Postuar më parë nga
Gazeta55
Kryeministri i Shqipërisë takon në Danimarkë Presidentin e SHBA-ve Barak Obama si dhe Sekretaren e Shtetit, Hillari Klinton. Interesim i gjallë i shefit të demokracisë më të madhe në botë për reformat e forta të ekzekutivit shqiptar. Berisha deklaron për mediat se presidenti amerikan kishte pranuar ftesën për të vizituar Tiranën në momentin më të afërt të lirë
Kryeministri Sali Berisha ka takuar dje në Danimarkë Presidentin e SHBA-ve, Barack Obama, nga i cili ka marrë garancinë se do të vizitojë Shqipërinë sapo të gjejë momentin e duhur, në axhendën e tij më të afërt. Në vijim të vizitës në Danimarkë ku mori pjesë në Samitin për Ndryshimin e Klimës, kreu i qeverisë Sali Berisha pati një takim me kreun e Shtëpisë së Bardhë, Barack Obama dhe Sekretaren e Shtetit, Hillary Clinton. Shefi i Ekzekutivit Sali Berisha ka marrë nga dy zyrtarët më të lartë të qeverisë së SHBA-së lavdërimet për punën e çmuar në krye të qeverisë shqiptare dhe progresin e shënuar reformator në përmbushje të angazhimeve madhore të integrimit të Shqipërisë. Gjatë një prononcimi për mediat, shefi i ekzekutivit shqiptar, Sali Berisha, vuri në dukje se në bashkëbisedimin me presidentin Obama, ai shfaqi një interes të gjallë për Shqipërinë dhe premtoi një vizitë të shpejtë në vendin tonë në axhendën më të afërt të tij. “Pata rastin të takohem shkurtimisht dhe të bisedoj shkurtimisht, por shumë përzemërsisht me Presidentin Obama, i cili tregoi një interes të gjallë për Shqipërinë. Unë iu përgjigja interesit të tij se të gjithë shqiptarët po presin ngjarjen e premtuar, vizitën e Presidentit Obama në Shqipëri. Presidenti Obama m’u përgjigj me shumë kënaqësi se ‘It will happen’, do të ndodhë dhe unë, tha Obama, do të vij. Po ashtu, gjatë drekës takova përsëri Sekretaren Amerikane të Shtetit Hilary Klinton, me të cilën shkëmbyem jo vetëm përshëndetje, por edhe mendime të përzemërta. Sekretarja e Shtetit, Klinton sërish më premtoi se do të vizitojë Shqipërinë”, u shpreh kryeministri Berisha.
Krijoni Kontakt