Close
Faqja 13 prej 19 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 189
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga Kaprosi Lexo Postimin
    mire e ke dea...ne shqiptaret jemi shpellar...sidomos ne shqiperi...kurse kur jetojme jashte duhet ti pershtatemi modernitetit te grave dhe motrave tona...sdo mend....ne duhet te punojme 16 ore ne dite dhe kur te vijme ne shtepi tju bejme edhe kafen grave ...e femra,qenja delikate e kesaj toke duhet te zgjohet ne 9 te mengjesit...ta ket mengjesin e pregatitun nga burri dhe nje kafe ta beje vete ( se nuk pihet e ftohte pa do e detyronte burrin qe qe ne mengjes kur ai niset per ne pune tja beje cdo gje gadi )...diku rreth ores 12 te thirre ne telefon te dashurin apo te dashurit dhe pa ja ndi hiq te beje kokrren e qejfit me ta ..edhe orgji bile me dy-tre apo me shume majmune afrike siq bente nje bashkombase e jona ne londer...kur te vije burri ti turret me fjalorin me te ashper dhe ta kritikoje se je kurnac e nuk na nxore asnjehere ne ndonje restorant apo me e pakta te na blije nje pice expres...sepse nuk kishte pregatitur gje per darke.. sdo mend se do te bente shetitje dyqaneve me te shtrenta te lagjes apo qytetit....se helbete do gjuaje ndonje bukurosh andej...i ka te siguruara nga burri gjithcka e dashur...dhe kur ti kete 1 apo 2 femije ,kur ta kete nje shtepi te rregulluar per mrekulli nga skllavi i saj,kur ta siguroje nje ndihme sociale te majme nga shteti,kur ta kete siguruar nje shperblim edhe nga burri ( gjykata gjithmone e detyron mashkullin te paguaje shperblim per femijet e tij ) per shen valentin ti dergoje ne vend te kartolines se dashurise nje ftese per ne gjygj...dhe dihet sa objektive jane gjykatat...gjithmone fiton femra...duhet te jesh shume i zgjuar dhe te kesh prova me thes qe gjykata te vendose ne favor te mashkullit....e mashkulli e sheh me syte e tij se si keshtjella e tij e ngritur me aq mund e sakrifica e ne shume raste edhe me gjak te shembet para syve te tij nga shqelmi i se shoqes...humbet cdo te drejte te kujdeset per driten e syve te tij ....dhe ne kete keshtjelle te ngritur me aq mund te shohe nga mengjesi ne darke se si hyjne e dalin majmune te bardhe e te zinj...dhe ai duhet te duroje ...se keshtu eshte modernizimi...keshtu eshte civilizimi....endu mashkull endacak ...mjafton qe gruaja te beje qejf..

kjo qe po them une nuk eshte nje skenar ne koken time ...por nje realitet ne pjese te ndryshme ne trojet shqiptare por sidomos ne krejt diasporen tone...

ja pra dea ky eshte modernizimi...qe fatmiresisht ne shqiperi dhe ne trojet shqiptare eshte pak i perhapur...por qe ne perendim eshte ne mode..dhe qe shume shume familje shqiptare ne perendim i ka kapur ...sa qe nuk e merr vesh kush eshte kryefamiljar dhe udheheqes i familjes..ku ajo per te cilen ne krenoheshim eshte ne shkallen me te ulet...

shpellar dhe pagane ne .....
    Nuk e di per cfare realiteti flet ti , por une nuk e njoh kete realitet qe ke pershkruar ti. Nuk ka femer Shqiptare ne emigrim qe nuk do te punoje. Jane vetem dy arsye qe femra Shqiptare jashte nuk punon; Kur ka femije te vegjel, dhe kur e ka burrin fanatik, xheloz dhe nuk e le te punoje. Ke femra jashte qe punojne me shume se burrat sa per dijeni. Ti me duket se paske perjetuar nje pervoje te keqe nga femrat dhe ben pergjithesime. Sa per femijet nuk e di per rastin tend, por mendoj se bejne mire qe u'a lene nenave kujdestarine. Ju nuk dini te rritni e edukoni femijet. Vetem pune e kafene dini. Jo pak Shqiptar i mbajne femijet neper lokale ku pihet duhan e alkool. Ose i lene te rrrine tere diten me babysitter se nuk i mbajne dot vet. Per cfare e doni kujdestarine kur nuk keni mundesi ti mbani, apo ceshtje egoizmi? Pse vetem ti e paske rritur femijen? Sa here e ke ushqyer? Sa here ja ke nderruar bebelinat? Sa here e ke prishur gjumin e nates per ti ndejtur te koka kur ka qene pa qejf? Jo me kot kujdestaria i jepet nenes. Nena e ka ne natyre perkujdesjen, ju jo. Vetem ne raste te vecanta jam dakort qe kujdestarine ta marri babai. Se ka dhe nena qe nuk e meritojne te jene nena, te themi realitetin.
    Ju e keni merakun vetem se ze apo jo dashnore ish gruaja? E cfare pastaj? Po ti keni ju femijet nuk do lidheni me asnje femer? Nuk do martoheni me? Ju keni me shume mundesi te lidheni me nje tjeter se femra. Ashtu si ti nuk duron dot qe femijen tend ta rriti nje tjeter, ashtu nuk e duron dot dhe nena. Gabimin kerkojini te vetja. Keshtu thoshin per njerin ketu. E la gruan e pare se ai besonte qe ajo ja dridhte. Femijet i takuan asaj. U martua perseri boti, dhe perseri eshte ne prag divorci. Ja qe s'ja paska patur fajin gruaja e pare pavaresisht se ajo u sha dhe u perfol. Ishte xheloz i madh, i dhunshem. Kjo ishte arsyeja e prishjes se marredhenieve ne te dyja martesat. Shikoni veten tuaj njehere, pastaj gjykoni te tjeret.

Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    o xhamia cfare traditash mer , te dhjefsha mu ne traditat shqiptare.
    une jam rrit ne shqiperi edhe e kam shpenzuar nje pjese te gjate te jetes ne perendim.

shqiperia eshte shtet maskilist , kur burri ben ligjin mbi gruan. burri del e pallon ke te gjeje ndersa gruja ka te drejte te mbaj femijet e te kujdeset per cdo gje shtepiake.

dakort , denoje imoralin me vdekje nqs do.

por kjo gje ama te aplikohet edhe tek burrat.

ke pare ti ndonje grua ne historine e shqiperise ta vrasi burrin sepse e tradhtoje ate?

e sa raste gjen ne te kunderten.

imorali bje ne ate shtepi ku si femra e mashkulli jane imoralista .

nuk te tradheton gruja nqs je i ndershem besome, sepse nje i ndershem merr nje te ndershme, pervec rasteve te burrave qullaca te cilet ja ngec shoqeria atje ku.rvat .

bahh mos fol me per imoralitet , se o jane meshkujt shqiptare imorala o ska tjeter ne ballkan.
    Nuk do i shtoja asnje presje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 04-01-2010 mė 12:04

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Preng Sherri Lexo Postimin
    Ne, jemi populli me mė sė paku " krim nė gjak".
    nuk eshte ashtu jo. qe e kemi mendjen e keqe, nuk mund ta mohosh.
    eshte gabim te futen te gjithe ne nje thes.

ne moshen 13 vjeē kam qene ne selanik per nje aktivitet sportiv.
    ishim rreth 15 vete (shqiptare) dhe u ndalem ne nje supermarket.
    me shume se gjysma e tyre filluan te vledhin gjera nga me te ndryshme. kete gje e bene pothuajse ēdo dite qe qendrum atje...
    dhe ata njerez ishin te gjithe pjestare familjesh te nderuara. nuk ishin rrugaēe...

kur shkoj nepr supemerkato, apo autogrill tani me shoke te mi qe nuk jane shqiptare, asnjeri nuk vjedh gje.

ato krimet qe kane bere shqiptaret neper europe, nuk i kane shpikur gazetat...
    disa i kam pare une me syte e mi......
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Preng Sherri
    Anėtarėsuar
    19-02-2007
    Postime
    1,274
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    nuk eshte ashtu jo. qe e kemi mendjen e keqe, nuk mund ta mohosh.
    eshte gabim te futen te gjithe ne nje thes.

ne moshen 13 vjeē kam qene ne selanik per nje aktivitet sportiv.
    ishim rreth 15 vete (shqiptare) dhe u ndalem ne nje supermarket.
    me shume se gjysma e tyre filluan te vledhin gjera nga me te ndryshme. kete gje e bene pothuajse ēdo dite qe qendrum atje...
    dhe ata njerez ishin te gjithe pjestare familjesh te nderuara. nuk ishin rrugaēe...

kur shkoj nepr supemerkato, apo autogrill tani me shoke te mi qe nuk jane shqiptare, asnjeri nuk vjedh gje.

ato krimet qe kane bere shqiptaret neper europe, nuk i kane shpikur gazetat...
    disa i kam pare une me syte e mi......
    O taj,
    Ti fletė kur ishe 13 vjeēė, ė?!
    Aso kohe, pas ndėrrimit tė sistemit tė vidhnin nė mes Tirane ore; ishte koha kur u hapėn kufijtė, ė. Por sot nė mes Tirane nuk t'shikon pothuajse njeri, se kush je dhe nga vjen. Nė kohėn kur ti ishe 13 vjeē, tė huajin qė vinte nė Shqipėri e dalloje nga larg pa qoftė ay edhe " kosovar". Dhe tė gjithė tė pyesnin, nė ke Lekė pėr t'ju dhėnė; nė ke ndonjė investim pėr t'bėrė se Ay njihte shokun Qemal etj etj.
    Sot s'tė pyetė Njeri ė: Tirana ėshtė bėrė tamam metropol qė s'shikon mė se kush ėshtė ky qė bartė kėtė apo atė veshė me namė!
    Nė Supermerkato apo edhe nė Autogrille ka shumė nga vendasit qė tė vjedhin; nė Bari duhet tė ruhesh nga ata me motor dhe tė mos harrosh makinėn ( dritaren) hapur se tė kapin ēantėt: ndėrsa nė Napoli dhe rrethinė tė kesh frikėn, ė!
    Dhe kėtė mė shumė nga vendasit!
    Nė Francė ku guxon njeri tė ikė nė Marsej apo edhe nė Metropolen Franceze natėn; Nė FGjermani nė san paul tė hamburgut; sot lexova qė dy zviceran kishin hyrė nė shtepin e njė Zvicerani dhe kishin bė njė vjedhje ari nė shumė prej 120.000 Frankave zvicerane.
    Unė nuk them qė nuk vjedhin edhe tanėt; ay qė e ka pėr gjak kėtė punė e bė kudo qė gjendet apo nuk ėshtė kėshtu?
    Unė epata fjalėn pėr atė qė nga popujt e Ballkanit ( rumunėt, serbėt, bullgarėt, turqė, moldavė e ēka jo tjetėr) e kemi " mendjen mė pak tė keqe se ata".

P.S.
    Para 15 vitesh, kisha frikė i vetėm tė dalė pėr tė shėtitur pas orės 23°° nė Tiranė ngaqė " alabakėt" tė plaēkisnin dhe atė nė qendėr tė qytetit - vitin e kaluar me tėrė Familjėn time, nė kėto orė shėtitėm pa mė tė voglin merak!
    KURR' SHQIPERI S'KAM ME T'HARRUE
    EDHE N'VORR ME T'PĖRMENDĖ KAM!

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    .

se treti, per ato qe thone qe shoqeria shqiptare eshte maskiliste. ok. ka mundesi.
    por mos mendoni se shoqeria perendimore nuk eshte maskiliste. eshte dhe eshte shume.
    ndizni televizionin dhe shikoni femra gjysem te zhveshura. a nuk trajtohen si objekte ato. si nje vazo me lule qe vendoset per zbukurim. madje femrat jane te vetedijshme per kete.
    e gjithe shoqeria boterore eshte maskiliste. pse ne nje darke zyretar apo neper disko, mashkulli vishet me pantallona te gjata dhe kemiisha, ndersa femrat me funde dhe minifunde?
    sepse eshte nje shenje maskilizmit. sa me te ēveshura, aq me mire per ne meshkujt. dhe ju femra e pranoni kete gje...
    Ne pamje te gjere , sigurisht qe cdo shtet eshte maskilist. Por ama disa shtete jane ne menyre direkte e disa indirekte. Ato pikat qe permende ti , bejne pjese tek kategoria e dyte.

Ne angli psh , nga pamja e jashtme te duket sikur ky eshte si shtet me shume feminist sesa maskilist. Femra ne shume ''issues'' ceshtje , ka me shume te drejta sesa burri , ''but in the bigger picture'' burri akoma sundon ne shoqeri .

Kurse ne shqiperi e disa shtete jane kontinentit europian , femra eshte me ulet se skllavja ne disa pika.
    E tek kjo gje , shoqeria shqiptare duhet te behet koshente e te ndergjegjsohet per emancipimin e femres ne shoqeri , e te kerkohet barazia e saj ne te.

Jemi shume larg akoma ne kete drejtim.

Imagjinoje , ne jemi popull qe akoma jetojme ne sistemin patriakal ala , dhe kemi veriun i cili individi seshte ndare akoma nga sistemi fis-kope (grekerit e lashte u ndane nga ky sistem 2000 vjet me pare) , ky kryeplaku sado budalla te jete ai ben ligjin ne fis-kope .

Ku do e gjesh ti te drejten e femres nder sisteme te tilla?

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637

sa per dijeni...

Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Nuk e di per cfare realiteti flet ti , por une nuk e njoh kete realitet qe ke pershkruar ti. Nuk ka femer Shqiptare ne emigrim qe nuk do te punoje. Jane vetem dy arsye qe femra Shqiptare jashte nuk punon; Kur ka femije te vegjel, dhe kur e ka burrin fanatik, xheloz dhe nuk e le te punoje. Ke femra jashte qe punojne me shume se burrat sa per dijeni. Ti me duket se paske perjetuar nje pervoje te keqe nga femrat dhe ben pergjithesime. Sa per femijet nuk e di per rastin tend, por mendoj se bejne mire qe u'a lene nenave kujdestarine. Ju nuk dini te rritni e edukoni femijet. Vetem pune e kafene dini. Jo pak Shqiptar i mbajne femijet neper lokale ku pihet duhan e alkool. Ose i lene te rrrine tere diten me babysitter se nuk i mbajne dot vet. Per cfare e doni kujdestarine kur nuk keni mundesi ti mbani, apo ceshtje egoizmi? Pse vetem ti e paske rritur femijen? Sa here e ke ushqyer? Sa here ja ke nderruar bebelinat? Sa here e ke prishur gjumin e nates per ti ndejtur te koka kur ka qene pa qejf? Jo me kot kujdestaria i jepet nenes. Nena e ka ne natyre perkujdesjen, ju jo. Vetem ne raste te vecanta jam dakort qe kujdestarine ta marri babai. Se ka dhe nena qe nuk e meritojne te jene nena, te themi realitetin.
    Ju e keni merakun vetem se ze apo jo dashnore ish gruaja? E cfare pastaj? Po ti keni ju femijet nuk do lidheni me asnje femer? Nuk do martoheni me? Ju keni me shume mundesi te lidheni me nje tjeter se femra. Ashtu si ti nuk duron dot qe femijen tend ta rriti nje tjeter, ashtu nuk e duron dot dhe nena. Gabimin kerkojini te vetja. Keshtu thoshin per njerin ketu. E la gruan e pare se ai besonte qe ajo ja dridhte. Femijet i takuan asaj. U martua perseri boti, dhe perseri eshte ne prag divorci. Ja qe s'ja paska patur fajin gruaja e pare pavaresisht se ajo u sha dhe u perfol. Ishte xheloz i madh, i dhunshem. Kjo ishte arsyeja e prishjes se marredhenieve ne te dyja martesat. Shikoni veten tuaj njehere, pastaj gjykoni te tjeret.

Nuk do i shtoja asnje presje.
    ....po te them qe e kam nje keshtjelle shume te forte..pervoja te tilla nuk ka shance te me ndodhin dea jo..une jam malsor qe edhe pse i kam 15 vjet ne perendim jam po ai malsori i pa ndryshueshem i para 15 vjeteve......zoti cka nuk te dergon per hise por besoj se edhe per kete pjese te jetes kjo keshtjelle nuk do cenohet fare...se kam ditur si ta ndertoj...

realiteti per te cilin une flas eshte realiteti ne te cilin po jetojme ne sot...nuk e di se si ndodh aty ku ti jeton por di aty ku une kam jetuar se fenomeni i ndarjeve dhe shkaterrimit te familjeve ka marre permasa ndoshta alarmante...dhe pothuajse pjesa dermuese e ndarjeve kerkohen nga femrat...per te mos thene 100% ...ajo cka une thashe me siper eshte ajo cka me ka thene nje perkthyese dikur kur ajo u nda nga bashkeshorti i saj...e di si me tha ajo e nderuar dea...cme duhet mua burri sot kur gjithcka e kam te realizuar..apo te me kerkoje llogari kur dal e kur vij...me ke dal e me ke vij....ti sherbej diten dhe nate...dhe e kishte mire ajo perkthyesja dea...se vertete i kishte te gjitha...e njihja fare mire..dhe keto i kishte fale shpatullave te forta te skllavit te saj...

do te tregoj per dijeni nje ngjarje qe jo pak beri buje ne nje lagje te nje qyteti perendimor kur po ndodhte nje gjygj ndarjeje...
    burri ishte elektricist dhe gruaja shtepiake...i thone shoket se kujdes se gruaja ka sjellje te dyshimte..e ndjek nje dite elektricisti dhe sheh dike te hyje ne shtepine e tij...duket kishte qene shume i zgjuar dhe i matur...dinte si te montonte ne menyre te padukshme kamera sigurie..i monton edhe ne koridorin e shtepise dhe ne dhomen e gjumit...e verteton gjithcka qe i thone shoket dhe nuk flen me me gruan e tij por fillon pregaditjet per tu kthyer ne vendlindje..gruaja dicka kupton dhe menjehere e denoncon ne polici..dhune ne familje ishte akuza..policia e arreston burrin dhe i ve sensor ne kembe qe te mos i afrohej shtepise se tij per disa kilometra...fillon gjygji i ndarjes..ky nuk e ben fillimisht publike kaseten e rregjistruar me orgjine e te shoqes...menjehere gjykata vendos kunder burrit dhe kur e sheh i shkreti cpo i ndodhte ju tregon proven finale..gjykata per inat e denon me pune korrektuese por ja jep te gjitha te drejtat mbi femijet atij...ish gruaja e tij sot sillet rrugeve duke kaluar sa ne doren e njerit mashtrues ne te tjetrit...

a e din e dashur dea se sa meshkuj jane perbuzur ne menyre te tille nga grate e tyre...dhe a e din e nderuar se veq nese ka prova te pa kundershtueshme burri fiton...kurse femra pa asnje prove fiton te drejtat dhe privilegjet e ndarjeve...a duhet te jene te gjithe meshkujt te zgjuar si elektricisti qe te siguronin prova te tilla per te fituar te drejtat e pasardhesve te vet...jo pra dea...

une asnjehere nuk bej pergjithesime dea bile e urrej absoluten..per mua cdo gje eshte relative...por nese do hysh thelle ne jeten e emigranteve do e veresh mire qe ky eshte nje fenomen mjaft i perhapur...

gjithsesi kjo teme ishte per te ndjerin ibrahim ...debati devijoj ne kete menyre keshtu...por mund te kete qene e njejta situate edhe per te ndjerin ibrahim...ai nuk u tregua i menqur si elektricisti...epo jo te gjithe jemi te menqur...dhe ndoshta dikush edhe nga padituria vepron siq veproi ibrahimi...

per mua eshte shkrimi i fundit ne kete teme pasi vertete nuk ja vlen te shkruash me.

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Eshte normale per veriun dhe kosoven te vrase, ata se kane per gje kete. Bile edhe gruan e vajzen e tyre. Nuk e kuptoj c`ka per t`u habitur.
    Duaje te afermin tend si veten

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar mė parė nga SystemA Lexo Postimin
    Burrat vdesin ne Tailande.
    C'far dokesh mer debil,mbijeton kur vret nje femer.
    Si su bete njerez mor bisha.
    a mos ke njoft noj travestit en tailand qe ke msu me sha a? Nese buRRat desin si buRRat, buRacakt si ti shajn. ik fmijac se sdu me ndy gojen me ty se spaske ner as burrni. Nmos tpelqeft zakoni i shqiptarit , banu swingers e nepja femnat e shpis tailandezve. Ndac me nejt shqiptar, rri si rrin shqiptari myll gojen e luj gishtin... en kjosh buRR.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GANGO of SG : 04-01-2010 mė 14:51
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Eshte normale per veriun dhe kosoven te vrase, ata se kane per gje kete. Bile edhe gruan e vajzen e tyre. Nuk e kuptoj c`ka per t`u habitur.
    Ilia katragjyshat na kaan msua qe prindi mi fmi e burri mbi grun e vet ka autoritet absolut. Me i rrit me i majt si princa e princesha, si zoj me u dal per zot e me i rujt, por edhe me i vra nkoft se bjen kore te shpija se ma mir dekun en dhe te zi se gjall e i koritun. Nuk rrijm me shpi en angli, greqi a arabi, por rrijm me shpi en breg t'cemit e valbons... !!! Tymyrmetsh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GANGO of SG : 04-01-2010 mė 14:50
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar mė parė nga Izadora Lexo Postimin
    Nqs je besimtar e di mire, qe jeten ta dhuron dikush tjeter dhe vetem ai ka te drejte te te marri.

Nqs partnerja/gruaj te tradhtojne, ndaje dhe ji i lumtur qe shpetove nga nje vemje

Ps. Nuk hyn me te mekatet, por hyne tek krimet!

Izi flm per mendimin. Un besimtar jam dhe Zoti na mson me luftu te keqen... Gjakun e keq e shnosh jo ushujzat e gjendjeve civile por pushka... ; )
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Nuk duhet me vra ma njeri, pavaresisht se ajo mund te jete gruaja jote, apo bija jote, qofte edhe ne rastin kur (me fali shprehjen), ato mund te jene kurva. Vrasja eshte dobesi.
    Duaje te afermin tend si veten

Faqja 13 prej 19 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •