Close
Faqja 8 prej 20 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 195
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Ferexheja , simbol i dhunes mbi femren, simbol i kufizimit te lirise, simbol i injorances,simbol i kufizimit te komunikimit, simbol diktati.Them simbol ,pasi ajo vetem e tille ka mbete, pasi femra ne vetvete, din ta perdore ate sipas qellimeve te veta, si per te mashtruar bashkeshortin , si per tu mbuluar qe te mos e njohin kur kerkon te mekatoje , si kur kerkon qe ne nje ambjen te caktuar ,te joshe meshkujt me nje veshje karakteristike, ndryshe nga mbjenti qe e rrethon. Jeta ka treguar se nuk ka force ta ndaloje femren nese ka vendose per te mekatuar.Per mua ferexheja ,kur perdoret ne vendet perendimore, tregon me teper injorancen e meshkujve te asaj famije.
    Se dyti nga ky leshim, mesojme se ne cfar gjendje eshte toleranca mes besimeve.Te kerkosh me force te dhunosh rregulloren e shkolles ose te ambjentit ku jeton, ti imponosh te tjereve nje shqetesim me tekat dhe simbolet tuaja do te thote se ne shoqeri ti zonje sillesh ne menyre te perveteshme, pa respektuar ato qe te rrethojne.Nejse, e kemi trajtuar dhe ne tema te tjera kete problem, por ajo qe me vjen keq eshte se po shohim nje rini muslimane qe nuk respekton rregullat e bashkejeteses ne komunitet, nje rini qe nuk i bashkohet aspirates se popullit te vete per integrim, nje rini qe nuk kerkon te veje ne vend moralin e humbur historikduke duke dhunuar e harruar pergjithmone identitetin fetare te te pareve te tyre.Ner ini qe si te paret e tyre kerkon te mohoje deshmite e nentokes , mbi tokes e per ti mbuluar ato me pluhurin historik te krijuar nga pushtuesi islamik.Nje rini qe i fryn konfliktit dhe jo qetesise e paqes ne vend e rajon, nje rini e kapur nga elementi islamik radikal i kohes sone.Dikush flet per tolerance model mes feve ne shqiperi, po, do ti thoja, tolerance qe rregullohet me lNenin 10 te ligjit ne fjale.....?!!Natyrish qe perderisa politikanet tone jane te lidhur pas kutive te egzistences , eshte normale qe do te na nxjerrin dhe ligje ne mbrojtje te turpit.Te tjera ligje kane nxjerre dhe me pare ligj per si ai i grabitjes se tokes se te zot, ligj per levizje demografike te pa kontrolluar, ligj per faljen e grabitesve te energjis elektrike, ligj per te perligjur vjedhesit e pronave . Ligj per te legalizuar ndertime pa leje,per te mos u denuar nga korrupsioni administrativ kur perben shumice, etj ligje turpi pa fund.Sinqerisht ndjehem keq me nje ligj te tille, gjoja kunder diskriminimit.Por une do te thoja se muslimanet pretendojne te jene shumice , atehere si na u dashka nje ligj, per te mos lejuar pakicen te mos dhunoje shumicen, kur ne falt ligji ka kuptim ne te kunderten.kjo eshte Propetum mobile

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ferexheja , simbol i dhunes mbi femren, simbol i kufizimit te lirise, simbol i injorances,simbol i kufizimit te komunikimit, simbol diktati.

ti imponosh te tjereve nje shqetesim me tekat dhe simbolet tuaja do te thote se ne shoqeri ti zonje sillesh ne menyre te perveteshme, pa respektuar ato qe te rrethojne.
    e di ti qe ne perendim nje murgeshe mund te jete mesuese???
    pra nje mesuese me "perēe"...
    po nene tereza ēfare shprehte? dhune mbi femren? kufizim lirie? injorance? kufizim komunikimi? diktat?

ēfare eshte impunimi???!!!
    ē' i gjen disa juriste te zote ketu tek forumi shqiptar.

sipas ketij arsyetimi "shume bindes" arrijme ne perfundimin se gjithe njerezit qe jetojne ne perendim duhet te vishen si perendimore.
    pra te heqin dore nga traditat e popullit te tyre.
    femrat indiane nuk mund te vishen siē kane deshire, sepse mund te jene teka dhe simbole qe shqetesojne te tjeret? as meshlujt nigeriane per shembull...

ec ore zoteri... beni sikur jeni modernizuar e flisni per tolerance pa ditur se ē'do te thote...

do besh si ne kohe te xhaxhit qe nuk lejonte qe meshkujt te rrisnin floket?? po ky a ishte impunim?

gjeja me e bukur e botes eshte ndryshueshmeria e saj.
    gjithe ato zakone e tradita te popujve te ndryshem ne mbare boten jane nje pasuri e jashtezakonshme.
    do ishte bukur sikur te ishim te gjithe njelloj??? monotoni...

po nese do shkoje neper ata fiset afrikane qe jetojne b***e jashte???
    do dilje edhe ti ashtu sepse veshja jote eshte nje teke qe i shqetson te tjeret???

e keqja eshte se ju e lidhni ēdo gje me fene (disa me urrejtjen fetare).
    une e lidhi me kulturen, traditen, zakonet dhe lirine...
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 20-01-2010 mė 13:08
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-01-2010
    Postime
    33
    mfalni ju anestii55 por un nese shoh nje femer te mbuluar me ferexhe nuk me duket se ndaj saj esht ushtruar dhune apo i eshte kufizuar liriia sdi nga doli tani kjo perkundrazi ajo dmth se ka te drejte te vishet ashtu sic do vete ajo e jo si ia imponon shteti....

*Ne zemer te kam babushi* Maska e *suada*
    Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Rruga shishe lagja tap :)
    Postime
    2,355
    Une kur kam pare disa arab ketu ku jetoj une, me hyri frika kur i pashe. Nga koka e deri ke kembet tunxh i zi.
    Me ka rene rasti te shoh vetem koken te mbuluar me shami. Nuk me ka bere shume pershtypje koka e mbuluar me shami. Por nga koka ke kembet do i trembin kalamajte neper shkolla.

Ps: te jete nate vetem kokerlloku i syrit ju duket

Unaza sipas gishtit,dashura sipas shpirtit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Me behet qefi per hapesen e temes meqe qenka kaq entuziaste .

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga *suada* Lexo Postimin
    Une kur kam pare disa arab ketu ku jetoj une, me hyri frika kur i pashe. Nga koka e deri ke kembet tunxh i zi.
    Me ka rene rasti te shoh vetem koken te mbuluar me shami. Nuk me ka bere shume pershtypje koka e mbuluar me shami. Por nga koka ke kembet do i trembin kalamajte neper shkolla.

Ps: te jete nate vetem kokerlloku i syrit ju duket
    edhe une para pak kohesh e pashe nje te tille per here te pare.
    te them te drejten me beri shume pershtypje.
    i shikoheshin vetem syte. asgje me shume.

une nuk do te isha krejt kundra nese do te ndalohej nje veshjet e tille ku nuk lejohet aspak identifikimi i personave ne publik...
    kjo nuk eshte perēe apo shami, te cilat nuk pengojne identifikimin.

sdq. nje ligje i tille nuk ekziston.
    kjo lloj veshjeje (burka dhe niqab) nuk ishte e ndaluar me ligje (e kam fjalen gjithmone per ne itali). isha kurioz dhe u informova personalisht para disa muajsh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 20-01-2010 mė 20:15
    Vasudhaiva Kutumbakam

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,455
    Postimet nė Bllog
    23
    Me mire vone se sa kurre. Kjo ishte nje nga format me te felliqura te diskriminimit fetar, ti mohosh femijes te drejten per tu shkolluar vetem e vetem se ve nje mashi ne koke, apo vishet e sillet ndryshe nga femijet e tjere. Nuk eshte detyra e shtetit te diktoje menyren se si femijet duhet te vishen, te sillen, e te besojne. Detyra e shtetit eshte pikerisht qe te garantoje te drejtat e te gjithe shtetasve te vete, e te mos lejoje diskriminimin e askujt.

Albo

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anėtarėsuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    shume gabim kush e ka aprovuar.
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga Elonaa Lexo Postimin
    shume gabim kush e ka aprovuar.
    Po cfarė te brengos ty ky ligj? mos u brengos moj se minifundat nuk u ndaluan, keshtu qe buzėqesh
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Po cfarė te brengos ty ky ligj? mos u brengos moj se minifundat nuk u ndaluan, keshtu qe buzėqesh
    Komplimente, no coment per ate qe keni cekur me lart

Faqja 8 prej 20 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •