jetoj nė spań qe 10 vite kam ngjoftu vetėn 3 shqiptar qe punojn pun tė rregullt apo normale ka mundsi qe ka edhe te tjerė
tė tjerėt tė gjith me zanat (hajni)
besom tė gjith (respekte)
e sa i pėrket femrave shqipėtare nė spań nuk mė merr mendja qė mirren me kėto punė eshtė edhe shtir qė ti gjesh ka shum pak edhe ato tė gjitha jan familjare tė martuara e me femijė
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga honest : 18-01-2010 mė 05:50 Arsyeja: shtesė
Honest ti qenke atje dhe je ne ngjarje,jam habitur se si nuk i debojne nga shteti i lejojne te qendrojne.
Ne Gjermani i debojne ne vendin kah kane ardhe dhe denimet per vepra te tilla jan te mdha.
Spanja shume liberale ne krahasim me vendet tjera evropiane karshi emigranteve.
pėr momentin spanja eshte foleja e shum kriminelve te evropes e botes po ashtu edhe (shqiptaret)ka shum vite qe jam ne (gurbet)heheh por sikur nė spanje qe kam pa aq grumbullim te kriminelve skam pa askund e kam fjalen per shqiptar
mė merr mendja qe problemi eshte eshte shum leht te mirresh me krim dhe me veshtir se ne shtetet tjera te evropes te besh nje jet normale dhe ligjet per krim dhe drejtsia ende nuk funksionon si ne shtetet tjera evropiane ende mund te blesh (ryshfet)
dhe eshte e vertet qe mburren me profesionin e tyre ju duket qe jan shum te aftė tė menqur e qė ska me ta por ngadal dal po ju soset sokaku si ne shtetet tjera
eshte e vertet qe n“te gjitha malet ka ujq por ketu nė spanjė mali i shqiptarve eshte i vogel dhe ujq ka shumė nuk kisha pas deshir tė fyej askėnd
tung e kalofshi mirė
gjermania eshte GJERMANI paramendo qe ketu ne spanj eshte sikur shqiptaret ne vitet e 90ta neper vendet qe ngjohim D/ CH / AUT /NOR/SWE/e te tjera vetem ligjet jan me te ulta
dhe sa me shum t kish probleme me drejtsi dhe pushtet aq me mir e ke te siguruar qendrimin ne spań puna e gjygjeve etj
pershendetje
pja jap edhe un ni ren mendime kej ne lidhje me Spanj pasi qe jetoj ktej,,di tju them qe ne gjdo vend te Spanjes ka banda te ndryshme qe mirrem me aktivitete te ndryshme,fitimpruese pak a shum kemi emer ne spanj,nuk i fus ne nje thes te gjith po diku rreth 75%jan qe mirren me kto vepra,me sa di un mund te jen shifra me te larta ose me te pakta,dikush vjedh pak e dikush shum, ka grupe te ndryshme qe jan unike vin nga shtetet fqinj te evropes vetem per kto pun,,,por nejse gjdo kush e ka zgjedh jeten dhe fatin e jetes se si ta zhvilloj edhe pse un nuk i shof ashtu si bejn mediat Spanjolle per ne,edhe pse jan ber shum arrestime,,,problemi eshte qe ne si SHqiptar ose Kosovar Shqiptar si na quajn populli na njef me ze shum te keq ,edhe pse Spanjollet ose populli i Amerikes latine perbejn me se 40%emigracionin ne spanj pastaj vendet tjera si maroko pakistan indi etj.....me sa kam informata Shqiptar ne pergjithsi mund te jen deri 50.000 nuk mund te jem ne ata qe shkatrruam Spanjen ashtu si flitet ne media ne te zgjohem te gjith te vjedhim ne ket shtet nuk do ja arrijm kurr sa vjedhin vet spanjollet vet, jan hajdutet me te flliqt e me duar hapur vjedhin mos te flasim per latinet e maroket qe jan aktiv ne menyra te ndryshme,edhe rripin nga pantollonet te vjedhin ,,,ne si Shqiptar nuk jemi ata qe ju kemi prur ligje as mendje qe ne gjdo vend instucional e komun e vende tjera te behet kontroll si te futesh ne nje bot tjeter ket e kan nga raca e tyre jo nga ne ktu me shum jan te punsuar populli ne seguri personale se sa ne vende pune normale,,,kto nuk nga Shqiptaret jam i sigurt ,,mbasi qe nuk kemi Shtet e nderlidhje komunikimi te mir edhe plus qeshtja e Kosoves mundohen qe ne baz te disa hajnave qe egzistojn ti nderlidhin gjerat ndryshe dhe te marrin kajhe te kundert ne an negative ndaj nesh, se perndryshe Spanja nuk do shkoj kohe e gjat ka per tu ndar edhe ne si popull Shqiptar jemi nje moll sherri ktu kshtu qe per ket vend jemi asgje me shum se terrorist hajna kriminel etj.......
mbetshi te pershendetur
Ne nje artikull thoshte qe ka edhe pjestare qe njohin praktikat e dhunes,qe ne luften e fundit kan qene pjestare te Uqk-se,me te vertet e tmerrshme dhe aspak e vertet.
gjatjeta Blearti 007
nuk kam njoftsi pėr numrin e popullsis shqiptare ne spanjė por 50.000 mė duken shum problemi eshte qe jemi shum pak shqiptar dhe % e kriminelve eshte shum e madhe un tregova mė pare qe njoh shum pak qe punojn pun te rregullt dhe kam koh te gjat ketu
eshte nje fjal popullore qe thot se per puntorin pun ka gjith e shumices qe njoh un ketu kur ju flas per punen ju doket nenqmim
e sa per spanjollet jam ne dakord me ju jan hajnat e hajnave
vetėm se emrin e kriminelav e hajnav spanjollet nuk na e kan vnu
i kemi vnu ne veti
normal qe kriminaliteti shqiptar ne spanj e krahasim me nacionalitetet tjeta eshte ni pordh ne deti (zero) vetem qe % e kriminalitetit me numer t popullsis me te tjeret ne e 10 fishojm dhe tutem qe po e la shkurt un sa di qe ne shtetet tjera ka kriminalitet shqiptar vetem nuk na njohin si te till
me mir na njohin si popull puntor te zellur e per ne spanj ja pafshim hajrin per momentin e me von nuk di ishalla na shkon mar e mbledhim mendjen
ju pershendes
Krijoni Kontakt