Close

Rezultati i Sondazhit: A eshte ky hadith sahih ( autentik )

Votues
15. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO

11 73.33%
  • JO

4 26.67%
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 75
    Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anėtarėsuar
    18-04-2005
    Postime
    887

e keta te qmendur ?

i/e regjistruar Maska e chomoloko
    Anėtarėsuar
    24-10-2009
    Postime
    12
    hajde metalica hajde.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    kur ti nuk kupton shqipen ske se si kupton arabishten,nese do pyesje per at ditur do e merrja mundimin te nxirrja diēka nga kyhadith dhe kuptimi i tij gjuhsor,porse uallain sjem duke e vrar trunin tim duke kerku hadithe per ty .hajt selam
    Pse nuk je duke e vra trurin tend ?!! A nuk te vjen pak inati qe dikush mundohet qe ta paraqesi te dashmin tone si katil?!!!
    Ku e ke dashurine ndaj profetit ?!! Devotshmeria e jote ndaj fjaleve te profetit eshte sa per sy e faqe ose si eshte puna ?!!
    Ma merr mendja qe ti paridi26 e respekton profetin, njelloj si pune ime, andaj ne kemi detyre morale qe ta pastrojme emrin e tij nga cdo fyerje qe i atribuhohet.
    Sa per info perkthyesit e ketij hadithi nuk kane perkthyer gabimisht, ose nuk mendoj qe universitet me renome do te kishte lejuar qe dikush te perkthej hadithet ne menyre te gabuar.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Gostivati,Profeti jonė nuk ka vrarė nė jetėn e tij me duart e veta vetėm se nji person, dhe ktė shum mir e tregon Ibn Tejmijje edhe atė e ka vrarė duke e plagosur nė krahėror (pra jo pėr vdekje,plaga nuk ishte pėr vdekje) dhe ky kafir nuk ka vdekur menjiher por shum mė vonė duke e pėrsėrit fjalėn :''Mė vrau Profeti'' Kurse njerėzit i thonin ja endej je gjallė dhe ajo plaga nuk ėshtė serioze por nji plagė e vogėl dhe ske gjė prej saj.Por ai vdiq mė von,tani a vdiq ai personi nga plaga ose pėshtyma e profetit ktė nuk e di.
    Ja vetėm ky hadith ėshtė kur flitet pėr atė se sa persona ka vrarė Profeti jonė.
    Sa pėr atė njerėzit qė ti i pėrmend Profeti ka dhėnė urdhėr e jo se ai i ka vrarė me dorėn e tij.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Gostivati,Profeti jonė nuk ka vrarė nė jetėn e tij me duart e veta vetėm se nji person, dhe ktė shum mir e tregon Ibn Tejmijje edhe atė e ka vrarė duke e plagosur nė krahėror (pra jo pėr vdekje,plaga nuk ishte pėr vdekje) dhe ky kafir nuk ka vdekur menjiher por shum mė vonė duke e pėrsėrit fjalėn :''Mė vrau Profeti'' Kurse njerėzit i thonin ja endej je gjallė dhe ajo plaga nuk ėshtė serioze por nji plagė e vogėl dhe ske gjė prej saj.Por ai vdiq mė von,tani a vdiq ai personi nga plaga ose pėshtyma e profetit ktė nuk e di.
    Ja vetėm ky hadith ėshtė kur flitet pėr atė se sa persona ka vrarė Profeti jonė.
    Sa pėr atė njerėzit qė ti i pėrmend Profeti ka dhėnė urdhėr e jo se ai i ka vrarė me dorėn e tij.
    Ore referi une kete e di, po hadithet thuajne te kunderten, okay.
    Hadithet e paraqesin si kasap profetin, lexoje hadithin qe kam sjellur tek faqja e pare qe te me kuptojsh me mire.
    Tani Muhamedi A.S. ka qene profet ose kasap ?!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Gostivari :
    Ore referi une kete e di, po hadithet thuajne te kunderten, okay.
    Hadithet e paraqesin si kasap profetin, lexoje hadithin qe kam sjellur tek faqja e pare qe te me kuptojsh me mire.
    Tani Muhamedi A.S. ka qene profet ose kasap ?!!!
    Po e shoh se hadithi ėshtė ashtu i pėrkthyer nė anglisht dhe un kam dyshim aty nė atė pėrkthim,pasi un mė herėt e kam lexuar se Profeti ka dhėnė urdhėr qė ata tė vriten..kjo duhet tė vėrtetohet mirė duhet ta sillet hadithi origjinal qė tė shiqohet dhe tė verifikohet a janė ato fjalė adekuate tė pėrkthyera..sepse deri tani un nuk kam lexuar diēka tė tillė..por nėse vėrtetohet atėher nuk ka problem me ne sepse kjo nuk ėshtė ndonji ēėshtje aq me rėndėsi edhe nėse Profeti i ka vrarė ata Persona.Por mua nuk ma merr mendja se tė ket gabuar Ibn Tejmijje,dhe atij duhet ti sillen argumente tė forta pėr ktė ēėshtje..
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Gostivari :

Po e shoh se hadithi ėshtė ashtu i pėrkthyer nė anglisht dhe un kam dyshim aty nė atė pėrkthim,pasi un mė herėt e kam lexuar se Profeti ka dhėnė urdhėr qė ata tė vriten..kjo duhet tė vėrtetohet mirė duhet ta sillet hadithi origjinal qė tė shiqohet dhe tė verifikohet a janė ato fjalė adekuate tė pėrkthyera..sepse deri tani un nuk kam lexuar diēka tė tillė..por nėse vėrtetohet atėher nuk ka problem me ne sepse kjo nuk ėshtė ndonji ēėshtje aq me rėndėsi edhe nėse Profeti i ka vrarė ata Persona.Por mua nuk ma merr mendja se tė ket gabuar Ibn Tejmijje,dhe atij duhet ti sillen argumente tė forta pėr ktė ēėshtje..
    Une Arabisht nuk di, bazohem ne hadithe te perkthyera ndac ne gjuhen shqipe ndac ne ate anglishte. Dhe nuk rej.
    Kur e them dicka, nuk e them se foli permendesh, e them sepse bazohem diku. Tani a eshte perkthimi adekuat ose jo, une kete nuk e di, ate qe di eshte se keto hadithe te perkthyera qenden ne webfaqen e nje Universiteti te famshem ne SHBA.
    Nuk ma merr mendja qe nje institucion i tille qe lejoj perkthime te rrejshme.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Une Arabisht nuk di, bazohem ne hadithe te perkthyera ndac ne gjuhen shqipe ndac ne ate anglishte. Dhe nuk rej.
    Kur e them dicka, nuk e them se foli permendesh, e them sepse bazohem diku. Tani a eshte perkthimi adekuat ose jo, une kete nuk e di, ate qe di eshte se keto hadithe te perkthyera qenden ne webfaqen e nje Universiteti te famshem ne SHBA.
    Nuk ma merr mendja qe nje institucion i tille qe lejoj perkthime te rrejshme.

GV_USA
    hehehehehehhe.o lale fillove me u be qeshark tani .

sipas teje pse e zbriti Allahu azze ue xhele Kuranin arabisht ?

Nuk ka dyshim qe na e zbritem Kuranin Arabisht me qellim qe ju te mund ta kuptoni (Jusuf 2)

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga pejani34 Lexo Postimin
    xhamija , dhe mkompanija e tyre ,,shija,, a e dinni ju si del njeriu nga islami , ore te gjorr ?
    niher bektashi , tasht shiija .....po pres qka do jem neser sipas juve
    Citim Postuar mė parė nga injejti Lexo Postimin
    Ti xhamija ne te vertet duhet ta kesh emirn (teqja)

te kujtohet ni postim i yti privat tek un nga aj bekteshija ,,albprofiler,, , apo si e ka emrin.

si ra puna qe u bane ndermjetesuas mes meje dhe ati bekleshije

nese deshiron edhe postimin muj ta dergoj direkt.

pse luan me dy ftura, ta dish , se munafilet jan ne fund te xhehnemit,
    Qfare te kam than un qe duhet ta pranosh bektashin apo qfare ??

Une nuk i ndaj muslimanet ne bektashi ne shiia apo ne qfardo sekti tjeter .

Tek une egzistojne dhe une jam vetem MUSLIMAN

xhamia :
    Une nuk i ndaj muslimanet ne bektashi ne shiia apo ne qfardo sekti tjeter . Tek une egzistojne dhe une jam vetem MUSLIMAN
    Kjo ėshtė gabim sepse Profeti i ka darė muslimanėt nė 73 grupe e tė mos flasim pėr ato sekte qė thirren islame e qė nuk janė nė kėto grupin e 73 e qė janė me qindra.
    Por duhesh tė dish se ehli sunneti rrafidat (sepse tani shija nuk ka thuajnė dijetarėt,sepse shija ka pasur nė fillim tė islamit,e jo tani) nuk hyn nė tkė grupėt tė humbur tė 73,poashtu nuhy hyn edhe shum grupe tė tjera prej murxhijave dhe havarixhėve.
    Qė tė dish ti se me cilin grup je duhet tė studiosh karakterin dhe bazat e ēdo grupe..
    ---------------------------------------------
    Ehli sunneti ėshtė midis dy teheve tė mprehta.Djathtas qendrojnė HAVARIXHĖT dhe sektet e tyre qė BĖJNĖ NJERĖZIT KJAFIRA SEBEB MĖKATEVE TĖ MĖDHA,dhe bėjnė kryengritje ndaj udhėheqėsve besimtar,kurse majtas janė MURXHIJAT dhe grupet e tyre qė NUK I BĖJNĖ KJAFIRA NJERĖZIT PĖRSHKAK TĖ SHIRKUT DHE KUFRIT TĖ MADH,dhe kjo quhet feja e mbretėrve (zullumqarėve).Kurse dijetarėt thuajnė se ma tė rrezikshit prej tyre janė murxhijat tė cilat nuk hyjnė edhe midis atyre grupeve 73 tė humbura.
    EHLI SUNNETI nuk i bėjnė qafira besimtarėt pėrshkak tė mėkateve tė mėdha,POR I BĖJNĖ QAFIRA NJERĖZIT PĖRSHKAK TĖ SHIRKUT DHE KUFRIT TĖ MADH.
    Nė cilin grup je ti???

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •