria e shume te tjere. Kur nuk e ka lejuar nje vend si Turqia, qe ka perqindjen me te lart te fes Islame ne Europ, nuk besoj se duhet te jemi ne keta pioner te liris fetare dhe ne ambientet publike. Te bera hiperbolizim me nje femer lakuriq, qe ti nuk do pranoje, ne kete rast as une nuk do pranoja. Nuk dua te kem objekte bisede apo terheqje vemendje ne oren e mesimit. Ky eshte qellimi...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    ekstremistat nuk durohen,
    por liberalet jane akoma me keq.

Faqja 13 prej 90 FillimFillim ... 311121314152363 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •