Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

Danimarkë: Kryeministri Berisha në Konferencën e OKB për Ndryshimet e Klimës

Kryeministri Berisha niset për në Konferencën e OKB për Ndryshimet e Klimës, në Danimarkë

Kryeministri Berisha niset sot për një vizitë tre ditore për në Kopenhagen, në Danimarkë, ku do të kryesojë delegacionin shqiptar që merr pjesë në “Konferencën e OKB për Ndryshimet e Klimës”

Gjatë kësaj vizite, Kryeministri Berisha do të mbajë një fjalim në seancën plenare të paradites të datës 17 dhjetor. Po në atë ditë do të kenë fjalën e tyre edhe kryetarë të vendeve mjaft të rëndësishme, si presidenti i Meksikës Felipe Calderón Hinojosa, kryeministri i Australisë Kevin M.Rudd, kryeministri Greqisë, George Papandreu.

Gjatë qëndrimit tre ditor në Danimarkë, Kryeministri Berisha është i ftuar në një darkë që shtrohet për nder të pjesëmarrësve nga mbretëresha e Danimarkës, Madhëria e Saj Mbretëresha Margrethe II, darkë e cila do të mbahet në Christiansborg Castle, pas ceremonisë së prezantimit me Familjen Mbretërore.

Gjithashtu, Kryeministri Berisha është i ftuar edhe në një drekë të shtruar nga kryeministri i Danimarkës në ambientet e Bella Center, së bashku me kryetarët e tjerë të qeverive dhe delegacioneve pjesëmarrëse në këtë konferencë

Gjatë këtyre ditëve, Kryeministri Berisha do të zhvillojë një seri takimesh bilaterale me liderë të rajonit dhe evropianë, si dhe do t’i përgjigjet interesit të mediave më prestigjioze të Danimarkës lidhur me hapat e mëtejshme të Shqipërisë drejt integrimit në Bashkimin Evropian, zhvillimit ekonomik dhe perspektivën evropiane.

Kryeministri Berisha niset sot për një vizitë tre ditore për në Kopenhagen, në Danimarkë, ku do të kryesojë delegacionin shqiptar që merr pjesë në “Konferencën e OKB për Ndryshimet e Klimës”

Gjatë kësaj vizite, Kryeministri Berisha do të mbajë një fjalim në seancën plenare të paradites të datës 17 dhjetor. Po në atë ditë do të kenë fjalën e tyre edhe kryetarë të vendeve mjaft të rëndësishme, si presidenti i Meksikës Felipe Calderón Hinojosa, kryeministri i Australisë Kevin M.Rudd, kryeministri Greqisë, George Papandreu.

Gjatë qëndrimit tre ditor në Danimarkë, Kryeministri Berisha është i ftuar në një darkë që shtrohet për nder të pjesëmarrësve nga mbretëresha e Danimarkës, Madhëria e Saj Mbretëresha Margrethe II, darkë e cila do të mbahet në Christiansborg Castle, pas ceremonisë së prezantimit me Familjen Mbretërore.

Gjithashtu, Kryeministri Berisha është i ftuar edhe në një drekë të shtruar nga kryeministri i Danimarkës në ambientet e Bella Center, së bashku me kryetarët e tjerë të qeverive dhe delegacioneve pjesëmarrëse në këtë konferencë

Gjatë këtyre ditëve, Kryeministri Berisha do të zhvillojë një seri takimesh bilaterale me liderë të rajonit dhe evropianë, si dhe do t’i përgjigjet interesit të mediave më prestigjioze të Danimarkës lidhur me hapat e mëtejshme të Shqipërisë drejt integrimit në Bashkimin Evropian, zhvillimit ekonomik dhe perspektivën evropiane.

Kryeministria
    16/12/2009
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 18-12-2009 më 00:51

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    nuk po m'rrihet pa ia ba te njoftun salis lajmin se nen udheheqjen e prijesit lavdi-madh olimpik shqiptar, sali berishes, "Shqipëria ka fituar 2 vende në renditjen e FIFA-s për muajin dhjetor, por gjithsesi pozicioni i kombëtares është nga më të ultët në histori. Përsa i përket renditjes së përgjithshmë, në vend të parë vazhdon të qëndrojë Spanja e ndjekur nga Brazili e Holanda."

kerkoj ndermjetsimin e brarishes qe tia bej te njohur kete lajm sa ma pare qe te jete e mundur, qofte edhe ne perqafim e siper ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    opa opa hilari klinton po na ngacmon kryeministrin
    ju qe dini anglishten cojeni nje sms billit e tregoni se cpo ndodh
    se na mori ne qafe
    JO SEKS PARA MARTESE

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Kryeministri Berisha: Objektivi i qeverise shqiptare, Shqipëria një superfuqi e vogël prodhuese, e energjisë së gjelbër në rajon

Kryeministri Berisha përshëndeti sot Samitin për Ndryshimet Klimatike të zhvilluar në Kopenhagë, Danimarkë. Në fjalën e mbajtur në seancën e këtij Samiti, kryeministri u shpreh se qeveria shqiptare i konsideron ndryshimet klimatike si një prej kërcënimeve më serioze me të cilën përballet planeti ynë dhe një prej çështjeve më komplekse që duhet trajtuar me vendosmëri dhe efikasitet.

Kryeministri theksoi se qeveria shqiptare ka integruar ne Strategjinë e saj te Zhvillimit Kombëtar parimin e zhvillimit te qëndrueshëm, si dhe nxitjen e teknologjive te gjelbra duke synuar drejt një ekonomie pa karbon.

Në fjalën e tij, kryeministri Berisha u shpreh:

"I nderuar Zoti Kryetar,

Te nderuar Shkëlqesi,

Te nderuar pjesëmarrës,

Zonja dhe Zotërinj,

Është nder dhe privilegj i veçantë për mua të marr pjesë dhe ti drejtohem këtij Samiti te rëndësishëm për Ndryshimet Klimatike të mbajtur sot në Kopenhage.

Shfrytëzoj rastin të shpreh falënderimet e mia më të përzemërta për Mbretëreshën e Danimarkës dhe qeverinë e Lartmadhërisë së saj, për organizimin e shkëlqyer të këtij Samiti dhe mikpritjen e jashtëzakonshme që u rezervoi delegacioneve tona.

Ndryshimet klimatike përbëjnë një kërcënim serioz për planetin tonë, si dhe një nga çështjet me komplekse që duhet adresuar me vendosmëri e efikasitet.

Shqipëria, edhe pse çliron në atmosferë 5 herë më pak gazra, me efekt serre, për fryme të popullsisë, në krahasim me vendet e industrializuara, është një vend që ka filluar të përballet me pasojat që lidhen me ndryshimet korrente të klimës, veçanërisht në zonën e bregdetit të Adriatikut.

Shqipëria është e vendosur për të plotësuar detyrimet qe rrjedhin nga UNFCCC dhe Protokolli i Kyotos. Qeveria Shqiptare, ka integruar ne Strategjinë e saj të Zhvillimit Kombëtar parimin e zhvillimit te qëndrueshëm, si dhe nxitjen e teknologjive te gjelbra duke synuar drejt një ekonomie pa karbon. Gjithashtu, në politikat tona të zhvillimit ne po i përmbahemi parimit “Të veprojmë lokalisht dhe të mendojmë globalisht”.

Zonja dhe Zotërinj,

Objektivi i qeverisë sime është ta kthejë Shqipërinë në një superfuqi të vogël prodhuese, të energjisë së gjelbër në rajon.

Aktualisht rreth 95% e burimeve dhe konsumit të energjisë së vendit tim vjen nga energjia hidrike. Potencialet hidrike janë shumë të mëdha. Më shumë se 2/3 ngelet për tu shfrytëzuar. Në këtë kontekst, ne planifikojmë të ndërtojmë rreth 440 hidrocentrale me një fuqi totale prej së paku 20 miliardë kilovat/ore. Janë firmosur kontrata për rreth 130 prej tyre. Kompani nga e gjithë bota punojnë sot në Shqipëri. Kriza financiare ka ngadalësuar flukset financiare drejt tyre, ndaj dhe unë ftoj institucionet financiare të vendeve tuaja, si dhe institucionet ndërkombëtare të ndihmoni këto kompani për të vazhduar punën. Do të jetë shumë fitimprurëse, jo vetëm për Shqipërinë, por për të gjithë rajonin.

Shqipëria është vendi me lartësinë mesatare më të madhe në Evrope dhe ka një bregdet te gjate, me mbi 400 km. Ka platforma te mëdha ere, dhe ne po përpiqemi të inkurajojmë prodhimin e energjisë së erës. Deri tani janë licensuar mbi 2000 MW parqe eolike, mijëra te tjera janë ne studim e sipër. Janë nënshkruar kontrata prej më shumë se 5 bilion Euro, për projektet për prodhimin e energjisë, të cilat përfshijnë, energjinë hidrike, të erës dhe biomasën. Shpresoj se nga ky samit, institucionet financiare do të inkurajohen për ti dhënë prioritet financimit të projekteve të tillë.

Zonja dhe zotërinj,

Shqipëria po kalon një revolucion të ri industrial, sepse industria e mëparshme, për shkak të teknologjisë së vjetër, rezultoi në një dështim. Ne mbetemi të përkushtuar drejt së gjelbrës, në këtë epokë të re industrializimi të vendit tim.

Nga ana tjetër, pothuajse dy të tretat e vendit është i mbuluar nga pyje dhe kullota, me biodiversitetin më të lartë në Evropë. Ne mbetemi të përkushtuar në programin e pyllëzimit, të të gjitha zonave të shpyllëzuara gjate 5 dekadave të fundit, si edhe promovimit të eko-turizmit në këto zona.

Si një vend qe është ne procesin e integrimit ne bashkimin Evropian, gjithë zhvillimi industrial dhe aktiviteti ekonomik i vendit po realizohet nen rregulla te rrepta ligjore, miqësore me mjedisin dhe konform normave dhe standardeve te BE-se.

Zoti Kryetar, Zonja dhe Zotërinj,

Si një vend i prekur nga ndryshimet klimatike, Shqipëria është e interesuar dhe e gatshme, për te kontribuar për zgjidhjen e çështjeve për te cilat kohet e fundit po diskutohet intensivisht ne lidhje me ndryshimet klimaterike.

Ne besojmë se ky samit duhet ti gjeje rrugëzgjidhje për kuota te reja reduktimi te emetimeve te gazeve me efekt sere dhe te ofroje përgjigje për disa nga problemet e evidentuara gjate zbatimit te protokollit te Kyotos, si: krijimi i një sistemi monitorimi për zbatimin e detyrimeve për reduktim nga vendet anëtare, konsolidimi i një sistemi kontributi financiar dhe transfertash te teknologjisë ekologjikisht te pastër drejt vendeve ne zhvillim apo te pazhvilluara.

Sërish, dua t’ju siguroj se Shqipëria mbetet e gatshme te kontribuoje ne përpjekjet kundër ndryshimit te klimës dhe për te vene ne jete vendimet e këtij samiti te rëndësishëm.

Faleminderit për vëmendjen!

Kryeministria

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    e qe thoni ju mbrem rastesisht po shikoja tv kur cte shoh po jepej pritje ne pallat te mretereshes margaret te danimarkes.. e burra shtetesh duke u pershendetur me oborrin mbretnor e kur shoh Saliun tone aty. sigurisht qe u berakurioz e vazhdova te shikoj kur ja behu zonja klinton..
    hyn ne salle me ate ecjen e saje krenare e shoh qe ndalon hapin e kthehet gjith gaz e hare e po i drejtohet dikujt e po perqafohet.. gjith perzemersi..
    ishte doktori yne..
    u gezova qe zonja e madhe mes gjith atyre burra shtetesh te parin takoj kryeministrin tone hallemadh..

suksese berishes..

.

Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    e qe thoni ju mbrem rastesisht po shikoja tv kur cte shoh po jepej pritje ne pallat te mretereshes margaret te danimarkes.. e burra shtetesh duke u pershendetur me oborrin mbretnor e kur shoh Saliun tone aty. sigurisht qe u berakurioz e vazhdova te shikoj kur ja behu zonja klinton..
    hyn ne salle me ate ecjen e saje krenare e shoh qe ndalon hapin e kthehet gjith gaz e hare e po i drejtohet dikujt e po perqafohet.. gjith perzemersi..
    ishte doktori yne..
    u gezova qe zonja e madhe mes gjith atyre burra shtetesh te parin takoj kryeministrin tone hallemadh..

suksese berishes..

.
    kete lajm sensacional berakurioz e ke pas sjellur rastesisht edhe nje here tjater dje ...

ti ni here e shef rastesisht, dhe dy here e sjell ne forum, po rastesisht, ne dite te ndryshme ...

edhe aftesia si manipulator i zellshem narcistik ka mbarue, rrnoft partia desht me thane ...

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ala sna the se ke do doje ti o duj-siv-cang ta keshem kryeminister te vendit..
    nga lufta qe ben dukesh se do edvin shalso gjon veli brace rucin..
    qe thua ti shoku mustaf.. nano.. eshte kenaqsi te kesh nje atdhe ku ka qetsi ku ska baterdi..ku shkon femija shkoll-shpi.. pa frik nga causheri me kallasheri..
    per kte perpiqet brari me ca shok tjere ketu.. me llafe sigurisht..
    ti me ndokngjel- e rucedvinerionvel.. doni patjater 97 tate.. me kufoma e tym te zi.. ne cdo rrug e pallate.. me qafa plot maska me altin araper e aldo dardha..

thirri mo kaplloqes..

Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    salis, ne vitin '97, pas pergatitjes qe i bere ne zgjedhjet e mbeshtetura nga piramidat, dhe qe i perçudnove aq trashe, e çove vendin ne prag te luftes civile, u mor jeta e mijra njerezve te pafahshem, erdhen trupat europiane si ne afrike qendrore dhe me zor dhe doreheqjen ...

edhe tani, me kete etje te paskrupullt per pushtet, per hir te kleptokracise familiare dhe mafioze qe ke instaluar ne Shqiperi, po e drejton shtetin drejt kaosit e shembjes ...

kete radhe do te marresh me vete edhe vendin, o prijes deshtak dhe i pa-afte ... ta besh de facto e de jure Shqiperine nje shtet te falimentuar ...

sa do ta gezosh athin-beogradin ...

Gazeta 55 Maska e Gazeta55
    Anëtarësuar
    10-09-2009
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    4

Obama i premton Berishës se do të vizitojë Shqipërinë

Kryeministri i Shqipërisë takon në Danimarkë Presidentin e SHBA-ve Barak Obama si dhe Sekretaren e Shtetit, Hillari Klinton. Interesim i gjallë i shefit të demokracisë më të madhe në botë për reformat e forta të ekzekutivit shqiptar. Berisha deklaron për mediat se presidenti amerikan kishte pranuar ftesën për të vizituar Tiranën në momentin më të afërt të lirë

Kryeministri Sali Berisha ka takuar dje në Danimarkë Presidentin e SHBA-ve, Barack Obama, nga i cili ka marrë garancinë se do të vizitojë Shqipërinë sapo të gjejë momentin e duhur, në axhendën e tij më të afërt. Në vijim të vizitës në Danimarkë ku mori pjesë në Samitin për Ndryshimin e Klimës, kreu i qeverisë Sali Berisha pati një takim me kreun e Shtëpisë së Bardhë, Barack Obama dhe Sekretaren e Shtetit, Hillary Clinton. Shefi i Ekzekutivit Sali Berisha ka marrë nga dy zyrtarët më të lartë të qeverisë së SHBA-së lavdërimet për punën e çmuar në krye të qeverisë shqiptare dhe progresin e shënuar reformator në përmbushje të angazhimeve madhore të integrimit të Shqipërisë. Gjatë një prononcimi për mediat, shefi i ekzekutivit shqiptar, Sali Berisha, vuri në dukje se në bashkëbisedimin me presidentin Obama, ai shfaqi një interes të gjallë për Shqipërinë dhe premtoi një vizitë të shpejtë në vendin tonë në axhendën më të afërt të tij. “Pata rastin të takohem shkurtimisht dhe të bisedoj shkurtimisht, por shumë përzemërsisht me Presidentin Obama, i cili tregoi një interes të gjallë për Shqipërinë. Unë iu përgjigja interesit të tij se të gjithë shqiptarët po presin ngjarjen e premtuar, vizitën e Presidentit Obama në Shqipëri. Presidenti Obama m’u përgjigj me shumë kënaqësi se ‘It will happen’, do të ndodhë dhe unë, tha Obama, do të vij. Po ashtu, gjatë drekës takova përsëri Sekretaren Amerikane të Shtetit Hilary Klinton, me të cilën shkëmbyem jo vetëm përshëndetje, por edhe mendime të përzemërta. Sekretarja e Shtetit, Klinton sërish më premtoi se do të vizitojë Shqipërinë”, u shpreh kryeministri Berisha.
    Gazeta55 Botimet55

*Ne zemer te kam babushi* Maska e *suada*
    Anëtarësuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Rruga shishe lagja tap :)
    Postime
    2,355
    Kujdes oren Obama

Unaza sipas gishtit,dashura sipas shpirtit.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •