Close
Faqja 18 prej 19 FillimFillim ... 816171819 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 171 deri 180 prej 188
    i/e regjistruar Maska e Mexhi
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Aty ku bukës i thonë bukë, e ujit - ujë
    Postime
    838
    Citim Postuar më parë nga drenicaku Lexo Postimin
    Nje ushtri eshte e sukeseshme ateher kur arrin te i mbroj kufijt e vet pa ndihmen e askujt
    Nje ushtri eshte e sukeseseshme ateher kur shlirohet vet pa ndihmen e kerkujt
    Nje ushtri e sukeseseshme eshte ather kur mbron demokracit botrore ne ter boten
    Nje ushtri e sukeseseshme eshte ateher kur gjeneralet e saj ligjerojn ne ushtri te botes
    Nje ushtri e sukeseseshme eshte ateher kur prodhon armatim edhe per eksport
    Po nejse pytja eshte a kemi pas ndonjeher ushtri ne,dhe qfar kuptoni ju me fjalen ushtri,kam bindjen qe ju nuk keni lidhje se qka eshte ushtria.
    Ti sigurisht qe nuk ke qene ushtar kurr dhe asnjehere nuk ke degjuar se cfar eshte nje ushtri, perndryshe nuk do te na kishe treguar se si eshte nje ushtri e suksesshme. Gjithcka qe ti di per ushtrine eshte ajo qe ke pare neper filma.

Per nje ushtri nuk eshte e rendesishme menyra se si eshte arritur suksesi por rezultati i luftes qe ka zhvilluar.

UÇK-ja ishte ushtri pasi kishte strukture te plote ushtarake, skuadra, togje, kompani,bataljone, te cilat ushehiqeshin nga nje shtab gjeneral te vetem.UÇK-ja zhvillonte nje lufte frontale, kishte territore nen kontrollin e saj. Per shkak te kesaj strukture dhe luftes frontale UÇK-ne nuk mund ta quajm guerile, pasi guerila perbehet vetem nga skuadrat dhe togjet, por jo edhe nga kompanite, bataljonet dhe nje stab gjeneral, guerila godet dhe ik, nuk bene lufte frontale.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Mexhi Lexo Postimin
    Ti sigurisht qe nuk ke qene ushtar kurr dhe asnjehere nuk ke degjuar se cfar eshte nje ushtri, perndryshe nuk do te na kishe treguar se si eshte nje ushtri e suksesshme. Gjithcka qe ti di per ushtrine eshte ajo qe ke pare neper filma.

Per nje ushtri nuk eshte e rendesishme menyra se si eshte arritur suksesi por rezultati i luftes qe ka zhvilluar.

UÇK-ja ishte ushtri pasi kishte strukture te plote ushtarake, skuadra, togje, kompani,bataljone, te cilat ushehiqeshin nga nje shtab gjeneral te vetem.UÇK-ja zhvillonte nje lufte frontale, kishte territore nen kontrollin e saj. Per shkak te kesaj strukture dhe luftes frontale UÇK-ne nuk mund ta quajm guerile, pasi guerila perbehet vetem nga skuadrat dhe togjet, por jo edhe nga kompanite, bataljonet dhe nje stab gjeneral, guerila godet dhe ik, nuk bene lufte frontale.
    Nuk eshte ashtu siq deshirron ti dhe une me qen por ta knaqim vehten edhe me folklorizem,dhe le te rroj liverpuli edhe pse eshte ne fund pusi
    Ndryshuar për herë të fundit nga drenicaku : 30-12-2009 më 08:52

Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Postime
    838
    Nuk eshte ashtu siq deshirron ti dhe une me qen por ta knaqim vehten edhe me folklorizem,dhe le te rroj liverpuli edhe pse eshte ne fund pusi

Problemi ketu eshte se cdonjeri deshiron te paraqitet si njohes shume i mire i asaj qe ka ndodhur gjate luftes ne Kosove. Ne fakt shumica nuk e kane fare iden se cka ka ndodhur, por shkruajn ketu duke u bazuar ne ate qe kane lexuar ne gazetat e partive politike (qellimi i te cileve eshte njollosja e kundershtareve pa marr parasysh menyren dhe mjetet).
    Nje pjese tjeter vetem ja fusin se koti (shembulli me i mire je ti "drenicaku"), shkruaj dicka pa e menduar fare se ku vret ajo qe shkruajn, shkruajn dicka qe truri i tyre i peshkut ia ka pjelle mbreda disa sekondave.
    Pjese tjeter, ata qe bojkotuan luften, pa pike turpi mundohen t'ua hedhin fajin (qe UCK-ja nuk arriti ta fus nen kontroll tere territorin e Kosoves pa ndihmen e aleateve) atyre qe dhane jeten, gjymtyret dhe shendetin e tyre ne luften per clirimin e Kosoves. Duke harruar faktin qe UCK-ja kishte jo me shume se 10 000 ushtare ne fillim te Marsit te vitit 1999, dhe luftonte me nje ushtri me mbi 200 000 ushtar, polic e paramilitar serb te armatosur me armet me moderne te asaj kohe. Kjo e fundit eshte pikerisht deshira ime, te tregoj te verteten e trimerise, lavdise dhe mrrekullise qe bene keta 10 000 djem dhe vasha shqiptar.

Duhet te ju vije turp juve qe keni mbushur 9 faqe te kesaj teme me fyerje ndaj atyre 10 000 djemve dhe vashave qe flijuan jeten, gjymtyret dhe shendetin e tyre per te na mundesuar neve te jetojme te lire sot ne Kosove.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Mexhi : 30-12-2009 më 19:28

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Po une mendoj qe eshte me e sukseseshjam,duke u bazuar ne armatimin qe e ka pas,kjo ushtri e lavdishme ka korr sukses te medha sepse e ka largu nje pushtuse mizore,ne krye me Legjende Adem Jashari

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    06-11-2007
    Postime
    342
    Skenderbeu ka fitua vetem. Po, UCks i lumte, ka zhvilluar forcat ajrore me te mira ne bote:

Qysh kur nuk ja japim hakun atyre qe na kane ndihmuar? UCK ishte qene 2 metra nen dhe, Serbia taktikisht ka be pune te mecme, perjashtua te gjithe popullaten /mbeshtetjen e UCKs.

Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Nuk po zgjatem me shume ne postimin e pare, mirpo po e beje pyetjen dhe nje sqarim ne pyetje.

Duke e pasur parasysh se Serbia si trasheguese te nje arsenali dhe filozofie ushtarake te nje Shteti me renome luftarake si Yugosllavia, te deshtoj perball nje "ushtrie" Guerile siq ishte UCKja.

Te mos harrojm qe Serbia ka trasheguar arsenalin Luftarak te Yugosllavis qe ne ate kohe eshte konsideruar dhe radhitur si superfuqia gati e tret e Evropes ne kete fushe.

Dhe kush ne fakt ka qen UCKja dhe qfar potenciali Luftarak ka pasur qe te sfidoj nje Gjigant te tille ne kete fushe.

Dhe a e bene UCKen ky fakt edhe prej Levizjeve me te suksesshme Qlirimtare qe ka pasur Kombi ynë, duke perfshire ketu edhe Ushtrine e Skenderbeut(gjithnje marr per baze kriterin: luften e fituar dhe jo betet e fituara).

Ku mendoni se eshte filozofia e gjithe kesaj Lufte qe e ka bere Ushtrin Clirimtare te Kosoves, te jete ajo qe i dha shkelmat e fundit Yugosllavis?

Diskutim te mbare .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-11-2009
    Postime
    119
    UÇK beri te pamunduren :ndrroi kahjen e historise dhe harten e Evropes .Bazuar ne potencialin ushtarak ajo beri mrekulline e shekullit.Askush nuk e mohon kontributin e NATO-se dhe SHBA-ve,por ishte UÇK -ja me guximin,vendosmerine deri ne flijim qe beri te mundur intervenimin nderkombetar ,ndryshe ende Kosova do te ishte nen tytelen e Serbise.

Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Problemi ketu eshte se cdonjeri deshiron te paraqitet si njohes shume i mire i asaj qe ka ndodhur gjate luftes ne Kosove. Ne fakt shumica nuk e kane fare iden se cka ka ndodhur, por shkruajn ketu duke u bazuar ne ate qe kane lexuar ne gazetat e partive politike (qellimi i te cileve eshte njollosja e kundershtareve pa marr parasysh menyren dhe mjetet).
    Nje pjese tjeter vetem ja fusin se koti (shembulli me i mire je ti "drenicaku"), shkruaj dicka pa e menduar fare se ku vret ajo qe shkruajn, shkruajn dicka qe truri i tyre i peshkut ia ka pjelle mbreda disa sekondave.
    Pjese tjeter, ata qe bojkotuan luften, pa pike turpi mundohen t'ua hedhin fajin (qe UCK-ja nuk arriti ta fus nen kontroll tere territorin e Kosoves pa ndihmen e aleateve) atyre qe dhane jeten, gjymtyret dhe shendetin e tyre ne luften per clirimin e Kosoves. Duke harruar faktin qe UCK-ja kishte jo me shume se 10 000 ushtare ne fillim te Marsit te vitit 1999, dhe luftonte me nje ushtri me mbi 200 000 ushtar, polic e paramilitar serb te armatosur me armet me moderne te asaj kohe. Kjo e fundit eshte pikerisht deshira ime, te tregoj te verteten e trimerise, lavdise dhe mrrekullise qe bene keta 10 000 djem dhe vasha shqiptar.

Duhet te ju vije turp juve qe keni mbushur 9 faqe te kesaj teme me fyerje ndaj atyre 10 000 djemve dhe vashave qe flijuan jeten, gjymtyret dhe shendetin e tyre per te na mundesuar neve te jetojme te lire sot ne Kosove.

Turpin mbaje per vehte o legen se askund nuk kam ofendu uqk-en,por tema eshte sa eshte e sukeseseshme dhe une kam then se sukses nuk eshte kur 1milion shqipetar shprengulen,kur 13000 vriten me mija femra dhunohen,ku u dashte pakti nato te na shliroi,kur sot akoma nuk kontrollojm 30% te teritorit ku kufijt na i ruajn te huajit,a din ti shqip qfar eshte fjala sukses apo duhet me ta vizatu,ti po me dukesh si do qe na u ban komandanta pa ken far ne luft,ik mor mburravec ne mund ta genjejm vehten por e verteta eshte kjo qe them sepse po te mos ishte nato nuk e kishe ber kaken ne kosove,prandaj duhet faliminderu shtetet te krishtera qe per her te par na shliruan nga thundra serbe sepse sa per shqiptar nuk e kishe pa me sy lirin,po shko futja naj qaj rusi e knaqu me patriotizmin ten me bateria.
    Ne mujm me than qe kemi ngren edhe qelik me dhemb,bile qka na ka dal perpara e kemi rrafshu por e verteta eshte qe kemi ik para populli dhe shpesh popullin e kemi len nen mshiren e arkanave dhe paramilitarve serb ti qe nuk ke as me te voglen informat rreth luftes je shembulli me i keq i mundeshem qe genjen se pari vehten e pastaj edhe ca tipa si ty qe ne kohen e luftes jeni fut ne dimi te grave dhe sot ne internet shitni patriotizem.
    Koha ka per te tregu te verteten,por nje gje eshte shume e vertet dhe shifet jemi i vetmi komb ne evrop qe jemi te ndar ne 5 shtete dhe po te ishume aq trima siq ke qef ti sigurisht qe i kishum pas punet me mire,po shko se u ba von ushqej lopet se nuk je ti per debat

Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Postime
    838
    askund nuk kam ofendu uqk-en,

E sheh çfar mbeturine je, nuk di as si shkruhet UÇK, e lëre më diçka tjetër. Kot mundohesh t'ia lësh fajin tënd dikujt tjetër, ngase i vetmi fajtorë që Kosova nuk u çlirua pa ndihmën e aleatëve të UÇK-së ishe ti dhe ata si ti që bojkotuat luftën.

UÇK-ja ka çliruar Kosovën me ndihmen e aleatëve të saj, nese nuk të pëlqen plas nga inati dhe urrejtja.

Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    E sheh çfar mbeturine je, nuk di as si shkruhet UÇK, e lëre më diçka tjetër. Kot mundohesh t'ia lësh fajin tënd dikujt tjetër, ngase i vetmi fajtorë që Kosova nuk u çlirua pa ndihmën e aleatëve të UÇK-së ishe ti dhe ata si ti që bojkotuat luftën.

UÇK-ja ka çliruar Kosovën me ndihmen e aleatëve të saj, nese nuk të pëlqen plas nga inati dhe urrejtja.
    A ka ne plan te perforcohet liverpuli se eshte shume dobet tu lujt,me kete ekip qe ka a mendon qe do mbetet ne lig,une kam dron qe do bie nga liga......
    Ndrrova tem sepse ndoshta ketu din diqka me shume,sepse ne temen e forumit je shume patriot dhe i mequm ne te njejten koh,me i pas kosova edhe do si ti i kishum hi serbis deri te kraleva po je qillu kuader deficitare

SHKOZA
    Anëtarësuar
    28-08-2004
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    763

Mos ia merr per te keq sepse eshte injorant. Ketyre tipave nuk iu prehet dem.

SHKOZA nga Prizreni
    ATDHEU MBI TE GJITHA

Faqja 18 prej 19 FillimFillim ... 816171819 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •